» »

Maxi-Jet1000

Maxi-Jet1000

TommyBoy ::

Zdele sem na netu mal gledov vodne črpalke pa sem naletu na MJ-1000. Zdej me pa zanima če ima mogoče kdo izkušnje s tako črpalko in kako se obnese v sistemu vodnega hlajenja. pa še to me zanima v čem se (razen v pretoku) razlikujeta MJ-750 in MJ-1000.
Hvala ;)

p.s. :frenk če te slučajno zanima, zadnč k sva v bofu govorla, (kiler,LTH...), sem imel uporabniško ime tom@ž, pa me je neki zajebaval zdej sem se pa preimenoval v >:D TommyBoy.
  • spremenil: TommyBoy ()

Vesoljc ::

sam jo mam že več let in dela kot urca. že več kot pol leta pa jo tudi furam 24/7.
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Shkorc ::

Koliko je tale MJ-1000 glasna? Če je kdo že imel L30 in Maxi Jet, katera je tišja?

Keyser Soze ::

Vibrira zadeva. Tako da če ti rata dobro zadušit te vibracije je pumpa skoraj popolnoma tiha.

LittleDevil ::

Jest imam L30, postavljeno na eni peni (malo dobelejši), pa moram rect da crpalke v zaprtem ohisju ne slisim.

LP

Vesoljc ::

ja, rahlo vibrira, z l30 je ne znam primerjat, ampak itaq dobiš v kompletu tudi nosilc in tiste gumjaste vakumske čepke. če ne jo pa obesiš v rezorvoarju prek gumic in to je to
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

LittleDevil ::

Tisti gumijasti vakumski čepki niso dovolj...

LP

TommyBoy ::

Trenutno mi v sistemu vodo poganja Rena Flow 300c, pa moram rečt da je za to kar da od sebe precej glasna. Hec je pa v tem, da se nekaj vibracij prenese tudi na cevi in če se cev dotika ohišja pol začne ropotat kot kak star švas aparat. Mam pa še eno uprašanje, videl sem da fanjtje kar sami doma naredijo leseno ohišje za pc, pa me zanima kako je kaj z odvajanjem toplote v taki kišti. Les je namreč kar dober izolator toplote, če se ne motim. Če se taka kišta obnese bom še sam izdelal eno pa kar kiler od moje Honde not namontirov pa bo. :D :D
lp

_Dejan_ ::

Jst mam v ohisju 2x Maxi jet 1000 in povzrocata veliko vibracij, res pa da nista kej posebno pritrjena, in sta na original podnozjih, me je pa pr eni full motil rotor k je za
el ropotat in sm ga dons zalepu s sekundnim:D
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

steev ::

Imas res glede lesa. Ampak, če boš leseno kišto dobro prpihal bo uredu. :\
:|

Keyser Soze ::

Les je čisto OK. Kolikor pripomore k odvodu toplote ohišje je popolnoma zanemarljivo. S predpostavko da vsaj v kakšnem koncu kakšen ventilator laufa. Pri lesu si omejen z njegovo debelino (ali pa tudi ne), in si precej neomejen pri njegovi obdelavi. Tako da ob dobri zasnovi... Bi lahko naredil ohišje v katerem bi bile komponente bolje ohlajene kot v marsikaterem aluminijastem.

+ še vibracije se ne bi prenašale tako močno kot po pločevinastem.

TommyBoy ::

No sej drugač sem mizar tuko da mi ne bo problema kišto skup spravt, sam zanimal me je kako se les obnese za ohišje. Po vsej verjetnosti ga bom naredu iz mediapana (MDF vlaknena plošča), ker je zelo enostaven za obdelavo poleg tega se ga pa da fajn poštrihat. Gotov bom kakšno metalik al pa perla barvo gor boksnu. Mal me matra da bi kr un tavelk kiler od avta not vgradu, sam ne vem če se splača.

Vesoljc ::

heh, ne rabiš takega kilerja...
pečka od recimo fort eskorda ima precej dobre dimenzije
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

njok ::

Moj MJ1000 precej vibrira, ne glede na to, kako ga postavim. V bistvu od celega sistema samo pumpo slisim, razen ko je malo bolj vroce in se oglasi se napajalnik.

Keyser Soze ::

Mediapan je Ok, samo a ni zadeva malo prešvoh, vkolikor je pretanka? Jaz bi rajši vzel vezano ploščo. Vodoodporno. Se ti vsaj ni za bati, če ti voda spusti.

TommyBoy ::

No ja sej mediapan obstaja v različnih debelinah. Denimo najtanjši je debeline 4mm rečemo mu tudi ultrales potem pa sledijo debeline:
-8mm-10mm-13mm-16mm-18mm-19mm-22mm-25mm-28mm. To so najpogosteje uporabljene debeline, debelejši=težji. Drugač je pa ves hec trnosti ohišja v sami konstrukciji le-tega. Vodoodporna šperplata je pa kr precej draga, sej laho mediapan- ohišje od znotraj premažeš za lakom sicer pa tako ali tako ne sme bit vode v kišti ker sicer je lahko kriza. Sicer j pa to zaenkrat samo ideja, moram najprej dobr naštudirat pol pa ACAD zalaufat pa zadevo najprej na papir spavt.
Glede tavelkega kilerja od hlajenja avtomobilskega motorja bi blo pa fajn ker pol nebi rabu tolk ventilatorjev saj bi že sam po sebi oddajal veliko toplote.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kratka anketa glede črpalk in blokov

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
353019 (2430) MasterMiG
»

Vodna pumpa... (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
966374 (4695) LittleDevil
»

Test črpalk Maxi-Jet MJ 750, Hydor LS 20 in Hydor LS 30 (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
838824 (6536) Jackass
»

Dober radiator in pumpa?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
331553 (1269) Fury
»

Vodno hlajenje od začetka do konca

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101384 (1143) Opkow

Več podobnih tem