» »

OC Teacovega pekaca

OC Teacovega pekaca

Jinxy ::

A je ze kdo od vas USPESNO "overclockal" kaksen Teacov pekac z zamenjavo firmware-a? Konkretno imam v mislih model Teac W58E

tnx

Borci ::

Kaj pa to pomeni?

In kaj naredi Firmware, oz- kaj to sploh je.

Jinxy ::

Firmware je v bistvu nekaksen BIOS, ki je vgrajen v CDRW, tko kot imas BIOS na mamaplati in na graficni...

Mogoce si ze kdaj slisal za to, da naprimer voodoo-ju 3 2000 "zapeces" bios od v3 3000 in zadeva kar nanekrat "postane v3 3000....zacne delat na visji frekvenci po defaultu.
No, pri CDRW je pa podobno...moj kolega ima (je imel) enega HP-ja 8x8x32 in je flasnil gor firmware od enega boljsega modela in zdaj mu brez problema dela pekac na 12x8x32.

njok ::

Jinxy: par mesecev nazaj je bil v novicah objavljen seznam pekacev ki so jih uspesno flashali. Mislim, da so bili med njimi vec ali manj HP-jevi.
Ce ti ni prevec do njega lahko poizkusis. Kdo ve, mogoce ti ga po pa uspelo reflashati nazaj>:D.

Nigga ::

Jinxy: daj vprašaj kolega za točen firmware , ker bom jaz tudi probal.. pa da nebi kaj blo potem narobe.
Too Drunk to Fuck

ma kdo kakšen naslov za flashanje hpjevih cdrw iz 8X v 12X. Ali pa če je že kdo to počel naj malo razloži
Too Drunk to Fuck

TheHijacker ::

Poglejte si tole!
Tu imate razloženo kako flashate nekaj modelov na večjo hitrost pisanja. Mi je kar malce žal, da sem prodal HP 9100(8x), ker kot vidim na strani piše, da se ga da dat na 10x. Nima veze; Moj Plextor 12x dela še bolje :)

Povejte če vam deluje...
http://www.google.si

meni dela brez problemov zdaj na 10X, zaj pa iščem firmware za 12X in za 16X pa jih ne najdem
Too Drunk to Fuck

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496102884 (27393) nuclear
»

NEC 3520 DVD pekaci z 8kratno rewritable hitrostjo

Oddelek: Strojna oprema
283052 (1770) Quikee
»

Vprašanje za lastnike Teacovega 40x pekača...

Oddelek: Kaj kupiti
452799 (1921) Sergio
»

OC CDRW-ja

Oddelek: Navijanje
161406 (1050) bzagozen
»

CDRW za ne preveč keša :)

Oddelek: Kaj kupiti
271918 (1365) Daniel

Več podobnih tem