Forum » Problemi človeštva » Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]
Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]
Temo vidijo: vsi

jype ::
Thomas, o "skupinah" lahko debatiramo v novi temi.
Bi me pa veselilo slišat kakšen argument proti izenačenju istosopne in različnospolne skupnosti, ker do zdaj v tej temi še ni bilo nobenega.
Bi me pa veselilo slišat kakšen argument proti izenačenju istosopne in različnospolne skupnosti, ker do zdaj v tej temi še ni bilo nobenega.

Thomas ::
Argument je bil, že na začetku.
Navsezadnje, lahko izenačiš še trojke.
Nazadnje kar vse izenačiš.
Istospolno partnerstvo naj bo izenačeno s poroko?
Zakaj, če gre pa za nekaj drugega?
Navsezadnje, lahko izenačiš še trojke.
Nazadnje kar vse izenačiš.
Istospolno partnerstvo naj bo izenačeno s poroko?
Zakaj, če gre pa za nekaj drugega?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Kaj drugega? Življenska skupnost dveh čustveno povezanih ljudi. Nič drugega.
Argumenta seveda ni, lahko pa ga poljubno konstruiraš.
Mene nič ne moti, če se vsi moji sosedje poročijo z vsemi ostalimi sosedi, pa še sami s sabo, ampak zaenkrat se mi zdi dovolj dobro, da zakonodaja omogoča zveze, ki so pogoste. Homoseksualne vsekakor spadajo mednje.
Argumenta seveda ni, lahko pa ga poljubno konstruiraš.
Mene nič ne moti, če se vsi moji sosedje poročijo z vsemi ostalimi sosedi, pa še sami s sabo, ampak zaenkrat se mi zdi dovolj dobro, da zakonodaja omogoča zveze, ki so pogoste. Homoseksualne vsekakor spadajo mednje.

Mati ::
zaenkrat se mi zdi dovolj dobro, da zakonodaja omogoča zveze, ki so pogoste. Homoseksualne vsekakor spadajo mednje.
Pogoste? Meni se ne zdijo nič kaj pogoste. Tebi se pa zdijo pogoste, ker je to nek trend med današnjimi levičarji. Vsi drugačni, vsi enakopravni.
Zakaj torej nima moj sosed možnosti se poročit s svojim psom? Meni se pa zdijo, da bi te poroke človek - žival bile pogostejše od homo...

Dokler pes ne reče "da" in ne zrihta svoje priče, iz tiste moke ne bo kruha.
Pri homoseksualcih je stvar drugačna.
Mimogrede, ne vem kaj ima levičarstvo veze s spolno orientacijo. Saj vsi desničarji, ki so homoseksualci, tudi zagovarjajo izenačenje istospolne zveze z različnospolno zvezo.
Pri homoseksualcih je stvar drugačna.
Mimogrede, ne vem kaj ima levičarstvo veze s spolno orientacijo. Saj vsi desničarji, ki so homoseksualci, tudi zagovarjajo izenačenje istospolne zveze z različnospolno zvezo.

madmitch ::
jype, motiš se, tisti "pravi" desničarji to skrivajo in tulijo, kako so proti.
Pošiljajo homoseksualce vsaj k psihiatru, če že ne na grmado.
In zato, ker je med drugimi tako moderna in reklamirana poroka in družina, tista prava z otroci, imamo toliko ločenih in razbitih družin. Ker poročiti se je treba, družino je treba imeti, otroka je treba narediti...
Ko pa ni več luštno, ko se pamž dere, ženi grejo joški na jug, pol pa, ciao, to ni zame.
To je pa prav, naravno, resno, odgovorno... Statistiko o ločitvah si pa sami najdite, je pa grozljiva.
In res, zakaj naj bi se dva homoseksualca ne poročila? Tehtno.
Pošiljajo homoseksualce vsaj k psihiatru, če že ne na grmado.
Pogoste? Meni se ne zdijo nič kaj pogoste. Tebi se pa zdijo pogoste, ker je to nek trend med današnjimi levičarji. Vsi drugačni, vsi enakopravni.
In zato, ker je med drugimi tako moderna in reklamirana poroka in družina, tista prava z otroci, imamo toliko ločenih in razbitih družin. Ker poročiti se je treba, družino je treba imeti, otroka je treba narediti...
Ko pa ni več luštno, ko se pamž dere, ženi grejo joški na jug, pol pa, ciao, to ni zame.
To je pa prav, naravno, resno, odgovorno... Statistiko o ločitvah si pa sami najdite, je pa grozljiva.
In res, zakaj naj bi se dva homoseksualca ne poročila? Tehtno.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

V skupini vseh homoseksualcev sem pozabil izločiti latentne.
Od pravih desničarjev jih je takih verjetno največ, saj jim njihovo desničarstvo ne dovoli soočenja z lastnimi čustvi. Ubožci.
Od pravih desničarjev jih je takih verjetno največ, saj jim njihovo desničarstvo ne dovoli soočenja z lastnimi čustvi. Ubožci.

Hehe ...
Zdej naj bi sledilo zmerjanje, "kdo je peder"?
Zdej naj bi sledilo zmerjanje, "kdo je peder"?

telbanc, v prihodnje bom brisal žaljenje homoseksualcev s komunisti in pijančki. Pa tudi vse ostale kombinacije.
Jaz nisem nič zmerjal.
Samo ugotavljam, da je v množici vseh homoseksualcev en del levičarjev, en del desničarjev in en del takih, ki jim za barvo dol visi.
Tisti homoseksualci, ki so po spletu nesrečnih okoliščin desničarji, imajo seveda zagotovo težke probleme sami s seboj, saj po politični dolžnosti ne marajo homoseksualcev. Latentni ali ne, sovražijo tudi same sebe.
Jaz nisem nič zmerjal.
Samo ugotavljam, da je v množici vseh homoseksualcev en del levičarjev, en del desničarjev in en del takih, ki jim za barvo dol visi.
Tisti homoseksualci, ki so po spletu nesrečnih okoliščin desničarji, imajo seveda zagotovo težke probleme sami s seboj, saj po politični dolžnosti ne marajo homoseksualcev. Latentni ali ne, sovražijo tudi same sebe.

Resnica je, da so bili nekateri največji in najboljši ljudje v zgodovini homoseksualci.
So what? Nekateri so bili pa aseksualni.
Bomo zaradi tega poroko prilagodili tudi aseksualnim?
Komu ja in komu ne, če se že gremo reformo?
So what? Nekateri so bili pa aseksualni.
Bomo zaradi tega poroko prilagodili tudi aseksualnim?
Komu ja in komu ne, če se že gremo reformo?

Thomas> Bomo zaradi tega poroko prilagodili tudi aseksualnim?
Oni že imajo zakonodajo. Poroka ni obvezna in s poroko tudi spolnost ni obvezna. Delajo, kakor jim drago, še otroke lahko posvojijo, ne da bi jih kdo vprašal "a se mata s partnerjem rada?".
Oni že imajo zakonodajo. Poroka ni obvezna in s poroko tudi spolnost ni obvezna. Delajo, kakor jim drago, še otroke lahko posvojijo, ne da bi jih kdo vprašal "a se mata s partnerjem rada?".

Luka Percic ::
No, pa poglejmo kaj je sploh funkcija civilne poroke.
IMO je to skupek nekih privilegijev, ki ga pridobiš, ker si s tem (poroko) precej povečal šanso za prihod otroka. Ali več njih.
Ker pa je otrok zmeraj premalo, se država odloči poročenca malo nadgradit.
Da bo prej otrok, alpa da bo lažje enega vzgajat.
Torej odpravi nekaj administrativnih ovir (npr:status svojca), poveča (občutek) "varnosti" (dedovanje), otroški dodatek...
Torej hetero pari so zaželjen cilj države, predstavljasta bojda najboljše pogoje za vzgojo (ne trdim da avtomatično! vem da je dosti nemarnih, ampak treba se je zavedat da so taki tudi med homosexualnimi pari).
Zdej vprašanje če so homosexualni pari tudi tako zaželjeni. Imo so za državo zaželjeni približno toliko kot vsak neporečen. Torej država ga ne sme omejevat, ampak tudi ni potrebe po nagrajevanju.
Rešitev?
Dejmo jim umaknt vse administrativne ovire, ne jih pa subvencionirat.
Torej je sedanja rešitev v slo kar ok.
Kakšne argumente še rabite?
IMO je to skupek nekih privilegijev, ki ga pridobiš, ker si s tem (poroko) precej povečal šanso za prihod otroka. Ali več njih.
Ker pa je otrok zmeraj premalo, se država odloči poročenca malo nadgradit.
Da bo prej otrok, alpa da bo lažje enega vzgajat.
Torej odpravi nekaj administrativnih ovir (npr:status svojca), poveča (občutek) "varnosti" (dedovanje), otroški dodatek...
Torej hetero pari so zaželjen cilj države, predstavljasta bojda najboljše pogoje za vzgojo (ne trdim da avtomatično! vem da je dosti nemarnih, ampak treba se je zavedat da so taki tudi med homosexualnimi pari).
Zdej vprašanje če so homosexualni pari tudi tako zaželjeni. Imo so za državo zaželjeni približno toliko kot vsak neporečen. Torej država ga ne sme omejevat, ampak tudi ni potrebe po nagrajevanju.
Rešitev?
Dejmo jim umaknt vse administrativne ovire, ne jih pa subvencionirat.
Torej je sedanja rešitev v slo kar ok.
Kakšne argumente še rabite?

drejc ::
še otroke lahko posvojijo, ne da bi jih kdo vprašal "a se mata s partnerjem rada?"
Ok, to ni res. Ni tko enostavno posvojit otroka in definitivno je potrebno to, da se mata s partnerjem rada, dokazovat neprestano pred posvojitveno komisijo.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse
- Archimedes of Syracuse

drejc ::
Kvab pa pedri radi...poroko? No, po svoje bi blo to kul za ns k smo straight, v smislu če bi se z porokam promoviral pedrstvo, ostane več bab za ns.
Ok joke...sem proti porokam pedrov jasno.
Ok joke...sem proti porokam pedrov jasno.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse
- Archimedes of Syracuse

www ::
Mislim da izvenzakonska skupnost pravno ne bi smela biti isto kot poroka, ker, če je, je to neke vrste posilstvo s statusom in pravicami za katere nismo zaprosili. Poroka naj bo samo za tiste, ki to hočejo in. če so to homoseksualci, bog pomagaj, naj pa bojo. Sicer pa bodo stvari šle v smeri, ki jo diktirajo najdemokratičnejše države kot so US in nekatere članice EU in ne tako, kot je to urejeno ponekod, kjer je, kot je bilo v prejšnjem režimu tudi pri nas in homoseksualnost velja za neke vrste kaznivo bolezen.
Niso vsi homoseksualci levičarji, kakor imam občutek, da se hoče prikazati. Morda to velja samo za Slovenijo, kjer so levičarji homuseksualce uspešno skanalizirali med izbrisane, Rome in ostale drugačne in enakopravne, v svojo volilno bazo seveda.
Nekaj nelevih primerov: dober primer je bil pred leti atentiran nizozemski politik, ki je bil konservativno usmerjen in med drugim velik nasprotnik premehke nizozemske imigrantske politike, kar je tipično konservativno stališče. Potem je tu še eden od znamenitih poljskih bratov, ki je s svojim "možem" hodil že na zabave na "dvor"Jaruzelskega. Potem, hči aktualnega ameriškega podpredsednka, ki se veseli svojega prvega otroka, ki ga bo vzgajala skupaj s svojo partnerko. Z njo se svojega, sicer že šestega vnuka veselita tudi njena starša, zakonca Cheney. Potem hči Bushevega protikandidata, ki je po očetu sicer demokratskega porekla, vendar so ameriški demokrati desneje od slovenske sredine kaj šele levice.
Niso vsi homoseksualci levičarji, kakor imam občutek, da se hoče prikazati. Morda to velja samo za Slovenijo, kjer so levičarji homuseksualce uspešno skanalizirali med izbrisane, Rome in ostale drugačne in enakopravne, v svojo volilno bazo seveda.
Nekaj nelevih primerov: dober primer je bil pred leti atentiran nizozemski politik, ki je bil konservativno usmerjen in med drugim velik nasprotnik premehke nizozemske imigrantske politike, kar je tipično konservativno stališče. Potem je tu še eden od znamenitih poljskih bratov, ki je s svojim "možem" hodil že na zabave na "dvor"Jaruzelskega. Potem, hči aktualnega ameriškega podpredsednka, ki se veseli svojega prvega otroka, ki ga bo vzgajala skupaj s svojo partnerko. Z njo se svojega, sicer že šestega vnuka veselita tudi njena starša, zakonca Cheney. Potem hči Bushevega protikandidata, ki je po očetu sicer demokratskega porekla, vendar so ameriški demokrati desneje od slovenske sredine kaj šele levice.

Luka Veliki> Torej je sedanja rešitev v slo kar ok.
Luka Veliki> Kakšne argumente še rabite?
Nobenih, si kar ok povedal. Seveda pa nikoli ni prepozno za reči izboljšati.
drejc> Ok joke...sem proti porokam pedrov jasno.
Pogovarjamo se o porokah istospolno usmerjenih. Mednje spadajo tudi s strani "pravih moških" očitno diskriminirane ženske, pri katerih pa je, glede na mainstream kulturo, biseksualnost pravzaprav zaželjena.
Luka Veliki> Kakšne argumente še rabite?
Nobenih, si kar ok povedal. Seveda pa nikoli ni prepozno za reči izboljšati.
drejc> Ok joke...sem proti porokam pedrov jasno.
Pogovarjamo se o porokah istospolno usmerjenih. Mednje spadajo tudi s strani "pravih moških" očitno diskriminirane ženske, pri katerih pa je, glede na mainstream kulturo, biseksualnost pravzaprav zaželjena.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

Pšenični ::
Seveda se pogovarjamo o porokah istospolno usmerjenih, ki pa v nobenem primeru na kakršnem referendumu ne bi bile potrjene.Bil je pred leti neki beden poskus istospolno usmerjenih žensk,ki so hotele imeti umetno oplojevanje, pa ni uspel.Heh , s ponosom povem, da sem glasoval proti tej neumnosti, kakor bi tudi proti tej o kateri je tukaj debata.Mislim , da je naša družba še zmeraj nestrpna do teh izkrivljenih oblik vedenja in prav je tako(hvala bogu).In tako naj bo še naprej.In kaj vam ostane drugače mislečim,(simpatizerjem pedrov in lezbač).Heh miškoti ,da jamrate po takih forumih in poskušate doseči nemogoče-to je spremembo našega edino pravilnega mnenja o tej zadevi.

Saladin ::
Telbanc:
Povsem enako je govoril Ted Haggard, bivši vodja ameriške Evangeličanske Cerkve. Proti homoseksualcem, evoluciji, .... the works.
Ima tudi navidezno happy družino.
Pa se izkaže, da je aktivno uveljavljal svoja homoseksualna nagnenja.
Pogostost heteroseksualnih porok ni nobeno dokazilo o njeni realni naravi in kvaliteti. Prav tako ne tisto, kar ljudje večinsko govorijo.
Povsem enako je govoril Ted Haggard, bivši vodja ameriške Evangeličanske Cerkve. Proti homoseksualcem, evoluciji, .... the works.
Ima tudi navidezno happy družino.
Pa se izkaže, da je aktivno uveljavljal svoja homoseksualna nagnenja.
Pogostost heteroseksualnih porok ni nobeno dokazilo o njeni realni naravi in kvaliteti. Prav tako ne tisto, kar ljudje večinsko govorijo.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

telbanc> Heh miškoti ,da jamrate po takih forumih in poskušate doseči nemogoče-to je spremembo našega edino pravilnega mnenja o tej zadevi.
Si homoseksualec? Saladin me je prehitel, ampak vseeno me zanima (čisto resno), če si, ker se obnašaš enako, kot homoseksualec, ki ga omenja Saladin.
Si homoseksualec? Saladin me je prehitel, ampak vseeno me zanima (čisto resno), če si, ker se obnašaš enako, kot homoseksualec, ki ga omenja Saladin.

Kako kratkovidna provokacija.Zdaj ko vam je zmajnkalo argumentov, pa tkole.Jaz bi tebe še vprašal poleg tega še , če si komunist in latanten pijanček..Heh

Kako pa vem, če sem komunist? Latenten pijanček sem zagotovo - alkoholne pijače nisem nikoli užival.
Pa nisem mislil nič provocirat. Če se obnašaš enako kot najbolj medijsko znani ameriški homoseksualec, potem ni razloga, da tudi sam ne bi bil. Torej, izjasni se, saj vprašanje je zgolj informativne narave, da bomo vedeli, kako sodiš sam o sebi.
Pa nisem mislil nič provocirat. Če se obnašaš enako kot najbolj medijsko znani ameriški homoseksualec, potem ni razloga, da tudi sam ne bi bil. Torej, izjasni se, saj vprašanje je zgolj informativne narave, da bomo vedeli, kako sodiš sam o sebi.

Ti že dobro veš koliko je ura in nehaj igrati prijaznga samaritana.Hvala še za etiketo , ki mi ne pripada.Pa še za kompliment, da bi me rad za sotrpina.Ampak ne lepa ti hvala.

Kakšno etiketo? Vprašal sem te, če si homoseksualec. Kaj je s tem narobe?
Povej, da nisi, potem pa še razloži, da se kot tisti znani homoseksualec obnašaš samo za hobi in ker rad smetiš po forumu.
Da pa misliš, da so vsi, ki jim dol visi za spol ljudi, ki bi se radi šli nekakšne ceremonije, kar homoseksualci, je pa seveda izključno tvoj problem.
Povej, da nisi, potem pa še razloži, da se kot tisti znani homoseksualec obnašaš samo za hobi in ker rad smetiš po forumu.
Da pa misliš, da so vsi, ki jim dol visi za spol ljudi, ki bi se radi šli nekakšne ceremonije, kar homoseksualci, je pa seveda izključno tvoj problem.

Jaz sem svoje povedal, do sedaj sem bil okarakteriziran z latentnim tepcem, smetarjem foruma, prikritim homoseksualcem,homoseksualcem,desničarjem in še kaj bi se najdlo.(poglej nazaj).In zakaj , zato ker se ne strinjam z tem da bi se homoseksualci poročali in posvajali otroke.(kera beda)In tako še naprej ostajam pri istem mnenju, še tole- sem ateist.
Ker tole prehaja v osebni obračun z moderatorjem, se bom oglasil samo če bo nujno.O smetenju foruma s strani moderatorja bi se dalo tudi kakšno rečt.Lahko bi rekli ,da je latentno nepristranski.heh,heh,hih
Ker tole prehaja v osebni obračun z moderatorjem, se bom oglasil samo če bo nujno.O smetenju foruma s strani moderatorja bi se dalo tudi kakšno rečt.Lahko bi rekli ,da je latentno nepristranski.heh,heh,hih

TESKAn ::
jype:
Da pa misliš, da so vsi, ki jim ne visi dol za spol ljudi, ki bi se radi poročili, kar latentni homoseksualci, je pa seveda izključno tvoj problem.
Da pa misliš, da so vsi, ki jim ne visi dol za spol ljudi, ki bi se radi poročili, kar latentni homoseksualci, je pa seveda izključno tvoj problem.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Ne mislim tako, se pa v praksi izkaže, da takih ni tako zelo malo.
So seveda tudi versko indoktrinirani, a mednje telbanc očitno ne spada. Zdi se mu narobe, čeprav ne ve zakaj in seveda tega tudi ne zna razložiti, zato potem, ponavljam, smeti po forumu s povzemanjem izjav nekega tepca (ja, tepca), ki kot psihiater in torej doktor medicinske znanosti zdravi le tiste paciente, ki so že zdravi, potrebujejo le še ustrezno patriarhalno okolje, v katerem njihovo odvisnost od alkohola nadomestijo druge odvisnosti, ki so pa pri nas itak približno enako družbeno sprejemljive, kot odvisnost od alkohola samega. Tega, da omenjeni doktor pripadnice ženskega spola obravnava kot nekakšno podraso, seveda v takih debatah njegovi "učenci" ne povedo.
Če sem koga užalil, sem ga seveda zgolj z argumenti, ki pa jih lahko ovrže le tako, da se preneha obnašati kot (morda latentni) homoseksualec oziroma tepec (kar ni isto, da ne bo pomote).
So seveda tudi versko indoktrinirani, a mednje telbanc očitno ne spada. Zdi se mu narobe, čeprav ne ve zakaj in seveda tega tudi ne zna razložiti, zato potem, ponavljam, smeti po forumu s povzemanjem izjav nekega tepca (ja, tepca), ki kot psihiater in torej doktor medicinske znanosti zdravi le tiste paciente, ki so že zdravi, potrebujejo le še ustrezno patriarhalno okolje, v katerem njihovo odvisnost od alkohola nadomestijo druge odvisnosti, ki so pa pri nas itak približno enako družbeno sprejemljive, kot odvisnost od alkohola samega. Tega, da omenjeni doktor pripadnice ženskega spola obravnava kot nekakšno podraso, seveda v takih debatah njegovi "učenci" ne povedo.
Če sem koga užalil, sem ga seveda zgolj z argumenti, ki pa jih lahko ovrže le tako, da se preneha obnašati kot (morda latentni) homoseksualec oziroma tepec (kar ni isto, da ne bo pomote).

Torej, še enkrat in zelo konkretno: zakaj naj bi se homoseksualci ne poročali in zakaj naj bi ne posvajali otrok (razen zaradi okolja)
Na kratko in argumentirano, brez odgovorov v stilu, "ker to ni naravno".
Na kratko in argumentirano, brez odgovorov v stilu, "ker to ni naravno".

Vajenc ::
Zato, ker otroci niso poizkusni zajčki. Argument: tudi narkomanom se ne odobri posvojitve, čeprav bi verjetno skrb za otroka pozitivno vplivala na uvajanje narkomana nazaj v širšo družbo.
(razen zaradi okolja)Seveda zaradi okolja. Poleti tudi ne hodiš nag po cesti. Vse zaradi okolice, ljudje bi bili v zadregi in lahko te zbije avto.

Vajenc> Zato, ker otroci niso poizkusni zajčki.
Saj so že tisočletja preizkušani. A moram res naštevat vse možne primere družin, kjer so na voljo starši zgolj enega spola?
Ni jih tako malo.
Rad bi slišal kakšen argument, ki ga ni mogoče ovreči v eni vrstici.
Saj so že tisočletja preizkušani. A moram res naštevat vse možne primere družin, kjer so na voljo starši zgolj enega spola?
Ni jih tako malo.
Rad bi slišal kakšen argument, ki ga ni mogoče ovreči v eni vrstici.

Problem je v današnji družbi, kjer veljajo imena gay, homo(slabšalno), peder, lezbača, topli bratci ..., ko tega ne bo več oz. bo v manjšini, bo meni vseeno če posvoji otroka gay par oz. bom celo odobraval, če se bo izkazalo, da ljubeča gay starša pozitivno vplivata na otroka.

Zakaj ne porok? Zato, ker večini ljudi to ni všeč. Naj imajo civilno zvezo z enakimi pravicami in dolžnostmi, kot jih nalaga poroka, pa bo volk sit in koza cela. Kdor pa hoče na vsak način vsilit homoseksualce v poroko, je ravno toliko nestrpneža kot vsi, ki s(m)o proti temu. Malo razmislite. In če lahko, mi prosim povejte, v čem je civilna zveza, kot sem jo napisal zgoraj, toliko slabša od poroke. Ne boste mogli.
Proti posvajanju bom pa do takrat, dokler ne bo 'preveč' otrok, ki bodo čakali na posvojitev. Kolikor vem, se sedaj hetero pari 'tepejo', kdo bo posvojil otroka. In dokler bo dovolj takih parov, bom proti temu, da bi se v imenu "pravičnosti" določilo, da more magari vsak 100ti otrok it k homoseksualnim posvojiteljem. KO pa bo otrok 'preveč', no, potem bomo pa videli.
Proti posvajanju bom pa do takrat, dokler ne bo 'preveč' otrok, ki bodo čakali na posvojitev. Kolikor vem, se sedaj hetero pari 'tepejo', kdo bo posvojil otroka. In dokler bo dovolj takih parov, bom proti temu, da bi se v imenu "pravičnosti" določilo, da more magari vsak 100ti otrok it k homoseksualnim posvojiteljem. KO pa bo otrok 'preveč', no, potem bomo pa videli.

Ne vem, zakaj hočejo poroke. Vseeno mi je. Zaradi mene lahko imajo tudi pogreb, ko sklenejo zvezo. Taka reč se mi zdi zasebna in bolno se mi zdi, da se kdorkoli v to vtika, če ni osebno vpleten.
Glede posvojitev se mi pa ne zdi smiselno razlikovad med heteroseksualnimi in homoseksualnimi pari. Kvečjemu med sprejemljivimi pari, ki bodo dobri starši, in nesprejemljivimi pari, ki ne bodo, kolikor je to pač mogoče vnaprej predvideti.
Glede posvojitev se mi pa ne zdi smiselno razlikovad med heteroseksualnimi in homoseksualnimi pari. Kvečjemu med sprejemljivimi pari, ki bodo dobri starši, in nesprejemljivimi pari, ki ne bodo, kolikor je to pač mogoče vnaprej predvideti.

Tebi je vseeno, nekaterim ni. In dokler lahko z malo drugačnim zapisom in uredimo status in pomirimo ostale, ne vem, zakaj morajo nekateri izzivat. IMO ena bolna težnja po 'enakosti', ki koneckoncev to ne more bit.

Zakaj ne porok? Zato, ker večini ljudi to ni všeč.
Kaj pa, ko večini ne bo všeč, da po cesti hodijo ljudje s tako barvo ali obliko nosu, kot je tvoj? Bomo mi, ki nam to ne bo všeč, zahtevali, da ti ga odstranijo ali bomo morda dobili pravico, da te mahnemo po njem?
Večini tudi ni všeč, da ima manjšina več kot manjšina, kaj bomo pa zdaj. Večini tipov tudi ni všeč, da ima manjšina večjega kot večina, pa kaj? Si ga morajo skrajšati?
In to, da VEČINI ni všeč, je krepko na trhlih nogah. Kdo je ta večina?
Sploh pa, kje te boli, kako te v življenju ovira poroka dveh tipov ali žensk. Te moti tudi recimo to, da jaz živim na koruci že 18 let? Da imam otroke, pa misva z mojo poročena? Bi se morda MORALA poročiti, ker je tako večini všeč? Ali te pa to ne moti?

frudi ::
Naj imajo civilno zvezo z enakimi pravicami in dolžnostmi, kot jih nalaga poroka, pa bo volk sit in koza cela.
zakaj bi imel dve vrsti civilnih zvez, ki sta enakovredni med seboj? brezvezno podvajanje in kompliciranje zakonodaje in birokracije...
kar se pa tiče posvojitev - že par strani nazaj sem napisal, da posvojitev sirote, za katero bi se krati našli tudi heteroseksualni starši, ni edini način, kako pari lahko pridejo do otroka. že takrat ni nihče odgovoril na moja vprašanja, tako da jih bom pač še enkrat ponovil, ker se ponavljajo isti argumenti z nasprotne strani...
torej, ali nasprotujete kakršnemu koli posvajanju otrok s strani homoseksualnih parov, torej tudi naprimer v sledečih primerih:
- ženska v lezbičnem paru zanosi (tako ali drugače) in rodi. ali bi prepovedali možnost, da njena partnerka posvoji otroka, da bi tako obe prevzeli starševske pravice in dolžnosti (s tem mislim zakonske, ne moralne)?
- podoben primer, če gre za otroka iz prejšnje zveze?
- kaj če homoseksualni par najde nadomestno matero, ki je pripravljena nositi in roditi otroka, ki bi ga par nato posvojil?
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

madmitch, tvoje primerjave so povsem zgrešene. Dobre bi bile, če bi jaz rekel, naj se gay poroči z žensko in lezbika z moškim. Razumeš?
In ne, kako vidva živita, me ne moti. no, koneckoncev me tudi homoseksualne poroke ne bi preveč motile. Še zmeraj pa ne vidim, kje je tak čar 'poroke', da jo nekateri tako zelo hočejo. Tudi, če bi na kak drug način dobili enake pravice.
frudi, zakaj pa ne bi imeli dveh? Sej imamo že sedaj civilno zvezo. Naj jo dodelajo in zapišejo not, da velja za vse pare. Pa bo.
V tvojih primerih je pa drugače, kot v posvojitvah, o katerih govorimo - v njih je vsaj eden od para otrokov biološki starš.
In ne, kako vidva živita, me ne moti. no, koneckoncev me tudi homoseksualne poroke ne bi preveč motile. Še zmeraj pa ne vidim, kje je tak čar 'poroke', da jo nekateri tako zelo hočejo. Tudi, če bi na kak drug način dobili enake pravice.
frudi, zakaj pa ne bi imeli dveh? Sej imamo že sedaj civilno zvezo. Naj jo dodelajo in zapišejo not, da velja za vse pare. Pa bo.
V tvojih primerih je pa drugače, kot v posvojitvah, o katerih govorimo - v njih je vsaj eden od para otrokov biološki starš.

Trenutno razmišljam takole:
- ženska v lezbičnem paru zanosi (tako ali drugače) in rodi. ali bi prepovedali možnost, da njena partnerka posvoji otroka, da bi tako obe prevzeli starševske pravice in dolžnosti (s tem mislim zakonske, ne moralne)?Tista, ki zanosi je jasno mama, ta druga pa naj bo prijateljica od mame. Ne more biti še ena mama, še manj pa ona ne more biti očka.
- podoben primer, če gre za otroka iz prejšnje zveze?Drži, je podobnost s prejšnjo ugotovitvijo.
- kaj če homoseksualni par najde nadomestno matero, ki je pripravljena nositi in roditi otroka, ki bi ga par nato posvojil?Proti! Zakaj pa sem že napisal. Edit: slabo prebral. Oče je seveda, vedno biološki oče, ta drugi pa je prijatelj od očeta. Otrok pa jasno ne živi v očetovi skupnosti, ker je to, da imaš doma dva očija mnogo bolj družbeno nesprejemljivo (nenavajeno).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()

Stepni Volk ::
jype
poroka - obred, s katerim moški in ženska postaneta pred družbo, javnostjo priznana kot mož in žena: poroka je bila zelo slovesna; iti k poroki / opraviti poroko / cerkvena, civilna poroka // glagolnik od poročiti: praznovati, proslavljati poroko; dolgo odlaša s poroko / razdreti nameravano poroko; privoliti v poroko / po poroki je ostala na domu
Vir: SSKJ
Verzija A
Glede nato, da imamo ljudje radi predalčkanje in vse stvari poimenujemo, zato da dokažemo našo veliko sposobnost razlikovanje, si lahko za homoseksualne partnerske zveze izmislimo novo ime, ker pač ne gre poroko v zgornjem pomenu besede.
Verzija B
Nadgradimo slovaj SSKJ in hkrati še za kakšno drugo manjkajočo besedo ter razširimo pri ostalih besedah.
poroka - obred, s katerim moški in ženska postaneta pred družbo, javnostjo priznana kot mož in žena: poroka je bila zelo slovesna; iti k poroki / opraviti poroko / cerkvena, civilna poroka // glagolnik od poročiti: praznovati, proslavljati poroko; dolgo odlaša s poroko / razdreti nameravano poroko; privoliti v poroko / po poroki je ostala na domu
Vir: SSKJ
Verzija A
Glede nato, da imamo ljudje radi predalčkanje in vse stvari poimenujemo, zato da dokažemo našo veliko sposobnost razlikovanje, si lahko za homoseksualne partnerske zveze izmislimo novo ime, ker pač ne gre poroko v zgornjem pomenu besede.
Verzija B
Nadgradimo slovaj SSKJ in hkrati še za kakšno drugo manjkajočo besedo ter razširimo pri ostalih besedah.
neobjavljeno.blogspot.com
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stepni Volk ()

frudi ::
TESKAn - in kaka je razlika, če je eden od staršev biološki (pa še to ni nujno res v primeru nadomestnih mater)? v vseh primerih gre za to, da otrok že obstaja in odrašča z dvema homoseksualnima staršema, oziroma v zadnjem primeru bo obstajal le, če staršema dovolimo, da ga posvojita. zakaj v takšnem primeru ne pustite drugemu staršu, da tudi zakonsko prevzame vse obveznosti in pravice starševstva?
Vajenc - preberi si še enkrat - otrok lahko že živi z dvema mamama ali dvema očetoma! ali pa praviš, da je v tem primeru treba otroka odstranit in dati v posvojitev drugemu paru?
Vajenc - preberi si še enkrat - otrok lahko že živi z dvema mamama ali dvema očetoma! ali pa praviš, da je v tem primeru treba otroka odstranit in dati v posvojitev drugemu paru?
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Torej, kje je potem problem? Nekateri hočejo svojo zvezo potrditi s poroko, tu je čar poroke. In zakaj naj se potem geji naj ne poročajo? Zakaj se potrditev njihove zveze ne bi imenovala poroka? Kje je en tehten razlog za to? Edino zato, da se ločijo od ostalih? Potem jim dajmo raje roza trikotnike. Verjetno jih kje še kaj hranijo in nekega drugega obdobja.
SSKJ se pa tako ali tako razvija in spreminja iz dneva v dan skupaj z jezikom. Ne tako daleč nazaj v takšnih knjigah ni bilo gesla Volivka, sedaj je (volivka -e ž (i) ženska oblika od
volivec: volivci in volivke). To koga moti?

Ma ja Frudi, imaš prav ..., nisem nikoli razmišljal, da bi si gay želel imeti otroka. Valda mu ga ne vzamejo. In prav je tako. Ampak s tistim prijateljem, pa mislim, da je še vedno bolje, da ostane uradno le prijatelj. Bo boljš tudi za otroka. IMO

Ne. Za otroka je _bistveno slabše_, če njegovi sociološki starši (to so tisti, ki zanj skrbijo in jim otrok zaupa) nimajo starševske vloge po zakonu. Tako ob nesreči "originalnega" starša nenadoma postane skrbništvo stvar sodišča, namesto da bi za otroka naprej skrbeli njegovi najbližji, torej "prijatelj".
Stepni Volk: mi je vseeno, kako čemu kdo reče. Bistvo je, da homoseksualci pogosto tudi želijo uradno registrirati svojo zvezo in da s tem nikomur ne škodijo.
Stepni Volk: mi je vseeno, kako čemu kdo reče. Bistvo je, da homoseksualci pogosto tudi želijo uradno registrirati svojo zvezo in da s tem nikomur ne škodijo.

Samo zanimivo mi je, kako eni v tej temi govorijo 'omogočimo jim to, pa čeprav bo xx ljudi skakalo v luft od togote', v kaki drugi temi pa taisti ljudje govorijo 'ne izzivat teh ljudi, če ni treba'.

Ja, saj to je natanko isto. Ne izzivat homoseksualcev, ker je brezveze. Naj imajo, kar jim gre.

Ne vem, če je. Homoseksualci so še vedno manjšina, razen če sem kaj prespal in smo sedaj spet v antični Grčiji.
Torej, da se še jaz popravim - 'naj manjšina ne izziva večine, če ni treba'.

Točni tako je.In kaj misli papež o temi ,ki smo ji posvetili veliko pozornosti .Današjna novica- siol-citirano:
V govoru diplomatom se je dotaknil še vprašanj evtanazije in istospolnih partnerstev. "Le kako naj ne bi bili zaskrbljeni spričo stalnih napadov na življenje od njegovega spočetja do naravne smrti? Vedno bolj pogosti so tudi grožnje naravni strukturi družine, ki temelji na zakonu med moškim in žensko, ter poskusi, da se takšne zveze relativizira s tem, da se jim prizna enak status kot drugim oblikam partnerstev, ki so povsem drugačne. Vse to predstavlja žalitev za družino in jo destabilizira," je dejal. (STA/Foto Reuters)
V govoru diplomatom se je dotaknil še vprašanj evtanazije in istospolnih partnerstev. "Le kako naj ne bi bili zaskrbljeni spričo stalnih napadov na življenje od njegovega spočetja do naravne smrti? Vedno bolj pogosti so tudi grožnje naravni strukturi družine, ki temelji na zakonu med moškim in žensko, ter poskusi, da se takšne zveze relativizira s tem, da se jim prizna enak status kot drugim oblikam partnerstev, ki so povsem drugačne. Vse to predstavlja žalitev za družino in jo destabilizira," je dejal. (STA/Foto Reuters)

Tako je, v kot naj se poskrijejo in bodo srečni vsake drobtinice, ki jo večina milostno nameni manj vredni manjšini.
Ti nisi gladek.
Vedno bolj pogosti so tudi grožnje naravni strukturi družine, ki temelji na zakonu med moškim in žensko, ter poskusi, da se takšne zveze relativizira s tem, da se jim prizna enak status kot drugim oblikam partnerstev, ki so povsem drugačne.
Ne naravni, cerkveni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: madmitch ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Sovražni govor" oziroma cenzura (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 17256 (8079) | riba43 |