Forum » Operacijski sistemi » kaj moram naredit,da lahko izberem ker OS se mi boota?
kaj moram naredit,da lahko izberem ker OS se mi boota?
roli ::
No namestil sem si Winse in linux.
Vendar pa se mi vedno zaženejo le winsi.Kaj moram nardit,da me vpraša kaj naj se boota?
Namestil sem najprej winse in nato
linux.Sem pa tud probal najprej
linux in pol win.
Lp!
Vendar pa se mi vedno zaženejo le winsi.Kaj moram nardit,da me vpraša kaj naj se boota?
Namestil sem najprej winse in nato
linux.Sem pa tud probal najprej
linux in pol win.
Lp!
http://www.r00li.com
- premaknil iz Pomoč in nasveti: Predator ()
Pithlit ::
LILO bootloader
GRUB bootloader
Enega od teh dveh si dej u MBR pa je.
P.S. ker sem pač prepozno opazil da nekateri podvajate svoje teme... Installer te je 100% lepo vprašal če hočeš naemestiti GRUB/LILO in skoraj 100% tudi za sistemsko disketo (če si si omisli LFS/Gentoo morš pa bit ene tolk pameten da tega pač NE pozabiš). Morphix BootFloppy si poberi pa zrihtaj zadeve. Alternativa pa je tudi Smart Boot Manager. Dej si to na en floppy (enega od teh dveh managerjev) in reboot.
GRUB bootloader
Enega od teh dveh si dej u MBR pa je.
P.S. ker sem pač prepozno opazil da nekateri podvajate svoje teme... Installer te je 100% lepo vprašal če hočeš naemestiti GRUB/LILO in skoraj 100% tudi za sistemsko disketo (če si si omisli LFS/Gentoo morš pa bit ene tolk pameten da tega pač NE pozabiš). Morphix BootFloppy si poberi pa zrihtaj zadeve. Alternativa pa je tudi Smart Boot Manager. Dej si to na en floppy (enega od teh dveh managerjev) in reboot.
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi] (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Operacijski sistemi | 97596 (25253) | Skrat |
» | Iz Linuxa v Windows -> MBR (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4503 (3838) | WarMaker |
» | Nastavitev dveh OSOddelek: Pomoč in nasveti | 1448 (1365) | Bela01 |
» | LILO bootloader ter windows se ne zazene vec.Oddelek: Operacijski sistemi | 1548 (1415) | Hux |
» | Inštalacija Slackware 9.1 Linuxa (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3684 (3065) | TICKO |