» »

WinXp share internet-obup

WinXp share internet-obup

einstein2 ::

Ok. Vem, da je o tem na SLo-techu ogromno napisanega, ampak mojega problema tudi po zelo podrobnem prebiranju foruma in članku ne morem odpraviti. Iskal sem pomoč tudi po tujih forumih in na microsoftu, ampak brez rešitve. Imam pa tak problem:
Na dveh mašinah laufa xp.Povezana sta v mrežo, ki deluje! Avtomatsko nastavljanje ip-jev ni šlo skozi, zato sem jih nastavill ročno(eden ima 192.186.0.1, drugi pa 192.186.0.2) ok. do tukaj deluje vse. Prvi comp ima dostop do kabelskega interneta, ki je s tretjo mrežno povezan na kabelski modem.Ta tretja mrežna povezava je nastavljena v share. Ok. Na drugem compu sem poskušal vse možne nastavitve, da bi mi uspelo dobiti internetno povezavo s prvega. Nastavil sem vse TCP/IP nastavitve, tudi gateway in DNS od prvega compa. Na tem drugem compu sem tudi "fiksiral" ip v neki datoteki v drivers/etc(po navodilih iz microsofta) .(Poskusil sem tudi avtomatsko dobivanje ip-jev, pa tudi čarovnika za domače omrežje, ampak potem tudi sama mreža ne deluje več;(() .Nastavil sem tudi vse potrebno v internet explorerju. Še vedno nič.
Javi napako:The page could not be displayed.....
Firewalli ipd so izklopljeni. Aja, pa pingat tud ne morem, ker je tisti KOMANDprompt v totalnem k****!;(( ;(( ;((
Prosim za pomoč!:O
Ni lahko biti mlad!

tigrr ::

probej z 192.168.0.1 . ta ip je po defaultu za lokalne povezave, tista, ki ma pa share-an internet naj ma pa avtomatski ip (dhcp enabled), pod advanced tcp/ip settings, preveri da mas WINS server na default Netbios setting.

srecno:)

tigrr ::

pa prever se, da so vse mašine na istem subnetu (255.255.0.0. recimo)

tigrr ::

$izda, ce bi prej vidu da niti commandprompta ne mores zalaufat, ti sploh nebi pisal:)

hec:)

einstein2 ::

Problem je v tem, da kjerkoli na LAN povezavi dam avtomatski ip, gre mreza v K***** in teži, da je limited or no connectivity. Kakšen DHCP misliš?
Ni lahko biti mlad!

einstein2 ::

Tudi subnet je isti
Ni lahko biti mlad!

tigrr ::

DHCP: settings/network connections/LAN_do_neta/properties/TCP IP/properties/general/advanced/WINS/Netbios_setting: DEFAULT

einstein2 ::

ja....tudi to je ok, ma še vedno ne dela.
Še kakšna ideja?;((
Ni lahko biti mlad!

einstein2 ::

Zdaj sem še command prompt uštimal. Sem probal pingat in pinga oba uspešno, pa tud ipconfig zgleda ok....
grrrrrrrrrrrrrr;(( ;(( ;((
kaj zdaj?
Ni lahko biti mlad!

DejaVu ::

jaz mam isti problem, le da mam adsl. da ti tak povem, sem ze probal vse, tudi google (ce je slucajno to kaksen bug) vendar brez uspeha. prav zakleto je videt vse skup, ko nastavis vse kar je treba.

drugace pa, prej ko sem mel win2k je delalo ok. sumim, da je to neki bug v sp2, ker ne pomnim, da bi net delal taksne probleme, ko sem mel winxp s sp1 ze dolgo nazaj.

CaqKa ::

na onem računalniku ki ima internet.
greš na start > settings > network connections (dvakrat klikneš)
v oknu ki se ti odpre desno klikneš na tisti adapter, ki omogoča povezavo z internetom
klikneš na properties/lastnosti
greš na zavihek advanced
stisneš "n" tako da se pojavi ena kljukica
in nato ok.
preveri če sedaj dela internet na drugem računalniku.

Taras_Bulba ::

em, da še jst svoj pisker pristavim, je dost podoben problem.

S kolegom imava wireless mrežo, on je na router povezan s kablom, jst pa po zraku. Sharane mava direktorije, firewalli so izklopljeni, mreža nastavljena s čarovniki tko kot naj bi bla, router ma DHCP vklopljen... mreža pa ne dela. Se prav: v omrežni soseščini v workgroupu kjer naj bi bila se včasih vidiva, včasih ne. Če potem hočeva preko tega priti v drug računalnik javi napako, da path ni pravilen al pa da workgroup z enim prejšnjim imenom ni dostopen???

Deluje samo preko iskanja po IP.

what gives?

DejaVu ::

Caqka: a mislis, da tega nisem storil???

CaqKa ::

definitivno nisi napisal, če si al nisi :)

OldSkul ::

Enak problem sem imel jaz v SP2.
Probaj tole!!

DejaVu ::

ta patch ne jebe. ko pride do installing TCPIP.SYS se enostavno ustavi in ne gre dalje.

se kaksne resitve?

einstein2 ::

Sm probu inštalirat to sranje, ma je isto. Sej meni mreža dela, če ročno vpišem ip-je in dnsje, tud uspešno pingam oba compa, sam nikakor ne morem dobit interneta od gostitelja!!
Ni lahko biti mlad!

Tiger ::

tudi gateway in DNS od prvega compa.

Lahko tole zgornje še malo obrazložiš, drugače je pa takole, na drugem računalniku vpišeš za gateway IP prvega računalnika, za dns pa kar dns strežnika ponudnika storitev.

DejaVu ::

saj pa ta naredimo, pa ne dela.

nocna mora. jaz ze ene 3 mesce fotru rihtam net, pa nisem nek pc pek. pomoje je v tem sp2 kaksen bug oz. kaksna nekompatibilnost z dolocenimi mreznimi, al pa kakim hardwarom in dokler m$ tega ne pogrunta bomo lahko samo cakali ko butli.

Vice ::

Imel isti problem. Naredil sem update za sp2 pride okoli 100Mb, pa še problemi, ki mi jih je delal sp2 v dosu so izginili

OrlyTM ::

Fantje, a mate nastavljene passworde v windows accountih? naceloma se mreza zacne precej lepse obnasat, ce to nastavite ...

pol, a ste izkljucil mozne tezave z mrezno opremo (kartice, kabli)?

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

miha ::

:D Če ne dela, pač ne dela :-). Sem imel iste probleme, da je lokalna mreža delala, internet pa ne. Pol pa sem si omislil CCProxy, mam sicer demo varianto, ampak 3 uporabniki se kamot furajo, porabi pa do max 10 MB RAM-a. Na clientih nastaviš, da pač vse teče preko proxy-ja.


P.S.: Ta pa dela super. Razen, če ga pozabim zagnat, kar pa je že druga zgodba :D

Lp Miha
<body></body>

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: miha ()

OrlyTM ::

no ja, miha, vecina nas z tem nima problemov, torej je nekje prislo do neke napake ... jst sm pa pristas tega, da se na vsak nacin proizkusi ugotovit, kaj je narobe ... ce ti third party software dela BP, bi ti mogu tut MSjev Icon sharing delat ... nekje ste neki falil v nastavitvah oz. ste se prevec igral in nekje zadevo zamuckal!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Spc ::

ima 192.186.0.1, drugi pa 192.186.0.2

192.168.0.1 ti pa imaš 186.0.1

:D

miha ::

OrlyTM ... verjemi, da sem probal že skoraj vse in se mi zdi škoda vsake minute, ki bi jo še porabo za ta problem. Če pa ima kdo, kako pametno idejo, kaj bi še lahko šlo na narobe, naj pove. Do sedaj sem probal: ročno nastavit IP-je, avtomatsko, izklopit firewala, poigral s privilegiji.

Problemi s ICS, pa so se začeli, ko sem inštaliral SP2 na clienta.


LP Miha
<body></body>

Spc ::

Win 2003 gor pa bo.
>:D

DejaVu ::

kje pa dobis tisti update za sp2?

google nic ne najde...

einstein2 ::

tukaj. Ma itaq ne dekla(vsaj meni ne);((
Ni lahko biti mlad!

DejaVu ::

ne, to ni ta update. jaz govorim za tega:

Imel isti problem. Naredil sem update za sp2 pride okoli 100Mb, pa še problemi, ki mi jih je delal sp2 v dosu so izginili

DejaVu ::

sem instaliral CCproxy in zdaj sharing deluje (vsaj za IE, to kar stari rabijo na notebooku).

tak da hvala za ta CCproxy...

boštjan ::

Preden me naženete,naj si preberem članek o deljenju interneta naj povem,da mi je že vse lepo delalo:torej sedaj bolj natančen opis za kaj se gre.
Imam povezana dva compa v mrežo,LAN deluje perfektno,tukaj ni problemov.Problem nastane,ko hočem z drugim compom(je podložnik prvemu compu) na net. Nikakor mi ne uspe zrihtat,da bi drugi comp pridobil samostojno IP,kot je to prej.Tudi ko vpišem IP s katerim sem prej dostopal na net,mi deluje samo LAN. Sprobal sem na dveh mrežnih in isto sraje.Torej če kdo ve kaj moram na drugem compu naštimat,da bom tudi znjim surfal naj kar pove.
Smešno je samo,da mi je prej vse delalo ok,danes pa primarni comp resetiram in paf,na drugem compu pade internet sharing. Aja naj povem,da mam kljukico pri share internet connection.
Če sem bil nejasen,prosim vprašajte kaj sem s čem mislil.

evo tak je moj problem isti in mi tudi še ni uspelo zrihtat. začuda pa mi je nekaj cajta delalo.mislim,da je SP2 kriv,ker ko sem mel SP1 teh problemov ni bilo
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

ToniT ::

Na drugem računalniku vpiši pod gateway 192.168.0.1 in pod dns servers 193.189.160.11 in 193.189.160.12 (če gre za Siol ADSL) in zadeva mora delat! (Seveda imaš na prvem računalniku vklopljen ICS).
Subnet mask mora biti 255.255.255.0 na obeh računalnikih, na drugem računalniku pa nastavi IP na 192.168.0.x (kjer je x številka med 2 in 254).

boštjan ::

pod dns servers 193.189.160.11 in 193.189.160.12 (če gre za Siol ADSL)

gre se za kabelski net,je pol isto

UPDATE:ne dela,LAN dela,ICS ne:(
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

DejaVu ::

ToniT: to smo vse nastavli pa ne dela.

ja, drugace pa je vsa finta v sp2. sem iskla tudi na microsoftovih forumih in ma kr precej folka tak problem, pri nekaterih je bil problem v zonealarmu (ICS ni delal, ceprav si ga izklopo - mogo si ga deinstaliral, pol pa je delal), samo jaz tega nimam, tak da je finta nekje drugje!

kaksne antivirusne mate? jaz mam kasperskega?

boštjan ::

norton 2005.ko sem mel SP1 pa sem mel norton2003pro,pa je delalo vse ok
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

boštjan ::

majhen update:
Zdaj spet dela vse!!!Kako?No,ker mi je danes še LAN dol pado,sem se odločo,da pač mrežne odinštaliram.Po ponovnem zagonu se driverji lepo naložijo in poženem čarovnike za mrežo.
1. na compu,ki ne bo direktno na NET povezan,pol pa na compu,ki bo direkt na NET povezan.Oba compa resetiram in vola,zdaj deluje ICS in LAN:D Kako dolgo pa še bomo videli.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gajba piva za rešitev mrežneag problema Vista-W2K

Oddelek: Omrežja in internet
303128 (2252) just_a_cook
»

Kako nastaviti LAN?

Oddelek: Omrežja in internet
3311314 (6984) Tomi
»

računalnika v mreži

Oddelek: Pomoč in nasveti
401715 (1287) mte
»

Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
654918 (4154) Klemenn
»

Internet connection sharing! WTF???

Oddelek: Pomoč in nasveti
201693 (1389) CaqKa

Več podobnih tem