» »

Dlancnik

Dlancnik

zmelkoow ::

LP!

Zanima me, katerega od naslednjih dlancnikov se bi najbolj splacalo kupiti - HP rx3715 - ima WLAN, nima pa Compact Flash, HP H2210 - nima WLAN, ali pa mogoce Fujitsu Siemens LOOX 420. Ali je kaksna boljsa izbira v tem cenovnem razredu. Mogoce bom prikljucil tudi Bluetooth modul za GPS navigacijo - ali vsi zgoraj nasteti to podpirajo?

Koliko se v kvaliteti pozna visji cenovni razred - koliko vec funkcij omogocajo drazji dlancniki?

Hvala za odgovore.

Primoz78 ::

Pomojem se ti splaca mal pocakat...in razmisljat o kakem Qtek 9090...ki bo na vljo pri Mobitelu enkrat v naslendjem tednu...ma SD/MMC slot, 400mhz procesr 128MB rama....windows mobile 2003 SE, querty tipkovnico, WLAN, in se GSM je ....cena pa cca. 99 K SIT z podaljsano narocnino...

Lp Primoz C.

p.s. Jaz si ga bom verjetno omislil ker sem razbil mojega P900 :O

zmelkoow ::

LP!

Ne rabim imet se telefona v dlancniku, ker imam Z1010, pa tudi ne bom se enkrat podaljseval narocnine pri Mobitelu...

Caligula ::

Ja Mobitel ma Ipaqa z vgrajeno tipkovnico, ki je tudi telefon samo so ga po tujih forumih spljuvali zaradi presvoh procesorja,..
Vzami lepo 3715, ker je ugoden-pod 100.000 SIT, ker ima VSO opremo in dovolj vgrajenega pomnilnika, je lahek, tanek in lep...

Pozabi na razne kombinacije GPRS telefonov in dlancnikov na pocket PC sistemu zaenkrat, ker pri nas se locene sim kartice samo za GPRS ne dobis, v dlancnik govort je pa neumno, neergonomsko,..

Skratka 3715 pa telefon z Bluetoothom pa si na konju. Pa mas dober telefon in dober dlancnik lahko.
Pa se 1.3 Mpikselni fotoaparat ima ta Ipaq kar zna tudi prav priti.

Skratka 3715 naj bo.Tudi cenovno je ugoden za to kar ponuja. Ne pa jemat dlancnika brez Bluetootha npr.
Pol pa ko kupis dlancnik si za internet obvezno namesti se netfront internet browser, ki internetne strani sproti prestelava v vertikalno pozicijo tko da se pomikas le gor in dol, ker je pocket IE crap.

Z Z1010 bo to sploh vredu delalo.
Kar nabavi 3715. Ipaqi pa Ericssoni tudi nasploh nimajo nikoli tezav z Bluetoothom...
Pa z programom phoneman si lahk na Pocket PC lahk tud shranjujes SMSe, kontakte,.. pa to pol izvozis tud na PC lahko,.. pa mas pol vedno shranjene SMSe,,..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

Law_Enforcer ::

Kupi tistega, ki ima zadeve, za katere si prepričan, da jih boš uporabljal. Če ti WLAN ni pomemben, potem pač vzemi cenejši model brez WLAN-a. Vsekakor je dobro, če ima dlančnik tako CF kot SD slot, zlasti v primeru, če te zanima možnost GPS avto navigacije, ker se potem GPS modul priklopi na CF slot, rabiš pa še prostor za karte, ki jih imaš na SD kartici.

Glede razlik med cenovnimi razredi -> jih praktično ni. Tudi funkcije imajo vsi dlančniki (govorim o PocketPC-jih) v bistvu enake, pogojene le z vgrajenimi moduli (WLAN, bluetooth, itd.). Novejši dlančniki imajo sicer tudi višjo resolucijo, vendar pa ne vem kako je s tem v praksi, saj so vsi obostoječi programi pisani za nižjo (klasično dlančniško 320*xxx) resolucijo. Glede kakovosti izdelave pa... Sam imam Dell Axim X5 (stari, taveliki model) in Ipaqa 2210 in sta oba sestavljena približno enako kvalitetno, kar pomeni, da po cca. dvoletni oz. enoletni uporabi še na nobenem ne odpadajo gumbi ali se lušči barva :D. Tudi zaslona (svetilnost, barve, idr.) sta približno enaka, morda ima Ipaq za odtenek boljšo sliko (vsaj za moje oko).

Pomemben faktor pri dlančniku je kapaciteta baterije, saj ga boš drugače moral polniti vsak dan. Dlančnika namreč nikoli ne izklopiš, ampak gre vedno le v "stand-by", kar pomeni, da še vedno nuca štrom. Za podatke glede baterij in čas delovanja med polnjenji si poglej reviewe na netu.

V končni fazi pa je odločilen faktor pri nakupu teh gimzotov predvsem izgled. Eni so večji, drugi manjši, eni kičasti, drugi grdi, nekateri ne sedejo v roko tako dobro kot drugi, ipd. Predlagam ti, da poiščeš trgovino z več različnimi modeli (mislim, da jih imajo v BOFih) in vsakega vzameš v roko ter se odločiš za tistega, ki ti je najbolj simpatičen. V tej zvezi -> odkar imam Ipaqa 2210, ne bi nikoli več šel nazaj na cigl (Axim X5), katerega sedaj uporablja moja "žena".

LP

Caligula ::

KAr se tice GPSa so zdej ze itak Bluetooth variante za manj kot 30.000 SIT.
Kar se tice Price/performance pa se mi zdi 3715 zelo vredu. Tudi ze vgrajenega spomina ima precej pa se kompaktnih mer je.

Sem pa se malo pogledal tega Ipaqa v Mobitelovi akciji in dejansko gre za tistega "tahudo pocasnega" o katerem je na tujih forumih zasledit le graje, ker ima celo manj kot 200 mhz procesor kar je premalo za normalno poganjanje vecine -sploh novejsih aplikacij.

3715 ima tudi Windows mobile second edition kar je tudi zelo fajn. Z WLANom je tako. Zna priti hudo prav pa se zaradi padajocih cen bo pocasi tudi teh omrezij malo morje in se da ze kar konkretno npr TV preko tega gledat pol,..

zmelkoow ::

Ali obstajajo WLAN vmesniki za CF ali SD rezo?

Caligula ::

Obstajajo samo so obicajno dragi, malce problematicni (nic od tega seveda ni nujno res ampak ponavadi je tako) pa zavzamejo ti slot, ki ga mogoce sploh kadar si na taki povezavi rabis za dodatni spomin, ce hoces kaj DLjat.

Samo ce dokupis tisto si pocasi itak spet na isti ceni.
Ce zagotovo ne bos rabil WLANa kupi dlancnik brez. Ne kupuj pa dlancniia brez Bluetootha, ker je brezveze pa se prodal ga bos tezko, ker je to cedalje bolj zahtevan feature. Jaz recimo dlancnika brez Bluetootha sploh mel nebi vec.

urosh ::

da še jaz malo pristavim.

sem ponocni lastnik ipaqa rx 3715 in moram priznati, da zadeva trga. Tudi v zadnjem PCFu je notri test ene (8 če se ne motim) dlančnikov, kjer je zmagal ravno ta. V praksi brez vključenega BT ali WLANA mi baterija zdrži 13-15 ur. Ob uporabi BT pade na 9-11 ur, ob uporabi WLANa pa na ene 5 ur - z WLANom še nimam dosti izkušenj, sem si ravnokar privoščil WLAN AP, pa moram priznati, da zadeva trga. Človek se zelo hitro navadi luxuza... Zraven tega, pa je na razpolago vedno več (tudi privatnih) WLAN omrežij, ki si jih folk ne ve zaščitik, tako recimo v MB, če greš iz strojnega faxa proti radiu City, najdeš (razen velio omrežij na faxu) še najmanj 2 omrežji na poti do radia. Če se človek malo sprehodi po mestih, se marsikaj najde, tako da ti WLAN zelo priporočam. Zraven tega obstajajo azno razni programčki, ki ti nudijo, da ti recimo DVD ali pa kar kak .avi ali kterikoli filmček skrčino na 128 ali več - po želji, tako da si ga lahko prekopiraš na njega in če recimo greš kam z vlakom, lepo slušalke not, pa gledaš film. Imaš pa tudi možnost (ki sm jo izkoristil jaz), da si kupiš eno 1 Gb SD kartico - ki jo v avstriji dobiš za 90 evrov na njo pa verjemi spraviš zeloooo veliko slik, glasbe, filmov, ...
Edino kar še iščem kot dodatek, je GPS modul, kibi pom ožnosti deloval prek BT (da mi SD slot ostane prost), če ne pa kar SD kartico - podobna zadeva in če bom uporabljal GPS navigacijo, te tak ne rabim poslušat glasbe (ja, mam avtoradio) ali gledat filmov... Če kdo ve, kje bi se kaj takega dalo dobiti, prosim za kak link ali kaj podobnega.
Pa še nekaj, obtajajo tudi igrice namenjene prav pocket pcj, tako obstaja recimo age of empires, razni tetrisi, itd... ter seveda tudi doom 3 se da igrat na njem ,)

Vsekakor ti priporočam rx 3715, če ne samo zaradi cene, potem zaradi uporabnosti. Res je, da bi kakšna VGA resolucija (640 x 480) prišla prav, predvsem pri sufranju in podobnih zadevščinah, a gre brez večjih problemov tudi brez tega. pa še 640 x 480 bi filmi bili večji, večja poraba, .....

Lp

boštjan ::

urosh,BT GPS idi povprašat v bofa ali bigbanga.lahko zrihtajo od belkina za okoli 80k
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

urosh ::

hvala, sem bil v bofu in ga res lahko zrihtajo za 80. Samo jaz za to 80 k ne dam. Pripravljen sem dati recimo do 20k - kar bi se tudi moralo dati dobiti.
Sem gledal da se za dobrih 100k dobi 2210 z to zadevo, te raje to kupim, pa 2210 prodam - bi prišel dosti ceneje skoz... 80k za to zadevo pa je res "rahlo" pretiravanje...

Lp

AntiC ::

ok...mogoce mal izven teme sam če mi kdo lahko pove čimveč povezav...kje v sloveniji (LJ) bi se dal kupt BT GPS... rd bi povezu na Ipaqa... tko do recimo 40k sit....

če ve kdo za kšne modele, trgovine itd nej mi prosm tle napiše al pa na privat.
hvala8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri dlančnik kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
92171 (1932) NemecRok
»

Dlančnik

Oddelek: Kaj kupiti
191518 (1264) Keyser Soze
»

Dlančnik

Oddelek: Kaj kupiti
252467 (1949) pingec
»

Dlančnik

Oddelek: Kaj kupiti
111379 (1055) karantan
»

Dlančniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
905000 (4192) Caligula

Več podobnih tem