» »

Kako obiti ponovno registracijo pri ponovni inštalaciji Win XP ter Office XP

Kako obiti ponovno registracijo pri ponovni inštalaciji Win XP ter Office XP

computerchannel.de - Computer Channel.de je razkril kako lahko ponovno inštaliramo Win XP brez ponovne registracije. Če se spomnite je MS vgradil v svoje nove Win XP proti piratsko zaščito. Vendar pa ima le ta nekaj pomankljivosti. Ta procedura, ki je tukaj opisana velja samo za Win XP RC1 in pa za Office XP. Za RC1 verzijo zato, ker še ni dokončna in se lahko ime datoteke v končni različici razlikuje. Vse kar je potrebno je to, da prekopiramo pri vsakem eno datoteko na disketo in jo tako shranimo. Ob poznejši ponovni inštalaciji na ISTI računalnik pa jo je potrebno samo ponovno prekopirati na disk in je, saj kot vemo, je bilo ob ponovni inštalaciji prej registracijsko proceduro potrebno ponoviti. Vendar pa se s to proceduro ne moremo izogniti prvotni registraciji.

Za Win XP: Tukaj se imenuje datoteka "wpa.dbl" in jo lahko najdemo direktoriju WIN/System32. Datoteko moramo po prvi registraciji presneti na disketo in jo po ponovni inštalaciji WIN na ISTI računalnik enostavno prekopiramo nazaj. To pa zato, ker te datoteke pred registracijo še ni na disku. Kot sem rekel velja ta procedura za Win XP RC1 verzijo.

Za Office XP: Tukaj pa je ime dotične datoteke "data.dat", ki jo najdemo v "Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Office\Data". Gre za skrito sistemsko datoteko. Prav tako pri tej datoteki zadostuje, da jo prekopiramo na disketo. Kdo hoče potem Office XP na istem računalniku ponovno inštalirati in uporabljati enostavno prekopira datoteko nazaj v prvotni imenik. VENDAR PRED TEM, KO PRVIČ ODPREMO KATERIKOLI OFFICE PROGRAM.

Celoten članek je TUKAJ .

8 komentarjev

andrej ::

Hm, v cem je sploh smisel tega? Mislim, ce si ze enkrat zadevo aktiviral, zakaj je potem se drugic nebi mogo? Ce si enkrat zadevo ze aktiviral, potem jo lahko na istem racunalniku aktiviras neskoncno-krat....

Drugace pa je zanimivo kaj vse folk odkrije :D Najboljse bi tak blo, da bi to aktivacijo kar odstranli...

OZZY ::

Andrej: Kaj pa če formatiraš disk. Pol pa je potrebna ponovna aktivacija preko neta. Kokr sem razbral je to v primeru, da odstraniš WIN ali office.

Maš prov glede aktivacije. Lahko bi jo odstranil.

ahac ::

Kaj pa če spremeniš konfiguracijo računalnika in takrat na novo instaliraš?

OZZY ::

Ne ta trik ne deluje v tem primeru. Velja samo za isti računalnik z isto HW konfiguracijo.

miha ::

ozzy kršiš pravila (7 člen)

OZZY ::

MIha: Ne bi reku. Če si slučajno dobro prebral lahko vidiš, da ta trik deluje samo v primeru, če se že prej registriraš preko neta, kar pomeni, da moraš imeti v lasti svojw winxp in office z katerimi to storiš. Trik ne deluje z že prej registriranimi programi na katerem drugem računalniku. Če si tudi to dobro prebral bi lahko prebral tudi to, da deluje trik samo na istem računalniku z isto konfiguracijo.

Tako tukaj ne gre za nobeno kršenje ampak samo za navaden trik, ki ti omogoči veliko manj zapletov, če pride do tega, da moraš ponovno inštalirat ta dva programa iz katerega koli razloga.

Zato mi ne nabijat z kakim kršenjem pravil. Gre za trik, če maš v lasti win ali office, ki si jih že prej regstriral preko telefona ali neta. Drugič beri bolj natančno, kaj je napisano.

andrej ::

OZZY: ce formatiras potem se ti hadrware hash nic ne spremeni in brez problema aktiviras preko neta.
Drugace pa je okrog WPA prevec dezinformacij...
Ce zadevo povzamem:
1. ob instalaciji ali pa 30 dni po njej (v beta verzijah 14 dni) moras zadevo aktivirat
2. aktiviras jo lahko telefonsko ali preko net-a.
3. ko enkrat aktiviras lahlp to kopijo XP-jev neskoncno krat instaliras na isto masino brez problemov.
4. ce hoces isto kopijo instalirat na drugo masino internet aktivacija nebo delala, ker je ta kopija ze aktivirana na drugi masini.
5. ce jo bos vseeno zelel uporabit bos moras telefonsko poklicat MS in ti ti bodo dali novo kodo.


ahac: v tem primeru ti niti ta datoteka ne pomaga dosti.

Boeing ::

tako je, andrej !
ostali pa se nehite delat angelčke... me prow zanima, kolk vas ma licenčne winse pa office, da se omejimo samo na to dvoje !


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V čem je problem?

Oddelek: Operacijski sistemi
51682 (1564) andrej_brucek
»

Kopiranje diska

Oddelek: Programska oprema
302404 (2018) Preseren
»

Postavitev sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
452281 (1652) BlackHole

Windows XP RC1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
645865 (4588) andrej
»

Kako obiti ponovno registracijo pri ponovni inštalaciji Win XP ter Office XP

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
83369 (3369) miha

Več podobnih tem