» »

AMD zapušča megaherce

AMD zapušča megaherce

CNet - Pri Advanced Micro Devices so sprejeli odločitev, da svojih procesorjev ne bodo več označevali glede na število ciklov (MHz), ki so jih sposobni izvesti v sekundi, ampak s 'številom', ki označi, s kako hitrim Pentiumom se lahko primerja.

Roko na srce, ta pristop sta Cyrix in AMD v preteklosti že uporabljala, vendar sta ga tudi upostila (kar niti ni čudno, glede na Cyrixove zlorabe). Na splošno je znano, da AMDjevi procesorji cikle izkoriščajo bolje, medtem ko jih Intelovi slabše, vendar jih lahko izvedejo več. Logična posledica je, da je po raznih benchmarkih Athlon 1.5 GHz ekvivalent Pentiumu IIII 1.8 GHz. Eden od razlogov za to odločitev je tudi dejstvo, da se kupci pri izbiri procesorjev odločajo predvsem na podlagi 'gole hitrosti' oz. megahercev, ne pa tudi 'overall performance'. Klik!

22 komentarjev

OldSkul ::

Bedarija.Ko bodo tisti ko bodo vidli da je procesor v bisvu počasnejši kot piše na škatli bodo....
Čist brezveze.Pol bo tud Intel da recimo 2.0 ghz P4 na škatlo hitrost 3 ghz pa bodo bili vsi veseli!

norvalk ::

pocasnejsi!? kdo bo kaj vidu!? 2ghz pentium 4 hiter kot 3ghz!? halo!? teb (al pa men) pa neki ni cist jasn... >:D

Jaxx ::

Sadjar: ti ni jasno, a ne? Saj veš, da je realno gledano AMD Athlon hiter tolk, kot recimo za 400 MHz hitrejši P4. In da Intel dobro ve, da je ogromno folka ki bodo kupil nov comp in izbral P4 (ker jih spet ogromno misli, da GHz pove vse...).
Sam popolnoma podpiram AMD-jevo odločitev!

Alec999 ::

upam samo da bo primerjava realna .. ne pa narejena s ksnimi benchmarki k so specializirani za AMD :) pa upam da bo na skatli usen se vedno pisal kok Mhz je procesor :)

Jux ::

Tocn sem vedu ze pred pol leta da bodo tole nardil in se bodo isto zajebal kot Cyrix. Nobenmu ne bo vec jasn kolk hiter procesor kupuje, ker so vse te primerjave narjene zlo na uč (v dobro AMD).
Sam štalo med kupci bodo nardil in neslavno popušili tako kot Cyrix z svojim PR150+ tipom označevanja. Men to ni gut!
Pizda I hate to say it, ampak I told you so!

OldSkul ::

Jaz popolnoma vse razumem.!
In ne podpiram te odločitve!

mojsterpeter ::

jst sm tut zlo proti - fuck AMD - zdej bom pa zanalašč kupu P4 pi*ka jim blesava; že to je k*rc k so dal ime Athlon4moja grafula je pa Nvidia rated 387!!!;((

franci ::

Ma men je to označevanje tutu čudno,ampak...
jih ful poznam k vse vid u Mhz(Ghz) in pol prav P4 rulz!!![:\]

Shadowman-x ::

AMD-jeva odločitev je pravilna, vendar je s tem priznal neko vrsto premoči Intela, saj se s tem prilagaja Intelovemu standardu.

franci ::

se strinjam

Matri[X] ::

AMD sux, megaherci sploh niso odvisni od hitrosti procesorja in on števila polprevodnikov. Megaherci označujejo hitrost procesiranja oz. na kakšni frekvenci procesor računa.

norvalk ::

hahaha, matrix... tole je pa bla koncizna strokovna razlaga! :D

||_^_|| ::

matrix: hehe:)
nevem..po eni strani je to ql sa tiste k kupujejo sam zarad mhzjev. po drugi strani se mi pa zdi da bojo šle ocene vsepreveč v korist AMDja. in na koncu sploh nebo več realno nč..

||_^_|| ::

Ljudje, če ste fanatični privrženci fujitsuja! kupite enega zadnjih 4,3 GB primerkov!150Ksit:)))))

||_^_|| ::

u jebemti...napaka..tale zgornji post je biu namenjen h fujitsuju. btw, zakaj se ne da komentarjev brisat??

undefined ::

OMG... AMD je točno to kar sem po tihem tudi slutil... nič drugega kot naslednik (tudi malce boljši) Cryix-a (črkovanje pravilno >:D). Je enako stabilen (1.4 GHz TBird se pri bratu sesuva kot za šalo, in to pri idle-anju, 65°C CPU temp - seveda je razmišljanje o navijanju brezpredmetno), zdaj so pa še ubrali stari Cryix-ov pristop k označevanju njihovih procov kot superiornih Intel-ovim. Pri meni so vsekakor izgubili vse spoštovanje, ki so ga do nedavnega kar nekaj še imeli.

norvalk ::

a sta mogoce pomsnla na kaksno bolj ucinkovito hlajenje - 65 se mi zdi mucho prevec... za svojega durona vem iz izkusenj povedati, da postane "mehek" ze pri 55... :|

Highlag ::

Če AMD misli da bo zaradi novih oznak prodal več procesorjev se moti, s tem pa samo priznava Intelovo premoč. In folk, ki že tako postrani gleda na AMD ga bo od sedaj še bolj.[:\]

Jux ::

Iceman, ti si tipičen bedno beden posameznik, ki zagovarja Intel in iz tega tudi sledi da je Athon beden.
Itak da se sesuva, dela pr 100+ stopinjah, zdej ga pa se tko bedno oznacujejo - kr neki se hoce prmerjat z mega Intelom.
Dej dej, pomiri se mali, pa dvakrat razmisli preden pljunes. Dobro ves, da se ti proc sesuva, ce ga poganjas brez venta na 65 stopinjah - reci tvojemu infantilnemu bratu naj si kupi ventilator, Vulcano 2 dobis za 2-3k SIT.
Sej ne recem, da je ta AMD-jeva poteza pravilna, sam primerjati ga z Cyrixom po kvaliteti procesorjev je pa nazalost ena velika zmota!

undefined ::

Jux, pravzaprav je kupil ravno ta Vulcano fan, in namazal heatsink s termalno pasto.

Pa še btw, tvoji osebni napadi samo dokazujejo tvojo izjemno nizko inteligenco, ker na višji ravni (level) pač ne znaš komunicirati, in pristaneš bolj pri takem - neandertalskem. Saj sočustvujem s tabo.

"It gives me a headache just trying to think down to your level."

frudi ::

IceMan, noben super hladilnik in ventilator na procesorju ti ne pomaga, če maš eno od teh idiotskih 'napajalnik bomo pa ob strani glih ob procesor namontirali' ohišij...

undefined ::

Hmm, frudi, kaj misliš to z napajalnikom? Napajlnik je 300W, ohišje pa Big Tower. Ne bi smel biti problem, ali pač?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Frekvenca procesorja in hitrost grafičnih aplikacij

Oddelek: Strojna oprema
221719 (1346) Senitel
»

Še več novosti iz Apple-a

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
184023 (3526) TribesMan
»

Stabilno navitje na 7 GHz

Oddelek: Novice / Procesorji
494426 (2791) MrStein
»

Apple naznanil prehod na Intelove procesorje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
8010530 (8549) mercutio
»

Opteron in Seti@Home

Oddelek: Novice / Procesorji
332852 (2852) frenk

Več podobnih tem