» »

Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]

Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]

Temo vidijo: vsi
««
41 / 99
»»

Pšenični ::

"In... ponovno o WC-jih. Če te skrbi, imaš štalco."

Torej...majnšina terorizira večino na WC ju....dobro da priznaš...tisto štalco si lahk nekam...

Jaz hočem scat ko normalen človek....., menda nismo med samimi čudaki. Ane....

Zgodovina sprememb…

jype ::

telbanc> O tem WC ju so po Vrhniki krožile različne štorije.......

Mhm, pa kot kri rdeča voda je iz pipe tekla!

telbanc> Še Rugelj...

Če bi nas zanimalo kaj zeliščarji in mazači, med katere je spadal, menijo o homoseksualnosti, bi to morda imelo kak smisel - tako ga pa nima.

telbanc> Torej...majnšina terorizira večino na WC ju....dobro da priznaš...tisto štalco si lahk nekam...

Še sreča, da ob teroriziranju ni prišlo do kakšnih težjih poškodb!

telbanc> Jaz hočem scat ko normalen človek....., menda nismo med samimi čudaki. Ane....

Normalni ljudje sedimo ko uriniramo.

Sploh si ne predstavljam, kam bi dal laptop, če bi moral stat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

"telbanc> O tem WC ju so po Vrhniki krožile različne štorije.......

Mhm, pa kot kri rdeča voda je iz pipe tekla!"

Heh, spet dramatiziraš....ni tekla kri, le neki čudaki so oprezali za mladimi fanti, ki so opravljali malo potrebo stoje...v WC ju in si ga nato zraven "žlajfali". Stavil bi, da niso bili heteroseksualci.

"Normalni ljudje sedimo ko uriniramo."

Heh...temu bi lahko rekli "prvi element normalnosti", ki pogojuje vse ostale.

"Sploh si ne predstavljam, kam bi dal laptop, če bi moral stat."

Torej "tam" sede, torej kolesariš stoje? Heh,heh...

Zgodovina sprememb…

Pithlit ::

Pšenični je izjavil:

Torej...majnšina terorizira večino na WC ju....dobro da priznaš...tisto štalco si lahk nekam...

Če je temu res tako lahko anonimno pokličeš eno trimestno cifro in prikličeš pomoč. Če te pa domišlija matra potem ti pa ostane ali štalca... ali pa potrpet malo da prideš do neke samote.

Dajmo. Moja vprašanja? Tvoji odgovori (in ne izgovori)? Bo Šlo?
Life is as complicated as we make it...

Tear_DR0P ::

ali pa potrpet malo da prideš do neke samote

joj - ne spodbujat takega barbarskega vedenja. kulturni ljudje lulamo na za to namenjenih mestih, ne pa kar vse povprek. je pa res, da mi pisoarji niso nič kaj všeč in imam raje štalce - unisex FTW. na pisoarjih lahko vsak gej špega kakega mam 8-)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Ja no. Ko mene lulat pač ne hodim v javna stranišča. Mi ne 'dišijo' preveč. Raje se sprehodim do enega lokala (ki je vsaj na pogled spodoben), naročim en kakav in v miru opravim svoje.

V naravnem okolju pa takrat ko je najbljižji WC kak km stran in pač ni druge.

Saladin ::

Mar ne bi kdo podal linkov o študij o otrocih iz homoseksualnih družin, ki jasno kažejo da NI relevantnih razlik v kvaliteti vzgoje in psihosocialnega razvoja teh otrok v primerjavi ostalimi otroci?

Haterji tukaj bi tako morali zapreti gobec, če res mislijo v korist otroka (in ne na svoje zgražanje ob pomisli, kaj dvoje odraslih in sporazumnih ljudi dela v spalnici za zaprtimi vrati)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Saj smo jih že, pa so trdili, da gre za cijonistično propagando ali nekaj takega.

"Dajmo. Moja vprašanja? Tvoji odgovori (in ne izgovori)? Bo Šlo?"

Si lahko bolj konkretna? Kaj te zanima?

Drgač mislim, da si zelo zmirna, da imaš pravilen pristop in nas ne žailš. Heteroseksualce. Če pogledaš kaj sem že dobil na talarju....potem postane človek še bolj zadrt in kljubovalen. Sploh ko pride do debate s kakšnim Jurčkom ali Okapijem....

"Saj smo jih že, pa so trdili, da gre za cijonistično propagando ali nekaj takega."

Eh, tole verjetno ni propaganda, je pa tvoje ex nabijanje o tipični slovenski družini, oče pijanček, pretepena, trpeča mati, in otroci...no, sej veš kaj pisariš.

Zgodovina sprememb…

nevone ::

Eh, tole verjetno ni propaganda, je pa tvoje ex nabijanje o tipični slovenski družini, oče pijanček, pretepena, trpeča mati, in otroci...no, sej veš kaj pisariš.

To je samo odziv na nesprejemanje homoseksulacev, kot povsem normalnih ljudi z pač drugačno spolno usmerjenostjo. Se jih demonizira s strani večine in čisto nič čudno ni, če se odzovejo (ali njihovi zagovorniki) s kazanjem s prstom na heteroseksulace, ki so prav lahko tudi takšni, kot se jih opisuje. Ne moreš pričakovat, da boš samo ti pretepal druge, tudi drugi znajo udarit nazaj.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

It's of no consequence to me.

Jaz samo pazim, da povzdignem glas, ko kdo želi teptati pravice koga drugega.

http://www.webmd.com/mental-health/news...
http://www.foxnews.com/story/0,2933,594...
http://www.slate.com/articles/news_and_...
http://parenting.blogs.nytimes.com/2009...

Ni tok težko poiskat, če človeka zanima.

Pa seveda je zelo enostavno najt tudi "dejstva" nasprotnikov.

Zgodovina sprememb…

"Jaz samo pazim, da povzdignem glas, ko kdo želi teptati pravice koga drugega."

OK. Se pač boriš za svoj prav. Pri tem nisi ravno "diskreten". Sicer menim, da je potrebno ustvarit nekakšno ozračje strpnosti. Pa da gremo potem naprej. Jaz brez Ruglja, ti brez karikiranih stereotipov...dam le za primer. Ker ekstremi bojo zmeraj, na obeh straneh, in jaz se nimam za ektremnega, nikoli nisem pozival na nasilje..proti drugače mislečim. Če dam le za primer.

lambda ::

Aha, posvetilo se mi je, kdo so verjetno najglasnejši nasprotniki takšnih in drugačnih liberalizacij - programerji ;)

Sicer menim, da je potrebno ustvarit nekakšno ozračje strpnosti.

Sej, začni pri sebi. Nehaj demonizirat homoseksulace. Nehaj jim vsem po vrsti privoščit stigmatizacijo v družbi. Če pa veš za kakšen konkteren primer homoseksualca, ki se ne obnaša strpno, pa tudi na dan z besedo.

o+ nevone

"Aha, posvetilo se mi je, kdo so verjetno najglasnejši nasprotniki takšnih in drugačnih liberalizacij - programerji "

Ma ne vem, Jure je nekakšen programer. Ampak on je dost liberalen.

"Sej, začni pri sebi. Nehaj demonizirat homoseksulace. Nehaj jim vsem po vrsti privoščit stigmatizacijo v družbi. Če pa veš za kakšen konkteren primer homoseksualca, ki se ne obnaša strpno, pa tudi na dan z besedo."

Evo, lej na mj račun...

"""Si slučajno malce hmm .. munjen ?"

"Kako to, da se nobenemu Telbancu ne obrne želodec in se mu ne zdi deviantnost, ko se slini nad dvema bejbama, ko se dol dajata? "

"Telbančevi možgani ne delujejo po korakih, to bi pa do sedaj že lahko ugotovil;) On se samo globoko zamisli in počaka, da ga prešine genialna ugotovitev. Slej ko prej kakšna pride.""

Imam jih tud še ene par od Yipeta...ampak se mi ne da ponavljat....no sej duhovit je...to moram priznat.Heh,heh....

Zgodovina sprememb…

Evo, lej na mj račun...

Ampak ti nisi tema. To so komentarji na tvoje komentarje, ne nate. Ko boš jasno povedal, da so homoseksualci prav tako lahko povsem normalni čuteči ljudje, takšnih komentarjev pač ne bo.

o+ nevone

guest #44 ::

Urinirat sede je norma? Prvič slišim. Skratka se mi zdi skrajno neumno, da je to norma. Slabosti so mnoge...od izgube časa, do higiene in onesnaževanja okolja.

Sicer pa so homoseksualci zaenkrat mrtva veja. Vsaj dokler bodo za to potrebovali pomoč nasprotnega spola. Ko bomo froce iz posode vn talali pa bo drugače. Takrat spolna usmerjenost bo bolj ali manj irelevantna.

Pšenični je izjavil:

Si lahko bolj konkretna? Kaj te zanima?

Očitno se moram ponavljat. Ne vem več v katero že...

Pithlit je izjavil:

Vem. Ampak nekateri resno mislijo da smo kot Pinky and the Brain. Zato sprašujem.

Kaj točno jih moti?
Kaj točno mislijo je naš cilj?
Kako točno se jih to dotika?

*opomba* 'oni' = tisti ki so tako zagreti nasprotniki zakonika. Večinoma niti nimajo pojma za kaj se gre.

Pšenični je izjavil:

Drgač mislim, da si zelo zmirna, da imaš pravilen pristop in nas ne žailš. Heteroseksualce. Če pogledaš kaj sem že dobil na talarju...

Če ti povem po pravici... ti na talarju nisi dobil niti približka tega kar jaz dobivam. Od tistih 'normalnih žaljivk' in posmehovanja... pa tistega 'prikritega' zbadanja in pritlehnega kazanja s prsti. Pa žaljenja za katero je folk prepričan da sploh ni žaljenje. Bila sem pretepena. Pristala sem v bolnici. Grozili so mi s smrtjo... Tako da si ne mislit da si na talarju dobil karkoli omembe vrednega.

Če bi se skregala z vsakim ki me žali potem bi bila skregana s približno 90% folka. Ampak se mi ne da spuščat na ta nivo. Primitivizem ni v moji naravi. Nikakor pa ne bom tiho ko se nekdo naslaja nad mojo nesrečo.

guest #44 je izjavil:

Sicer pa so homoseksualci zaenkrat mrtva veja. Vsaj dokler bodo za to potrebovali pomoč nasprotnega spola. Ko bomo froce iz posode vn talali pa bo drugače. Takrat spolna usmerjenost bo bolj ali manj irelevantna.

Zato ker istospolno usmerjeni ne morejo imeti otrok? Se pravi so uni otroci ki se omenjajo v zakoniku fiktivna bitja?

Pa za IVF tudi še nisi slišal? Niti tega da so, načeloma, moški 'mrtva veja' (že nekaj časa je namreč znano da moški ni nujno potreben kar se osemenitve in dednega materiala tiče). Hudo spoznanje, vem. Težko sprejet.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

@Pithlit

A sem kak živec zadel kot kaže?

Homoseksualci lahko imajo otroke, (vsaj trenutno) le z pomočjo drugega spola, da osemeni/ponudi maternico.

Je pa res, da tehnologija to spreminja. Sicer vem, da so moški iz tega principa mrtva veja, ker bo tehnologija za osemenitev prej kot otrok v umetni maternici, ampak lahko bi obratno trdili za ženske v kolikor bi se zadnje prej uresničilo.
Ampak priznam...v današnji razviti kulturi, bi definitivno želel biti ženska oz. da je moj otrok ženskega spola. Danes se ženskam fenomenalno godi, mnogo bolje kot moškim.

guest #44 je izjavil:

A sem kak živec zadel kot kaže?

Ne. Me je le zanimalo ali nalašč mimo streljaš ali res nimaš pojma.

guest #44 je izjavil:

Danes se ženskam fenomenalno godi, mnogo bolje kot moškim.

Sicer se lahko hitro zgodi da greva offtopic ampak... na katerem planetu?

Na našem so ženske redno diskriminirane (tudi v 'razvitih zahodnih demokracijah', da ne omenjamo Afrike, Azije in Bližnjega vzhoda).

guest #44 je izjavil:

Danes se ženskam fenomenalno godi, mnogo bolje kot moškim.
Sicer se lahko hitro zgodi da greva offtopic ampak... na katerem planetu?

Na našem so ženske redno diskriminirane (tudi v 'razvitih zahodnih demokracijah', da ne omenjamo Afrike, Azije in Bližnjega vzhoda).

V razvitih družbah.

Ti vrjetno gledaš na osnovi plače, ampak ostale perke žensk pa zanemarjaš. Še podpovprečna ženska bo dobila nekoga, ki bo kolikor skrbel zanjo. Enakovreden moški pa bo zgnil v kakem stanovanju sam. Če to ne nadoknadi večine nevšečnosti na drugih področjih pol...

Če pa recimo pogledamo res top razvite družbe (norveška) tam pa ženske imajo the time of their life. Poleg tega, da imajo vse ugodnosti, ki jih prinaša vagina imajo še enakopravnost na gospodarstvenih področjih.

jverne> Danes se ženskam fenomenalno godi, mnogo bolje kot moškim.

Pithlit> na katerem planetu?

Naj pojasnim: Tako ga dajejo hormoni, da razmišlja le o spolnosti, zato iz podrejenega položaja (ker tako hudo, da bi začel posiljevat, kot je v velikem delu sveta navada, k sreči še ni) svojo stisko izraža skozi pisanje.

jverne> Če pa recimo pogledamo res top razvite družbe (norveška) tam pa ženske imajo the time of their life. Poleg tega, da imajo vse ugodnosti, ki jih prinaša vagina imajo še enakopravnost na gospodarstvenih področjih.

As it should be. Pa ali je vagina prednost ali ne se je precej težko odločit - občasnega "čustvenega razočaranja", ker bi rad občeval ravno takrat, ko ne morem, nikakor ne bi rad zamenjal za redne menstrualne bolečine.

Zgodovina sprememb…

jverne> Urinirat sede je norma? Prvič slišim. Skratka se mi zdi skrajno neumno, da je to norma. Slabosti so mnoge...od izgube časa, do higiene in onesnaževanja okolja.

Morda v tvojem primeru, mi, normalni ljudje, pa med uriniranjem in iztrebljanjem lahko nadaljujemo z delom!

Poleg tega ne razumem, kakšno zvezo ima sedeče uriniranje z onesnaževanjem okolja.

blackbfm ::

Nosit laptop na wc je precej nenormalno. Da ga še uporabljaš med tem je pa sploh nagravžno. Bogi tisti ki od tebe kupi kakšno rabljeno stvar.

@jype

Vrjemi ali ne...ni vse povezano z spolnostjo, je pa večino!
Tisti mesečni izpadi so malenkost v primerjavi z prednostmi.
Povprečen moški mnogo bolj vrjetno stori nekaj za seks kot pa obratno.

A ti pri vsakem uriniranju maš laptop s seboj? Sicer pa so školjke mnogo manj učinkovite pri porabi vode za splakovanje. Tudi čiščenja je potrebno več in če uporabljaš papirnate podloge še toliko bolj.

blackclw> Nosit laptop na wc je precej nenormalno. Da ga še uporabljaš med tem je pa sploh nagravžno. Bogi tisti ki od tebe kupi kakšno rabljeno stvar.

Sem mislil, da je očitno, da se šalim.

jverne> Povprečen moški mnogo bolj vrjetno stori nekaj za seks kot pa obratno.

To je vsekakor res. Povprečna ženska tudi mnogo bolj verjetno rodi kot pa obratno.

Po drugi strani čustva zmoremo nadzirati, tvorbe notranjih organov pa ne.

Tistih 2x 9 mesecev v življenju pa je jako jebeno preživet...

No...vsekakor upam, da če bom imel kdaj otroke bodo punce. Ne želim jim mučnega življenja moškega. Lačne vsekakor ne bodo, saj so službe noči solidno plačane, šolanje pa ni potrebno. Pa ne da bi to želel, ampak worst case scenario.
Ženska, ki bi plačala za moškega pa je mal smotana. Daj oglas na net pa te bo kdo prej ali slej nategnil.

Meni je hecno to da so nekateri hetero moški prepričani v to, da jih hoče vsak gay, ki jih pogleda, naskočit. Stisk roke je pa že skoraj enak posilstvu.

Mja, saj po eni strani ni čudno... glede na to koliko njihovih herojev spleza iz omare ko to najmanj pričakujejo.

guest #44 je izjavil:

Tistih 2x 9 mesecev v življenju pa je jako jebeno preživet...

Ti to seveda veš iz izkušenj?

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

jverne> Daj oglas na net pa te bo kdo prej ali slej nategnil.

Ja, recimo Luis Garavito @ Wikipedia ?

jverne> Tistih 2x 9 mesecev v življenju pa je jako jebeno preživet...

Ne vem, koliko si seznanjen z anatomijo in fiziologijo ženskega telesa, ampak menstrualne bolečine niso tisto, kar se dogaja "2x 9 mesecev".

jverne> No...vsekakor upam, da če bom imel kdaj otroke bodo punce.

Jaz pa upam, da jih bo tvoj partner smel posvojiti!

Okapi ::

in jaz se nimam za ektremnega, nikoli nisem pozival na nasilje
Aha, dobro da vemo, da se ti je tisto "zjebali vas bomo na referendumu" samo pomotoma zapisalo.

Urinirat sede je norma? Prvič slišim
Pojdi za one tri mesece v vojsko in ko boš prišel nazaj, boš morda dovolj stvari slišal, da se bo splačalo s tabo pogovarjati.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

"Aha, dobro da vemo, da se ti je tisto "zjebali vas bomo na referendumu" samo pomotoma zapisalo."

To ni nasilje.

"Pojdi za one tri mesece v vojsko in ko boš prišel nazaj, boš morda dovolj stvari slišal, da se bo splačalo s tabo pogovarjati."

Eh, Okapi, 15 mesecev JNA je blo zadost.

madmitch ::

Pithlit je izjavil:

Meni je hecno to da so nekateri hetero moški prepričani v to, da jih hoče vsak gay, ki jih pogleda, naskočit. Stisk roke je pa že skoraj enak posilstvu.

Ne ne, tega jih ni strah, ker bi ga itak zmlatli ko merjasca (ker so geji navadne sere, oni pa pravi desci). Strah jih je, da se bodo nalezli homoseksualnosti.

V resnici jih je, nekje v malih možganih, na smrt strah, da bi jim zelo pasalo, če bi jim ga ta grozni peder potegnil. Latentnost je sitna reč.

Da bi scal sede??? Lepo vas prosim in da je to norma? Kje, na planu metrosex?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Phantomeye ::

Ej, raje vidim, da homoseksualec (do cesar je teleban prisel s svojo šerlokško logiko) masturbira v sosednji kabini, medtem ko ščijem, kot pa da (nekateri) heteroseksualci izvajajo dejansko nasilje nad ženskami s posiljevanjem.

In točno to je glavni problem. Če nekdo, ki je homoseksualec stori nekaj deviantnega. So naenkrat vsi homoseksualci deviantneži, ker imajo ziher zaradi iste usmerjenosti enako mentaliteto. Boh ne daj pravic homoseksualcem, k so od hudiča. se skrivajo v wcjih in masturbirajo na nedolžne mlade fante.

Ako pa hetero stori kaj podobnega... bodo ljudje rekli, da smo zaradi x% posiljevalcev, vsi s takšnimi nagnjenji?

Zgodovina sprememb…

Pšenični je izjavil:

To ni nasilje.

Ja, je. Ampak to je težko razumet ker se tebi ne dogaja. Ti raj jokaš kaj vse dobiš na talarju... to kar talaš pa ni tvoj problem.

Jaz pa še kar čakam na odgovore...

para! ::

Torej, resna slabost demokracije, al kako? Če se ljudstvo odloči, da geji ne bodo imeli pravic, potem bo točno tako kot ljudstvo želi?

Proti temu v demokraciji ni vzvodov?

Če se na referendumu izkaže, da hoče folk mamico in očita, potem bo tako?
Death before dishonor!

So. Ustava. Človekove pravice. etc. Sam marsikomu ni težko tega pohodit. Bodo pač ustavni sodniki presojali o ustavnosti rezultata referenduma. Nekako morajo zaslužit svojo plačo.

"Ja, je. Ampak to je težko razumet ker se tebi ne dogaja. Ti raj jokaš kaj vse dobiš na talarju... to kar talaš pa ni tvoj problem."

Ne ne jokam, le zahtevam da se nazive obeša tud na drugi strani.

Smo pač forumu na katerem nam nekateri nekaznovano grozijo "da nas jame že spet čakajo".........odziva moderatorjev pa ni, ker se jim verjetno to zdi satira. Kljub podani pritožbi. Nekdo drug napiše nekaj čez homoseksualce ali Jankoviča pa takoj dobi naziv.

Zgodovina sprememb…

A ustavni sodniki pa lahko presodijo, da je rezultat referenduma ustaven? A samo oni razumejo ustavo?
Death before dishonor!

PaX_MaN ::

Da:
Ustavno sodišče odloča:
- o skladnosti zakonov z ustavo;
- o skladnosti zakonov in drugih predpisov z ratificiranimi mednarodnimi pogodbami in s splošnimi načeli mednarodnega prava;
- o skladnosti podzakonskih predpisov z ustavo in zakoni;
- o skladnosti predpisov lokalnih skupnosti z ustavo in z zakoni;
- o skladnosti splošnih aktov, izdanih za izvrševanje javnih pooblastil, z ustavo, zakoni in podzakonskimi predpisi;
- o ustavnih pritožbah zaradi kršitev človekovih pravic in temeljnih svoboščin s posamičnimi akti;
- o sporih glede pristojnosti med državo in lokalnimi skupnostmi, in med samimi lokalnimi skupnostmi;
- o sporih glede pristojnosti med sodišči in drugimi državnimi organi;
- o sporih o pristojnostih med državnim zborom, predsednikom republike in vlado;
- o protiustavnosti aktov in delovanja političnih strank;
- in o drugih zadevah, ki so mu naložene s to ustavo ali z zakoni.

para! je izjavil:

A ustavni sodniki pa lahko presodijo, da je rezultat referenduma ustaven? A samo oni razumejo ustavo?

Ne. Razumemo jo tudi nekateri ostali. Nekateri pa seveda tupijo po svoje in nas bodo "jebal na referendumu".

Če nek zakon iz državljanov dela prvorazredne in drugorazredne to pač n v skladu z ustavo ki jasno pravi da smo vsi enakopravni. Lahko pa, seveda, spremenimo ustavo.

Telebanc: ti že celo temo udrihaš čez istospolno usmerjene pa še nimaš naziva. Pa nekateri drugi počnejo isto. Zdaj... ne vem a se sam sebe postavljaš na laž, ali pa hočeš drugačno obravnavo za tiste ki izkazujejo podporo zakoniku (njim naziv, tebi ga pa ni treba)?

Zanima me predvsem, če na referendumu zmaga telbanc - potem lahko ustavni sodniki presodijo, da je to ustavno ali pa ne. Se pravi, tudi če bo referendum prinesel neustavno stanje (oziroma pustil takšno kot je zdaj), ni nujno, da se ustavni sodniki strinjajo z neustavnostjo - komot lahko rečejo, da je vse skup kul in ustavno? (Zakaj dovolijo referendum, na katerem se odloča o zakonu, ki lahko krši točke ustave?).

PS: a je bil glede izbrisanih tudi referendum?
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: para! ()

para! je izjavil:

(Zakaj dovolijo referendum, na katerem se odloča o zakonu, ki lahko krši točke ustave?).

Zaradi dveh stvari.

1.Nimajo jajc (po domače povedano).
2.Pravica do referenduma je ustavna. Torej je protiustavno prepovedati referendum. Razveljaviti protiustaven rezultat pa ni. Ali pa na simpl počakat eno leto pa potem preprosto uvest zakon. Okoli riti v žep, vem.

Gandalfar ::

ali pa se preprosto 'harmonizirati' z EU. 'nismo mi krivi' ;)

"Telebanc: ti že celo temo udrihaš čez istospolno usmerjene pa še nimaš naziva. Pa nekateri drugi počnejo isto. Zdaj... ne vem a se sam sebe postavljaš na laž, ali pa hočeš drugačno obravnavo za tiste ki izkazujejo podporo zakoniku (njim naziv, tebi ga pa ni treba)?"

Razlika je očitna, ne pozivam k nasilju in linču.

Tisto da se mi zdiš zmerna vzamem nazaj. Ista si ko ostali. Nemogoča za konstruktiven dialog.

donfilipo ::

1.Nimajo jajc (po domače povedano).
2.Pravica do referenduma je ustavna. Torej je protiustavno prepovedati referendum. Razveljaviti protiustaven rezultat pa ni. Ali pa na simpl počakat eno leto pa potem preprosto uvest zakon. Okoli riti v žep, vem.

E čisto izven tega za skupino zelo pomembnega problema, ta relativno izredno močno skupino sicer, ki bo pravico dosegla, zato sploh govorimo lahko. Ampak malo ven za hip.

Tako pravdanje in odločanje, okoli riti v varžet in brez jajc, je glavna slabost in vzrok neučinkovitosti našega sistema pravice, kar na splošno.

Po domače: je pravica včasih, redko, draga...večinoma pa obvelja nepokorščina, znajdi se in kdor riskira ta profitira. In resnično je tako vzdušje na splošno gledano najslabše možno. Pa seveda to sploh nima veze z konkretno temo. Ta je le en mali in ne čisto direktni pokazatelj.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

telbanc> ne pozivam k nasilju

Seveda pozivaš k nasilju.

Kaj pa je drugega to, da država določenim družinam ne dovoli, da bi do nje nastopale enako kot praktično vse ostale družine, kot institucionalizirano nasilje?

Zgodovina sprememb…

"Seveda pozivaš k nasilju.

Kaj pa je drugega to, da država določenim družinam ne dovoli, da bi do nje nastopale enako kot praktično vse ostale družine, kot institucionalizirano nasilje?"

Jaz ne predstavljam države. V institucionalnem smislu.

Vidim, pa, da če človek ponudi roko sprave, se še bolj usuje po njem.

OK, bote že dobili svoje na referendumu. Mislm da zasluženo, če mene enačite z nasilnim skrajnežem.

Na referendum bom šel zavzeto in bom glasoval 100% proti.

lambda ::

Vsem je dokaj jasno, da bo nekega dne zakonik tak, kot je bil predlog lani, 2010, preden se ga je je posodobilo in predstavilo v omiljeni obliki, po ostrem odzivu javnosti in vprašljivi podpori že znotraj vlade. Vprašanje je le, kako dolgo se omiljeno ter polno obliko lahko odlaša, na takšne in drugačne načine.

IMO bo nekega precej oddaljenega dne, ko bo tehnologija tako napredovala, da se bo dalo v umetnem okolju brez matere "zaploditi in donositi" otroka, celo samski moški imel pravico do umetne oploditve in bi po primernem plačilu in 9 mesecih dobil otroka iz nekega naprednega inkubatorja. Takrat bodo spet eni, ki bodo bili boj, da so kršene človekove pravice, da nekateri to pravico imajo (ženske), drugi pa ne (moški). Debate bodo verjetno še okrog kloniranja ljudi, umetnega ustvarjanja življenj (kako drugače kot s semenčico in jajčecem) itd.

Etična merila in merila "izprijenosti" družbe ter vrednote se skozi čas spreminjajo. Na eni strani so tisti, ki bijejo boj za liberalnost in morajo požirati zgražanje okolice, na drugi strani so najbolj zavzeti zagovorniki tradicionalnih pogledov označeni za nazadnjake, klerofašiste ipd. Ampak vse skupaj ima tendenco k vedno večjemu liberalizmu (izvzemimo kratkotrajna obdobja menjave totalitarnih oblasi v določenih območjih sveta), ponekod večjo, drugod manjšo. Meni se zdijo stvari v prejšnjem odstavku izprijene in bolne. Verjetno pa bo nekdo institucionaliziran nasilnež in klerofašist, če bo istega mnenja čez nekaj 10 ali nekaj 100 let.

telbanc> bote že dobili svoje na referendumu

Praviš, da nisi nasilen?

Boljševiki bomo na referendumu izglasovali, da se vse, ki vozijo Alfe Romeo, deportira nazaj v Turčijo.

Boš že dobil svoje.

To ni nasilje, po tvoje?

Pšenični je izjavil:

Jaz ne predstavljam države. V institucionalnem smislu.

Vidim, pa, da če človek ponudi roko sprave, se še bolj usuje po njem.

Točno. Ne predstavljaš države. Država skuša popraviti krivice ti pa ji ne dopustiš tega. Kje je že tukaj roka sprave?

Pšenični je izjavil:

OK, bote že dobili svoje na referendumu.

Ne, ti nisi nasilen. Ti samo 'groziš'.

Bom jaz kdaj dobila odgovore ki jih iščem? Ali bom deležna samo izmikanj tipa 'playing the victim'? Mislim, kaj pričakuješ od mene če se sam sebi smiliš namesto da mi podaš odgovore na konkretna vprašanja tako da debata lahko normalno teče naprej? Saj te ne morem resno jemat... pa te hočem.

donfilipo je izjavil:

Tako pravdanje in odločanje, okoli riti v varžet in brez jajc, je glavna slabost in vzrok neučinkovitosti našega sistema pravice, kar na splošno.

Linija namanjšega odpora ki hkrati nosi tudi najmanjši rizk. Stvar druge debate sicer.
««
41 / 99
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Sovražni govor" oziroma cenzura (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27316480 (7303) riba43

Več podobnih tem