Forum » Omrežja in internet » Imenik elektronskih naslovov
Imenik elektronskih naslovov
Go-ahead ::
Potrebujem nekaj naslovov elektronske pošte. Ali obstaja kakašna stran na kateri so zbrani?
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Keyser Soze ::
Aha!!! Spamer.
P.S.: Aja, sm pozabu. Na najdi.si maš mail naslove. Take lepe slikce njih.
P.S.: Aja, sm pozabu. Na najdi.si maš mail naslove. Take lepe slikce njih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Keyser Soze ()
aljazh ::
Samo v vednost:
Elektronski naslov je lahko osebni podatek in tako podvržen Zakonu o varstvu osebnih podatkov. Za zlorabe, neupravičeno razpolaganje z osebnimi podatki ter druge kršitve zakon predvideva visoke denarne kazni.
V primeru prodajanja elektronskih naslovov, ki so osebni podatek, bi utegnilo iti tudi za kaznivo dejanje.
Pošiljanje nenaročene masovne komercialne elektronske pošte (spam) je v Sloveniji prepovedano z Zakonom o varstvu potrošnikov. Sam sem zaradi prejetja spama, ki je izviral od nekaterih manjših slovenskih "dotcom" podjetij podal prijave na tržni inšpektorat (prijavo je mogoče oddati tudi po e-pošti). Prijave na inšpektoratu vzamejo resno, saj so me v vseh primerih obvestili o končnem "izidu" oz. ukrepih, ki so bili izvedeni proti kršitelju.
Elektronski naslov je lahko osebni podatek in tako podvržen Zakonu o varstvu osebnih podatkov. Za zlorabe, neupravičeno razpolaganje z osebnimi podatki ter druge kršitve zakon predvideva visoke denarne kazni.
V primeru prodajanja elektronskih naslovov, ki so osebni podatek, bi utegnilo iti tudi za kaznivo dejanje.
Pošiljanje nenaročene masovne komercialne elektronske pošte (spam) je v Sloveniji prepovedano z Zakonom o varstvu potrošnikov. Sam sem zaradi prejetja spama, ki je izviral od nekaterih manjših slovenskih "dotcom" podjetij podal prijave na tržni inšpektorat (prijavo je mogoče oddati tudi po e-pošti). Prijave na inšpektoratu vzamejo resno, saj so me v vseh primerih obvestili o končnem "izidu" oz. ukrepih, ki so bili izvedeni proti kršitelju.
bastadu ::
To bi si moral pa med letom malo nafilati adresar... Drugače pa na najdi.si je en iskalec po mailih, ki preprečuje zlorabe le teh v SPAM namene...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sprememba zakona o elektronskem poslovanju na trguOddelek: Omrežja in internet | 2720 (2253) | stb |
» | upor slovenskim spamerjemOddelek: Omrežja in internet | 6162 (4890) | BlueRunner |
» | Pošta Slovenije na spletu objavila seznam "varnih poštnih predalov" (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 17621 (13348) | Azrael |
» | Microsoft Slovenija pošilja spam? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 9571 (8798) | MTm2H37rqt7B |
» | Nova zakonodaja na področju nezaželene pošteOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 3709 (3709) | Bakunin |