» »

Intel pozabil na Windows 98 in ME

Intel pozabil na Windows 98 in ME

Neowin -

Čeprav je Microsoft življenjski krog Windows 98 in Millennium Edition uradno že sklenil, ju mnogi uporabniki in tudi podjetja še vedno uporabljajo. Sicer navadno tečeta na starejših sistemih, kjer se novega sistema bodisi ne splača nameščati bodisi smo na starega navajeni in nam dobro služi, a kljub temu izdelovalci strojne opreme za novo opremo po večini še vedno izdelajo gonilnike tudi zanju. Intel se je odločil temu storiti konec.

Kot poročajo na Neowinu, za novi čipovji i915 in i925 Intel ne bo izdal gonilnikov za Windows 98/ME, s čimer bo uporabnike poskušal prisiliti v uporabo novejših sistemov, tj. Windows 2000 ali XP. To seveda še ne pomeni, da starejši Windows na njih ne bodo delovali, saj vsebujejo nativno podporo za novi čipovji, vendar bodo tekli opazno počasneje, pravijo pri Intelu. S tem dejanjem pušča Intel majhno tržno nišo, ki bi jo lahko VIA in SiS izkoristila, čeprav je res, da sistemi Windows 9x res sodijo na smetišče zgodovine. Več o tem.

8 komentarjev

Tody ::

huh tale je malce bosa :D Sistema si mi ne da zamenjat oziroma se mi ne splača ampak procesor bom pa seveda zamenjal>:D

Pancho ::

jest mislm, da je za to ze skrajni cajt. Itak je tako, da so z windows 98 težave na sistemih s procesorji nad 1,5 GHz (obešanje brez vzroka), windows ME pa je bil tud zmeraj nestabilen. Windows 2k/XP sta zaenkrat sistema, kjer stvari delujejo, tko da bi ljudje, ki menjajo hardver itak mogl šaltat na enga od teh dveh (seveda, če morajo uporabljat windowse).

Svaka čast, Intel...
I haven't failed, I just found 1000 ways that don't work...

Scorpia ::

Windows 98 dela normalno tudi na 1,6 ghz in 1,8 ghz. Na obem rač. win98 dela normalno že dve leti in me ne kličejo da bi bilo kaj narobe:) . Oba sta vsak dan na netu, sam na prvemu se igre nič ne igrajo. Na 2 ghz, sem dal win 98 in se je že pri konfiguraciji zajebaval. Pol se je, po kakšni uri delovanja čist obesil.

OldSkul ::

Jaz sem tudi že prešaltal na WIN 2000 in XP in to sta mnogo boljša windowsa od 98 tako da je kar pravi korak.

Spajky ::

Kakor za koga, kaj je boljše in uporabneje! Stvar je samo v načinu uporabe in znanju konfiguriranja OS; vsi MS Win sistemi imajo svoje slabe in dobre lastnosti in stvar je v znanju namestitve in upravljanja (tudi dodatnih programov) z OS. Kdor zna (se je poglobil v tweakanje posameznega OS), lahko marsikaj izvleče iz vsakega takega OS, kar mu rabi (tudi linuxaši iz svojih verzij OS); kdor pa ni "power user" (velika večina), pa ima vedno težave z vsakim OS !

Kot jest vidim okoli, kaj folk počne in ima za OS in kako ga uporablja, večinoma sploh ne rabi neke strašne mašine in zadnjega OS ! Najbolj rabi jih poučit kako zadeve nastavit in instalirat in kako naredit/in znat restavrirat OS/ varnostno (zGhostano) kopijo OS-ja in BackUp-e svojih stvari! če se kaj sesuje! (ponavadi uporabniki sami krivi, če je hardware Ok!)

Win98SE (jest mam Lite verzijo EN) "popatchan", je zelo stabilen in dela ko raketa, sam folk pada na marketing in izgled v glavnem, pol pa itak veliko večino funkcij, ki jih jim nudi NT kernel itak ne uporablja, vsaj za doma ... zdej je pač moda XP-jev in itak z novimi že sestavljenimi mašinami skup pride ... ne pomeni, da je boljši, samo malo drugačen ... če pa skoz nekaj experimentiraš s programi in hardwerjem, se ti pa ziher slej ali prej vsak sistem sesuje ... meni je ratalo tud brezhibne W2k skor nehote v 5 min sesut! ... pove vse ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

lorenz ::

unoficcial Service pack za Windows 98SE . z kupom kar zaimivih popravkov.

http://informationweek.securitypipeline...
spodaj je tudi download link.

Dr_M ::

meni je ratalo tud brezhibne W2k skor nehote v 5 min sesut!

hehe, to sploh ni problem :) :)
tut pri win9x se zgodi, da se ti ze med instalacijo use sesuje.
jest uporabljam win2k ze od zgodnjih RC verzij, pa lohk na prste prestejem, kokrat so se mi sesul sami od sebe.za 99.9% crashov je pr men kriv cpu (jap lastnorocno sm ga sfuku :\ )

so pa XPji popolnoma druga zgodba.....
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

darkolord ::

hah kolk ste cari k znate crashnit OS :D :D ram potegneš ven med delovanjem pa tudi dela 8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konec AutoPatcherja

Oddelek: Novice / Varnost
204698 (2565) MrStein
»

Microsoft najavil datum uradnega izida Viste

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
304919 (3327) 1fris
»

Nova beta verzija Viste (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
31521361 (14634) simnov
»

Microsoft Windows 2000 source code leak

Oddelek: Operacijski sistemi
444193 (2440) willson
»

Razvijalska verzija Longhorna na internetu

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
342169 (2169) Road Runner

Več podobnih tem