» »

Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]

Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]

Temo vidijo: vsi
««
95 / 99
»»

Pithlit ::

Eh, preveč dobrega pa tudi ne gre.
Life is as complicated as we make it...

mtosev ::

zanimivo, da so rekli, da tole kaj je papež reko se že nekaj časa trudijo v cerkvi da sprejemajo vse ljudi tud gaye.zdaj so lahko tud oni srečni, ker še do zdaj še noben papež ni kaj takšnega izjavil na glas

izgleda,da smo po janezu pavlu spet dobili enega izjemnega papeža

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Massacra ::

Vprašanje je samo, ali on, tako kot cerkev, še vedno misli, da je homoseksualnost greh. Greh pa vemo, kako se "zdravi" v doktrini cerkve!

jaz bi reko, da ne.če ga poslušaš in vidiš za kaj se prizadeva bi bilo malo verjetno, da ne bi enako spoštoval in sprejemal različih ljudi

Zgodovina sprememb…

jype ::

friendbreez> Vprašanje je samo, ali on, tako kot cerkev, še vedno misli, da je homoseksualnost greh.

Seveda mislijo to, samo počasi se mehčajo. Trend je očiten. Tudi pri drugih religijah.

Vajenc ::

Predvsem trend. Nič drugega.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Trend je dovolj. Vse ostalo pride samo od sebe.

jype je izjavil:

Trend je dovolj. Vse ostalo pride samo od sebe.

Lahko, da bo sedaj kaj drugače. Ampak trend homoseksulanosti je sinusoiden od začetka civilizacije.
Woody Allen

Vajenc> Ampak trend homoseksulanosti je sinusoiden od začetka civilizacije.

Ja, trend homoseksualnosti me ne skrbi. Skrbel bi me trend naraščanja nasilja do njih (ali kogarkoli drugega).

Mipe ::

Ta trend upada vse od začetka civilizacije.

Mipe> Ta trend upada vse od začetka civilizacije.

Z izjemo par lokalnih maksimumov to vsekakor drži.

Zheegec ::

mtosev je izjavil:

zanimivo, da so rekli, da tole kaj je papež reko se že nekaj časa trudijo v cerkvi da sprejemajo vse ljudi tud gaye.zdaj so lahko tud oni srečni, ker še do zdaj še noben papež ni kaj takšnega izjavil na glas

Izjemen papež? Ki še vedno zagovarja, da ženske nimajo pravic v Cerkvi? Ja, res ne pravi angelček.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Saj tudi muslimanke nimajo pravic v mošeji. Pa budistke tudi ne. Kaj zdaj, genij?

Zheegec je izjavil:

mtosev je izjavil:

Izjemen papež? Ki še vedno zagovarja, da ženske nimajo pravic v Cerkvi? Ja, res ne pravi angelček.
saj tudi v drugih verah ženske nimajo zelo pomembih vlog. očitno nisi preveč seznanjen s tem,je pa papež reko da bodo tudi ženske lahko prišle višje v cerkvi kot so sedaj samo čisto do vrha jih ne bodo pustili

Zgodovina sprememb…

dela ::

Verjetno se bodo nune preimenovale v "višje nune" al neki, ostala hierarhija pa ostala enaka. Ali pa bodo "dobile" višje pozicije po smrti, v nebesih, tako kot verniki svojo nagrado za nedeljski šenkan dnar.

Zheegec ::

Mipe je izjavil:

Saj tudi muslimanke nimajo pravic v mošeji. Pa budistke tudi ne. Kaj zdaj, genij?

Ja, torej vrh katoliške Cerkve ne bi smel biti oproščen zapora, v katerem bi morali biti vodje večine verstev. To, da so malo popustili ne pomeni ravno veliko.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Mipe je izjavil:

Ker drugi tko delajo dejmo pa še mi (in se še posebej hvalimo s tem).

Tako praviš ti? Prav, pa dajmo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

saj članstvo v cerkvi je prostovoljno. vedno lahko gredo ven iz cerkve, če jim ni kaj všeč

glavno, da se pedotov v cerkvi rešijo
trenutno najbolj pomembna zadeva po mojemu mnenju

Zgodovina sprememb…

Dober mindset, ni kaj. Mizoginija ftw.

Pithlit je izjavil:

Pa ustanovi svojo feministično cerkev.

Aston_11 ::

Zakaj bi si sploh ustanavljal cerkev? Tale društva jamračev so že itak na vsakem vogalu.

mtosev je izjavil:

saj članstvo v cerkvi je prostovoljno. vedno lahko gredo ven iz cerkve, če jim ni kaj všeč

Res je. Tudi v lezbičnih organizacijah težko najdeš moškega predsednika.

mtosev je izjavil:

glavno, da se pedotov v cerkvi rešijo
trenutno najbolj pomembna zadeva po mojemu mnenju

Bodo morali kaj bolj konkretnega spremeniti. Npr. ukinitev celibata ter učinkovitejše in strožje kanonsko pravo v točkah, kjer ta govori o pedofiliji.
Woody Allen

Mipe je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Saj pravim... dober mindset.

Pithlit je izjavil:

Mipe je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Saj pravim... dober mindset.

Razburjaš se zaradi neobvezne organizacije, ki ne predstavlja cele družbe. Če ti ni všeč, izstopi iz nje in prestopi v organizacijo, ki ustreza tvojim merilom. Če ti hrana v eni restavraciji ni všeč, greš v drugo.

Zgodovina sprememb…

Tipično omejen mizogin ki dlje od svojega nosa ne vidi.

Ni problem neobvezna organizacija. Problem je da se tebi to (kar izjavljaš) ne zdi problematično. Še večji problem pa je da je tak odnos družbeno sprejemljiv... oz, se ga celo spodbuja.

Pa si res trapasta. Svoja merila bi vsilila vsem?

se odseliš v drugo državo kje imajo podoben midset kot ti. očitno je ok trenutno stanje, ker manj se manj ljudi pritožuje in večini trenutno stanje ok

Zgodovina sprememb…

Mipe je izjavil:

Pa si res trapasta. Svoja merila bi vsilila vsem?

Ne, samo odpravila bi rada tiste ki jih vi vsiljujete ostalim.

Smešno kako pravičniško zaslepljeni ste.

Mizoginija je že dolgo skrita močvara v slovenski duhovni gmajni, kjer se šovinistične piranhe šemijo v zlate ribice, patriarhalne žabe pa v občutljive prince. Seksizem nastopa bolj ali manj kot normalno stanje duha.

Poetično.

mtosev je izjavil:

večini trenutno stanje ok

Jap. Večina ponavadi zelo rada izvaja tiranijo nad manjšinami (vseh vrst). Zelo nerada pa se pogleda v ogledalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Tipična nerazumna feministka.

niti ne. eni radi mislijo, da vse na svetu rabi biti po njihovih merilil in če ni tako pol jokajo kaj vse ni ok in kak se izvaja tiranija

svet se prilagaja večini in ne mišljenju slehernega posameznika

Zgodovina sprememb…

Ker ženske seveda ne smejo niti sanjat o enakih pravicah kot jih imajo moški. 'Bog' ne daj da sploh pomislimo na enakost spolov ane? Če komu kaj ne paše pa naj se odseli.

Če se kdo oglasi pa hit s feministkami udarit. Zatret misel v kali, da ja še komu ne pade kaj tako smešnega na pamet. Saj diskriminacija sploh ne obstaja!

Taprave konzerve, ni kaj... rok trajanja neomejen. Šit mora bit fajn bit tip.

kolk vem je PM SLO ženskega spola. tolk o tem kak ni možno ženskam priti povsod. tud Hildica je ženksa npr

Zgodovina sprememb…

Ne trudi se, preveč je zaslepljena od sovraštva.

Bolje zaslepljena od sovraštva, kot retardirana od predsodkov.

Nimam nobenih predsodkov. Feministke imajo vse vzvode in orodje v rokah, da si ustvarijo organizacijo po svojih merilih, vendar jih izrabljajo za rušenje tistih, ki jim ne ugajajo. Kot že rečeno, članstvo v Cerkvi ni obvezno. Evangeličani so že pred stoletji pogruntali, da bi lahko furali svojo cerkev, prav tako mormoni, ortodoksiji itd.

Ampak ne feministke. One bi se poročale z lezbičnimi partnericami v Cerkvi, one bi rade imele papežinje in kardinalke, čeprav same sploh niso članice Cerkve.

Če to ni trapasto, ne vem, kaj je. Ustanovite svojo organizacijo za civilne poroke in vse to, pa je. Furajte svojo feministično Cerkev, pridobite svoje člane... če jih pridobite dovolj, se bo morda tudi Vatikan zganil, da ohrani svoje članstvo.

Ampak ne, raje bi napadale z razdvojenimi jeziki.

Zgodovina sprememb…

Pithlit je izjavil:

Ker ženske seveda ne smejo niti sanjat o enakih pravicah kot jih imajo moški. 'Bog' ne daj da sploh pomislimo na enakost spolov ane? Če komu kaj ne paše pa naj se odseli.

Če se kdo oglasi pa hit s feministkami udarit. Zatret misel v kali, da ja še komu ne pade kaj tako smešnega na pamet. Saj diskriminacija sploh ne obstaja!

Taprave konzerve, ni kaj... rok trajanja neomejen. Šit mora bit fajn bit tip.

Pusti cerkev, njih je čas že zdavnaj povozil. Povej raje koliko moških ima kakšno pomembno funkcijo v lezbičnih in feminističnih organizacijah?
Woody Allen

Vajenc> Povej raje koliko moških ima kakšno pomembno funkcijo v lezbičnih in feminističnih organizacijah?

Jaz poznam tri (take moške) iz "lezbične organizacije".

Ampak to je nepomembno, ker Pithlit v resnici ni feministka in ker večina sodelujočih v tej temi nima pojma kaj je feminizem.

Vajenc je izjavil:

Povej raje koliko moških ima kakšno pomembno funkcijo v lezbičnih in feminističnih organizacijah?

Klasika.

Zlate ribice pa to. V feminističnih organizacijah je drugače kar nekaj moških ki si prizadevajo za enakopravnost spolov. Ne vem pa kaj bi počeli v lezbičnih (jih je pa tudi v LGBT kar nekaj).

Ampak ja, zlate ribice... rinejo v skrajnosti da dokažejo svoj point. Gladko pa pozabijo na splošno stanje v družbi:
Delež višje- ali visokošolsko izobraženih žensk, starih od 30 do 34 let, je v Sloveniji 44-odstoten in eden najvišjih v EU. Moških z diplomo je le 26 odstotkov. In vendar je delež žensk na vodilnih mestih v gospodarstvu podpovprečen, le 23-odstoten.

Ah ja, dajmo zdaj slišat kako so ženske jezikave (ane Mipe?) in preveč čustvene...

jype je izjavil:

Ampak to je nepomembno, ker Pithlit v resnici ni feministka in ker večina sodelujočih v tej temi nima pojma kaj je feminizem.

Splošno znano je da je vsak ki si drzne razmišljati o enakopravnosti spolov 'feministka', vključno s tabo.

Zgodovina sprememb…

Ti ne govoriš o enakopravnosti spolov, Pithlit. Ti govoriš o prevladi žensk.

I rest my case.

Kako drugače naj razumemo dejstvo, da zagovarjaš rušenje obstoječih organizacij samo zato, ker nimajo žensk na vrhovnih položajih?

Mipe> Ti govoriš o prevladi žensk.

A jo lahko prosim citiraš?

(Samo zato ker je mene čist zmešala s svojimi ženskimi čari in mi zdaj ni jasno, na kakšen način se bom znašel v prtljažniku nekega starega avtomobila na bližnjem odpadu.)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

jype je izjavil:

Vajenc> Povej raje koliko moških ima kakšno pomembno funkcijo v lezbičnih in feminističnih organizacijah?

Jaz poznam tri (take moške) iz "lezbične organizacije".

Jaz sem tudi že kakšno nuno videl. Govorili smo o vodstveni funkciji. Tko kot v cerkvi, kjer so ravno tako diskriminatorni. Ampak oni so iz konzerve, one pa ne, ker je ta diskriminacija nova?
Woody Allen

PaX_MaN ::

Mipe je izjavil:

Kako drugače naj razumemo dejstvo, da zagovarjaš rušenje obstoječih organizacij samo zato, ker nimajo žensk na vrhovnih položajih?

Sam počak da dobijo ženske še na vrhovnem sodišču kvoto 70%+, boš tenko piskal!

Mipe je izjavil:

Jezus no... pa kaj ti bereš? Tistega kar jaz pišem ziher ne.

Jaz ne samo zagovarjam, ampak se aktivno borim za enakopravnost. Nič drugega. V to pa spada rušenje dogm in nekaterih obstoječih družbenih norm ki take dogme (da so ženske, homoseksualci, drugače misleči, drugače 'obarvani'... manjvredni) aktivno in pasivno podpirajo.

Za cerkev (organizacijo) mi 'dol visi'. Ne bom pa mirno stala in poslušala ko njeni člani udrihajo po vseh sortah manjšin (in ženskah, dasiravno nismo manjšina ampak kar večina - ampak nekaterim to pač ne predstavlja prav nobene ovire, ker so pač nekaj več).

PaX_MaN je izjavil:

Te bo še resno vzel...

Zgodovina sprememb…

Delež višje- ali visokošolsko izobraženih žensk, starih od 30 do 34 let, je v Sloveniji 44-odstoten in eden najvišjih v EU. Moških z diplomo je le 26 odstotkov. In vendar je delež žensk na vodilnih mestih v gospodarstvu podpovprečen, le 23-odstoten.

Zanimivo. Iz kje pa je ta podatek?
Woody Allen

Ne vem. Vprašaj na Dnevnik, povzemam njihov članek. Domnevam da so, kot relativno odgovoren medij, poiskali podatke.

PaX_MaN ::

Pithlit je izjavil:

PaX_MaN je izjavil:

Te bo še resno vzel...

Ja sej je res. Ženske imate večino, stanje pa vemo kakšno je.

Zakaj naj bi bili enaki? V šolstvu je največ žensk, v vojski moških. Je treba tu vzet uravnilovko in vsilit enakost?

Zgodovina sprememb…

««
95 / 99
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Sovražni govor" oziroma cenzura (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27316648 (7471) riba43

Več podobnih tem