Forum » Problemi človeštva » Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]
Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]
Temo vidijo: vsi
jype ::
de199> V bistvu je komunizem tisti, ki noče, da izstopaš.. Moraš biti normalen, povprečen...
DeusVult je torej komunist. Dobro da vemo, ker se je men že od začetka zdel rdeč.
DeusVult> Če kot družba sprejemamo, to se pravi toleriramo homoseksualnost, s tem pokažemo samo, da pri nas to obravnavamo kot nekaj normalnega, torej smo kot celota nenormalni.
Pa človek no, ti nisi normalen!
DeusVult je torej komunist. Dobro da vemo, ker se je men že od začetka zdel rdeč.
DeusVult> Če kot družba sprejemamo, to se pravi toleriramo homoseksualnost, s tem pokažemo samo, da pri nas to obravnavamo kot nekaj normalnega, torej smo kot celota nenormalni.
Pa človek no, ti nisi normalen!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Pyr0Beast ::
Razlike ni. Če kot družba toleriramo homoseksualnost, s tem pokažemo samo, da to obravnavamo kot nekaj kar nas ne ogroža. S tem, posredno ali ne, spodbujamo svobodo izražanja homoseksualnosti in podobnih deviantnosti. "Toleranca drugačnih" je humanistična parola, za katere navidez pozitivnim sporočilom se skriva pravi namen - uresničevanje koncepta družine in sekularizacije. Tako, kot tista "vsi drugačni, vsi enakopravni". Če je vsem jasno, da ne gre za nekaj drugačnega, kar fundamentalno paše skupaj z normalnostjo, zakaj potem razmejevati vse skupaj? S to "normalizacijo" homoseksualnosti in drugih deviantnosti se samo povzroča, da se družba kot celota počasi dviga na nov nivo humanistike, in tega ne smemo omejiti za nobeno ceno.
There, fix'd.
There, fix'd.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
hruske ::
@DeusVult, nekoč sem poznal homoseksualca. Študiral je na teološki fakulteti, bil reden ministrant pri sveti maši, še bolj vneto pa si je tipkal na spletnih klepetalnicah z drugimi homoseksualci. Pa je bil čisto vredu človek, se je dalo čisto lepo debatirat z njim.
Tako da, DeusVult, tudi vaši so drugačni in delaš jim krivico, ker so čisto vredu ljudje.
Tako da, DeusVult, tudi vaši so drugačni in delaš jim krivico, ker so čisto vredu ljudje.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
dbevfat ::
Kdo pa spodbuja homoseksualnost? Ne ločiš med spodbujanjem nečesa in spodbujanjem sprejemanja le-tega?
Razlike ni. Če kot družba sprejemamo, to se pravi toleriramo homoseksualnost, s tem pokažemo samo, da pri nas to obravnavamo kot nekaj normalnega, torej smo kot celota nenormalni. S tem, posredno ali ne, spodbujamo porast homoseksualnosti in podobnih degeneracij.
Ojej, še eden tistih, ki misli, da imaji geji oprane možgane, drugače bi bili heteroseksualci ali kaj? Ali res misliš, da lahko geje kar tako produciraš s par članki v medijih? In če jim ne bomo nehali zavračati nekaterih pravic, nas bodo kar preplavili? In še kakšna druga "degeneracija" se bo razširila? Ojej, ojej ... :D
"Toleranca drugačnih" je komunistična parola, za katere navidez pozitivnim sporočilom se skriva pravi namen - uničenje koncepta družine in vere. Tako, kot tista "vsi drugačni, vsi enakopravni". Če je vsem jasno, da gre za nekaj drugačnega, kar fundamentalno ne paše skupaj z normalnostjo, zakaj potem tlačiti vse skupaj? S to "normalizacijo" homoseksualnosti in drugih perverzij se samo povzroča, da se družba kot celota počasi spušča na njihov nivo degeneracije, in tega ne smemo dopustiti za nobeno ceno.
Ok, očitno ti marsikaj ni jasno. "Toleranca drugačnih" je toliko komunistična parola, kot je "Židom Izrael" Hitlerjeva. Resno, totalno si ustrelil mimo. V komunizmu se taka drugačnost ni tolerirala, temveč se je zelo striktno vzdrževala klasična oblika družine, tista tvoja namreč. Tale tvoja blodnja izhaja po moje iz tega, da bi na vsak način rad vse, kar se ti zdi slabo, pripisal zlim komunistom. Žal te moram razoračarati, priznavanje homoseksualcev kot enakovredne osebe je popolnoma demokratičen trend v vsaki zdravi demokraciji. Pa v nobenem komunizmu. Komunizem je deloval drugače; namesto "ne glede na to, kaj in kdo si, si enakopraven", je bil moto bolj "vsi smo in moramo biti enaki". Mogoče boš opazil razliko, za pomoč ti pa dam namig: je ogromna.
nvr2fat
USS Liberty ::
Razlike ni. Če kot družba sprejemamo, to se pravi toleriramo homoseksualnost, s tem pokažemo samo, da pri nas to obravnavamo kot nekaj normalnega, torej smo kot celota nenormalni. S tem, posredno ali ne, spodbujamo porast homoseksualnosti in podobnih degeneracij. "Toleranca drugačnih" je komunistična parola, za katere navidez pozitivnim sporočilom se skriva pravi namen - uničenje koncepta družine in vere. Tako, kot tista "vsi drugačni, vsi enakopravni".
No, ja... komunistom lahko očitaš marsikaj, ampak tega, da so pa širili homoseksulano nemoralo, jim pa ne moreš očitati. Negativen odnos do homoseksualnosti je ena redkih pozitivnih stvari, ki jo najdeš v komunizmu. V komunizmu je homoseksualnost bila smatrana za bolezen.
Je pa velik paradoks, da ravno salonski levičarji, "liberalna" akademija, jugonostalgičarji, malikovalci Tita in NOB-ja so pa pri nas postali največji promotorji homosekulanosti in udeleženci gej parad. Če bi bil njihov idol Tito še živ, danes oni sigurno ne bi delali gej parad, saj bi nad njih takoj poslali bataljon miličnikov s pendreki in vodnimi topovi, kolovodje gej parade bi priprla udba, mladoletne udeležnce gej parade bi pa strpali v popravne domove...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
Kdo bi si mislu, tut latenten jugonostalgik je, za razliko od onega pacienta, ki komaj čaka, da se vrnemo v temni vek.
Zgodovina sprememb…
Tear_DR0P ::
Samozavesten peder gleda zviška na heteroseksualce
čaki - kdo tle zviška gleda na druge ljudi?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Vajenc ::
Samozavesten peder gleda zviška na heteroseksualce
čaki - kdo tle zviška gleda na druge ljudi?
Direktor gej gleda podrejene zviška, ravno tako kot, če bi bil strejt. 2m+ visok (ne)gej s 45cm tudi gleda zviška na manjše.
V naši debati pa je največji problem, ker si zagovorniki novega zakonika predstavljate, da so geji neenakopravni, nasprotniki pa si s podobno vnemo predstavljamo, da so geji v osnovi običajni in enakopravni državljani, ki se sami želijo ločevati glede na svojo spolno prakso. Jaz zase lahko trdim, da ne gledam na geje zviška. Če se preveč izpostavljajo s svojo spolnostjo mi gredo na živce, ampak nič bolj kot bi mi šli v podobni situaciji sado-mazo friki ali pa mamice, ki neprestano hvalijo svoje mulčke. In če se že primerja različne spolne prakse moram povedat, da se bolje razumem z geji kot z lezbikami, ne glede na to, da so mi lezbični prizori precej bolj apetitlih oz. nikoli nebi apriori zavrnil znanstva zaradi spolne usmeritve posameznika. Tudi še nisem doživel, da bi se kdo mene izogibal zaradi heteroseksualnosti (razen na tem forumu). Na forumu tudi radi enačite nestrinjanje s spremembo zakonodaje glede istospolnih s splošnim sovraštvom do gejev oz. celo rasizmom, šovinizmom, verskim nestrpnežem, verskim blaznežem in nasploh zelo omejenim osebkom. Ne vem sicer ali je to zaradi vzvišenosti ali napačnega razumevanja.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
PaX_MaN ::
Pyr0Beast ::
The hell ? Je to res otrokovo mnenje ali pa indoktrinacija mularije s strani starejših ?
Pa se mi nekako zdi da je vsa ta mularija od ene matere.
Pa se mi nekako zdi da je vsa ta mularija od ene matere.
Some nanoparticles are more equal than others
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pyr0Beast ()
PaX_MaN ::
The hell ? Je to res otrokovo mnenje ali pa indoktrinacija mularije s strani starejših ?
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Gandalfar ()
Ti protesti so bili dober mesec po paradi ponosa 2009, kjer so ponosno dvignjeni stali transparenti z napisi "vstaja lesbosov", "ženska rit, moška rit, razlike ni" ...
Woody Allen
Woody Allen
In seveda so indoktrinirani, tisti otroci s transparenti. Če vprašaš takšnega otroka ti bo jasno povedal, da potrebuje očeta in mamo. Če vprašaš ločenega otroka, ti bo jasno povedal, da si najbolj želi očka. In verjetno, če vprašaš otroka gejev, ti bo jasno povedal, da potrebuje oba očka. Katera indoktrinacija je bolj primerna lahko zaenkrat bolj kot ne le ugibamo. Imo manjka pri gej družini vzor matere in njena brezpogoja ljubezen, pri ločeni pa vzor očeta. Kreteni, pjanci in ostali deviantneži pa se lahko pojavijo pri vseh oblikah spolnosti.
Woody Allen
Woody Allen
Okapi ::
Vajenc, tega očitno ne veš, da pri gejevskih parih velikokrat eden od partnerjev "igra" vlogo nasprotnega spola. Tako da se ni za bati, da se otrok ne bi naučil kuhati, ali zamenjati varovalke.
O.
O.
Kdo mu bo pa pokazal, kako se prenaša žensko vsak mesec v tistem tednu? Pa še vse kaj drugega kot le kuhati.
Woody Allen
Woody Allen
USS Liberty ::
Vajenc, tega očitno ne veš, da pri gejevskih parih velikokrat eden od partnerjev "igra" vlogo nasprotnega spola. Tako da se ni za bati, da se otrok ne bi naučil kuhati, ali zamenjati varovalke.
pa kaj si boste še izmislili za promocijo gejevstva...
če je v gejevskem paru en član malo bolj poženščen kot drugi, ga to še vedno ne naredi za žensko in mater. Mati te devet mesecev nosi v trebuhu, mati te rodi, mati te doji, mati te s svoji nežno roko pocrklja, ko si prvič potolčeš koleno, ko še ne shodiš čisto dobro. Noben še tako dober moški nikoli ne bo mogel zamenjati dobre matere.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
vendar vseeno ne vzamemo otroka materi samohranilki. Kako pa to utemeljujes?
Sej geju samohranilcu tudi ne.
Woody Allen
Woody Allen
Okapi ::
Mati te devet mesecev nosi v trebuhu, mati te rodi, mati te doji, mati te s svoji nežno roko pocrklja, ko si prvič potolčeš koleno, ko še ne shodiš čisto dobro.Če bi ga v roke dobil Freud, bi bil Nimic zdaj verjetno vsaj tako znan kot mali Hans ali Anna O.;-)))
O.
Gandalfar ::
ker si zagovorniki novega zakonika predstavljate, da so geji neenakopravni
torej homoseksualni par, ki v vseh ostalih pogojih razen v svoji obliki spolnosti, zadovolji pogojem za posvojitev otroka, lahko otroka posvoji? mu tega zakonodaja ne prepoveduje izrecno?
ker si zagovorniki novega zakonika predstavljate, da so geji neenakopravni
torej homoseksualni par, ki v vseh ostalih pogojih razen v svoji obliki spolnosti, zadovolji pogojem za posvojitev otroka, lahko otroka posvoji? mu tega zakonodaja ne prepoveduje izrecno?
Kako zgleda v pravni praksi trenutna ureditev posvojitve otroka enega izmed partnerjev v "registrirani istospolni partnerski skupnosti" ne vem. Sicer pa sta lahko homoseksualen par tudi lezbijka in gej. Kot taka se lahko poročita, posvojita in uživata v vseh oblikah spolnosti.
Torej ce to ni problem. Zakaj torej ne dopuscamo mehanizmov, ki temu otroku dajo se vecjo socialno varstvo?
Jaz nisem poročen in moji otroci zaradi tega niso nič manj socialno varni.
Woody Allen
Woody Allen
Vajenc> Jaz nisem poročen in moji otroci zaradi tega niso nič manj socialno varni.
To si ti misliš.
To si ti misliš.
Vajenc> Jaz nisem poročen in moji otroci zaradi tega niso nič manj socialno varni.
To si ti misliš.
Dvomim, da znaš našteti primer zmanjšane socialane varnosti otrok zaradi neporoke.
Teoretično bi lahko bili celo bolj socialno varni, ker bi se mati lahko prijavila kot samohranilka in s tem močno zvišala otroške socialne prispevke.
Woody Allen
Woody Allen
Vajenc> Dvomim, da znaš našteti primer zmanjšane socialane varnosti otrok zaradi neporoke.
Pankrte vrstniki v šolah pretepajo, jih stigmatizirajo in šikanirajo, pa še učitelji jim niso naklonjeni.
Pankrte vrstniki v šolah pretepajo, jih stigmatizirajo in šikanirajo, pa še učitelji jim niso naklonjeni.
Zgodovina sprememb…
Vajenc> Dvomim, da znaš našteti primer zmanjšane socialane varnosti otrok zaradi neporoke.
Se mi je zdelo, da nimaš primera. Pri nas za socilno varnost skrbi država z zakoni.
Ti pa le poskrbi za svojega pankrta, da ga v šoli ne bodo vsi pretepali!
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()
Vajenc> Se mi je zdelo, da nimaš primera oz. nabijaš v prazno. Pri nas socialno varnost ureja zakon(i).
Čak mal, jaz nabijam v prazno? Kdo ima polna usta "otrokovih koristi"? Ti se nisi poročil, (prasec,) čeprav bo to otroke za vedno zaznamovalo in jim ves čas škoduje!
Čak mal, jaz nabijam v prazno? Kdo ima polna usta "otrokovih koristi"? Ti se nisi poročil, (prasec,) čeprav bo to otroke za vedno zaznamovalo in jim ves čas škoduje!
Vajenc> Se mi je zdelo, da nimaš primera oz. nabijaš v prazno. Pri nas socialno varnost ureja zakon(i).
Spet v prazno. Od mene na zadnjih straneh nisi slišal o "otrokovih koristih". Sicer pa si govoril o socialni varnosti.
Prasec si ti, ker se nisi poročil. Jaz se samo nisem poročil. Velika razlika. Me pa zanima, če si tako pogumen pri označevanju ljudi tudi v živo?
Woody Allen
Woody Allen
Vajenc> Me pa zanima, če si tako pogumen pri označevanju ljudi tudi v živo?
Kakšnem označevanju? Samo obračam stavke, da boste razumeli, kako je videti ostrejši konec palice.
Vajenc> Od mene na zadnjih straneh nisi slišal o "otrokovih koristih".
Pa si zagotovo že pisal o tem:
Vajenc, 2006> In če ga v šoli začnejo otroci zbadati, kateri očka je pri njem mamica, to zna vplivati na "zdrav" nadaljni razvoj otroka.
Tako kot koruzništvo, ko reveža sprašujejo, zakaj je pankrt!
Vesel dan republike, mimogrede.
Kakšnem označevanju? Samo obračam stavke, da boste razumeli, kako je videti ostrejši konec palice.
Pa si zagotovo že pisal o tem:
Vajenc, 2006> In če ga v šoli začnejo otroci zbadati, kateri očka je pri njem mamica, to zna vplivati na "zdrav" nadaljni razvoj otroka.
Zgodovina sprememb…
Samo obračam stavke, da boste razumeli, kako je videti ostrejši konec palice.
Ne, ti si samo nesramen moderator.
Jype>Pa si zagotovo že pisal o tem:
Vajenc, 2006 - In če ga v šoli začnejo otroci zbadati, kateri očka je pri njem mamica, to zna vplivati na "zdrav" nadaljni razvoj otroka.
Česa od "zadnjih strani" nisi razumel?
Ko so to govoril, je bilo še daleč od interneta.
Ja, je že pozna ura. Ups ...
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
Arto ::
Vajenec, ti predpostavljaš, da je homoseksualnost le nekakšen fetiš, s čimer se homoseksualci verjetno ne bi strinjali. Ne gre le za spolno privlačnost ampak tudi za željo po resni zvezi s partnerjem istega spola. Tudi dva sado-mazo navdušenca se ne poročita zato, ker imata isti fetiš, ampak zato ker se imata rada.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Arto ()
Vajenc> Česa od "zadnjih strani" nisi razumel?
Vse sem razumel. Počasi te bomo prepričali, da nisi nič na slabšem (pa tudi nihče drug ne), če smo enakopravni ne glede na narodnost, veroizpoved, barvo las, ali spolne preference.
Vse sem razumel. Počasi te bomo prepričali, da nisi nič na slabšem (pa tudi nihče drug ne), če smo enakopravni ne glede na narodnost, veroizpoved, barvo las, ali spolne preference.
Vajenc> Česa od "zadnjih strani" nisi razumel?
Moje mnenje o najprimernejši obliki družine se ni spremenilo, le na zadnjih straneh nisem posebej povdarjal otrokovih koristi.
Vi bi morali na hitro dojeti, da so geji enakopravni in neenaki naprav ostalim heteroseksualnim ali kako drugače spolno opredeljenim državljanom. Na kakšen način želijo oni živeti je odvisno od njihove volje. Nihče jih ne brani istospolne zveze, kot tudi ne heteroseksualne. Heteroseksualna omogoča družinsko posvojitev otroka npr. Istospolna pa posebno obliko registracije. Člani kluba ljubiteljev praženega krompirja dobijo ponekod popust za pražen krompir, najhitrejši belec pa ni zmožen teči tako hitro kot najhitrejši črnec in sadistu npr. pride le če zada bolečino. Barva las je najmanj pomembna. Lahko pa, da obstaja tudi kak klub blondincev. Nikjer ne piše, da ne sme obstajati.
Vajenec, ti predpostavljaš, da je homoseksualnost le nekakšen fetiš, s čimer se homoseksualci verjetno ne bi strinjali. Ne gre le za spolno privlačnost ampak tudi za željo po resni zvezi s partnerjem istega spola. Tudi dva sado-mazo navdušenca se ne poročita zato, ker imata isti fetiš, ampak zato ker se imata rada.
Sado-mazo se ujameta, ker mazo pusti in uživa v mučenju svojega partnerja. Lahko se ujameta tudi dva sadista, če uspeta najti sužnja za redne seanse. V glavnem druži jih sorodni fetiš. Resno prijateljsko zvezo imata lahko tudi heteroseksualna prijatelja. Jaz bi naredil marsikaj za svojega najboljšega prijatelja. Verjamem, da tudi on zame. Imam ga rad kot prijatelja, sexam pa z "ženo". Geji to dvoje združijo, ker se očitno ne zmorejo zaljubiti v punco. Nič za to, le postopek za nastanek tradicionalne oblike družine je za njih težji. Ni pa nemogoč.
Woody Allen
Woody Allen
Vajenc> postopek za nastanek tradicionalne oblike družine je za njih težji. Ni pa nemogoč.
Poleg tega, da si tradicionalne družine ne želijo (tudi jaz si je ne, pa nisem gej), si ne predstavljam kako bi lahko odnos do tradicionalne družine lahko bil tista kvalifikacija, na podlagi katere pa zakon sme diskriminirati (čeprav je to z ustavo na zelo jasen način prepovedano).
Vajenc> Vi bi morali na hitro dojeti, da so geji enakopravni
Kako so pa enakopravni, če zakon določa pravice na podlagi različnega spola partnerjev?
In če niso enakopravni, vsi se pa očitno strinjamo da ne bo nobene škode, če bi bili, čemu potem sploh še besedičimo okoli tega?
Poleg tega, da si tradicionalne družine ne želijo (tudi jaz si je ne, pa nisem gej), si ne predstavljam kako bi lahko odnos do tradicionalne družine lahko bil tista kvalifikacija, na podlagi katere pa zakon sme diskriminirati (čeprav je to z ustavo na zelo jasen način prepovedano).
Vajenc> Vi bi morali na hitro dojeti, da so geji enakopravni
Kako so pa enakopravni, če zakon določa pravice na podlagi različnega spola partnerjev?
In če niso enakopravni, vsi se pa očitno strinjamo da ne bo nobene škode, če bi bili, čemu potem sploh še besedičimo okoli tega?
Zgodovina sprememb…
BigWhale ::
dbevfat ::
Kaksna dvolicnost! Tudi morski sadezi so gnusoba, pa jo kar jedo... 3 Mz 11 in 5 Mz 13. Zakaj je ena gnusoba bolj gnusna od druge?
Božjih besed ne smeš jemati dobesedno, niso tako mišljene. Interpretirati si jih moraš po svoje.
nvr2fat
Kako zgleda v pravni praksi trenutna ureditev posvojitve otroka enega izmed partnerjev v "registrirani istospolni partnerski skupnosti" ne vem.
torej zakonodaje ne poznaš, si pa vseeno prepričan, da so homoseksualci povsem enakopravni heteroseksualcem? lepo da si vsaj iskren, da samo nabijaš o svojem prepričanju, namesto da bi vedel o čem pišeš.
Sicer pa sta lahko homoseksualen par tudi lezbijka in gejtudi dva župnika sta lahko par, pa še marsikaj v dvoje je lahko par, ampak zgolj po slovničnem štetju. medtem ko gej in lezbijka nekako ne bosta spolna partnerja in nekako ne verjamem, da bosta načrtovala skupno življenje - razen če ju v to prisilimo. lahko pa dva geja ali dve lezbijki načrtujeta skupno življenje in si celo pri tem želita vzgajati otroka.
torej zakonodaje ne poznaš, si pa vseeno prepričan, da so homoseksualci povsem enakopravni heteroseksualcem? lepo da si vsaj iskren, da samo nabijaš o svojem prepričanju, namesto da bi vedel o čem pišeš.
A bralno nerazumevanje je nalezljivo v vašem taboru? Zakonodajo poznam kolikor jo potrebujem. Glede gejevske registracije si lahko prebere(š)(m) na netu. Govoril sem o pravni praksi.
medtem ko gej in lezbijka nekako ne bosta spolna partnerja in nekako ne verjamem, da bosta načrtovala skupno življenje
Vprašaj kakšnega mladega narkomana, koliko poročenih moških jim želi plačati za spolne usluge.
Woody Allen
Woody Allen
Vajenc> Vprašaj kakšnega mladega narkomana, koliko poročenih moških jim želi plačati za spolne usluge.
Kakšno zvezo ma pa to z družinami istospolnih partnerjev? A če jaz rečem "vprašaj kakšno mlado narkomanko (strokovno crack whore)" se argument spremeni v "heteroseksualnim parom je potrebno preprečiti posvojitve"?
Vajenc> Moje mnenje o najprimernejši obliki družine se ni spremenilo
Kakšno zvezo pa ima "najprimernejša oblika družine po Vajencu" s protiustavno diskriminacijo istospolno usmerjenih?
Kakšno zvezo ma pa to z družinami istospolnih partnerjev? A če jaz rečem "vprašaj kakšno mlado narkomanko (strokovno crack whore)" se argument spremeni v "heteroseksualnim parom je potrebno preprečiti posvojitve"?
Kakšno zvezo pa ima "najprimernejša oblika družine po Vajencu" s protiustavno diskriminacijo istospolno usmerjenih?
Vajenc> Vprašaj kakšnega mladega narkomana, koliko poročenih moških jim želi plačati za spolne usluge.
jYpe>Kakšno zvezo ma pa to z družinami istospolnih partnerjev? A če jaz rečem "vprašaj kakšno mlado narkomanko (strokovno crack whore)" se argument spremeni v "heteroseksualnim parom je potrebno preprečiti posvojitve"?
TearDROP je prepričan, da gej in lezbijska ne moreta biti par, oz. si ne moreta načrtovati skupnega življenja. Poročen gej to negira. Če še vedno ne razumeš, kar vprašaj.
Jype> Kakšno zvezo pa ima "najprimernejša oblika družine po Vajencu" s protiustavno diskriminacijo istospolno usmerjenih?
Če si domišljaš, da si me prepričal o smiselnosti izenačitve poroke in istospolne registracije, potem "najprimernejša oblika družine po Vajencu" pojasni tvojo domišljavost. Protiustavno je zraslo na vašem zelniku. Na vas je, da dokažete protiustavnost.
Woody Allen
Woody Allen
Vajenc> Na vas je, da dokažete protiustavnost.
No, pa dajmo:
3. člen - (1) Zakonska zveza je z zakonom urejena življenjska skupnost moža in žene.
16. člen - Za sklenitev zakonske zveze je potrebno, da dve osebi različnega spola izjavita pred pristojnim državnim organom na način, določen z zakonom, svoje soglasje, da skleneta zakonsko zvezo.
135. člen - Nihče ne more biti posvojen od več oseb, razen če sta posvojitelja zakonca.
138. člen - Zakonca lahko samo skupaj posvojita otroke, razen če eden od njiju posvoji otroka svojega zakonca.
Očitno je, da je na podlagi osebne okoliščine (spola) generalizirana prepoved posvojitve otroka (partnerja) in hkrati onemogočena sklenitev zakonski zvezi ekvivalentne zveze, ki bi otroku v takšni zvezi zagotovila ustrezno upravno obravnavo (posamezniku je z zakonom prepovedano z vsemi sredstvi skrbeti za partnerjevega otroka na podlagi osebne okoliščine - spola).
Ustava RS omejuje državo pri sprejemanju in izvajanju takšne zakonodaje v 14. členu (poudarek moj):
14. člen
(enakost pred zakonom)
V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.
Vsi so pred zakonom enaki.
In še izrek o nesmislu argumenta o "enakopravnosti, ker isti zakon velja za vse": Če je upravni ekvivalent prepovedi posvojitve omejena na (ker vemo, da Vajenc to je, op.a.) ateiste (3. člen se glasi "Zakonska zveza je z zakonom urejena življenska skupnost kristusovih otrok."), lahko seveda rečemo, da je zakon enak za vse - ko se pomiriš z bogom, se pustiš krstiti in sprejmeš odrešenika, boš lahko posvojil otroka svoje partnerice (ali v upravnem postopku priznal starševstvo), prej pa ne. Ni nobene diskriminacije, ker isti zakon velja za kristjane in ateiste.
No, pa dajmo:
3. člen - (1) Zakonska zveza je z zakonom urejena življenjska skupnost moža in žene.
16. člen - Za sklenitev zakonske zveze je potrebno, da dve osebi različnega spola izjavita pred pristojnim državnim organom na način, določen z zakonom, svoje soglasje, da skleneta zakonsko zvezo.
135. člen - Nihče ne more biti posvojen od več oseb, razen če sta posvojitelja zakonca.
138. člen - Zakonca lahko samo skupaj posvojita otroke, razen če eden od njiju posvoji otroka svojega zakonca.
Očitno je, da je na podlagi osebne okoliščine (spola) generalizirana prepoved posvojitve otroka (partnerja) in hkrati onemogočena sklenitev zakonski zvezi ekvivalentne zveze, ki bi otroku v takšni zvezi zagotovila ustrezno upravno obravnavo (posamezniku je z zakonom prepovedano z vsemi sredstvi skrbeti za partnerjevega otroka na podlagi osebne okoliščine - spola).
Ustava RS omejuje državo pri sprejemanju in izvajanju takšne zakonodaje v 14. členu (poudarek moj):
14. člen
(enakost pred zakonom)
V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.
Vsi so pred zakonom enaki.
In še izrek o nesmislu argumenta o "enakopravnosti, ker isti zakon velja za vse": Če je upravni ekvivalent prepovedi posvojitve omejena na (ker vemo, da Vajenc to je, op.a.) ateiste (3. člen se glasi "Zakonska zveza je z zakonom urejena življenska skupnost kristusovih otrok."), lahko seveda rečemo, da je zakon enak za vse - ko se pomiriš z bogom, se pustiš krstiti in sprejmeš odrešenika, boš lahko posvojil otroka svoje partnerice (ali v upravnem postopku priznal starševstvo), prej pa ne. Ni nobene diskriminacije, ker isti zakon velja za kristjane in ateiste.
Zgodovina sprememb…
V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine
To je bistvo. Gej posameznik ima enake človekove pravice in temeljne svoboščine kot vsak drug državljan. Nihče mu ne prepoveduje poroke na podlagi narodnosti, rase, spola, jezika, vere, političnega ali drugega prepričanja, gmotnega stanja, rojstva, izobrazbe, družbenega položaja, invalidnosti ali katerokoli druge osebne okoliščine. Katera koli druga osebna okoliščina lahko pomeni verjetno tudi izbiro spolnosti, kar bi pomenilo, da se lahko z žensko poroči tudi gej.
Primer. Jaz nisem kmet. Po zakonu o kmetijstvu je kmet formuliran takole:
4. člen
(kmetija)
(1) Kmetija je oblika kmetijskega gospodarstva, na katerem se eno ali več gospodinjstev ukvarja s kmetijsko dejavnostjo.
(2) Člani ali članice kmetije (v nadaljnjem besedilu: člani kmetije) so fizične osebe, ki so člani gospodinjstva po predpisih o prijavi prebivališča in so starejši od 15 let.
Meni "mestni srajci" po ustavi ni prepovedano biti kmet. Ampak dokler ne izpolnim predpisanih zahtev, ne morem koristiti pravic in dolžnosti iz naslova kmeta. Lahko pa me na forumu imenujejo kmet, kmetavz ali celo kaj bolj arhaičnega.
Woody Allen
Woody Allen
Dejavnost, ki jo opravljaš, ni osebna okoliščina.
Spolna usmerjenost, po drugi strani, je.
Zgodovina sprememb…
Dejavnost, ki jo opravljaš, ni osebna okoliščina.
Seveda je. Kmet se ravno tako meri po družbenem položaju, moči, ugledu, ekonomskem stanju ...
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
ahac ::
Ti lahko kadarkoli postaneš kmet (če se začneš ukvarjat s kmetijstvom) in kmet lahko kadarkoli neha bit kmet.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Ti lahko kadarkoli postaneš kmet (če se začneš ukvarjat s kmetijstvom) in kmet lahko kadarkoli neha bit kmet.
Točno tako. Tudi ti se lahko kadarkoli opredeliš za geja.
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
Vajenc> Tudi ti se lahko kadarkoli opredeliš za geja.
A se ti mal norca delaš?
Saj ti tudi lahko kadarkoli sprejmeš Kristusa, torej te ne bo nič motilo če bo to pogoj za to da boš lahko obiskal svojo partnerko v porodnišnici?
A se ti mal norca delaš?
Saj ti tudi lahko kadarkoli sprejmeš Kristusa, torej te ne bo nič motilo če bo to pogoj za to da boš lahko obiskal svojo partnerko v porodnišnici?
Če bo to edini možni način, da obiščem svojo partnerko, pa naj bo tako. Mene Kristusa ni strah, če sem pod njegovim blagoslovom ali brez njega.
Woody Allen
Woody Allen
lufthammer ::
A se ti mal norca delaš?
Postajaš hudo naporen s tem omenjanjem Kristusa in RKC. V SFRJ, kjer je bilo v šoli treba povedat, da hodiš k verouku in so te pozneje lahko šikanirali, so veljali popolnoma isti pogoji za sklenitev zakonske zveze. Za stanje se boš moral zahvaliti tvoji KP(sam ne mi rečt, da niso več na oblasti!!) - RKC nima pri ustavi in zakonu nič. Ima pa seveda pravico povedati svoje mnenje, ali boš tudi to odrekel?
Da ne bo pomote, ne zagovarjam cerkve (institucije), greš pa mal na živce s tem enostranskim opletanjem.
lufthammer ::
Pa še to:
Si izredno nekorekten sogovornik in odbijaš, tudi takrat, ko imaš morda prav.
Ti se nisi poročil, (prasec,) ....
Si izredno nekorekten sogovornik in odbijaš, tudi takrat, ko imaš morda prav.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Sovražni govor" oziroma cenzura (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 16480 (7303) | riba43 |