» »

Pogajanja med Microsoftom in Evropsko Unijo propadla

Pogajanja med Microsoftom in Evropsko Unijo propadla

Slashdot - Microsoft, ki je na drugi strani Atlantika že pred časom končal s svojimi pravnimi težavami z ameriško vlado, pa se na naši strani Atlantika še vedno otepa pravnih problemov. Tako so pogovori med slednjim (Microsoftom) in evropskim komisarjem Mariom Montijem propadli, Microsoftu pa sedaj grozi velikanska kazen med 100 milijoni in eno milijardo evrov zaradi kršitve pravil konkurence, "razdelitev" Oken na tista z in tista brez Windows Media Playerja in razkritje določenih delov programske kode razvijalcem, da bi le-ti lahko izkoristili prednosti, ki jih imajo Microsoftovi programerji različnih programov. A kazen je že vse prej kot izrečena, zatorej je pričakovati, da bo Microsoft uporabil vsako pravno sredstvo, ki jim je na razpolago v Evropski uniji, da kazni ne bo plačal.
Novica in uradna izjava.

4 komentarji

Filo ::

itak da jim ne bo ratal...sej majo sam enga odvetnika...

Realist ::

Tole pravdanje je prav bedno. To je izdelek podjetja MS in kot tako ima podjetje pravico, da si zmisli kaj bo v izdelku. Kot da bi se proizvajalci gum bunili, da se morajo avtomobili prodajat brez gum, da se bodo lahko uporabniki odlocal katere bodo kupili.. beda.[:\\]

BigWhale ::

Realist,

A nismo o tem ze priblizno milijonkrat? Problem monopolije Microsofta je v tem, da te sili uporabljat njihov izdelek in ti to tudi zapoveduje. Nekako tako, kot, ce bi ti proizvajalec avtov rekel, da MORAS uporabljat njihove gume in prevleke za sedeze.

Ce bi se to zgodilo z enim proizvajalcem avtomobilov, bi kaj hitro propadel. Ker je trzisce prevec razdrobljeno. MS ima pa koliksen, 90%, delez na desktop racunalnikih?

Eni radi uporabljamo (ce ze moramo) BSPlayer in Opero/Mozillo/... in nam ni, do tega, da bi namescali nepotreben software na svoj racunalnik.

PS: Enkrat si preberi MS EULA. :)

darkolord ::

MS ima pa koliksen, 90%, delez na desktop racunalnikih?


pomoje še precej večji :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wii razgrabili

Oddelek: Novice / Konzole
396330 (4418) Dr_M
»

Domače branje: "Slatalla, Michele in Quittner, Joshua. 1995. Masters of Deception : T

Oddelek: Novice / Domače branje
73431 (3074) darkolord
»

Pripravite spalne vreče, če želite imeti Xbox 360

Oddelek: Novice / Konzole
325445 (3779) BigWhale
»

Največ spama prihaja iz ZDA

Oddelek: Novice / Zasebnost
262378 (2378) MrStein

Več podobnih tem