» »

Namesto svinčnika, tipkovnica

Namesto svinčnika, tipkovnica

Excite News - Pouk se bliža koncu in veliko nas je utrujenih od kilometrov črk in besed. V Mainški osnovni šoli so med učence razdelili iBooke, ki so jih učenci lahko uporabljali med poukom kot šolski pripomoček. Namen te akcije je bil, da se otroci naučijo nekaj o računalnikih in da z njimi izdelajo različne seminarske naloge in predstavitve. Učenci in učenke so to novost radi sprejeli, medtem ko so nekateri zlonamerneži™ kljub prepovedim iskali gesla in igrali igre med poukom. Klik!

12 komentarjev

C_maniak ::

hja, sam kdaj bo to pr ns.... še uhuhu let ne:O !!

flipflop ::

Sej ga lahko maš,sam si ga moraš sam kupit:D

Silence-r ::

V Mainški ...


Maine ... Maineški ?
In ko pomisliš da ne more biti slabše, ti nekdo vzame še to upanje!

BaRtMaN ::

Hardly.

Freelancer ::

Laptopi pr nas? Haha... hahaha... ze PCji so v osnovnih pa srednjih solah taki da niso vredni besed. Prfoxi za racunalnistvo pa komi znajo prtisnt na ON/OFF button :\

mrTwelveTrees ::

da bo zgledalo takole pri nas kdaj učenje ?


uff... kdaj bo to - hočem to ! sam še link na net bi rabu :D

Jeebs ::

Hehe... Za v sql bi bli najbolj primerni kaki taki compi, k bi imel res GLASNE tipkovnice, vent... >:D Oprostite gospa profesor, kaj ste rekli??? KAAAAAJJJ??????:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

undefined ::

Ja, en takle Notebook, pa poGooglaš vsa vprašanja, ki jih prfox zastav. ;)

mescaline9 ::

Itak, zakaj pa ne bi učili dostopa do informacij, to bi morali uvest kot predmet. Znati poiskati prave informacije iz čimveč različnih virov. Ekselent če mene prašaš.

Le kaj bi potem s forumom?:)

Beat-O ::

Apple je že pred kakšnim letom ogromno šolam v Mainu podaril cele učilnice iBookov. Tako je veliko osnovnih šol v celoti opremljeno z iBooki in Airporti (802.b). Po končanem šolanju pa lahko učenci svoj iBook poceni odkupijo, če želijo.

Azrael ::

Pisati hitro, ampak tako, da znaš, čez nekaj časa sam prebrati za seboj in da znajo brati to tudi tisti, ki nimajo ravno žilice za šifrirane pisave je danes že kar umetnost. Kar napišem uradnih pisem ali podobnega, naredim z Wordom, če moram pa isto narediti peš, pa pokracam najmanj 3 liste, da je izdelek v redu, gre pa tudi več časa.
Če gledam svoje zvezke iz šole, se kar ne morem načuditi, kako sem lahko v 45 min. popisal in porisal 4 - 5 strani A4 formata in da napisano znam še danes prebrati.

Drugače pa nam je en profesor na srednji šoli, pred 18 leti rekel :"V času računalnikov se je najbolj neumno učiti na pamet. Vse kar morate znati je to, da znate poiskati prave informacije in jih znati uporabiti."

Lp, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

undefined ::

pic


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

snemanje med poukom

Oddelek: Loža
457997 (6647) Mehmed

Igre za med poukom ;)

Oddelek: Igre
432265 (1494) Mavrik
»

žaljenje dijakov v srednjih šolah

Oddelek: Šola
223577 (2633) Aston_11
»

Igre med poukom

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
395153 (3782) Daliborg

Več podobnih tem