» »

Plata ne mara wlan kartic

Plata ne mara wlan kartic

SodVina ::

Zdravo,
Imam Maticno plosco Abit VA6 (slot1). V kolikor dodam na to plato wlan kartico (probano s canyon in linksys kartico), se mi niti windows niti linux (live knoppix) no boota. Zadeva kar zmrzne, se predno zacne dobro nalagat. No vcasih mu boot celo uspe, ampak kartice pa ne najde. Poskusal sem tudi bios update. Celo awdflash je zmrznil, ce je bila kartica vstavljena (na sreco ne med flashanjem). Ko pa odstranim kartico, pa vse deluje bp. Tudi bios sem potem upgrade-al pa ni bilo nic bolje. Omenjene kartice v drugih masinah delujejo.

A je komu jasno, zakaj moja plata ne mara teh kartic?. Modem na istem pci-ju deluje normalno.

sinko999 ::

ven vrži vse ostale karte pa probaj bootati samo z wi-fi pa grafiko, potem probaj v biosu z vklopom oz izklopom PNP naprav, pa tudi prestavljaj po slotih, pa še probaj pri kakem kolegu da dela karta da nimaš slučajno zanič primerka.

LP
Ni? ni ve?no !

Been there. done that. Ne dela, pa konc. Kartica dela v vecih racunalnikih normalno. Testirov sem samo z graficno in wlan kartico. Kartico sem premikov po slotih. Dal sem jo tudi na slot, na katerem je bil delujoc modem. Nic:(. Zanimivo je, da je ob vstavljeni kartici zmrznil celo awdflash. Torej vse kar vsaj malo disi po programu, enostavno zmrzne.

Hmm plata podpira pci 2.1 kar so ponavadi te kartice sem se spomnil da sem probat mojo wlan na p1 jo uspobiti pa je ni zaznalo poglej če imaš to pa če je kje kaka možnost v biosu
Ni? ni ve?no !

Daedalus ::

Probaj še bios resetirat, včasih to reši kake čudne težave...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BIos resetiral. Nic bolje. Zanimivo je, da lucka na kartici, ki na drugih pc-jih zacne svetiti, ko vzges racunalnik, na tej plati sploh ne zasveti.

hmm kot sem že napisal plata ti ne podpira PCI 2.1 , to je klasični simptom
Ni? ni ve?no !

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica Asus Radeon 6870 na Lenovo plošči? Kako? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1409991 (8495) rzidar1
»

Grafična in matična

Oddelek: Strojna oprema
231727 (1384) mr1two
»

Racunalnik kar ugasne

Oddelek: Pomoč in nasveti
334477 (4078) pol3ni
»

tv kartica - dela me norega!