» »

razlika med vodnimi bloki

razlika med vodnimi bloki

igor0203 ::

Zanima me, kolikšna je razlika med bloki od Eddyja in pa DangerDena? A je ful razlike v temp. al par stopinj? ker sem malo gledal cene in ma DD še kar ugodne cene blokov. Zdej glede na to da je DD znan po celem svetu, Eddy pa pač ne, me zdej zanima primerjava.
P.S. Eddy, nič slabega nism mislu o teb, sam tko sm uprašu. :D

burkiburke ::

taka vprašanja pa res niso na nivoju oz. ne vem kakšen odgovor pričakuješ?
Edini natančen odgovor na taka in podobna vprašanja se dobi primerjalnim testom ta dva bloka! amen.

igor0203 ::

ja mogoče pa ma kdo blok od DD in me zanima njegovo mnenje, veš?

Eddy ::

Fran... tole si odlično povedal... Hvala!
Je čist logična razlaga zakaj jest nisem (še) svetovno poznan. Zato, ker kot prvo ni toliko mojih uporabnikov. Kot drugo pa nimam jest za sabo nobene ekipe in finančnih sredstev da bi promovirala moje izdelke... Pa še velik bi se najdlo.
Koliko pa je DD blok dones v Sloveniji? Me prav zanima.
Drugače bi pa dal roko v ogenj da ni razlike več kot 1°C.
www.ekwaterblocks.com

igor0203 ::

aha, no tenx pol Eddy! ej prosm ne se razburjat, k to sm sam tko uprašu k me je zanimal, veš? sj jst nimam nč prot teb, sj vem da usi hvaljo tvoje bloke pa da maš ful dobre bloke, sam sej ni greh uprašat, a ne? to me zanimal sam zato, da vidm kok je kej razlika v temp., k sm isku teste po googlu pa nism nč kej pametnga najdu....

Eddy ::

No sej ni panike. Samo pomisli kako bi lahko dobu primerjavo mojihega bloka z DD, ko pa v Sloveniji skoraj ni DD bloka. Mojih pa tudi ni veliko v tujini. No kakorkoli mi še nisi odgovoru za kakšno ceno bi dobu DD blok v sloveniji in ker.
www.ekwaterblocks.com

igor0203 ::

ja v Slo ne vem, če se jih da dobit, sm gledu na DD strani, blok za CPU je ~10k, za NB pa ~7,5k. pr men je problem $, k ga nimam dost da bi kupu komplet, ampak bi kupu blok za CPU pa Nb in ostalo bi pa sam nabavu. za CPU in NB blok mislm dat največ 20k.
mene je sam zanimala razlika v performanu med tvojimi in DD bloki.... mogoče se pa odločm za njegove, da vidm kakšne bloke ma DD, pa jih pol še teb posodm za test, kaj pravš??? :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: igor0203 ()

LittleDevil ::

Kupi pa poročaj o temperaturah... >:D

LP

Eddy ::

Boš dal za poštnino pa carino kukr si dolg pa širok.
Jest v bistvu ne rabm DD-ja za test. Odločitev je pa tvoja kateri blok boš kupil. Če hočeš bit nekj posebnga pa več denarja dat pa kupi DD-ja ;)
www.ekwaterblocks.com

igor0203 ::

zakaj bi pa dal za poštnino tok? poštnina pride okol 5k, če se ne motm, veš? sej itak ne mislm zdej nabavlat, šele po novem letu... :D

tiborrr ::

Decki, ce hocete DangerDena poglejte na nemski E-bay, tam dolocene trgovine (aqua computers in podobne) ponujajo opcijo 'sofort kaufen' DDjevih in Innovatekovih vodnih blokov (ki niso bas nesto, ampak full cover bloki za graficne pa carujejo, samo kaj, ko zaenkrat ponujajo samo aluminjaste :P).
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

igor0203 ::

hm...a aluminijasti bloki so sam za GPU al so vsu aluminijasti? kok pa kej košta pošiljanje v slo iz nemčije?

QuickShot ::

Poštnina je 10-20 evrov,
taki full cover bloki bi bili v bakreni izvedbi pretežki za grafično, že aluminijasti niso ravno lahki.

Zgodovina sprememb…

DjTonic ::

Jaz sem z Eddy-evimi bloki čisto zadovoljen, saj lepo služijo svojemu namenu. Če že hočeš nizke temperature si kupi raje večji radiator, ne pa kos bakra, ki ima malo drugače speljane kanale >:D. Na koncu pa boš ugotovil, da to ni to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DjTonic ()

igor0203 ::

no usaj en ki je pametno odgovoril, v čem je razlika.... :D sej jst nism nikjer reku da ma Eddy slabe bloke, jst vem da ma on ful dobre bloke, sam tko me je zanimal, k po svetu hvaljo bloke od DD, pr nas od Eddyja.... sej bom vrjetn od Eddyja bloke uzeu, edin če bom loh iz Nemčije kej cenej dubu.... :D ma sej radiator bo pomoje kšn od Kadetta al pa Lade...

DjTonic ::

Sam tko me je zanimal, k po svetu hvaljo bloke od DD, pr nas od Eddyja.


Logično ne? Hvališ lahko tisto kar imaš in do česa imaš dostop, ne pa neke stvari za katero še nisi nikoli slišal. DD je svetovno znana firma podobno, kot kakšna druga, ki se ukvarja s podobnimi rečmi, ampak to še ne pomeni, da ima najboljše stvari.
Pri nas je stvar drugačna, saj si jih veliko naredi kar homemade blok in ponavadi se ljudje, ki to delajo bolj potrudijo, kot pa ena firma, ki naredi na dan po par tisoč kosov. Poglej malo po tujih forumih pa boš videl, da marsikateri homemade blok poseka Dangerdena. Drugače pa je odločitev tvoja.

igor0203 ::

ma sej sm se že odloču da DD ne bo hladiu mojga proca... :D mogoče si blok sam izdelam mogoče ga pa od Eddyja nabavm... sam neki me zanima, kok mora bit debelina bakra na dnu, k hladi proc? kolikšna debelina je najboljša? pa sori k to vprašanje ne spada v to temo, sam ne bi rad odpiru nove teme...

DjTonic ::

Hm glej, če je tanjše dno bo boljši prenos toplote in je fajn, da imaš močnejšo črpalko. Koliko je točno na EK bloku dno debelo nebi vedel. Enkrat vem, da je morph razlagal, da ma on en 0.2mm blok, skoraj direct die >:D . Odvisno je tudi, če imaš goli proc ali s HS, saj v tem primeru takšen blok ne pride tako do izraza...Vendar je težko narediti takšen blok.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DjTonic ()

m.i.h.a. ::

hm....v tehle 0.2mm močno dvomim, da je to prava cifra.

Eddy ::

Mislim da je morph res imel tako nekako tanko dno. Samo je pa debelina dna bloka odvisna od koncepta bloka... A je potrebno toploto prevest na večjo površino al je že direkt nad jedrom dovolj površine za prenos toplote.
www.ekwaterblocks.com

DejaVu ::

koji kurac bos kupoval neke tuje bloke ce pa ma eddy cisto ok bloke. ga ze mam vec kot pol leta in je z njim cisto vse vredu, dela brez problemov!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Blok za GF6800 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
1157702 (5159) bajker
»

9800 pro vmod (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
684417 (2850) obadek
»

Radeon full cover - Jackal made (slike)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
181917 (1441) Boki_
»

Najboljsi vodni blok za CPU (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
625093 (4108) Phoebus
»

Vodni blok za gf 4200 ti

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
281564 (1060) BaRtMaN

Več podobnih tem