» »

Dlančnik

Dlančnik

s51as ::

Živjo,

mi lahko svetujete katewri dlančnik kupit?
Predvsem me begajo podatki o pomnilnikih saj se mi ne sanja katerega jas rabim?
Ponavadi imajo ROM pa RAM in pa še razširitvene kartice. Kaj je za kaj? Kam dam windowse, kam programe, kam svoje datoteke, mp3je, slike, filme?

Gledal sem HPjeve dlančnike rx3715 in hx2410, so pa menda zunaj že novi modeli, samo jih ne najdem v nobeni trgovini, imajo pa gor nov sofrware (kolikor sem zastopil neki windowsi 5, ki imajo to prednost da lahko zmanka baterije pa podatki še vedno ostanejo na dlančniku in pa powerpoint) in pa nekaj več ROM/RAM-a.

Zanima me še če obstajajo različni dlančniki z isto oznako, saj sem za hx2410 v različnih trgovinah videl cene od 90kSIT do 105kSIT.

Vnaprej najlepša hvala za odgovore in razjasnitev teh stvari :)
It's just me myself and I

s51as ::

Kaj so dlančniki že tako out da nihče več ne uporablja teh zadevic?
It's just me myself and I

debil ::

dlančnike bodo nehal izdelovat in prenehal s prodajo za kašnih 5+ let.

sam mam od sonya pda in sm zanga dau 170k pred dvema letoma, zdej mi pa leži v predalu ker je zgubu prevelko vrednost.

s51as ::

Uf...
Meni se zdi pa kar uporabna stvar, je kot PC samo da manjši... za muziko in kaj malega napisat, predvsem pa kot organizator in imenik se mi zdi kar fajn naprava?

Razen če zdaj dlančnike zamenjujejo sodobni GSMi... jas se kar ne morem navadit da bi s telefonom počel kaj drugega kot telefoniral, pa za prenosnika tudi nimam denarja pa tudi potrebe ne... se mi zdi da bi mi dlančnik kar prav prišel, samo potem slisim zgodbe kot je tvoja pa me kar mine...

lahko poveš zakaj ne uporabljas svojega Sonija?
It's just me myself and I

Zheegec ::

Ker je izgubil vrednost ga imaš v predalih? Torej uporabljaš stvari ker so veliko vredne, ne pa ker so uporabne?
Je pa prej dlančnik bolj uporaben kot pa prenosnik - če imaš kaj za napisati rabiš dlančnik pa tipkovnico, za filme in muzko pa internet je tudi dlančnik OK. Samo za igre ne, pa veliko prostora nima... Je pa res da skoraj nihče več ne kupuje dlančnikov.

HP HX4700 dobiš že za manj kot 140K, tako da go for it če imaš $$$.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

tec ::

Jest ga uporabljam ze dolgo casa. Ne smemo pozabit, da je pda v osnovi namenjen kot notes za kontakte in koledar. Jest bi bil brez njega izgubljen. Seveda je pa dodaten bonus, da lahko z njim delas skoraj vse. Za filme pogledat, musko predvajat, gps navigacija, slike gledat,...mnogo toga se da. CIst odvisno kako zivis, eni ga rabimo, drugi pa sploh ne.

Splaca se pogledat vga modele, ker se res pozna. Mal so sicer drazji ampak pomoje se splaca. Poglej za Asus MyPal A730, HP iPAQ hx4700, Dell Axim X50,...

BigWhale ::

Nad Ipaq-om rx3700 tukaj ni nekih pripomb. Dela WiFi in dela Bluetooth connection, tako da si lahko vedno online.

s51as ::

Hvala za vse nasvete!
Sem vedno bol za rx3715 je kar poceni in dovol majhen za sabo nosit. (hx4700 se mi zdi zelo velik-večji od povprečnega tošla).
Na www.hp.com so pa že eni novi dlančniki 2000 serije. A mislte da bo to kej prišlo k nam? Imajo nov software pa več spomina, cene v tujini so pa take kot so pri nas za stare modele.

A mi lahko kdo še razloži kako je s spominom v dlančnikih? Kaj se lahko da kam?
It's just me myself and I

tec ::

spomin uporabljas za instalacijo in laufanje programov, ter za storage (mejli,dokumenti,..). Po drugi strani pa imas kartico, kamor isto lahko instaliras programe in shranjujes stvari. Sam je problem, ker ko das kartico ven, nimas teg programov. Jest imam narejeno tako, da imam 6 programov, ki so mi res nujni na pda instaliranih, vse ostalo pa dajem na sd kartico. Isto imam vse dokumente in podobne stvari na tej kartici.

mitjaje ::

No pa še en dlančnik, za tiste, ki bi ga radi imeli, pa nimajo dovolj denarja: link - HP IPAQ rz1710 , dlačniki so predtavitveni in vsekakor vredni svojega denarja.. Novi pride skoraj 2x dražje... Garancija je pa 6 mesecov napram 12-stim. Kar ugodno in jaz grem najverjetneje kar po njega...

Sem probal organizator z mobitelom... pa sej ne bom rekel da ni OK, ampak še vedno daleč od dlančnika in OS pocket win..

LP
www.ultrasplet.net

Zheegec ::

6 mesecev - kolikor vem je po zakonu 1 leto minimalno.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mitjaje ::

@ALIEN3001: To se predstavitveni modeli in se obravnavajo kot rabljena roba, pri čemer pa ti dajo še 6 mesecov garancije... sem to tudi zgoraj napisal...

LP
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

debil ::

ALIEN3001 narobe si me razumu...zgubu je vrednost zato ga nemorm prodat (kar si zlo želim), ker ga ne nucam več.

Keyser Soze ::

Ja no, kar se tiče dlančnikov, sigurno niso pretirano uporabni za nekoga, ki bi ga imel samo za to, ker se mu zdi fajn imet dlančnik. Če pa imaš veliko sestankov, rabiš imeti non-stop s sabo "mobilno pisarno" za v žep, veliko potuješ, ipd. pride ta zadeva kar prav. Kot prvo je manjša od prenosnika in nudi kar dobro funkcionalnost. Se pravi, da konkretno nadomesti laptop in da paše tudi v notranji žep suknjiča ali pa za pas.

Ko se bodo pa proizvajalci GSMov zdramili in naredili en konkreten hibrid bo pa tudi joy. O2 XDA exec je recimo kar dobra zadevščina. Le par stvari bi bilo potrebno popravit.

Bi pa rekel še to... Če nima dobrega zaslona in pa WiFija je bolj kot ne zanič. Zato je dobro, če ga prej sprobaš, da vidiš kako ti ustreza. Plus to, da se da sedaj dobiti že dlančnike z vgrajenimi diski večjih kapacitet(par GB).

Problem je le avtonomija teh zadev (pomoje). Ampak se mi zdi, da že sedaj brez rezervne baterije ali nekega drugega vira napajanja ne moreš ravno normalno cel delavnik uporabljat dlančnika.

s51as ::

Hej Keyser Soze!

Tej dlančniki k si reku da majo neki giga placa, a to si mislil PALMa?
Sem ga gledal in mi je kar ušeč! Kaj pa so slabe lastnosti takega dlančnika ker ne vidim nobene slabosti napram kakemu HPju za isto dnarja (110kSIT) Tuki sem ga vidu

To se mi zdi fajn ima vse povezave razen IR pa še 4 GB placa za vse traparije!
It's just me myself and I

Eschelon ::

debil: zgubu je vrednost zato ga nemorm prodat (kar si zlo želim)
ROFLMAO.:D Shoot yourself in the foot. Če imaš raje pda s prahom v omari, kot par jurjev v žepu, je to kvečjemu problem za k psihiatru.>:D
Vedeti, razumeti, znati.

Keyser Soze ::

Palm se mi zdi kar konkreten dlančnik... Kakšne so pa slabosti pa ne vem... Sem bral en review ampak že kar nekaj časa nazaj...

Malo pogooglaj... Edina zadeva, ki mene moti pri trenutnih dlančnikih so zasloni. Konkretno barve... Nič drugega. To je treba malo izboljšat in potem bom happy.:D

debil ::

Eschelon če rabš par kosov za psihiatra ti z veseljem dam...rad pomagam ljudem.
stvar je nadležna če jo prenehaš uporablat

s51as ::

Zdej res ne vem zakaj bi naprimer kupoval hx4700, vse kar ima bolše od tega palma je zaslovnček sam mislim da velik disk to kar odtehta... al se diska ne rabi tolk na dlančnikih?
It's just me myself and I

Keyser Soze ::

Če ga misliš imet za multimedio, potem rabiš velik disk...

Za sestanke, dokumente, ipd. pa ne rabiš kaj več kot eno veliko memory kartico(al pa še to ne) pa notranji spomin.

Pomoje bi ti bolj prav prišel Palm. Probaj, pa boš videl koliko te display moti - če te sploh.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dlančnik + GPS

Oddelek: Kaj kupiti
203352 (2858) krneki0001
»

Dlančniki

Oddelek: Mobilne tehnologije
51862 (1678) Mih@@
»

Dlančnik

Oddelek: Kaj kupiti
252464 (1946) pingec
»

Dlančniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
904988 (4180) Caligula
»

Sony Ericsson P900

Oddelek: Mobilne tehnologije
212179 (1930) PrimozR

Več podobnih tem