» »

piskanje računalnika ob vklopu!!! kaj je lahko narobe

piskanje računalnika ob vklopu!!! kaj je lahko narobe

Pisko ::

Comp se mi je začel sesuvat in to tako da je kar obstal in se ga ni dalo zbudit. potem sem ga ugasnil in potem prižgal in se sliši le čudno piskanje in ne naredi nič. ali je lahko to RAM? Ali pa cela plata? Najbol se mi gre za podatke ker imam v njem SATA RAID z MAXTOR diskoma. Ali lahko kje drugje vzpostavim RAID in dobim podatke?

TNX

LP, uroš

Lucas ::

Piskanje je znak, da je nekaj narobe z hardwerom.
Najprej preglej ali so vse kartice vtaknjene v ležišča do konca, potem preveri RAM. Ce ga imas po kosih probej vsakega posebej.
Ce ne gre drugace spuli vse ven iz plate, pa postopoma prikljucij nazaj in isci krivca. Lahko je tud plata odletela.
I was here...

RAM imam v enem delu in bom probal z drugim. Sem probal kartice in isto. Ali lahko priklopim moja dva diska na drugi plati ki podpira SATA RAID? Kakšna je rešitev za moje podatke, če je šla plata?

Lucas ::

ne vem v kaki kombinaciji RAID-a si imel diska ampak kakorkoli če sta diska OK, potem za podatke ni problem.
Vsekakor probej zamenjat RAM.
I was here...

Upam d je res samo RAM. saj nič čudnega, če ja pa ta kišta prižgana NONSTOP 2 leti. More pol neki odpovedat. čudno če ne bi. Hlajena je bila zelo dobro... zadnje čase sem pa res imel veliko BLUE SCREENov in zmrzovanj in zna bit ram krivec..
Bom probu še naprej

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

raid 0 setup

Oddelek: Strojna oprema
362132 (1595) GrimReaper
»

Performanse strežnika - izboljšave

362469 (1500) GooglePR
»

Opcije glede RAID-a

342391 (2026) wave
»

2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )

18414339 (9943) matrix2
»

SerialATA diski - katerega kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
945758 (4745) asPeteR

Več podobnih tem