Forum » Strojna oprema » raid 5400rpm vs. ide 7200rpm
raid 5400rpm vs. ide 7200rpm
matevzm ::
Hm, odvisno za kaj. STR bi morla imeti 2 5400 boljsi, seek pa 7200. Sedaj je odvisno od tega, kaj rabis.
Ker je STR po moje zadnje case ze dovolj velik na vseh diskih, bi jaz vzel enega 7200.
Ker je STR po moje zadnje case ze dovolj velik na vseh diskih, bi jaz vzel enega 7200.
Dami ::
Najbolš pa je 2 7200 v raid. Če bi dau recimo 2 ibm ic35 diska skupaj v raid, a bi bla hitrejša od kakega novejšega scsi diska??
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
matevzm ::
Direktne primerjave ni najti.
Po IOmeter testih je X15 priblizno 2x hitrejsi od 60GXP.
V IOmetru se najboljse odreze 3Ware, ki ima pri zapisih in branju priblizno iz enega na 2 diska priblizno 2x pospesek, ampak samo 3Ware, pa se to samo pri IOmetru. Pri Winbencih so pri dodajanju diskov hitrosti nespremenjene. Poveca se samo Read Transfer Rate, a to ne vpliva dovolj na koncne rezultate.
Kot kaze je za serverje najboljsi 3Ware, za hisno uporabo pa Adaptec 2400. Oboje je pa predrago. :) Ne vem, precej je zbrke. Jaz sem bil nad 2x5400 na HPTju razocaran in sem raid razstavil nazaj na 2 diska. Tisti ki so poskusali, pa se vedno prisegajo na SCSI. pravijo, da se jim zdi bolj odziven (kar pri seekih pod 4-5ms niti ni tako zelo cudno).
Po IOmeter testih je X15 priblizno 2x hitrejsi od 60GXP.
V IOmetru se najboljse odreze 3Ware, ki ima pri zapisih in branju priblizno iz enega na 2 diska priblizno 2x pospesek, ampak samo 3Ware, pa se to samo pri IOmetru. Pri Winbencih so pri dodajanju diskov hitrosti nespremenjene. Poveca se samo Read Transfer Rate, a to ne vpliva dovolj na koncne rezultate.
Kot kaze je za serverje najboljsi 3Ware, za hisno uporabo pa Adaptec 2400. Oboje je pa predrago. :) Ne vem, precej je zbrke. Jaz sem bil nad 2x5400 na HPTju razocaran in sem raid razstavil nazaj na 2 diska. Tisti ki so poskusali, pa se vedno prisegajo na SCSI. pravijo, da se jim zdi bolj odziven (kar pri seekih pod 4-5ms niti ni tako zelo cudno).
ABX ::
Mah, okoli teh IDE raid kontrolerjev je malo preveč komercialnega nategovanja.
Full je odvisno kaj delaš.
Full je odvisno kaj delaš.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ohišje za računalnik in Kontroler (RAID)Oddelek: Kaj kupiti | 2368 (2225) | Balin |
» | Kater IDE RAID kontroler?Oddelek: Kaj kupiti | 1928 (1258) | bastadu |
» | 2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 14460 (10064) | matrix2 |
» | Koliko pohitri diskovje raid?Oddelek: Pomoč in nasveti | 948 (784) | RUSKIE |
» | Ker disk (5400 al 7200rpm)Oddelek: Kaj kupiti | 1589 (1271) | Trdi |