» »

Spamerju grozi 471 let zapora

Spamerju grozi 471 let zapora

Philladelphia News - V torek je FBI v Kaliforniji aretiral 39-letnega Allana Erica Carlsona, ki so ga obtožili vdora v 79 računalnikov in pošiljanja masovnih elektronskih sporočil iz le-teh.

Carlson, fanatični navijač lokalnega kluba Philadelphia Phillies, je na 3 elektronske naslove poslal vse skupaj okrog 160.000 sporočil. Tarča sta bila urednika dveh časopisov in klubski naslov. Zaradi velikega števila napačnih naslovov, na katere je pošiljal in ki so vračali obvestila o zavrnitvi, so morali prizadeti lastniki račune zapreti in odpreti nove.

V primeru, da sodišče odloči v prid obtožbam, bo Carlson obtožen na maksimalno 471 let zapora in 117.250.000 $ kazni. Verjetno se vsi strinjate, da je kazen primerna. Celoten članek si lahko preberete tukaj.

29 komentarjev

mchaber ::

471 let8-O

Čist prau mu je!>:D >:D
.

Mate ::

Ok, tole je pa ze spet ena blesova ameriska ideja.
Tip je vdru v 79 racunalnikov in poslal ne vem kolk sporocil. Teh racunalnikov verjetno ni unicu, ampak jih je samo zlorabu. Tisti trije so potem zamenjal e-mail naslove itd... in zato tip dobi BUTASTIH 471 let zapora ali kazen, ki je za navadnega smrtnika totalno nemogoca.

No ja, podrugi strani pa moras za tako kazen ubiti nekaj ljudi, posiliti kak ducat najstnic pa se kaj, oz. lahko naredis kar veliko dosti hujsih zlocinov pa kazen ne bo taka. Bedarija.

mrTwelveTrees ::

res bedna ideja....

itak da ne bo dobu take kazni ampak par let ....

dobil so enga ?? kok folka pa to dela ?? 10 ? 100 ? 1000 ? 10.000 ? več ? ja halo...

frenk ::

res je bedarija...za umore in podobne zločine bi pa mogl dajat take kazni:|

Double_J ::

Verjetno se vsi strinjate, da je kazen primerna.


To se hecaš?

Tic ::

Samo denarna kazen in pa 1 let bi blo dost. Mislm bogi....:\
persona civitas ;>

Jeebs ::

Jst bi tem spamerjem še kej hujšega naredu! 300 mailov dnevno, od tega okol 90% spam!;(
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Packač ::

Jah sj je velik, sam sj mu ni blo treba tega delat - sj si je sam kriv. Pe neb tega delu sj je vedu da ni prov.

mrTwelveTrees ::

Packač: kok si star ?
a veš ko se pelješ skozi mesto je tudi omejitev 50 ... kok folka pelje 50 ???

dej nehi že...;((

SkyNet ::

No, ko bi ti dobu na mail dnevno 1000 vrnjenih mailov bi verjetno drugače mislil.
Za kazen bi mogu vsakemu oškodovanemu kupit čist nov P4 z 1gb rama, Radeonom 9800...Evo to je zame kazen :D
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

Raw ::

Ni vsa krivda na njem. Krivi so tudi lastniki racunal oziroman jihovi admini, ker jih pac niso zascitili kot je treba.
Stirsto let zapora + tona kesha za tak crime? give me a break.
pa glih v ameriki, kjer je najvec nasilja - na prste lohk prestejes kolk 'pravih hudih' zlocincev je dobilo tako kazen. tsk tsk.

.raw

R0K ::

Tudi spama se da rešit na eleganten način. Mal berte slo-tech :)

rfmw ::

samo eno lahko rečem. To je možno le v Ameriki. poor dumb bastards
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

madmitch ::

Ni vsa krivda na njem. Krivi so tudi lastniki racunal oziroman jihovi admini, ker jih pac niso zascitili kot je treba.

A to je tko kot s posilstvom mladoletnice?! Kaj ga je pa izzivala z mini kiklo in besnim geštelom, ona je tut kriva.

Ma, ne seri. Če dam komp na cesto, ga nima pravice uporabit brez moje privolitve.

Namesto 400+ let bi bolj zaleglo 1 leto garanja 18h na dan in deset let vojaškega treninga, da ga naučijo reda in discipline.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

root987 ::

Toliko je preveč, ne glede na število spama. Zamenjaj račun pa je. Je pa prav denarna kazen, a o njej višini se še da pogovarjati...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

DMouse ::

ROK: pokaži mi program ki bo sfiltriral takle spam: >:D
Hello!, How are you? Sorry I took so long to respond. I am so happy I have received your reply back ;). I have to say, I feel kind of weird looking on the Internet to meet a man. But where do you meet good men. The ones you meet at a bar usually are too drunk to talk with. Don't get me wrong, I like to drink but I don't like trying to meet drunken men. So I'm giving this a shot, some people have told me that personals actually work. Well, about me, I'm a very fun and active person. I like to experience new things and meet new people. I'm very easy to please, unlike most women, so an expensive date is not what I require. When a man puts some thought into it shows me he cares more than just throwing some money around. I'm looking to become intimate, but I must say, I'm not a slut. I want to spend some time with a man before I become intimate. I'm not saying months or even weeks, just long enough that I know you're not some asshole guy that loves playing mind games with womens' heads. So if you think we could have a chance, or you would like to chat with a nice girl, then drop me an email and I'll get back to you ASAP. I sent you some of my pictures too, just so you could see what I look like. I hope you like them because I'd really like to get to know u. If you do drop me some pics to the email address on the fourth page http://69.31.79.57/MyHomeOct10/index.ht...
it's the free Personal account I use everyday to communicate with my relatives/friends so I'll be sure to get the email, And please if you are not a serious individual, please don't give out my personal information which I have also included inside my personal account page.

Tody ::

Mislim ja model naredi 4 umore in mu jih dokažejo in dobi 20 let max. Da pa mu dajo 400 let zaporne kazni ? mal prertoravajo res pa da je da ga bodo dal za vzgled (:

Mate ::

Jeebs: Ne vem po kaksnem naklucju oz. sreci potem jaz v povprecju ne dobim vec kot 1 spam maila dnevno. Pa se eno vprasanje, ti je res tako tezko delete klikniti... primerjaj to s tem da bi ti za zabavo odrezal obe nogi.

SkyNet: Ja, to bi blo vredu, sej 79 takih racunalnikov tud neki stane. Pa se mal prisilnih javnih del ;P

GeneralRatko: Pretiravas.

Tody: Samo kdo bo ta zgled resno vzel. Te kazni sploh ni mozno izpolnit in tud za moje pojme je leto ali dce stran vzenega zivljenja veliko.

hatch ::

A vi res ne znate brat? (za moderatorje itak vemo da ne znajo pisat)

Uglavnem.. model sploh ni spammer.. to kar je naredil je prej DOS attack kot spam. Je namrec velika razlika pr DOSu imas veliko sourcov v en sam destination. SPAM ima pa 1 source in miljon destinacij.

Spam je v ameriki zaenkrat se popolnoma legalen.. vendar se bo zadeva spremenila v roku 2h let. Kitajci so kak mesec nazaj uvedli kar stroge zakone proti spammerjem. Spam se je v enem tednu zmanjsal za 30%.

Raw ::

@madmitch:
Heh, si pameten. Preberi moj CELOTEN post. Ravno o razliki med nacinom zlocina pisem. Zate je isto posiljstvo, ali vdor v racunalnik? Potem pa vprasaj ene zenske, ki je bila posiljena, ce ima tezave z vdori v PC in kaj ji je hujse. :\

edit by raw: Spam, DOS, se vedno trdim, da se ne more primirjat z posiljstvi, umori...
Res pa je tudi, da lahko z kaksnim 'hudim izpraznjenjem' racuna, izzoves samomor in podobne zadeve, toda 'financne' zlocine ne gre primerjati s 'pravimi'. no no no. Lahko ti je zelo hudo, ko vidis, da so te okradl, ampak ko ti edn odreze samo mezinec na nogi, ti bo VELIKO hujse. Getting my drift now?

Če dam komp na cesto, ga nima pravice uporabit brez moje privolitve.


Seveda ne, toda to naravnost klice po skusnjavi - kraji! Eno je, kar je v zakonu, drugo pa kaksni smo ljudje. btw: kolk si star? :\

@Mate:
Se podpisem pod tvoj post. Tudi jaz dobim spam k vecjemu 1x-2x dnevno in mi ni tezko tega zbrisat.
Ce si pa tolk neuk, da ga gres pisat svoj mail po nevemkasnih straneh ... pa itak da zacnes dobivat tone tega sranja.
Vem, eni sploh nbenmu ne dajo maila, pa se vedno dobivajo ogromno te poste - zrihtite si mail drugje :) - eni 'free-email' providerji, so bolj ogrozeni kot drugi.

smash ::

jest sm meu recimo en drug problem..malo mim s te teme..ampak sam da povem..kar naenkrat sem zacel dobivat po 50 spam mailov na dan na moj email.si naslov....tako je potekalo 1 teden dokler nisem imel vsega dost...naredil sem nov naslov na email.si....cez 2 do 3 dni dobim ze prva dva spam maila, ne da bi komurkoli poslal mail oz ne da bi kje na netu kaj pustu oz ni mi jasno kako, zakaj men?? kdo?? PA ZAKAJ SPET MEN?? IN KDO TO POCNE GLIH MEN NOO?!??>:D

Tito ::

Za to bi moral dobiti največ 5 let! Kako lahko enačiš hekerja z množičnim morilcem? In oba dobita enako kazen... NORO!!!!!;(

SkyNet ::

Raw:
Ni vsa krivda na njem. Krivi so tudi lastniki racunal oziroman jihovi admini, ker jih pac niso zascitili kot je treba.


Seveda. Tudi ko ropar oropa menjalnico ni vsa krivda na njem! Kriv je folk v menjalnici ker se niso dobro zaščitili.
Če ti nekdo vlomi v stanovanje si ti kriv, ker ga nisi zaščitil kot je treba.

Mislim...:\ :\ :\ :\ :\ :\ :\ :\ :\ :\
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

madmitch ::

RAw: sorry ampak ti praviš, da so admini ravno tako krivi za to, ker svojih sistemov niso zaščitili. To pomeni enako kot da bi rekel da je nekdo sokriv lastnega umora (ali posilstva), samo zato ker ni bil dovolj zaščiten. Brez zamere, stari modrec, vendar se jaz v srednjih tridesetih s takšno razlago ne morem strinjati. Odgovarjal sem ti samo na del tvojega pisanja, kjer ti obtožuješ popolnoma nedolžne za storjeno kaznivo dejanje nekoga drugega in jih malodane enačiš z njim.

Verjetno ti je tvoja silna modrost in starost malo zameglila realno razmišljanje.
Malo niže praviš, verjetno v potrditev svoje zveličavne resnice, da resda po zakonu ni prav, če to uporabiš moj komp brez moje vednosti, je pa skušnjava velika. Se strinjam, vendar, če te najdem je tudi velika skušnjava, da te nalomim k' osla (posebno če si manjši in šibkejši od mene) vendar te po zakonu in svojih moralnih merilih ne bom. Ti takega občutka odgovornosti verjetno nimaš.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

pivmik ::

Raj kot da ujamejo enega in mu dajo 471 let zapora bi raje ujeli 471 spamerjev in jim dali 1 leto zapora, dovolj da ga bi dvakrat dobili v rit v zaporu.
Pol ne bi več SPAM-ali.
LP, Gregor GRE^

G3GANT1C ::

One word: Kruto.
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)

flipflop ::

Se strinjam s Picnikom. Kazen je prehuda.

Za veliko hujše zločine dobiš veliko nižje kazni,ali pa sploh ne.

Pa mal pazite kje vse vpisujete svoje maile,al pa mejte enega posebej v te namene(za registracijo na takih straneh)

chuck ::

Po mojem bo dobil kakšnih 5 let in ne toliko zaradi teh prekrškov, ampak ker že ima kartoteko (32 mesecev je že sedel).
Nobeden priseben sodnik ga ne bo obsodil na doživljensko ječo.

Drugače pa glede na te nove zakone v ZDA se bolje obnese, če nekomu, ki ti ni všeč spustiš metek v glavo (orožja jim tako ne primankuje), kot pa da mu spamaš email account>:D

SkyNet ::

Hm, pol bi jaz spamerje pobil, dobil tam pol leta...in to je to:D
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Američani izvedli kibernetski napad na Iran

Oddelek: Novice / NWO
349022 (5678) Poldi112

Izziv zagovornikom svobodnega tiska

Oddelek: Loža
91339 (1118) zee
»

Yahoojev izvršni direktor lagal o izobrazbi

Oddelek: Novice / Ostale najave
136093 (4976) gendale
»

Ruski matematični čarovnik zavrnil nagrado

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4814344 (10463) donfilipo
»

Bo matematični čarovnik iz Rusije sprejel milijon dolarjev nagrade? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5717935 (14316) Bor H

Več podobnih tem