» »

Katero zvočno kartico

Katero zvočno kartico

degen ::

Iščem zvočno kartico z digitalnim izhodom - coax ali optika BTW: kaj je boljše ?, ki stane do 30k. Še obstaja kaj druga kot SB Live pri nas? Lahko tudi v tujini samo da pošiljajo k nam. Po možnosti z Linux driveri.
10x

JLP ::

Turtle Beach Santa Cruz (isto kot VideoLogic Sonic Fury).
Homepage / Specifikacije
Test (3D Sound Surge)
Test (Combatism.com)
Live long and prosper!

matevzm ::

Coax ima vec dekoderjev (naj me kdo popravi, ce ni res). Imas lahko dalji kabel kot pri optiki. Lahko pa z slabo kartico posljes preveliko napetost in imas probleme. SB Live je bojda nevaren, ima nekaj previsoko in je nekaj dekoderjev slo ljudem po gobe.
nekateri priporocajo od poceni kartic Guillemot Fortissimo, Live je lahko dober z dodatkom Hoontechove razsiritve (daughtercard) in se nekaj drage eksotike ljudje uporabljajo za to.

yjj ::

Z digitalnim izhodom je še vedno najboljša okleščena verzija Live!

matevzm ::

Jaaaa.... a si sploh prebral , kar sem napisal? Ce je tebi fino to, da je nekaj ljudem skuril ojacevalec in da vecina pravi, da ima zanic digitalni izhod, ki niti ne zna posiljati 44.1 kHz ven (samo 48k), potem je najboljsi. Drugace pa ne.

Da ne bom pisal prvec, bom naredil cut&paste iz foruimo o racunalnikih za domaci kino:
Poceni:
Given this is a low-cost solution, I will have to forego the M-Audio DiO or AP 2496 but you can still achieve DD/DTS AC-3 pass-thru, excellent 4-speaker positional gaming, and analog output for ź the price of the M-Audio DiO/AP 2496 themselves. I am partial to the Creative Labs Sound Blaster Live Value II (#4830) w/ the digital output port while using the Hoontech SB DB II Adapter for the gamer in us all but for an HTPC needing an in spec SP/DIF output, the Guillemot “Maxi Sound Fortissimo”, would be the choice for both in-spec AC-3 pass-thru as well as its great price if you can find them. I have used the Creative Lab’s Live Full, MP3 +, X-Gamer and Aureal SQ2500 with great success as well. Other options would include the Turtle Beach’s “Santa Cruz”, or Hoontech’s own “SoundTrack Digital NX”. These cards (this does not include the not-recommended Live Full, MP3 +, or X-Gamer) with their available add-ons range from just $29.00 to $85.00 USD from various web resellers here in the states. I would include the latest Creative Live 5.1’s here but after reading about the compatibility problems, there is no need to spend this kind of money for no true gain in features for HTPC use as of this edited posting date.
Visji razred:
Given this is a Midrange HTPC solution, I will definitely spec the M-Audio AP2496. Not only is it the best I have heard for 44, 48, and 96 KHz output, but it is cheaper than the M-Audio DiO 2496 that it is replacing. This is not a gaming card by any means but it can be used for some games. Here is a post in regards to What’s needed for the M-Audio DiO 2496/DC Pro 2496 users for gaming …. This is a great HTPC sound card so all I can do is post what I have heard with my own ears and that of many of the forum members who own one for themselves. It is truly amazing the difference between a Low-Cost solution card and this one for 24/96 CD-Audio, std. CD-Audio, and MP3 playback. As a caveat to this card, besides its lack of gaming compatibility, the AP2496’s S/PDIF connector is located on the additional cable bundle off the midi-port. If the back of your HTPC looks similar to a wiring harness from the Space Shuttle as mine does, this additional cable could add another bundle to the mess

degen ::

Hmmm... torej Liva ne ...
SonicFury aka SantaCruz sem tudi gledal vendar je pri nas ni za dobit... drugače je pa prva izbira...
kaj pa Terratec XLrate PRO, ki jo za 21k prodaja Comtron? ima vortex2 čip pa podpira A3D 2.0 in ima coax digitalni izhod
zanimiv je tudi SB Live 5.1 za 25k samo če mu digitalni izhod deluje samo na 48k tudi ni vredi...
še kakšna ideja?

JLP ::

Mislm da se da dobit Turtle Beach kartice pr Iskra Računalniki. Tm povpraš.
Live long and prosper!

matevzm ::

Ne vem, kako je z vortexom, ali zadeva se zivi?
Za igrice je zal Sb standard in zakon, za ostalo pa ne. Meni mika Fortemedia Theatre Extreme 5.1 (Iskra Racunalniki), a ne najdem na netu skoraj nic. Ce mislis imeti digitalni izhod, naj te sicer ne zavede 5.1, ker to je sedaj obicajna oznaka za HW dekodiranje DDja, kar je bolj tako. To ti mirne duse lahko pocne SW. Digitalni izhod je oznacen s SPDIF in ga ima ogromno kartic.
Ne vem, kako ostale aplikacije znajo uporabljati srednji zvocnik, ce ga ne, je 5.1 kartica sploh izguba denarja.
Aja, manjsa prednost optike: ce imas dober sistem, se na ta nacin lahko izognes razliki v ozemljitvi. Drug nacin je, da je dekoder v isti vticnici kot racunalnik. Lahko pa kupis prehodnik coax-optika, tako da vzemi navadno kartico in lahko kasneje razsiris zadevo, ce bos res rabil.

degen ::

Tega pravzaprav ne rabim za igre ampak za glasbo.... Pri analogni kartici pa pri malo večji glasnosti v zvočnikih slišiš miško pa disk pa kaj jaz vem kaj še...
Na Iskrini strani ni nikjer niti sledu o zastopništvu ali kartici tako da ne bi reko da to prodajajo ....

JLP ::

Sej ne prodajajo sam tist k majo na ceniku.
Vpraš jh, mail pošl al pa še bol potelefonirej.
Live long and prosper!

degen ::

kaj pa je narobe z vortex2? kljub temu da je star bi rekel da je novejši od emu10k...
samo je pa zanimivo kako firma ne reklamira produkta, ki ga prodaja

borchi ::

degen: js mam Xlerate Pro. ma digitalni opticni izhod 32, 44.1, 48 KHz, vortex2 je po mnenju nekaterih celo bolj napreden kot Emu101 ( kar je men cist vseen, ker ne/nisem igral iger ( razen kakih simulacij ), je pa firma, ki ga je naredla mrtva, driverji so za win98 in win2000 za to kartico, za druge operac. sisteme pa so genericni vortex2 driverji tut na voljo. js sm to kartico kupu, ker sem rabu opticni izhod za snemanje na minidisc.

Borchi
l'jga

borchi ::

degen: js mam Xlerate Pro. ma digitalni opticni izhod 32, 44.1, 48 KHz, vortex2 je po mnenju nekaterih celo bolj napreden kot Emu101 ( kar je men cist vseen, ker ne/nisem igral iger ( razen kakih simulacij ), je pa firma, ki ga je naredla mrtva, driverji so za win98 in win2000 za to kartico, za druge operac. sisteme pa so genericni vortex2 driverji tut na voljo. js sm to kartico kupu, ker sem rabu opticni izhod za snemanje na minidisc.

Borchi
l'jga

degen ::

hmm... glede na ceno se xlerate pro zelo splača... kako to misliš, firma mrtva? mislim da je terratec bolj usmerjen na profi tržišče; kartice reda +100k... No, ojačevalec že imam doma pa ima optične in coax vhode... tako da je tak vseeno kaj je na kartici... kako pa je z gonilniki? čisto navadni ali kakšni z malim morjem opcij?

XtX ::

x

borchi ::

aureal je naredu vortex2 procesor in firma je nič več. terratec pa še zelo miga in oni tut delajo driverje za svoje kartice. majo tut ful dobro podporo. enkrat sm neki jokal v newsgroupah pa mi je tip iz terrateca osebno razložu stvari, čeprav se sploh nisem obrnal direktno na terratec. ja, terratec je prisoten tut na hi-end segmentu zvočnih kartic, majo pa tut zanimive kartice za tiste, ki rabijo mal več od običajne zvočne kartice ala SBLive za primerno ceno.

borchi
l'jga

whatson ::

Obstaja seveda vec kartic, ne samo LIVE... Ampak ce hoces zanesljivo in dobro podprto zvocno kartico, kupi kar LIVE.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

DTS Audio

Oddelek: Zvok in slika
296268 (3789) gregyk
»

Creative Labs bo začel prodajati svoje procesorje

Oddelek: Novice / Procesorji
364139 (3036) Jst
»

"Studijska" zvočna kartica

Oddelek: Zvok in slika
494071 (3075) igor0203
»

[Hi-Fi] Zvočne kartice (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
18012198 (8086) OwcA
»

profesionalni zvok na računalniku (ali vsaj blizu)

Oddelek: Kaj kupiti
252478 (1981) Manson

Več podobnih tem