» »

Kako namestiti win 98

Kako namestiti win 98

petarda11 ::

Zdravo. A ma kdo mogoče kakšno idejo kako bi inštaliral win 98, imam pa že naložen sistem win xp, pa nimam floppija. Se prav moram to narest brez sistemske diskete. Vsak nasvet bo dobrodošel!!:)) :))

mojsterleo ::

Greš u windows explorer, daš not disketo.
Desniklik na Floppy A:->Format->Create an MS-dos startup disc

-- Leo

sash ::

@MojsterLeo, si ti sigurno prebral, kaj je vprašal ?

Win98 Boot CD
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sash ()

mojsterleo ::

@sash Sicer W98 ne uporabljam več ampak vem pa da sem jih vedno moral inštalirat s pomočjo diskete (ni bil bootcd).

-- Leo

sash ::

Jaz tud ne, sam CD pa še vedno imam :D
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Azrael ::

Za zagon s CD-ja imaš recimo Ultimate boot CD, baje pa se lahko image Win98 boot diskete prenese na CD, samo ne vem kako to gre, ker še vedno raje dodam/uporabim disketnik pa je.

Ne pozabi ustvariti dovolj veliko particijo ali dodati disk za Win98 (nanj boš skopiral vsebino CDja in pognal setup), drugače bodo šli Win XP in kar je še zraven po gobe.

LP, Azrael

p.s. Win98 ne delajo na procesorjih, ki imajo več kot 2.1 GHz !

Nestabilni ali počasni pa postanejo že prej, na sistemih, ki imajo 1.5GHz ali hitrejši procesor so Win98 bolj izhod v sili, kot nekaj uporabnega.
Nekoč je bil Slo-tech.

ABX ::

Win98 ne delajo na procesorjih, ki imajo več kot 2.1 GHz !


Imaš mogoče kak link?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

petarda11 ::

Imam dva diska. En je kot slave in na tem bi si nastavil win 98. imam pa 2.8 procesor, misliš, da mi ne bi delali win 98. Probal sem bootat iz cd od win 98 pa ne brca, kr preskoc boot from cd in nalozi xp-je. Se kaksna ideja???? TNX!

Hammer123 ::

Kaj pa če bi si u biosu nastavil primary drive Floppy, pa bi ti najprej bootal iz diskete?

Spajky ::

Win98 delajo na višjih CPU kot 2,1G; če so prva izdaja, jim je treba doinstalirat popravek po instalaciji zaradi boot problema z nekimi network fajli (obstaja procedura); drugi izdaji pa se mi zdi celo to ne! Če je p4 s HT procu instalirano, pa je zdravo izklopit v Biosu HT. To, da bi delali počasneje nad 1,5G je pa ena velka neumnost. Hitrejši ko je proc, hitreje delajo (kot vsi OS-ji, opazno hitreje od winXP). Na najmočnejših procih verjetno kar "letijo"! Na enem kompu s 2,4G p4 (dela kot server!) sem delal backUp za vsak slučaj enkrat; že več kot leto dela 24/7 bp, mogoče enkrat mesečno se ga resetira za vsak slučaj ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Scorpia ::

spajky, da hitreje dela to ni res. ce rabis dokaz pridi do mene pa ti pokazem. win98 na enem računalniku p4 1,7 dela že več kot tri leta brez težav, da bi bil hitrejši od xp-ja pa ne. zagon pa je hiter, kot bi se primerjal z kakšnim 700, 800 mhz računalnikom. nad 2 ghz mi ni vspelo instalirat, na svojemu mi je vspelo sele po tretje poskusu instalirati totalno(driverji itd.) medtem, ko se mi je prej sesulo obakrat že pri drugem zagonu.
////

Azrael ::

@ABX:

Link, lahko pa tudi uporabiš iskanje na S-T, ker je bilo že večkrat omenjeno ali pa Google...

@petarda11

Mislim, da ne bo šlo. Kolega se je mučil na C2.4 in ni uspel. Sicer mu jih je v enem od poskusov celo uspelo namestiti OS, samo to ni bilo to, kar je hotel. Zadeva je bila počasna in nestabilna, popravek ni pomagal.

@Spajky

Se strinjam s postom, ga je napisal Mario18, tudi moje izkušnje so take. Sem bil precej presenečen, ampak Win98 nekako ne prenesejo hitrih procesorjev. Do 1.5GHz je še vse OK, potem pa nekako nimajo GHzji več haska, samo vse skupaj postaja nestabilno, posebej še pri igrah.

Sicer je to razumljivo, konec koncev so Win98 že precej stari, razvoj pa je šel bliskovito naprej, podpora z driverji je ostala zadaj in potem ni pričakovati kaj drugega. IMO Win XP so na istem računalniku praktično enako hitri če je RAMa 128MB ali več, če je RAMa 256 MB pa so XPji že opazno hitrejši. Vsaj ko delajo z diskom in morajo odpakirati velike količine podatkov (slišati učeno, gre pa za inštalacijo RBR:D ). In pri RAMu se pokaže še ena težava Win98, ne prenesejo več kot 512 MB, če je več spet ne delajo dobro, Link.

Sicer nekaj težav reši tale neuraden Win98 SE SP 1.6.2, vendar je samo za angleško verzijo...

Kako se na hitrih procesorjih obnesejo Win98, če se jih oklesti z raznimi programi, kot je npr. Win98 Lite, bo pa moral povedati kdo drug.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 98

Oddelek: Pomoč in nasveti
294064 (3211) Valentin
»

Kaj inštalirati: Windows 98 SE ali ME?

Oddelek: Pomoč in nasveti
131148 (851) gunserman
»

Nov računalnik in WIN98SE

Oddelek: Pomoč in nasveti
291867 (1511) Azrael
»

Kateri OS

Oddelek: Operacijski sistemi
171336 (1074) jlpktnst
»

Ne morem instalirat Win98 SE

Oddelek: Operacijski sistemi
141497 (1292) Sp|di

Več podobnih tem