» »

Pentuim4 Celeron 1.8 GHz

Pentuim4 Celeron 1.8 GHz

The inquirer - Intel se je, sodeč po njegovih načrtih za prihodnost, odločil, da bo okrnjene Pentuime4 (kot Celeron, le da se najbrž ne bodo tako imenovali) izdal v tretji četrtini naslednjega leta, začenši pri 1800 megahercih. Izšli bodo v različici s 478 nožicami, sprva še v .18 mikronski tehnologiji, pojasnjuje The Inquirer. Kaj še načrtuje Intel poleg tega koraka? V prvi četrtini naslednjega leta naj bi se nadejali P4, grajenih v .13 mikronski tehnologiji, ki bodo sprva dosegali 2.2 GHz. Nato sledi prehod iz RDRAM na DDR pomnilnik. Brookdale, kot ga pri Intelu ljubkovalno imenujejo, naj bi tudi izšel začetkom naslednjega leta, čeprav Tajvančki pravijo, da se bo pomuzal ter poskrbel, da bo njegovo novo čipovje ugledalo luč dneva še to leto. Kodno ime Brookdale-E naj bi tudi nakazovalo, da bo Intel tekom naslednjega leta izdal še eno DDR čipovje, ki bo podpiralo hitrejše DDR module. To in še veliko več - tekom prihodnjih mesecev.

2 komentarja

luni ::

Hm 0.18 mikronska tehnologija v tretji cetrtini naslednjega leta? They must be kidding...

Brane2 ::

Videt je da Intel, tako kot M$ pricakuje, da mu bo folk placeval razvoj tako, da prodajajo stvari, ki sploh se ne bi smele priti ven iz fabrike. Prodajajo torej razvojne verzije, kar najlepse kaze recimo zaj* z stevilom pinov.
Potem, specifikacije tistega, kar naj bi bilo v čipu pravijo, da stvar gate para, sami čipi pa sploh ne. Očitno jim je zmanjkalo česarkoli že, zato zdej prodajajo kar pač imajo v tej fazi in računajo, da enkrat bodo pa že spravili vse skupaj na en čip.
Tega bodo zapakirali v glej čuda, povsem novo in revolucionarno 567-pinsko ohišje, za katerega bo treba seveda imeti tudi nov MB... [:\]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Protipiratski Vistin SP1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
535885 (5883) Jst
»

AMD z 0,09-mikronskimi procesorji

Oddelek: Novice / Procesorji
92339 (2339) Tarzan
»

Prihajata Prescotta 2,8 ter 3 GHz

Oddelek: Novice / Procesorji
91818 (1818) Dr_M
»

Kako bomo računali PR pri Athlonih 64?

Oddelek: Novice / Procesorji
62152 (2152) swar
»

O Intelu

Oddelek: Novice / Procesorji
61968 (1968) elfin

Več podobnih tem