» »

Ali ATI goljufa?

Ali ATI goljufa?

HardOCP - Zadnje čase so se na internetu pojavile razprave povezane z Radeonom 8500 in legendarno igro Quake 3 Arena. Tokrat ni bilo govora o tem, kakšna prihodnost čaka Radeon 8500, niti ni bilo govora o tem, kaj je premišljeval Carmack, ko je delal na Quaku 3. Ne, tokrat je beseda tekla o neverjetnem sožitju med Radeonom 8500 in prej omenjeno Quake 3 Arena. Osrednja tema razprav pa so bili gonilniki 5.13.01.3276 za Windows 2000, s katerimi naj bi Radeon 8500 pridobil kar opazne pospeške v Q3. Goljufanje ali optimizacija? Številnim uporabnikom to vprašanje ni dalo miru, zato so se lotili razstavljanja gonilnika na prafaktorje in odkrili besedico "uake 3", kar je kazalo na povezanost s prej omenjeno igro. Torej ima ATI le nekaj opraviti s Q3. Vendar kaj? Radovedni igričarji so še naprej vrtali po gonilnikih in spremenili besedico "uake 3" v "uack 3". Po spremenitvi tvarne strani besede, se je število FPS sicer nekoliko zmanjšalo, vendar pa se trenutno še vedno ne ve, ali je beseda "uake 3" namenjena temu, da gonilniki prepoznajo Quake 3 in izpišejo lažne rezultate (kar sploh ni tako nemogoče) ali pa je namenjena samo temu, da gonilniki prepoznajo igro in vklopijo optimizacije. ATI-jev predstavnik je sicer povedal, da je druga možnost veliko bolj verjetna, vendar pa bodo ATI-jevi gonilniki gotovo še nekaj časa tema številnih razprav.

11 komentarjev

NoUse4AName ::

vsi proizvajalci graficnih kartic se najbolj potrudijo pri optimizaciji tistih delov ki jih uporalja quake3, ker je logicno ker se po rezultatih q3a vedno sodi ce je graficna dobra al ne. ATI je pac zajebal ker ni splosno tiste dele optimiziral ampak je sel pisat specificno za q3.

SLOWWWeb.net ::

Glede na močno konkurenoc [čprav sta samo dva: nvidia in ATI [:\] ], ni nič čudnega če hoče kdo malo kaj pogoljufati >:D .

_Mortal_ ::

Ma boli me kurac

undefined ::

ATI je itak že nekoč optimiziral driverje za 3DMark(98?), ki se je takrat večino uporabljal za benchmarke. Sicer pa zelo dvomim, da tudi nvidia ne počne česa podobnega, sam oni znajo to verjetno bolj skrit.

Highlag ::

Pa kaj je s tem Quake-om?

A ves folk sam Quake igra? ;(( Kaj pa ostalo?
Mislim, da obstaja precejšne število igric, ki ne uporabljajo Quake pogona.

msmiha ::

Mislim, da niso spremenili besedice uake 3 v uake 3:P

msmiha ::

Nisem dobor prebral[:\]

undefined ::

Quake-a ne igram že kakšno leto (pa še takrat sem igral mode, kot so Urban Terror), ker je igra sama po sebi (Q3A) čisto nesmiselna. No ja, to je sicer super za tiste, ki ne mislijo preveč radi. :D

Han ::

ATI tako ali tako sux. Nazadnje sem v eno konfiguracijo dal ATI Radeon VE, ki je počasnejši od starega GeForca 256, slika ni nič boljša, gonilnik - nastavitve pa so bedne. Kupil sem ga predvsem z namenom, da bi lahko uporabljal/preizkusil ATI DVD player, a ga na priloženi plošči sploh ni. Ko sem ga prenesel z uradne strani, pa namestitev ne prebavi CD ključa. Halo?!? :(

Han ::

Da ne omenjam, da se Windows XP po uspešni namestitvi s to kartico sploh ne zbudi... ;((

undefined ::

Mogoče pa le ne znaš stvar pravilno inštalirat (driverji)? Al pa tapravih za WinXP? WinXP so zelo občutljivi na to, in v njih lahko kateri gonilniki za NT/2k povzročijo sesutje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A gdo špila McRay 2 z Radeonom

Oddelek: Igre
141149 (903) radeon 7500
»

nVidia buys ATi (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
674183 (3311) Senitel
»

Quake3 na P4

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
122066 (2066) minmax
»

Ali ATI goljufa?

Oddelek: Novice / Grafične kartice
111999 (1999) undefined
»

Voodoo5 5500 ali GF2MX400

Oddelek: Kaj kupiti
141341 (1025) _Mortal_

Več podobnih tem