» »

Matična plošča z vakuumsko cevjo

Matična plošča z vakuumsko cevjo

AOpen - AOpen je predstavil prvo matično ploščo z vakuumsko cevjo (še pomnite, tovariši? [:D]). Matična plošča AX4B-533 Tube je namenjena audiofilom in ekstremnim igralcem iger, ki želijo dobiti iz računalnika čim boljši zvok. Namesto dveh PCI rež so inženirji namestili elektronko s pripadajočo elektroniko. Vedeti moramo, da rabi elektronka visoko napetost za svoje delovanje, zato je bilo potrebno dodati pretvornike napetosti. Več o tem tukajle.

8 komentarjev

bf4ed ::

Ma čisto brezveze, zdaj še rabiš ojačevalec na elektronke pa fejst dobre zvočnike.:| :|

Jux ::

Cista marketinška fora. Kakor da je "the tube" razlog za kaj boljsi zvok - mogoce ze ima manj suma, sam za vse ostalo pa itak skrbi en DAC, ki verjetno ni prav profi kvalitete.
Ce ze hoces met "the tube" zvok, si omisli karto z digi-outom, pa en profi DAC in cevni ojacevalnik. Pa na kvalitetne zvocnike ne pozab!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Filo ::

ja čist noro tole.....
veste kaj me zanima oziroma če kdo ve za kakšen test matične plošče via p4x333 al pa p4x400 ampak ne referenčne matične plošče, ampak test matičnih od raznih podjetji ne vem recimo MSi al pa gigabyte, kdor koli ki ima ta nabor...a bi se dal ? Danke:D

BlazP ::

Pa ne pozabit, da kljub najcistejsemu zvoku, ko ga ta maticna spravi ven, se vedno ostane zraven hrup ventov v racunalniku:D
Drugac mora bit pa kr fajn na tem MP3-je poslusat>:D

kuglvinkl ::

Filo, kaj pa v googlu PX333 review, fašeš BSOD?
Your focus determines your reallity

Filo ::

ej sploh ne bom več probavu čez tele iskalnike k te poveže tud na forum od ne vem kerga pejđa, zato pa raj takole vprašam, sej drugac sem gledu po teh velikih straneh za te teste sam so bili same referenčne matične tko da.....sm mislu da kdo ve očitno sem se zmotu ali pač?

AtaStrumf ::

Upam, da se zavedaš, da VIA za svoj P IV DDR chipset nima licence od Intela in zato skor noben noče narest plate na tem čipovju, razen mislim da ima ECS nekaj. Lahko pa kupiš original plato od VIA-e, ki je najbrš zelo blizu referenčni in sicer jo imajo pri nas v PCX-u. Nazadnje ko sem bil tam so bile to z P4X266, samo pomoje imajo zdaj že kaj novejšega. Poklič jutr delajo do 16:00 v LJ v Stegnah, za drugje pa ne vem.

Filo ::

he he to bi blo ql če ne bi šel dons ob 6.00 zjutri na more..he he :))
ja sej v bistvu zato pa sprašujem če kdo ve za kej spljoh...ker pač Via nima licence pa to...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

računalnik se ne prižge

Oddelek: Strojna oprema
181126 (792) Riff
»

Elektrika na USB ko je računalnik ugasnjen

Oddelek: Pomoč in nasveti
121102 (734) bosmla
»

odkar je zmankalo napetosti matična ne dela več?!

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
71050 (846) VolkD
»

Kaj napaja procesor?

Oddelek: Strojna oprema
61027 (868) BluPhenix

Več podobnih tem