» »

Linuxi za Itaniume

Linuxi za Itaniume

Slo-Tech - Slycer je včeraj poslal novico o Red Hat linuxu za Itanium procesorje, danes pa še o SuSEjevem odgovoru. Ker sta si novici precej sorodni, ju bo združil kar v eno:

Sodeč po tej novici, je Red Hat najavil Red Hat Linux 7.1 za Itanium procesorje. Ta različica Linuxa celotno bazira na novem 2.4 jedru. Red Hat je, kot se spodobi za vsako novo različico Linuxa, vgradil tudi nekaj novosti. Red Hat Linux za Itanium procesorje je bil nareje predvsem za poganjanje zahtevnih programov na high-end serverjih in delovnih postajah. Pomembno vlogo je pri tem imel tudi Intel, ki je spoznal, da Linux utegne biti eden izmed najpomembnejših operacijskih sistemov v prihodnosti. Zato si je Intel izbral podjetje Red Hat za strateškega tehnološkega razvijalca. Še za konec: vsi srečneži, ki imate Itaniume, si boste lahko to distribucijo iz interneta sneli v prihodnjih tednih. Če pa vas zanima še kaj več, pa oddeskajte na Red Hatovo domačo stran.

Ter še o SuSE:

Takoj po najavi Red Hata, so se zganili tudi pri SuSE. Le-ti so se postavili ob bok Red Hatu in najavili svojo različico Linuxa (SuSE Linux 7.2) za Itanium procesorje. Kar se tiče lastnosti, je ta distribucija podobna Red Hatovi, saj prav tako bazira na najnovejšem 2.4 Linux jedru. Red Hat ni več sam, vendar se mu je močno obrestovalo, da je prvi najavil Linux za Itaniume, saj ga je Intel vzel za strateškega partnerja. Po tej novici sodeč, bo SuSE Linux za Itaniume nared 20. junija.

1 komentar

undefined ::

Linsux, pah. >:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oracle ukinja razvoj za Itanium, Intel in HP razočarana

Oddelek: Novice / Procesorji
4713559 (12231) Poldi112
»

Microsoft ukinja podporo za Itaniume

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
1810579 (9665) Bistri007
»

Oracle Unbreakable Linux (in morebitne posledice)

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
123761 (3086) 3p
»

Nič več brezplačnega Red Hat Linuxa

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
72741 (2741) ALiEN
»

Kako pogosto na novo nameščate sistem?

Oddelek: Operacijski sistemi
301687 (1010) govno

Več podobnih tem