» »

Prenos podatkov iz diska na...

Prenos podatkov iz diska na...

miki16 ::

Imam IBM DTLA-305020 disk ki deluje pod slave.V dosu ga zazna vendar tik predno se nalozijo widowsi na master diku zacne skrtati.Sedaj bi pa te podatke ki se nahajajo na poskodovanem disku prekopiral na drug disk.S kerim programom bi mi to uspelo?A bi se dalo to naresti v dosu ko disk se ne "skrta".Najraje pa bi disk "popravil" s tem da bi bad sektorje nekako odstranil in s tem izgubil nekaj placa,ampak ne wem kako.

lp

miki16 ::

Vsaj kak program predlagajte ki omogoca to?



lp

Yohan del Sud ::

Moje izkušje?

Mi je prav žal...
To je mehanska okvara te slavne serije...

Rešitev?

Disaster Recovery metoda (menjava plat, mehanike v disku). Ene pet firm v slo se ukvarja s tem. Ni poceni...

hruske ::

Hm... a potem skoraj ni možnosti, da bi podatke dobil nazaj?

(se mi je pripetilo isto ):\

ali3n ::

Gre za mehansko okvaro al SW? Tudi v DOSu se ne da kopirat?
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

hruske ::

umm... ko prižgem disk, se zbudi, takoj potem pa začne periodično škrtat.

Mislm da je mehanska.

asskicker ::

S temi IBM-ji je še en problem. Sam sem že dva ozdravil. Zelo rade se prekinejo napajalne vezi od konektorja do vezja na ploščici (zlom ob priklapljanju napajalnega kabla). Ali se prekine vezica, ki gre skozi plastiko ali pa je slab prispajkan spoj na ploščici. Z instrumentom preveri, če so povezave med konektorjem in tiskanino na disku v redu. Vmes pa seveda poskusi premikati konektor, da se prepričaš. V mojem primeru je prekinjalo eno od napajalnih spojev (5V, 12V).
Pozdrav!
Heaven is on the next door!

zlobcek ::

seveda se da dobit podatke dol. Sem jih sam dobil s te serije diska z malo truda. Obstajajo programi za recovery, ki so jih predlagali ljudje tud ze na tem forumu. Jest sm mel tak problem kasne dve leti nazaj z 40g Ibm diskom tko da se ne spomnem kateri progi sem uporabu. Pac na pokvarjenih sektorjih se ustavi, melje neki casa, potem pa gre naprej. Tistih podatkov, na katerih melje, pac ne dobis.

zlobcek ::

aja no s tem da bi porpavil bad sektorje je tko: ibm ma na strani oz. je meu, ne vem vec, en program "Fitnes test" ravno zaradi takih napak kot se je pojavila pri tebi. Program sicer ma moznost, da ti najde bad sektorje in ti jih popravi brez izgube podatkov, vendar s tem nimam dobrih izkusenj. Ta opcija mi diska ni zrihtala niti enkrat. Disk sem s tem programom z opcijo popolnega ciscenja diska, mislim da je bil celo low level format, "popravil" trikrat, na vsake tri mesece. Na toliko casa mi je spet zacenjal skrtat. na koncu sem se ga znebil:) Preden zalaufas ta program si spravi z diska cim vec podatkov.

ajd

hruske ::

Hmnja... vse lepo in prav, ampak kaj če se ti nit pc neče zbudit z diskom prikljopjenim?:\

Yohan del Sud ::

That's it! Ravnokar imam svojega tretjega IBM-ja v zmrzovalniku z istimi simptomi. ;((
Osel gre trikrat na led, ja... Star dobro leto, tako da garancija odpade. Aja, tega sem dobil ker mi je crknil prejšnji, a jaz kreten nisem pomislil na drugo firmo... ;(( :\ :O

miki16 ::

Meni tud se nikoli ni uspelo s Drive Fitness Test-om "popravit" diska oz. bad sektorjev.S drugimi programi pa nisem probal ker ne wem s kerim bi to popravil.Vem da se da podatke dobiti nazaj ce je formatiran(Get data back,...) ampak problem je v tem ker eno particijo vidim druge pa ne.Formateral nebi ker rabim podatke.Iscem pa program ki bi to particijo "videl" in vsebino iz nevidne particije skopiral na drug disk,potem pa diska ne rabim vec.

Yohan del Sud:porocaj ce bo disk potem ko ga vzames iz zmrzovalnik deloval.


lp

MUC ::

IBM diski imajo 3 leta garancije. Mej je pred dnevi crknu 40GB, pa sm ega nesel nazaj.. zdej ga pregledujejo, če je res fuč.

Ne dvomim, ko bodo to ugotovili, da mi ga ne bodo zamenjali.

Yohan del Sud ::

MUC, glede na to da sem ga z zgoraj omenjeno metoda (ni prvič) usposobil HD, verjetno nimam šans (bom pa poskusil vseeno). Ostalim svetujem isto. Pol dneva v zmrzovalniku reši cca. 50% problemov z mehaniko. Ampak samo začasno.

zlobcek ::

pri meni je blo tko, da ko sem disk priklopil na drug racunalnik na suznja, se je po nekaj minutnem mucenju Os zalaufu. Potem sem uporabil program, in pobral dol podatke. Valda je slo precej pocas, ker ko enkrat zaskrta potem kr skrta pa skrta, ampak pride skos. Vsaj men je no:) Potem sem ga dal nazaj na master, vstavil not to sistemsko z fitnes test. No tko je slo trikrat, pol mi je pa dojadil, k sm sam se caku kdaj bo spet zacel jeb...

schurda ::

Moje izkušnje: DFT popravi disk, samo čez mesec ali dva je spet isto. Garancije ti ponavadi ne priznajo, ker oni isto napravijo in potem je disk "dober" (do naslednjič seveda). Za pobrat podatke dol, pa probaj dat v komp en drug disk na master, tega pa na slave in bo verjetno uspelo. Če ne pa par ur v skrinjo. Aja pa še firmware si naloži ta nov. Mogoče bo pomagalo.

P.S. Stran so premikali, zdej dobiš stvari tukaj:

http://www.hgst.com/hdd/support/download.htm
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Yohan del Sud ::

Če koga zanima kako se je končala moja zgodba... No ni se še. Izgleda pa relativno optimistično. Podatke sem dobil nazaj. Dvakrat je bilo treba zadevo zamrzniti (prvič se je začel usajat po štirih urah dela). Prvikrat je sicer zadeva zamrzovala dve uri, drugikrat ne. Zamrzovala je pol dneva in dve uri odmrzovala.

Primarni in sekundarni simptomi so bili škrtanje, počasno delovanje in neprepoznavanje s strani OS. Bil je pa backup disk (v vetrovnem racku sicer), tak da resne škode itak ne bi bilo. Kot novopečeni lastnik dvd pekača sem tako bogatejši za 6 dvd podatkov (in ozlajšan za tri jurje dvd-rjev)...

Trenutno stanje: ga prepozna a ne najde več nič gor. OS predlaga format.

Vse kar me čaka (jutri) je še low level format in prepričat prodajalca da mi zadevo zamenja...:\

schurda ::

Ne ga srat in ti popravljat diska, preden, ga neseš. Naj bo slab, da ga prodajalec vidi.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem(i) z računalnikom, razno :|

Oddelek: Pomoč in nasveti
121127 (902) Marc`
»

trdi disk hitachi

Oddelek: Strojna oprema
281999 (1634) kerrigh
»

WinXP- error, ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
5675 (626) Daedalus
»

Low-level format na HP(IBM) disku

Oddelek: Strojna oprema
61938 (1819) Dead_Eye
»

Low level format IBM

Oddelek: Pomoč in nasveti
61065 (980) Cokolesnik

Več podobnih tem