» »

stabilna napetost

stabilna napetost

nejc_ ::

Rad bi dosegel naslednje: iz napajalnika bi rad dobil cim bolj stabilno napetost, brez nihanj.
Kako to narediti? Verjetno brez UPS ne bo slo? Ali tudi?
Ce mora biti UPS, kaksen mora biti? Ce se prav spomnim, sem enkrat bral, da obstaja vec vrst UPS.. Mene niti ne zanima, ce baterija zdrzi kaj dosti, moc, smart ups funkcije ipd... Pomembno mi je samo, da res ne bi bilo nihanj..
Ce pa ima kdo kaj primernega na zalogi, pa naj kar sporoci;)

K0K0 ::

A si ti mal psu z ups zamenu? Poglej za stabilne linije rabiš dober psu (napajalnik), Ups pa je samo zato da ti računalik ne crkne če zamanka elektrike oz tud neka zaščita pred strelo.

Ne, nisem zamenjal, ker sem mislil, da lahko ta problem resis s UPSom.

Ce pravis, da je za to dobro imeti dober PS, imas kaj dobrega v mislih? (in cenovno sprejemljivega seveda)?

Se to, zakaj sploh hocem stabilno napetost... Zadnjih nekaj let menjam diske na manj kot leto, ker neprestano crkujejo...
Nikoli ne butam, tresem in karkoli delam s kisto, je dobro zracena-temp. diska ponavadi ne presegajo 40C, disk je dobro pritrjen...
Ko ti crknejo 3je, se verjames, da je lahko to pac nakljucje, sedaj pa mi jih je crknilo najmanj 5.

bili_39 ::

Če je to bilo v istem računalniku, potem bi jaz na tvojem mestu menjal najmanj osnovno ploščo ali pa še raje kar računalnik - ena od komponent ali pa kakšen kontakt je v okvari.
Če pa je to na več računalnikih, potem pa potrebuješ kvaliteten UPS - išči takega, kjer piše on-line...

Dogaja se mi v isti kisti, ceprav sem medtem (nekaj let) zamenjal 1x maticno plosco, 1x pa ze napajalnik, ki mi je crnkil.
Kaj bi naredil na tvojem mestu? Bi kupil UPS, zamenjal celo kisto z novo, kupil nov MB, zamenjal samo PS ali kaj tretjega?

bili_39 ::

To vse ti je že crknilo? Ali je fotr mogoče ljubiteljski varilec? ;)

Kaj mogoče tudi druga elektronika crkuje? Potem imate mogoče problem v omrežju - kakšne prenapetosti, če ne potem je najverjetneje nekaj v PCju ali bližini.
katreo komponento imaš še sploh originalno? Pa monitor ti kaj "blinka"?
Kišto si že zamenjal?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UPS? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13028023 (9434) Vuli
»

Sesuvanje i7 3820, 64GB sistema, NUJNO (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
507590 (5597) Icematxyz
»

skurhene osnovne plošče

Oddelek: Strojna oprema
171465 (954) solatko
»

Recenzija poceni napajalnika kaže vse pomanjkljivosti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Matične plošče
15339975 (35083) amigo_no1
»

Kter napajalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
352401 (2053) mojcamaja

Več podobnih tem