»

Legalna reaktivacija MS Windows XP?

Overclockers Australia - Če si lastite originalno inačico Microsoftovega operacijskega sistema Windows XP, ste se zagotovo že srečali z aktiviranjem sistema. Težava nastane, da je treba izdelek ponovno aktivirati, če ste zamenjali velik del strojne opreme ali pa če ste se preprosto ponovno odločili namestiti OS na isto računalo. V slednjem primeru obstaja rešitev, ki vas reši ponovne aktivacije. Je popolnoma legalna in legitimna (vsaj tako avtor), vključuje pa kopiranje pravile datoteke (wpa.dbl) na prenosljiv medij ter po reinštalaciji nazaj. Toliko da veste :D.

3 komentarji

Let's crack some MS!

več strani - Neverjetno, koliko člankov o razbijanju Microsoftovih zaščit je danes našlo pot v moj nabiralnik.

The Register piše o razbijanju Windows aktivacije s preprostim kopiranjem datoteke wpa.dbl ter spreminjanjem nekaterih sistemskih nastavitev. Voila!, pa imamo WinXP-je naložene v celotni pisarni . [Tecchannelovo poročilo tukaj]

Sledi Microsoft Reader, program za prebiranje e-knjig ter preprečevanje nedovoljenega kopiranja - klik! - v MIT-ovi publikaciji je namreč članek, v katerem avtor trdi, da mu je avtor programčka za razbijanje zaščite v omenjenem bralniku e-knjig delovanje prikazal. Uh, v programerjevo dobro upam, da bo njegovo ime ostalo tajno.

12 komentarjev

WinXP upočasnijo sistem

The inquirer - Čeprav WinXP in Office XP dajejo izgled povsem solidnega operacijskega sistema/programa, ni vse tako kot bi moralo biti. Če gre verjeti CSA Research, ki so pred kratkim napovedali partnerstvo z Anandtechom, prehod na konfiguracijo Windows XP/Office XP ne bo ravno najboljši, saj bomo utrpeli kar precejšen padec zmogljivosti. Po njihovih podatkih, naj bi ta padec v primerjavi z navezo Windows2000/Office2000 znašal 26-49% (odvisno od konfiguracije). Za 26-49% manj zmogljiv računalnik! Sliši se veliko. Vendar meritve gor ali dol, ko bo podpora Windows 98/ME usahnila, bomo itak prisiljeni presedlati na nov sistem. Žalostno a resnično.

13 komentarjev

WinXP zastonj, spet

vir: Guru 3D
Guru 3D - Microsoft je spet, kot pri WinXP Beta verziji, nekaj srečnežem povedal za naslov strežnika, kjer so si lahko zstonj naložili Win XP RC1. Vsi drugi bomo morali plašati od $10 do $20. Jasno ni znan naslov strežnika. Mogoče sčasoma? Ampak takrat bomo v vsakem primeru WinXP imeli že vsi.

09:07 Glede na to, da mi je zadeva postala zanimiva, sem se nadaljno pozanimal. Po drugi verziji, ki je tu, gre za napako in NE lepo potezo Microsofta. Da bi si lahko naložili ta file se morate...

12 komentarjev

Kako obiti ponovno registracijo pri ponovni inštalaciji Win XP ter Office XP

computerchannel.de - Computer Channel.de je razkril kako lahko ponovno inštaliramo Win XP brez ponovne registracije. Če se spomnite je MS vgradil v svoje nove Win XP proti piratsko zaščito. Vendar pa ima le ta nekaj pomankljivosti. Ta procedura, ki je tukaj opisana velja samo za Win XP RC1 in pa za Office XP. Za RC1 verzijo zato, ker še ni dokončna in se lahko ime datoteke v končni različici razlikuje. Vse kar je potrebno je to, da prekopiramo pri vsakem eno datoteko na disketo in jo tako shranimo. Ob poznejši ponovni inštalaciji na ISTI računalnik pa jo je potrebno samo ponovno prekopirati na disk in je, saj kot vemo, je bilo ob ponovni inštalaciji prej registracijsko proceduro potrebno ponoviti. Vendar pa se s to proceduro ne moremo izogniti prvotni registraciji.

Za Win XP: Tukaj se imenuje datoteka "wpa.dbl" in jo lahko najdemo direktoriju WIN/System32. Datoteko moramo po prvi registraciji presneti na disketo in jo po ponovni inštalaciji WIN na ISTI računalnik enostavno prekopiramo nazaj. To pa...

8 komentarjev

Microsoft Office XP

WinInformant - Microsoft je objavil informacije o različnih izdajah Office XP, informacije o cenah tega programskega paketa in o preizkusni verziji Office XP.
Office bo na voljo v več izdajah; cene pa bodo od $239 za Standard Edition upgrade do $800 za Developer Edition za nove uporabnike. Microsoft pa ni izdal cen za naročnino.
Office XP bo na voljo za prodajo 31. maja letos. In da bi pospešili prodajo tega programskega paketa, bo Microsoft ponudil 1 milijon kopij preizkusne verzije, ki traja 30 dni po instalaciji na sistemu, za $9.99 (za poštnino in pošiljanje). Iz Microsoft UK pa so povedali, da bodo ponudili preizkusno verzijo zastonj na njihovi spletni strani naslednji mesec.
Za več informacij o Microsoft Office XP si poglejte uradno stran.

1 komentar