Forum » Zvok in slika » Problem z mpeg
Problem z mpeg
Tero ::
Torej imam en mpeg posnetek downlodan nekod z neta.(traja priblizno 3 minute in ima resolucijo 352 x 288 Rad bi si ga spremenil v 3gp (za mobitele). To zelo dobro zna ker QuickTime.
Imam pa en problem. Če recimo odprem mpeg v quicktime in hočem v konvertat v bilokaki format quicktime zavjavka da posnetek nima zvoka?
No gremo dalje. Sem si mislil pač da quicktime nima rad mpeg formata. Zato sem hoto ker narediti z nekim drugim program it mpeg v navadni nestisnjeni avi. Tule pa nastane problem. V avi file sem probal spremenit v Sony Vegasom in ko sem predvajal posnetek sem presenečem ugotovil da zvok in slika nista sihronizirana (posnetek je namreč glasbeni videospot) Najprej sem se probal mučit s "ročno" sinronizacijo ampak zanimivo da recimo na začetku videospota prehiteva slika, bolj proti koncu pa prehiteva zvok.
Ker sem že hoto vse poslat v P. M. sem najprej še probal konvertat v avi s kakim drugim programom. Najprej z nekim avi to mpg converter (ta zna tudi obratno) pol pa še z virtual dubom.
Oboje je isto
Zakaj slika in zvok nista sinhronizirana? če pa lepo predvajam mpeg video v bilokakem programu pa lepo deluje.
Imam pa en problem. Če recimo odprem mpeg v quicktime in hočem v konvertat v bilokaki format quicktime zavjavka da posnetek nima zvoka?
No gremo dalje. Sem si mislil pač da quicktime nima rad mpeg formata. Zato sem hoto ker narediti z nekim drugim program it mpeg v navadni nestisnjeni avi. Tule pa nastane problem. V avi file sem probal spremenit v Sony Vegasom in ko sem predvajal posnetek sem presenečem ugotovil da zvok in slika nista sihronizirana (posnetek je namreč glasbeni videospot) Najprej sem se probal mučit s "ročno" sinronizacijo ampak zanimivo da recimo na začetku videospota prehiteva slika, bolj proti koncu pa prehiteva zvok.
Ker sem že hoto vse poslat v P. M. sem najprej še probal konvertat v avi s kakim drugim programom. Najprej z nekim avi to mpg converter (ta zna tudi obratno) pol pa še z virtual dubom.
Oboje je isto
Zakaj slika in zvok nista sinhronizirana? če pa lepo predvajam mpeg video v bilokakem programu pa lepo deluje.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Oldi ::
Z VirtualDubom bo to moralo gret. Pod Video FrameRate (ali nekaj podobnega) ti omogoča nastavit pravo hitrost avija, da se bo ujemal z zvokom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Obdelava videoposnetkaOddelek: Pomoč in nasveti | 1406 (1215) | m0LN4r |
» | Hd kamera, tv .... itdOddelek: Zvok in slika | 3594 (3236) | JOKER |
» | Odpiranje MOV formataOddelek: Pomoč in nasveti | 3388 (3233) | Mendex |
» | Ne morem uvoziti .avi datotek v Sony Vegas 7.0Oddelek: Programska oprema | 2600 (2236) | opeter |
» | rezanje videa mpgOddelek: Zvok in slika | 3535 (3067) | jan01 |