Forum » Pomoč in nasveti » Polje RAID?
Polje RAID?
R@C@ ::
Torej imam 1x 120GB/8Mb Hitachi disk, ter sem dokupil še 1x 160GB/8MB Hitachi disk. Zanima me če se mi splača postavit Raid polje s tema diskoma, bo opazna razlika v hitrosti? Zanima me še glede na to da je 120GB disk poln ter z naloženim OS, ali je potrebno karkoli brisat da bi diska združil v raid polje.....
Torej o Raidu nimam ravno razčiščenih pojmov, baje pa da dela stvar občutno hitreje. Če se da komu odgovort na ta vprašanja čimbolj preprosto bi bil zelo vesel.
Aja moj sistem:
AMD XP 3200+
NF7-S v2
1 GB 400mhz Ram
Ostalo pa ni pomembno.....
Torej o Raidu nimam ravno razčiščenih pojmov, baje pa da dela stvar občutno hitreje. Če se da komu odgovort na ta vprašanja čimbolj preprosto bi bil zelo vesel.
Aja moj sistem:
AMD XP 3200+
NF7-S v2
1 GB 400mhz Ram
Ostalo pa ni pomembno.....
Tomay ::
Raid ti ne bo prinesel bistvene pohitritve in ni ga mogoče ustvarit brez da zbrišeš vse podatke. Ko boš imel dva diska odveč spet probaj in se malo poigraj / stestiraj.
Voodoo 4Ever
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova anketa: koliko trdih diskov imate v vašem primarnem računalniku? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ankete | 7384 (6076) | Amigo |
» | Kateri trdi disk za nakup mi priporočate? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9453 (6408) | dela |
» | Kaj kupiti; 2* SATA--> RAID 0 ali ne?Oddelek: Kaj kupiti | 1160 (1051) | misso |
» | Naredil RAID 0 SATA, ampak zakaj tako čuden rezultat v Hdtach?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1360 (994) | TribesMan |
» | ATA vs. sATA vs. raid...Oddelek: Strojna oprema | 1526 (1249) | Jebiveter |