» »

Macromedia v težavah

Macromedia v težavah

Reuters - Izdelovalec priljubljenih orodij za spletno oblikovanje, ki je sicer znan predvsem po programu (in standardu) za vektorske animacije Flash, ima finančne težave.

Ob koncu drugega četrtletja so načrtovali dobrih sedeminosemdeset milijonov dolarjev prihodkov, realizacija pa bo najverjetneje nekje v višini med 70 in 75 milijonov, kar pa bo kalifornijskemu podjetju prineslo izgubo. Objava analitikov je močno vplivala tudi na trgovanje z delnicami, saj je vrednost slednjih v torek iz $ 19,01 padla za kar $ 8,16.

9 komentarjev

Webmojster ::

Macromedia ne bo nikoli propadla....Majo prevec dobrih stvari na trgu (Dreamweaver, Flash, ..) 8-)

para! ::

Ja, spletno oblikovanje postaja čedalje bolj priljubljeno, kvalitetni programi pa niso cenovno dostopni vsem. Macromedia je priljubljen proizvajalec, ker ima res odlične programe za web design, na spletni strani pa ponujajo trial verzije programov (30 dni), ki pa se jih da na našo srečo, zelo enostavno "crackati" in se tako izogniti časovni omejitvi za uporabo...

SLOWWWeb.net ::

Podjetju neuspe doseci pricakovanih nacrtov in ze je ogenj v strehi. Ej, da bi imelo kaksno drugo tako podjetje toliko dobicka,...raje naj bodo zadovoljni.

Pismo, kolk je to enga denarja :)) .

Ziga Dolhar ::

Ahem. 'prihodek' ni enako 'dobiček'.




Macromediini programi... meni brez njih živeti ni. Licenčnih, da se ve.

Hellios ::

Mogoče bi imeli kej zaslužka če nebi bili vsi programi 400 dolarjev, tko pa jih vsi crackajo

dr.J ::

No saj ne rečem da take www strani ne izgledajo cool, ampak da moram pri nalaganju čakat na konec kake animacije, je pa višek. Ali pa iskati "Skip Intro" po migajočem zmazku, za katerega plačam par impulzov, rabim ga pa toliko kot lanski sneg. Takrat se mi Macromedia nič ne smili.

Ziga Dolhar ::

dr. J.... vem, kaj želiš reči. Danes 'spletni mojstri' (ter naročniki strani) vse preveč gledajo samo na to, da je stran 'cool' in 'flashy'. Potem pa se ti najde nekdo, in reče da je www.theregister.co.uk grdo oblikovan... To me ZELO jezi.




Sam trenutno recimo razvijam stran www.redbarnsoftware.com. 'Interno' sem dobil nekaj 'pomoči' od kolegov v obliki photoshop slikic. Da je stvar raznobarvna, 'flashy in cool', mi verjetno ni potrebno govorit. (temno) sivo besedilo na črnem ozadju res izgleda lepo... Ampak ... Koga pa briga funkcionalnost (ki na trenutni stranni tut sicer ni ravno na višku), ko pa imaš lahko vse zelo lepo...




Hmm, J, ne jezi se na Macromedio, ki je, kar je 'novega', resda ustvarila 'le Flash' (no, ne le to...), a pojejmo raje one, ki to odlično orodje zlorabljajo!




--


p.s.: komentar ne leti na stran slotecha. Tu je svetlo siva na črni podlagi. Ono je bila zelo temno siva..

minmax ::

se čist strinjam z Dr. J.em
ogromno strani je hudo nepotrebno kičastih, samo zato ker orodja to omogočajo in ker so dizajneri prišli iz vrst ne-računalničarjev
to da se jim da orodje s katerim zavozijo pol bandwitha na internetu bi moralo biti kaznivo vsaj tako kot kaznujejo pisce virusov zaradi povzročenega prometa na mreži

aja, pa še smrt flashu, svoboda SVGju :)

Ziga Dolhar ::

Najhuje je to, da imajo 'obiskovalci' pač radi 'kič'. Oz. vsaj 'oblikovalci' tako menijo...




........... in ti ljudi odžirajo delo nam, ki bi radi delali funkcionalne strani. Nekoč sem naredil ZELO preprosto stran (ala the register), nakar mi jo je klient popljuval ter šel k drugemu, ki mu je naredil boljšo. Kakopak, šlo je za on-line cajteng... Grrrrrr. Slabše zanj! (in zame :|)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uspešno zaključeno financiranje razvoja varnega mobilnega telefona

Oddelek: Novice / Varnost
235991 (3753) noraguta
»

AMD presenetil z izgubo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
8627898 (21206) m0LN4r
»

Jutri komet ISON v periheliju (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5313039 (8186) simnov
»

Zaradi krize 20-odstotno znižanje višine Nobelovih nagrad

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
74193 (3246) Markoff
»

Informacije o NV3x družini

Oddelek: Novice / Grafične kartice
62475 (2475) Dami

Več podobnih tem