Forum » Problemi človeštva » Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]
Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]
Temo vidijo: vsi

jype ::
Pithlit> skoraj
Saj v tem je problem!
ThePlayer> Tudi glede sklenitve zakonske zveze ne velja nobena prepoved za istospolno usmerjene.
O, pa velja. Heteroseksualec se lahko poroči s komerkoli, homoseksualec pa samo z ljudmi nasprotnega spola.
Saj v tem je problem!
ThePlayer> Tudi glede sklenitve zakonske zveze ne velja nobena prepoved za istospolno usmerjene.
O, pa velja. Heteroseksualec se lahko poroči s komerkoli, homoseksualec pa samo z ljudmi nasprotnega spola.

Matako ::
Po zakonu lahko skoraj bilokdo posvoji otroka.
Ja saj potem je pa trenutni zakon, saj teoretično, še boljši! WTF?
/\/\.K.

Double_J ::
(1) Zakonca ali zunajzakonska partnerja lahko samo skupaj posvojita otroka, razen če eden od njiju posvoji otroka svojega zakonca ali zunajzakonskega partnerja.
(2) Partnerja partnerske skupnosti ali partnerja zunajpartnerske skupnosti ne moreta skupaj posvojiti otroka, lahko pa partner partnerske skupnosti ali partner zunajpartnerske skupnosti posvoji otroka svojega partnerja.
(3) Izjemoma lahko otroka posvoji tudi ena oseba, če ta ni v zakonski zvezi ali v zunajzakonski skupnosti ali v partnerski skupnosti ali v zunajpartnerski skupnosti, če je to v otrokovo korist.
Torej vprašanje! Po točki 3. gey posvoji nebiološkega otroka, če je to v otrokovo korist. Potem sklene zvezo iz točke 2. ter posledično njegov partner posvoji njegovega otroka.
Ali to pomeni, da dva geja prideta do nebiološkega otroka, kar nekateri trdijo da ni mogoče?
Dve šivanki...

ThePlayer ::
Kje pa si to pobral? Seveda ni res.

Pithlit ::
Tudi glede sklenitve zakonske zveze ne velja nobena prepoved za istospolno usmerjene.
Oh ja, taka prepoved pa velja. In to izrecna.
Če že ne dovolim juretu da so tako, malo po svoje, razlaga zakon (dasiravno on dejansko tudi razmišlja zraven, in razmišlja pravilno)... od kje ti ideja da bo to dopuščeno tebi?
Life is as complicated as we make it...

Dva desca pač nista mož in žena. Dve deklini takisto ne.
Ja vem, moja trditev pa še vedno drži. Sicer pa zgornji citat raje razlagaj zagovornikom, ne meni.

Novi zakon je stvari le poenostavil. Kar se posvojitev tiče. U bistvu bi imeli v enem zakonu vse spisano namesto da se je treba prebijat skozi različne bukve... pa še ustavno sodišče vlečt po zobeh.

Arto ::

Poznavalka Pithlit odgovori na moje zgornje vprašanje...
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()

JohanP ::
Neusklajevanja s kom? Farško bando? Od kdaj se je pa treba posvetovat s pedofili, ko se sprejema družinski zakonik? See what I did there, Utk?
Jebiga jype, takle imamo - baje se temu reče demokracija - pluralizem mnenj. Če hočeš sprejeti neko zakonodajo, se očitno moraš posvetovati širše in doseči nek dogovor, včasih požreti kakšno kislo, sprejeti kompromis, razširjati obzorja in ne talati *fobne in klerofašistične oznake vsepoprek.
Svetlik in banda piscev zakonodaje tega niso storili in pogoreli, trikrat (3x). In verjamem, da bi ob podobnem ravnanju tudi četrtič.
Po referendumu je prišlo ven, da je glavna avtorica DZ homo aktivistka, čeprav so na ministrstvu zatrjevali, da v skupini, ki pripravlja DZ, ni aktivistov, ampak izključno strokovnjaki s področja družinskega prava. Mrakova in homodruštvo aktivizem sicer odločno zanikata, pa vendar, na TV soočenju je bila kot predstavnica tega društva (za homointegracijo..)
Od kdaj je treba, da nam zakonodajo o družinah, več kot deset let, pišejo lezboni in pederasti z druge gejlaksije?

imagodei ::
JJ> "Torej vprašanje! Po točki 3. gey posvoji nebiološkega otroka, če je to v otrokovo korist. Potem sklene zvezo iz točke 2. ter posledično njegov partner posvoji njegovega otroka.
Ali to pomeni, da dva geja prideta do nebiološkega otroka, kar nekateri trdijo da ni mogoče?"
Smeh. Nihče ne trdi, da je kaj takega nemogoče. Je pa kaj malo verjetno. Kaj misliš, da otroke kar tako talajo v posvojitev? Ali se morda bojiš, da bi v primeru sprejetja tistega zakona homoseksualni strici in tete pobijali svoje brate in sestre, da bi na ta način posvojili svojega nečaka (ker bi bilo to koristno), šele nato pa pretkano priznali, da so homoseksualci in registrirali partnersko zvezo s svojim dolgoletnim jebačem?
To je že pravi triler.
ThePlayer> "Ja vem, moja trditev pa še vedno drži. Sicer pa zgornji citat raje razlagaj zagovornikom, ne meni."
Ne ne veš in tvoja trditev ne drži. Jaz sem zagovornik, razlagam pa tebi, ker brcaš v temo.
Ali to pomeni, da dva geja prideta do nebiološkega otroka, kar nekateri trdijo da ni mogoče?"
Smeh. Nihče ne trdi, da je kaj takega nemogoče. Je pa kaj malo verjetno. Kaj misliš, da otroke kar tako talajo v posvojitev? Ali se morda bojiš, da bi v primeru sprejetja tistega zakona homoseksualni strici in tete pobijali svoje brate in sestre, da bi na ta način posvojili svojega nečaka (ker bi bilo to koristno), šele nato pa pretkano priznali, da so homoseksualci in registrirali partnersko zvezo s svojim dolgoletnim jebačem?

ThePlayer> "Ja vem, moja trditev pa še vedno drži. Sicer pa zgornji citat raje razlagaj zagovornikom, ne meni."
Ne ne veš in tvoja trditev ne drži. Jaz sem zagovornik, razlagam pa tebi, ker brcaš v temo.
- Hoc est qui sumus -

JohanP> ne talati *fobne in klerofašistične oznake vsepoprek.
Sine, če rečeš da je za otroka slabo, da odrašča v homoseksualni družini, potem si lahko samo homofob, ker racionalnih razlogov za tako izjavo ne moreš imeti.
Če pa rečeš, da je slabo, ker v svetih knjigah piše, da se ne sme, potem si pa pač klerofašist.
Če nimaš las na glavi, si pa plešast.
Sine, če rečeš da je za otroka slabo, da odrašča v homoseksualni družini, potem si lahko samo homofob, ker racionalnih razlogov za tako izjavo ne moreš imeti.
Če pa rečeš, da je slabo, ker v svetih knjigah piše, da se ne sme, potem si pa pač klerofašist.
Če nimaš las na glavi, si pa plešast.

Novi zakon je stvari le poenostavil. Kar se posvojitev tiče. U bistvu bi imeli v enem zakonu vse spisano namesto da se je treba prebijat skozi različne bukve... pa še ustavno sodišče vlečt po zobeh.
Ojoj škoda! Pa zakaj niste tega povedali prej? Namesto tega so vsi komplicirali o blazno pomembnih razlikah in ekstra pravicah v 300 členih itd.
A vidiš, če bi tako enostavno rekli bi še jaz šel na referendum. In celo glasoval ZA.
Jebi ga, zdaj je pač prepozno.
/\/\.K.

AmokRun ::
Po referendumu je prišlo ven, da je glavna avtorica DZ homo aktivistka...
Popravek bodo pa delali katoliški aktivisti.

JohanP> Po referendumu je prišlo ven, da je glavna avtorica DZ homo aktivistka
To je homofobna izjava, ki te naredi homofoba, mimogrede.

JohanP> Po referendumu je prišlo ven, da je glavna avtorica DZ homo aktivistka
Se strinjam. Pazi zdaj trik: "Po referendumu je homofobno prišlo ven, da je glavna avtorica DZ homo aktivistka".
Voila, zdaj pa ni več - popravil. Informacijska vrednost ni okrnjena.
/\/\.K.

Smeh. Nihče ne trdi, da je kaj takega nemogoče.
Se pravi smo le našli luknjo, ki bi jo izprijenci tipa Senica na veliko uporabljali? Ali je to potrjeno torej, moja interpretacija?
Dve šivanki...

Truga ::
Ja vem, moja trditev pa še vedno drži. Sicer pa zgornji citat raje razlagaj zagovornikom, ne meni.
A če bi pisalo, da se lahko poročiš samo z osebo enake rase, bi bilo to ok?
Mislis, samo z osebo _druge_ rase. Ce mamo to omejitev za spol, mejmo pa se za raso, ne?

Svetlik in banda piscev zakonodaje tega niso storili in pogoreli, trikrat (3x). In verjamem, da bi ob podobnem ravnanju tudi četrtič.
Saj veš da je tole kompromisni zakon? Folk je imel pripombe na original... in po dobati ter upoštevanjem pripomb so zakon spremenili. Pa še vedno ni dovolj. Za nekater pač 'kompromis' pomeni da mora biti vse po njihovo.
Mimogrede. Zakonik je pogorel le enkrat. Na referendumu s 30% udeležbo. V DZ-ju je bil sprejet. 2x. Obakrat z absolutno večino.

Dejstvo je, da _zakonska zveza_ ni prepovedana istospolno usmerjenim. Tudi heteroseksualcu ni prepovedana sklenitev istospolne partnerske skupnosti. OK?

Vajenc ::
jype> Ko bosta dve osebi istega spola lahko sklenila zakonsko zvezo, te prepovedi ne bo več.
Ko bo slep dobil vozniško, bo lahko vozil po cestah.
pithilt> A ti se pa še naprej butla špilaš? Hetero par se lahko poroči. Vzame par minut in par evrčkov. Kaj pa naj istospolni par?
Vidve pa lahko registrirata istospolno skupnost. Par minut in par evrčkov.
jype> Kakšni otroci so pa nebiološki?
Gre za biološke otroke homoseksualnega partnerja, ker ima ta po zakonu lahko le takšne otroke.
jype> Skratka, strinjaš se, da ni nobenega smisla, da je zakonodaja tako bedasta, da ne dovoli sklenitve zakonske zveze homoseksualnim parom?
Ne, menim, da se večino pravic, za katere naj bi bile istospolne skupnosti prikrajšane reši z registracijo istospolne skupnosti. Tudi mi hetero, ki nismo poročeni nimamo popolnoma izenačenih pravic s tistimi poročenimi. Vsak posameznik, iz katere koli skupnosti pa mora imeti enake pravice po zakonu. Če si pri nas ali v večini EU držav v RKC imaš več ugodnosti s strani države, kot če si harekrišna. Pred zakonom pa moramo obravnavati harekrišno enako kot rimokatoličana. Zakaj je tako, ni težko pogruntat. In zato je tako tudi pri vseh ostalih marginalnih skupinah.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen

Ojoj škoda! Pa zakaj niste tega povedali prej? Namesto tega so vsi komplicirali o blazno pomembnih razlikah in ekstra pravicah v 300 členih itd.
A vidiš, če bi tako enostavno rekli bi še jaz šel na referendum. In celo glasoval ZA.
Saj smo (lahko mal po temi prebrskaš... recimo kako Žiga prepisuje zakonske člene, kako vedno opozarja na to, pa recimo jaz tudi). Pa ne pomaga. 'Heroja' se delat po vojni je pa tudi brez veze "če bi nardili to pa to bi bilo pa tako in tako". Hja... ane. Najlažje je tako.
Dejstvo je, da _zakonska zveza_ ni prepovedana istospolno usmerjenim. Tudi heteroseksualcu ni prepovedana sklenitev istospolne partnerske skupnosti. OK?
Jebiga. Butl je butl. Nimaš kaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()

Vajenc> Ko bo slep dobil vozniško, bo lahko vozil po cestah.
Boš prilepil link na zakon, ki mu to prepoveduje?
Ker jaz sem že - zakonsko zvezo lahko skleneta le osebi različnih spolov, čeprav za to ni nobenega razloga.
Ker jaz sem že - zakonsko zvezo lahko skleneta le osebi različnih spolov, čeprav za to ni nobenega razloga.

Jebiga. Butl je butl. Nimaš kaj.
Super argument.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ThePlayer ()

Istospolno skupnost pa samo osebi istega spola. Sedaj bi se jaz lahko pritoževal, da sem diskriminiran in ne vem kaj še... pa dajte no, ne vem zakaj bi to jemal osebno.
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()

Istospolno skupnost pa samo osebi istega spola. Sedaj bi se jaz lahko pritoževal, da sem diskriminiran in ne vem kaj še... pa dajte no, ne vem zakaj bi to jemal osebno.
Pa zakonsko zvezo lahko sklene samo tisti, ki ne hodi v cerkev. Ker tam so pedofili in časti se NENARAVNA bitja!!!11 Tudi kristjanom ni treba hoditi v cerkev, tako da ni nihče diskriminiran. Ne vem zakaj bi kdo to jemal osebno.
Lahko pa registrirajo cerkveno partnersko skupnost, niso pa zakonska skupnost, pa tudi družina niso.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AmokRun ()

Kako, da ni razloga? Moški in ženska lahko naredita otroka, dve istospolni osebi pač ne. In zakonska zveza je namenjena tudi ustvarjanju družine.
Ni vam jasno, da svojih zgrešenih predstav, čeprav so vam morda po godu zaradi osebnih okoliščin, ne morete vsiljevati vsem. Pa jaz še nekako preživim, ker vem kako stvari stojijo, da bi pa kar otroke učili, da imajo homoseksualci otroke prav tako kot heteroseksualci, je pa višek. Temu nasprotujem iz podobnih razlogov, kot bi nasprotoval, da učijo otroke v šolah kreacionizem.

Slepemu je zakonsko dovoljena vožnja vozila, ČE ima vozniško dovoljenje ustrezne kategorije. Tako kot vsi ostali.
Tako da glede tega je zakon jasen - odgovor je NE, ni zakonskih ovir.
To ti je pravo.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

Pa še enkrat, glede sklenitve zakonske zveze ni nobene diskriminacije. Ne piše, da morata biti osebi heteroseksualni. Torej, strogo po zakonu - o čemer se sedaj pogovarjamo - vse štima.

Pa še enkrat, glede sklenitve zakonske zveze ni nobene diskriminacije.
Je. Diskriminira se glede na spol.

Zakon o varnosti cestnega prometa govori, da sme motorno vozilo voziti le telesno in duševno zmožna oseba. To dokaže z zdravniškim spričevalom, katerega mnenje ne more biti pozitivno za slepega človeka.
Ti si prilepil zakon, ki naj bi geju prepovedoval zakonsko zvezo, vendar smo ugotovili, da temu ni tako. Pomen zakonske zveze je sicer od prvega poimenovanja naprej pomenil zvezo moškega in ženske, kar pa ne pomeni, da biseksulaci ne smejo poročiti ženske. Straight geji verjetno ne bodo oženili (še en tak pojem iz zakonske zveze ali poroke) ženske. Lahko pa s svojim partnerjem registrirata svojo skupnost, ki se pri nas imenuje Registracija istospolne partnerske skupnosti.
Woody Allen
Woody Allen

Kateremu spolu pa je prepovedana?
Moški in ženska lahko skleneta, dva ženski pa ne. Povsem brezveze.

A bi isti argument veljalo uporabiti tudi za prepoved zakonske zveze med neplodnimi ljudmi?
Nič "tudi", kot sem dejal, zakonska zveza ni nikomur prepovedana. Je pa deifinirana, tako kot je, saj je namenjena tudi rojstvu otrok.
Moški in ženska lahko skleneta, dva ženski pa ne. Povsem brezveze.
Če ti ne sprejemaš, kaj je zakonska zveza, ti zato še ni prepovedana.

Če ti ne sprejemaš, kaj je zakonska zveza, ti zato še ni prepovedana.
Ustava tega ne sprejema.

Lahko pa s svojim partnerjem registrirata svojo skupnost, ki se pri nas imenuje Registracija istospolne partnerske skupnosti.
Pa uvedimo še Registracijo raznorasne partnerske skupnosti. Sej bo kul, bojo še vedno vse pravice enake.
Zakaj bi, če lahko posameznik katerekoli rase koristi bodisi zakonsko zvezo, če prakticira hetero spolnost ali registrira istospolno skupnost, če prakticira homo spolnost. Lahko pa tudi živi v izvenzakonski skupnosti al pa sam.
Woody Allen
Woody Allen

Zakaj bi, če lahko posameznik katerekoli rase koristi bodisi zakonsko zvezo, če prakticira hetero spolnost ali registrira istospolno skupnost, če prakticira homo spolnost. Lahko pa tudi živi v izvenzakonski skupnosti al pa sam.
Zakonska zveza nima veze s tem, kakšno spolnost prakticiraš. Saj si sam rekel, da lahko z žensko v zakonsko zvezo stopi tudi homoseksualec.

Zakonska zveza nima veze s tem, kakšno spolnost prakticiraš. Saj si sam rekel, da lahko z žensko v zakonsko zvezo stopi tudi homoseksualec.
Ja ampak takšno ime in pomen nosi za registrirano zvezo med moškim in žensko. Mišljeno je bilo, da takšna partnerja po poroki tudi seksata in ustvarita družino. Za registrirano istospolno zvezo pa poznamo drugačno ime in sicer Registracija istospolne partnerske skupnosti. A je ime predolgo al kaj ni prov glede tega?
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()

PaX_MaN ::
Ja pa sej heteroseksualni niste diskriminirani pri sklenitvi istospolne skupnosti - brez problema jo lahko sklenete, sam vaš partner mora bit istega spola!
(Zgolj parafraziram "argument" - da ni bil celo tvoj? - da "homoseksualci niso diskriminirani pri sklenitvi zakonske zveze - komot jo lahko sklenejo, sam partner mora bit pač nasprotnega spola.")

Za registrirano istospolno zvezo pa poznamo drugačno ime in sicer Registracija istospolne partnerske skupnosti. A je ime predolgo al kaj ni prov glede tega?
Homoseksualno zvezo ločuje od "prave" zakonske zveze in namiguje, da je manj vredna. Meni se zdi to malo ponižujoče, sploh pa popolnoma nepotrebno.

Ja pa sej heteroseksualni niste diskriminirani pri sklenitvi istospolne skupnosti - brez problema jo lahko sklenete, sam vaš partner mora bit istega spola!
(Zgolj parafraziram "argument" - da ni bil celo tvoj? - da "homoseksualci niso diskriminirani pri sklenitvi zakonske zveze - komot jo lahko sklenejo, sam partner mora bit pač nasprotnega spola.")
+1 ne vidim v čem je problem?
Woody Allen
Woody Allen

Ja, spolna diskriminacija. Ustava to prepoveduje.
Spet te vprašam, kateremu spolu je zakonska zveza ni dovoljena?
No ja, argument mogoče še celo drži, za osebe brez jasno definiranega spola - tudi taki so. Ampak nisi imel tega v mislih.

Homoseksualno zvezo ločuje od "prave" zakonske zveze in namiguje, da je manj vredna.
Praktično vsak zakon namiguje na nekaj. Na primer, večina zakonov v Kazenskem zakoniku že z naštevanjem možnih kršitev več kot očitno namiguje, da smo _vsi_ potencialni kriminalci - nekaj, kar osebno zamerim.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Sovražni govor" oziroma cenzura (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 17074 (7897) | riba43 |