» »

Problem z diski

Problem z diski

Ghero0 ::

Lep pozdrav!

Nekaj me zanima, a se tudi vam dokaja da vam disk kr naenkrat crkne. Men je namrec en pred enim letom, je zacel neki skrtat in to je blo to, disk je ratu neuporaben in zraven je slo vse kar je blo gor v ... Ok takrat mi je comp neki zmrzval skos pa sem si reku ok, je bil ze cas za menjavo...
Uceri pa kot strela z jasnega, kar naenkrat slisim znani zvok skrtanja diska (tak kot en let nazaj), vidim BSOD da je neki narobe s kernelom (se mi zdi), resetiram in tema. In zdej mi ne dela se Hitachijev disk SATA 160 GB kupljen ksn let nazaj. No sej trud se sam se nc ne nalozi. Kot da bi probal neki prebrat pa ne gre.

Za kej se to dogaja. Se da te podatke kako nazaj dobit? Sem sprobu z DFT od hitachija, pa je najdl ene corrupted sectorje. Sem dal naj jih poprav in po nekaj minutnem matranju mi jav da je disk defective. Kdo ve za ksn uredu program k bi se dal kej narest?

A je to kej z diski naroba or is it just me? :(
Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.

AnWar ::

Probej disk priklopit na SLAVE in bos videl ce lahko dobis podatke nazaj.

Lp David
[Asus ROG Strix SCAR III]

Ja sem ze probu to pa ne dela. Disk skos skrta in se winsi sploh ne nalozijo ker pomoje cakajo na ta disk (windowsi so na drugem disku, ta "pokvarjen" je pa na slave)... Se je komu to ze zgodil? Zvok je pa tak da trikrat bolj z visjim tonom zaskrta pol pa dvakrat z nizkim, ce je to se komu znano ???

Kako bi se dalo priti do podatkov, ima mogoce kdo kaksno idejo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ghero0 ()

AnWar ::

Ja jst sem imel probleme z IBM IC 35 in mi je skratalo,samo pol sem naredil low format (program pa sem dobil iz njihove uradne strani),potem pa je bilo v redu. Samo problem pa je s tvojimi podatki...:(
[Asus ROG Strix SCAR III]

Han ::

Če DFT javi, da je disk defekten, ti preostane samo še garancija - zamenjava.

Ja nazaj ga bom zihr nesu. Zdej me edin še zanima če obstaja mogoče kakršna kol možnost z diska dol dobit kar je gor (kar se še pač da)...

Ma kdo kšno idejo?

LP

... aja pa disk sploh ni eno leto star. Kupu sm ga 27.7.04 ;(

Scorpia ::

Naslednjič si kupi dodatne ventilatorje za disk, stane okoli 2.500 sit. Lahko da se ti je pregreval. Men je enkrat disk začel čudn delat(pa zvok je imel čudn) pred enim letom in pol.imel je temp. okol 50 stopinj učasih celo 57. Pol sem kupil te ventilatorje(zdaj 30-35) pa mi še zmer dela odlično. še v testih je odličen. pa star je že več kot 3 leta.

Mal napredka sem pa le dosegu. Poslužu sem se že preizkušene metode: disk daš za kšno uro v freezer (seveda v vrečki) :D in ga pol še ledenga prklopš. Fora je v tem da se poveča razdalja med glavo pa ploščo in pol ne škrta več. Po nekaj resetiranjih se je res zbudu. Mel sem dve particiji in druga je bila normalno dostopna tako da sem lohk vse dol dubu. Seveda pa so ble tiste stvari, k so mi ble pomembne na prvi particiji ;(( . Problem je v tem ker sem jo zafuru najbrz z DFTjem k mi je sektorje popravlu in prepisoval, tako da mi je uniču MFT (master file table).

Mogoče kdo ve kako bi se dal dol dobit tist kar je še uporabnga kljub pokvarjenem mft-ju? Probal sem s programom GetDataBack, ki je sicer najdu določen del fajlov, ki pa so pokvarjeni. Zdej ne vem al sem jih jst narobe dol dubu al je vse pokvarjen...

Ima mogoče kdo kej izkušenj s tem? Zelo bi bil hvaležen za kašno pomoc.

@Mario18:

Skor ne verjamem da se mi je pregreval, ker mam diske postavljene za tistim ventilatorjem spredaj ki zrak not v comp vleče... Kje si pa ti gledu temperaturo diskov?

Lith ::

¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

HDD Temperature mi jav da ne najde nobenga diska ki bi to podpiru... mam pa WD 80GB ATA priklopljenega preko Seriell na SATA.

Mogoče kdo ve kako bi se lotu problema z pokvarjenim MFT?

Lith ::

WD diski tam okol 80GB so glih meja, ko eni menda majo senzor not, drugi pa ne, tak da je to tvoja težava, Maxtorji majo vsi
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Verjamem...

Sam mene trenutno bolj teži problem kako dobit podatke s particije ki ima pokvarjen MFT. Je kdo že kej delu na tem? Bi bil zelo hvaležen!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Clonezilla: težave s rekonstrukcijo slike diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
462755 (2242) misek
»

Del diska pokvarjen

Oddelek: Strojna oprema
353867 (2766) k4vz0024
»

Spet disk :(

181084 (785) mp218
»

Prenos podatkov iz diska na...

171139 (899) schurda
»

Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19311456 (7084) ChiefThunder

Več podobnih tem