» »

IE brez podpore za vsadke

IE brez podpore za vsadke

ZDNet - Poleg nevgrajene podpore za Javo pa to ni edina dobrota, ki manjka Internet Explorerju, priloženemu Oknom XP. Microsoft je namreč že z IE 5.5 onemogočil podporo pluginom, še vedno (beri: še bolj) pa so podprti Microsoftovi vsadki ActiveX.

v Wall Street Journal-u je bil celo objavljen članek, kjer Microsoft trdi, da je to storil zaradi 'večje varnosti', vendar pa nikjer ni bila omenjena kakršnakoli težava oz. luknja.

Moje skromno mnenje je precej nevtralno. Namreč, le malokrat se strinjam z onimi anti-Microsoftovci, in deloma tudi tukaj. Namreč, Internet Explorer je Microsoftov izdelek, in zatorej se mi ne zdi prav nič sporno, če nekatere '3rd party dodatke' (beri: Javo in podobno) podprejo le posredno. Ne vem - ko je Netscape 6 opustil del podpore za sloje (layerje), se ljudje niso preveč kregali... Morda zato, ker ga nihče ne uporablja? :]] Klik!

7 komentarjev

undefined ::

Hehe, nevtralnost je te dni lepa in redka lastnost, LordNinja. Kar tako naprej. :)

wind ::

Ja to ti pa res manjka :)

norvalk ::

vsadki zvenijo prevec organsko... jaz bi raje uporabil vkljucke... :8)

matevzm ::

CE je NS odpravil layerje je meni prav. Gredo v smeri standarda in so opustili svoje domislice. Se lajze za razvijalce strani.
Ce pa je MS odpravil plugine, je sel nekoliko od standardov in zahteva izdelavo pluginov v njihovi tehnologiji. Prvi je zagnal Apple, katerega QuickTime ni vec delal. Kar je pa ze zoprno, ce nic drugega se QT tudi prodaja in jih je MS odrezal. Potem se je zadeva unesla in je Apple naredil se ActiveX kontrolo za QT in sedaj vse dela tudi v IE. A je bilo dodatno nepotrebno delo.
Tako da je bila primerjava malce off. Boljsa bi bila, da bi NS ukinil vse ostale metode in dovoljeval samo se layer (ravno obratno od dane).

Piranha ::

LordNinja, nebi te rad kakor koli razočaral ampak.... ta novica ni preveč sveža veš...:O, ker že sam, ko nisem dosti na netu vem več kot dva tedna za to, da je Microsoft izklučil podporo kakim koli drugim plug-inom.

andrej ::

matevzm: NEtscape je ze pred casom opustil te plug-ine... tolko, samo za informacijo...

Ziga Dolhar ::

Piranha: verjamem. Poglej, novice po internetu potujejo dlje časa - sam jih ne zbiram 'le' na domačlih straneh onih, ki novice povzročajo, ampak, kot si verjetno že opazil, predvsem onih, ki jih _posredujejo_. Tu pa očitno nastane 'lag', potem je pa še tretji dejavnik: LordNinja :]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internet Explorer je mrtev, naj živi Spartan (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
5125822 (19183) šernk
»

Internet Explorer 10 prispel na Windows 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
6417536 (14388) nsignific
»

Predogled Internet Explorerja 10

Oddelek: Novice / Brskalniki
4211299 (9631) Cold1
»

Microsoft pokazal prve obrise Internet Explorerja 9

Oddelek: Novice / Brskalniki
3511527 (9452) Looooooka
»

Microsoft oživlja nadaljnji razvoj Internet Explorerja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
645970 (5970) Poldi112

Več podobnih tem