» »

Mercator - dober sosed ? ma ja moj burek

Mercator - dober sosed ? ma ja moj burek

1
2
3

perci ::

Perci, zdaj pa ti meni povej, kje bo dobila delavka stara od 40-50 let novo boljše plačano službo? Misliš, da bo šla rečt šefu, da je jutri ne bo na delo?!

Kaj hočeš povedat? Da so študentje krivi za to? Temu se reče kapitalizem.

Kar se pa Medene tiče in njegovega javkanja, sem pa ze zgoraj povedal, da je neutemeljeno.
In ne, ne rabiš se slabo počutiti, ker več zaslužiš (upam, da si zaslužiš).

Da ne bo pomote, jst ne zasluzim nekih bajnih par - daleč od tega - verjetno pa res več kot delavka v muri (na uro dela). Če si to zaslužim pa presoja moj delodajalec.
Samo ne bodi vzvišen do ostalih.
Napačnega si našel, da mu tole očitaš. Sem tudi sam ze delal v proizvodnji in vem kako je. Zato pa studiram, da mi ne bo treba nikoli več. In zarad tega sem vzvišen? Tudi prav.

Microsoft ::

Če imaš otroke, ...
A sm jih jst njej nastancu al ka?!;((

Pizda, vedno se neki cemrate, kak so otroc dragi. Ja pismo, kdo pa vas je prsilu, da jih delate?! A kje pise, da mors met 10 otrok pr hisi, za kater vsak ve, da s placo starsev magari 200k ne bodo mel nikagve prspektive?
Jst bi reku, da prej mal premislte, v ka se spuscate. Ce niste sposobni, odlozte stvar na pozneje.
Prov na kurac mi gre, ko folk prov zanalas nastanca otroke, pol ko pa vidjo, da to ne gre, pa krivdo za te 'drage' otroke valijo na vlado, drzavo, prednsednika, meneđerje pa nevem kaj se vse.

Ucte se dons, da bote juter prezvel pa nehite jamrat, prosim.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Crimson_Shadow ::

;((

Vseeno ste popolnoma zašli s teme! Bistvo je bilo to, da je bilo namesto obljubjenih 600 sit/h dobil manj. In ko se kaj takega zgodi, se ta osebek počuti "nategnjenega". ;(( Res me zanima kako bi kdo od vas reagiral, ko bi vam nekdo nekaj obljubil, nakar bi izpolnil le del obljube ali pa kar prelomil obljubo.

Se je tudi meni zgodilo. Namesto obljubljenih 600 sit/h sem dobil , reči ali piši, samo 360 sit/h 8-O. Namesto 120 čukov sem dobil samo 74ksit. Ja, Tako velika razlika je prišla. Po takem bi bil prav vsak bi orenk jezen, da nekdo, kar tako na suho, nateguje študente in pri tem mastno zasluži. To, da nekdo mastno laže, koliko naj bi študent dobil na uro nakar dobi precej manj je vreden izgube službe. Če lahko laže bogataš, zakaj potem ne bi še "revež", da nima nič ;((

In če je to način po katerem naj bi današnja (demokratična) družba funkcionirala ni nič čudnega, da je svet poln sovraštva, arogance, egoizma, pohlepa, vojn in teroristov.
We create worlds

Zgodovina sprememb…

MEDENA ::

o madonca ste spucalo tole :D

dons me je šef prosil če bi lahko še malo ostal :P

eh sem rekel ne več računat name...dons sem delal 6 ur pa k budala...smo mel tok dela da glava boli...fuck off gimme 700/h ;((

Najbolj mi gre pa na jetra folk tukaj ki je toliko nevoščljiv,da glava boli....a zdej če ma delavec na Darsu 300/h moram imeti tudi jaz toliko ?

Kaj porečete potem na razne "Jankoviče" ? Kaj je on več vreden kot mi ostali ? Kaj je on ? Rabi 8 M na mesec ? V primerjavi z 100K ?

torej 1:80 ...in njemu nič noben ne očita? še država bo okol prnesel z delnicami...

takih "Jankovičev" je na desetine

da ne omenjam prasico iz Zav.Triglav...bi že bil čas da si ne zatiskamo oči pred realnostjo....ne mi s takimi "TAKO PAČ JE"

Ampak eno pofukano revolucijo ali pa orenk štrajk.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MEDENA ()

MEDENA ::

Kar se pa Medene tiče in njegovega javkanja, sem pa ze zgoraj povedal, da je neutemeljeno

HUH ?

Microsoft ::

Kaj porečete potem na razne "Jankoviče" ? Kaj je on več vreden kot mi ostali ?
Da. Dost vec. Gledano, kolko profita lahko on prinese v neko firmo.

Kaj je on ?
Sposoben. Zelo sposoben.

Rabi 8 M na mesec ?
To ne, vendar ce zasluzi tolko, menda ne bo odvecnega denarja sran metal. A mislis, da Bill rabi za prezivetje vseh tisih 50 miljard USD? Niti ne. Samo, ce jih imas, zakaj bi jih stran metal? Do takega premozenja je ZELO tezko priti. Da bi pa potem tezko prigaran denar metal stran pa se nisem slisal. Pa naj gre za jurija al pa za miljardo.

Sej je cist siml. To so sposobni ljudje, ki znajo postavt neko firmo, ki je konkurencna danes in bo skoraj zagotovo tudi jutri. Sej, Mercator ze ja dol po stari Jugoslaviji neki trgovine dela. Dela danes, da bo jutri ostal konkurencen.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Tody ::

ja, biti na pravem mestu ob pravem času z pravo besedo in pravim dejanjem pa boš imel dovolj denarja :D

Microsoft ::

Ce je verjet tistem filmu, ki kaze, kako je zrastel Microsoft, pol je to kr res. Baje, da so sli Bill, Steve in Paul k IBM in razlagal, kak majo DOS. V resnici pa sploh nic niso imel. Pol, ko so dobil biznis, pa so neki kupl ze nareto zadevo, pa kopiral od Appla.

Pac ni dost, da sam neki naredis. Je treba znat to tudi prodat.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Tody ::

Pirats of the silicon vally :D Ja začneš v garaži z spajkalnikom v roki in jointom v drugi >:D

Microsoft ::

Btw, kolko mislis, da je resnice v tem?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Matev ::

s študenti je tko: vsi vse vedo koliko bodo dobil na uro in vse pravice takoj spoznajo, kje se sme kadit, kdaj na malico, kje se lahko zastonj kopira, pije pijačo itd...
ko pa komu naložiš delo pa noben nič ne zna "pa ne znam jaz to" niti fotokopirat ne več (čeprav je prej zase privat veselo kopiral)

študentje kolikor imam jaz izkušnje tudi kar zginejo med delom... pride dela do odmora, gre na odmor in ga ni več
potem se pa za tistih par ur buni da se mu jih mora plačat, ali pa dela dokler ne gre na kak izlet ali kaj podobnega - skratka nobene odgovornosti

Tody ::

jah odgovornost kakor smo že prej dognali je sorazmirna z višino plače... Takega dejanja ki si ga ti napisal jest nikoli nebi naredu, zato pa zdaj tudi vsi ki te zaposlijo naredijo intervju z tabo, in iz tega potegnejo kako resen si.

Matev ::

heh tody
če firma potrebuje na dan 10-20 študentov, v konicah 20-30 potem ne dela nikakršnega razgovora z njimi

študentje so delovna sila ki lahko naredi več škode kot koristi
ni pa nujno - če so jo pravilno usmerja, preprečuje grupiranje, nadzoruje, izbira in denarno motivira potem lahko firma veliko pridobi od študentov
drugače so pa en sam kadeči in počivajoči za vogalom strošek

perci ::

Matev: Med študenti na servisu je kopica osebkov, ki hodijo na servis vsak dan in katerih cilj je samo to, da pridejo čez dan s čimmanj dela. Enkrat sem delal s takimi pojavami. Jst sem normalno delal, oni so mi pa tezili, da moram bolj pocasi, ker bomo drugace prehitro naredili. Skratka, gnoji. Pa smo bili plačani okol čuka na uro in to ene 4 leta nazaj - je blo res dobr plačan. To so idioti, ki sploh niso pravi studenti ampak imajo status samo za to, da lahko posedajo po studencih in poprimejo za lazja dela.

Imas pa tudi med delodajalci idiote, ki izkoriscajo in nategujejo. In to, da se nekdo zmeni za nek znesek, dobi pa manjsega je svinsko - jst bi takemu sefu lepo gume prerezal na avtu - bi naslednjic fejst premislu, ce bi se enkrat to naredu.


V glavnem, ne enacit vseh studentov - jst nisem enega dela nikoli naredil polovičarsko. Pa sem delal prek servisa še pa još. Tko, da ne posplošvat.

MEDENA ::

matev: kako ti klamfaš da mi je slabo...

pridi k meni na obisk pa boš videl kdo "pavzira" med šihtom.

IgorGrozni ::

Bruto plača je zaslužek redno zaposlenih, ne neto. Tako je s stališča kapitala in tako je tudi s stališča redno zaposlenih. Prispevki za PIZ gredo kot vložek(kot delnice v pok.skladih) za pokojnino, prispevki za zdravstveno kot prispevek za to, da če ste bolani dobite nadomestila (soc. varnost), invalidnine,... in podobno je z ostalimi prispevki in dajatvami.
Če bi študenti plačevali vse to, bi bila njihova urna postavka še za polovico manjša. Ne se sprenevedat !
Če so Medeno plačali manj kot je bilo dogovorjeno, je to goljufija. Bolj je podjetje močno, bolj sramotno je to.
Ker pa so študenti po definiciji pametni ( ali so ..?), pač hitro sestavijo enačbo. Mene goljufajo in izkoriščajo, ... bom pa še jaz njih... in delajo počasi, se skrivajo... itd. Takšna je tudi narava študentske delovne sile. Ko jo najameš, nimaš pravzaprav nikakršne obveznosti do nje,....lahko jo odpustiš takoj, ko je ne rabiš, ... uporabiš jo za karkoli,... in če jo goljufaš, nima nikakršne pogajalske moči...
Bodi pošten v odnosu do študentov, plačaj jih v dogovorjeni višini in delu (trgu)primerno in ne bo problemov . Turbo dobičkarstvo z goljufijo nezaščitenih, pač prinese takšen odnos.

LP.IgorGrozn

Matev ::

seveda da niso vsi študentje enaki
to sem vidim sedaj in tudi z lastnimi rokami sem nekoč že dokazoval to
veliko jih je pa pač takih da "hvatijo krivine" in konec, jih ne spraviš da bi delal pa če si nevemkaj

Kaufmann ::

Meni so enkrat v Avtotehni izplačal 215sit/h namesto obljubljenih 500. ;(( :D
Glede vozičkov, nevem kako lahko interspar daje po 700 na uro, mercator pa ne.
Itak je ugotovljeno da je pri dejavnikih za neuspešnosti/nekonkurenčnosti podjetja, višina plač na dnu lestvice.
ni podatka

Matev ::

Glede vozičkov, nevem kako lahko interspar daje po 700 na uro, mercator pa ne.


A ti misliš, da so ljudje za isto delo povsod enako plačani?

perci ::

Poleg tega ima interspar bistveno manj zaposlenih za vozičke, ker imajo vozičke na kovance. Tko, da si za tistih par urc lahko privoščijo višjo urno postavko.

korenje_ver2 ::

kaj se pritozujes.. dobr ves kam si sel delat. kokr vem je delodajalcev ogromno, ki ponujajo vec kot 800 sit na uro. vsaj v LJ... v glavnem ce ves v kaj se spuscas, se ne pritozuj.

Microsoft ::

Med študenti na servisu je kopica osebkov, ki hodijo na servis vsak dan in katerih cilj je samo to, da pridejo čez dan s čimmanj dela. Enkrat sem delal s takimi pojavami. Jst sem normalno delal, oni so mi pa tezili, da moram bolj pocasi, ker bomo drugace prehitro naredili. Skratka, gnoji.

Takle folke je res gnoj. Prov za to se jim gre, da se cim manj naredi. Pismo, ko bi bli pa placani po recimo stevilu izdelanih skatl, bi pa delali dost hitrej, al pa dela na bi vzelo. Pa tud tak tim vork je ful bedn.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Boeing ::

Brez zamere, ampak koji kurac se pritožuješ ?!

Ti je všeč služba ? Očitno ne.
Si zavezan delat tu ? Tudi očitno ne.
Obstaja še kaka druga služba ? Za ziher!
Ti kdo ovira da menjaš službo oz. ti onemogoče dostop do ponudbe dela ? Ne verjamem.


Torej, nehaj zabijat tu cajt in jamrat kak si bogi in prikrajšan in nevemkajše vse počnejo s tabo, ampak se spravi na študentskega, pa raje tam visi in spremljaj ponudbo in si najdi kar bo ustrezalo tvoji izobrazbi in za vraga jasnega nehaj že enkrat jamrat!

Študent si, boni so ti na voljo (kar pomeni najmanj en topel obrok na dan, cel mesec, za manj kot 10 jurjev če se preseravaš s cenami), če jih ne koristiš si si si sam kriv (in dodaten razlog da nehaš jokat), verjetno si od doma kaj prineseš + ti še kaj starši dajo (če ti ne, mi je žal in bog ti pomagaj)....

Gademit kak me to razkuri ko folk kr nekaj jamra čez državo, oblast, policaje, šefa, ženo, psa... JA, ni vse pošlihtano, daleč od tega da bi blo, dam 100% prav, ampak samo jamrat in jokat pa tudi ne velja!

Hudiča pa sej če je človek malo iznajdljiv in če se zna vsaj malo obrnit, ni vrag da nekako ne zlaufa no... če samo čakaš da bo kaj v žep padlo, JA HVALA BOGU DA TI NE BO, sej ti ne more! Klošarji čakajo, da bo kaj iz neba padlo!


In če pričakuješ da boš za zlaganje na police al pa porivanje vozičkov dobival 700 sitnih, ti kar misli! Odgovornost je tu nikakva, če zajebeš da daš nekaj drugam kamor paše, pač zajebeš, jebiga, pa če je na parkplacu 10 vozičkov preveč in niso pospravleni ja jebiga pač niso, vrlo važno, šef te bo nardl in to je vse...

Tudi jaz delam dokaj odgovorno delo preko študentskega (vzdrževanje mrež pri parih velikih firmah), ko ni glih vseeno, če računalniki delajo al pa ne, pa kolko misliš da dobim ? En šit kaj več kot ti, pa nosim neprimerno večjo odgovornost... toliko mimogrede, da se ne bo slučajno prilimala kakšna izjava "lahko govoriš ko nič ne delaš in ti vse k rit prnesejo"...

Glede dohodnine so tudi takšne izjave kot da bo pa zdej konec sveta ker boste (bomo) moral pa zdej akontacijo plačvat... Gademit, a ste misl da bo zdejšni sistem forever ?! A je bla juga forever ?! Njet, ni bla, ker se je sesula sama v sebe in točno to dela zdejšnji sistem napotnic... sesuva in spodkopava se sam vase... s takimi zlorabami napotnic, da je glava pekla, a si je kdo slučajno domišljal, da se to ne bo odkrilo, da bo ostalo prikrito ?!

Ja, bo bolj zajebano, priznam, vsi skupaj bomo meli manj in država s svojo jamo brez dna več, vse povprek bo brezveze obdavčeno, kar je absolutno BOLANO in izkoriščevalsko, ampak jebiga, that's something we'r gonna have to do with.

Bomo meli vsaj prakso za takrat, ko bo treba dejansko dohodnino začet plačvat. :)

MEDENA: nič osebnega....
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Gandalfar ::

Microsoft: glede na to, da se je Bill ze rodil kot miljonar...

Sycroft ::

fantje jest upam da se vsi hecate, ker tole nikamor ne pelje. he, mislm (razen nekaterih k s svojo glavo misljo), da ne morte kr vsi povprek en cez druzga neki tozart pa se dret. to res nikamor ne gre. kolikor pa sem dojel (lahko me popravite prosim) pa je na zacetku povedal da je bil domenjen za vecjo vsoto denarja kot jo je dobil. to ne pomeni da bi rad mel 1500 sit na uro, niti ne 200k sit za porivanje vozickov. torej?
aja pa da ne govorim o tem kaksno veliko stevilko sluzb je na studentskih servisih z urno postavko 800+ sit/h. rad bi jih videl. aja.. pa se glede tistga branja casopisov, da ga ni junaka, ki bi bral za manj kot 1000 sit/h. jasno da ga ni. a traja taka sluzba 8h na dan? zelo dvomim, pa se ta verjetno 1-2h ene 3x na teden. potem pa si izracunajte kolko to nanese. hehe..res ne vem kako vam glave laufajo... sem kar mal razocaran nad vami:D


aja pa brezskrbi, sem tudi jaz ze vse mozno pocel, pa po pravici povedano mi je zdaj ko nisem vec student malo zal za tistimi casi:)

MEDENA ::

jao nisem vozičkar

pač mercator goljufa in rad služi na račun POCENI delovne sile...sploh pa to ZNIŽANJE urnih postavk mi je dalo vedeti "POJDI STRAN"

P.S.

Jutr mam zadnji delovni dan....pa me vsi prosijo naj ostanem :D

Tody ::

Sycroft --> pri branju časopisov moreš bit podjeten :) Pač si več starčkov zrihtaš :D Potem jih navdušiš še za druge časopise in potem jim začneš že iz interneta brat ... ufff ker biznis :D

Sycroft ::

tody: potem pa lahko ze svojo firmo odpres, ne pa isces delo preko studenta:)

medena: oprosti, zgleda da nisem dobr prebral. se opravicujem. se pa strinjam vseeno s tabo!


edit: medena, ce te pa ze tako prosijo, pa menda ves kaksni so pogoji da ostanes ne?! z besedo na dan>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sycroft ()

Dr_M ::

Tody: ja,ja sej nismo v filmu :D :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

perci ::

Medena: A si ti un k mi zmer za solato zaracunas, ce sem 10g prevec vzel? 0:)

MEDENA ::

perci si iz kr?

nope nisem tisti 8-)

Caligula ::

Zato pa nimas visje place. Tisti, ki racunajo vsak dodaten gram majo stimulacijo in majo ce jurja na uro >:D
Drugic Perciju se vodo not vlivaj, da bo tezje vse skupaj pa vsak gram zaracunat pa bo.

:D

SodVina ::

Vsi se neki pizdite nad MEDENO. Clovek je dobil placano manj, kot je bilo zmenjeno. To je nategovanje in konec. Sploh pa vecina folka, ki ni nikoli studirala, ima veliko za povedati cez studente. A ste mogoce kdaj pomislili, da le ni vse en sam zur. Ce nimas blazno bogatih starsev, da je treba vcasih po cele dneve delat, ko prides domov, pa se studirat. Ce nisi vpisan redno, pa je treba placati tudi solnino. Ni nam vse z rozicami postlano kot pravijo eni, niti ne trpimo kot zivina, kot pravijo drugit.Pol pa na koncu meseca ugotovis, da so te se nategnili. Res sem tudi sam delal z zabusanti, taki mi grejo na jetra in mecejo slabo luc na ostale studente. Velikokrat pa sem delal tudi v takem okolju, kjer so bili zabusanti zaposleni, delali pa smo studentje, pa so se zaposleni kjub vsemu pizdili cez nas.
Sam nebi sel brat casopis za 1000/uro. Racunajmo, da je to dobro uro na dan. S tem da si moras prevoz do tja placati sam. Sploh pa, 1 uro brati na glas po mojem ni ravno lahko delo. Ce bi to bilo 8ur dnevno, je stvar v redu, samo z eno uro na dan si pa nimas kaj pomagat. Grem raje 8h delat po 500. Itak.

To, da si kunkurencen z drugimi potjetji, pa imajo tvoji delavci nizje place od konkurencnih, pa zame ni lastnost sposobnega managerja. Zoki je povedal ze veliko stvari, za katere vem, da ne drzijo. Pac se radi malo "pohecajo".

Folk na s-tju me pa blazno fascinira. V eni temi se debatira, kako je 500/h cisto dovolj, v drugi pa se razglablja, da je 6800GT ze skoraj nujno imeti. A so to isti ljudje?

MEDENA ::

itak majo vsi 6800 GT :D

EssEncE ::

Medena, delo v klavnici je neki čez jurja. Priporočam.

jRk0 ::

Jaz sploh ne razumem kako se lahko nekdo pritozuje, da v racunalniski firmi dobi X sit na uro, medtem ko njegova sestra, ki ma diplomo dobi x-krat vec. Pa kaj je z vami folk? Valda, da ce dostudiras in mas diplomo, to pomeni, da si nekaj res moral se vloziti v sebe in izobrazba se danasnje case splaca, jebat ga. Ne mores se pol bunit da nic ne zasluzis, ce se studiras noces it. Pa studirat dandanes lahko gre vsak, ki le ma voljo. Pa seveda finance, ki so se najvecji problem. Ampak, ce je sestra dostudirala, bo tudi za tebe denar. In ti si lahko 4,5 let delal vmes in zapijal denas s kolegi, medtem ko je mogla sestra po faxu lazit in se gulit stvari.
You fuck up once, you loose two teeth.

Boki_ ::

Jao, niti do pol nism prebral, pa se mi ne da več..|O

MEDENA sam javkaš da nimaš dnara, jao jao... Pa lej, pršpari malo, kupi 100ko domačga pa obrni. Potem pa še eno, pa še enkrat obrni, pole boš mel že za 2. Pa boš še ti dve obrnu in mel še več...Pa boš velik zaslužu za nič dela. Sam to ti lah rečem. Verjemi, je da ni lepa če te modri dobijo z 2 stotkama v žepu;)
I'm back

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boki_ ()

Caligula ::

Ce mrlice peres tud dost zasluzis

Matev ::

ali se pa prijaviš za testiranje novih kozmetičnih pripravkov
pa zmagaš

MEDENA ::

danes sem nehal hehe

wow so pa hitr dal oglas spet na študentski servis

Številka dela 19827
Spol Vseeno
Število 1
Minimalna starost
Maksimalna starost
Vrsta dela Drugo
Opis dela pomoč v kuhinji in strežbi
Urna postavka po dogovoru NIČ ČUDNEGA...naj vam povem 550-600 max
Pričetek dela takoj
Lokacija dela KRANJ
Trajanje dogovor
Dodatni pogoji

Če ste pametni in ne mislite delati k budale (sploh pa sobote, raje ne omenjam kok se takrat dela) se ne javit na to delo...Naj se malo zamislijo.

Boki_ ::

Jao, prej sm gledal TV pa sm vidu reklamo mislim da za Unicef, pa delajo otroci, 4 krat mlajši od tebe, pa delajo taka dela da bi se pomoje ti pizdil če ti ne bi plačali 5k/h za tako delo. Delajo pa za prazen nič, v celem letu zaslužijo kot ti v enem dnevu za porivanje vozičkov gor pa dol. In pa, da ne boš se sam sebi smilil... Sam sm tut delal, vse sobote, k sm hotel kaj zaslužit, delal sm trdo, če veš kaj pomeni delat na gradbišču, pa sm dobil plačano po 1k na dan. Zdej pa se zamisli.
I'm back

MEDENA ::

JAO zdej se pa zamisli kok eni kurci v EU dobijo tko na easy 7-8€/h za tak easy delo...al pa bolje plačano 10-15€/h...

TREBA se je odločit po ČEM se bomo zdaj zgledovali ?

Po evropskih cenah in kitajskih plačah ? 8-O Hm to ne bo šlo.....

prosim ne mi s takimi ven hoditi...gledamo naprej ne nazaj.:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MEDENA ()

Popcek ::

zanimiva tema ....
jest mam pa cist drugo zgodbo ... ze neki let nazaj sem delu v leclerku in pazi to ... placal so mi vnaprej 8-O.... komi sem prnesu napotnco cez par dni je bil dnar ze nakazan ... pa delam velik prek studenta no zdj ze en let v banki (na zalost se je pr studiju mal ustavl), pa fizicen radnik sem bil, pa na pošti sem delu (ponoč), pa sidra za gradbenistvo sem svasov v glavnem svasta ... nikol pa nisem delov za dnar za manj kot 700 na uro ... sam ce preracunam pol stroske za prevoz na zalost nisem iz lj. je to tko k da neb delu za manj kot 500 na uro ... mors tud to upostevat ... v tvojem primeru ce bi delu v lj in bi ti placal pac tistih 100sit na uro vec .... poracuni si pol se stroske :\
opazu sem pa tud to da za vec na uro k delam manj mi je treba delat ... >:D totaln paradoks .... ja stroka je vedno bolj cenjena ... glede diplom pa sam to: delo naj se placuje po storilnosti in ne po papirjih k jih mas ... pr nam se pa sam se to nabija: nardim diplomo in pol 300cuku place (pomoznosti v drzavni sluzbi pomoznosti z xy vezam) ... fu... off ... socialni razredi ne pa socialne razlike ... ;(

Tody ::

Vse je odvisno od človeka... če se ti ponudi priložnost in če se izkažeš lahko marsikaj narediš tudi brez diplome. Dones sem prebral da si lahko tudi novinar ;) Seveda pa na veliko mestih sploh da te pokličejo na intervju rabiš diplomo.

Thomas ::

No, zdej bodo baje v Šiški naredili konkurenti Merkatorju pred nosom blagovni center. Merkator neki joka, mestni svetniki se eni še utegnejo skujat za odobritev ...

Ampak nakupovalci bodo dobili več za manj - in to je edino dobro. Kapitalizem - če je taprav - je neusmiljen do vseh, potrošnika pa razvaja.

To smo hoteli met! Zaenkrat.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Caligula ::

Nove ugodnosti in nove MEDENE na delovnih mestih. Vsaj v Siski :D

MEDENA ::

Pa razne CALIGULE ob novih BENQ digitalcih :D

Thomas ::

Hehe MEDENA .. morš priznat, da tole je eden od tistih topicov, ki so ti tanajboljš uspeli.

Dobr si nas razgru! Proti sebi in tudi zate. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MEDENA ::

sej nisem hotel nobenga proti ali zame...

samo dejstva,da ne smemo bit zadovoljni z "malim"....tko ali tko smo majhni v EU, samo čemu moramo imet cene evropske a plače balkanske?

ste videli danes italija štrajkala ? kdaj boste VI redno zaposleni v SLO imeli jajca ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MEDENA ()

Caligula ::

Italijani skos strajkajo zato pa majo cedalji vec firm na kolenih. Nemci so zacel dojemat, da morjo pac povecat produktivnost, Italijani pa se bojo. In tisti k so se pr nas se pred par mesci na forumu obregal ob vlado, da mamo prenizko gospodarsko rast bodo moral dojet, da rabmo pol razne Medene, k bodo za male pare prpravljeni izvozne artikle stampat,...

Ce bi delu pr BENQu bi mel mogoce 50 SIT vec na uro placan tko, da ne se zafrkavat :D

Pa v Italiji, Nemciji,... ma nekvalificiran folk glede na njihove zivljenjske stroske lih take probleme k ti.
V Svici bi pa se Medene vec kesirale. 0:)
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delo na bencinski (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11621321 (13194) Mellons
»

povprečna plača za počitniško delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6437779 (35314) Pimoz
»

Študentsko delo obdavčeno v amen ? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20015587 (11310) gGiF
»

Počitniško delo !

Oddelek: Loža
373304 (2324) Jebiveter
»

Obdavčeno študentsko delo! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1088356 (7230) GregiB

Več podobnih tem