» »

Ne morem uvoziti .avi datotek v Sony Vegas 7.0

Ne morem uvoziti .avi datotek v Sony Vegas 7.0

JožeHorvat ::

Pozdravljeni,

imam precejšnje težave z Sony Vegas 7.0... S programom CamStudio 2.5 sem posnel par minutni posnetek svojega namizja, output format je .avi, snemal pa sem z kodekom : Xvid MPEG-4 codec. Ko poskušam uvoziti tale posnetek v Sony Vegas 7.0, ne deluje, Preprosto ga ne prepozna. Z programom ni nič narobe, ker format .wmv lahko z lahkoto uvozim in obdelujem, .avi pa ne.


Kaj sem do sedaj poskušal :

- Dosti sem Googlal in iskal rešitev
- Preizkusil sem okoli 10 metod za rešitev, nobena ni delovala
- Inštaliral sem K-Lite codec pack pa ni delovalo
- Poskušal sem konvertirati v druge formate, ampak .wmv mi je potem prepoznal kot koruptan file, .mov je bila slaba kvaliteta, .mp4 pa Vegas sploh ni prepoznal, kot da ga ni možno izbrati nasploh
- spremenil sem kodek za snemanje, ampak neuspešno. Ali je bila kvaliteta videa izjemno slaba ( kljub nastavitvam ) ali pa datoteke še vedno nisem mogel uvoziti
- Ta .avi posnetek sem uvozil v WMM in ga "renderiral" kot .wmv, da bi ga potem lahko uvozil. Ta metoda kolikor toliko deluje, kvaliteta slike se ne zmanjša, ampak mi pa stisne sliko, da vse skupaj izgleda jajčasto - kar spet ni dobro, kajne :P


Moji sklepi :

- razmišljal sem, če je problem morda v Sony Vegas 7.0, pa ni. Dol sem potegnil trial verzije za Sony Vegas 9.0 in Corel VideoStudio 12, pa je bil problem enak.
- zanimivo je, da lahko te iste datoteke uvozim v WMM in obdelujem brez najmanjšega problema. Na žalost WMM nikakor ni sprejemljiv program za obdelavo videa.
- razmišljal sem, če je mogoče problem kar v celotnem sistemu, zato sem ponovil isto na virtualnem sistemu, narejenem z Wmware. Ni pomagalo.


Presenetljivo :

- ko sem zamenjal kodek za snemanje in ga spremenil v "Microsoft Video 1" sem ga potem LAHKO uvozil v Vegas 7.0, ne glede na to, da je bil format še vedno .avi. Na žalost je kvaliteta videa s tem kodekom popolnoma nesprejemljiva.


Splošne informacije :

- uporabljam Windows XP Professional 32-bit, z SP3
- program za obdelavo videa je Sony Vegas 7.0
- program za snemanje je CamStudio 2.5
- format, ki povzroča težave je .avi
- kodek s katerim je posneto je Xvid MPEG-4


Lepo prosim za pomoč, sprejmem vse ideje in predloge, vse bom preizkusil, ker mi je stvar požrla že veliko živcev.

Lp, Jože

vasquez ::

Verjetno je nekaj narobe z avi-jem, ki ga narediš. Če se ne motim ima Vegas za uvoz interne kodeke in je zato bolj občutljiv na kakšne malenkosti. Jaz sem imel probleme pri uvozu mpeg2, ker je bil transport stream in sem moral PS najprej izločiti z drugim programom. Ali CamStudio izvaža v mpeg2?

JožeHorvat ::

Dober večer,

hvala za odgovor. Ja, sem kar dosti prebral o teh problemih, žal pa ne tudi o rešitvah. CamStudio ne omogoča tega, šel sem skozi vse opcije, pa nisem nikjer tega videl, nastavljam lahko samo kodek za snemanje. Mogoče obstaja kakšen alternativni, high quality kodek ?

Lp, Jože

Okapi ::

Problem je lahko v ločljivosti, pri kateri zajemaš video (širina naj bi bila deljiva s 4, višina pa z 2), sicer pa poguglaj camstudio best codec in boš našel nekaj namigov.

o.

JožeHorvat ::

Hvala za odgovor.

Ne razumem najbolj tega z širino, jaz snemam kar full screen, celoten zaslon... Sem ravnokar delal na tem, preizkusil sem še dve metodi, poskušal sem snemati z Dvix, in z CamStudio Lossless codec... Dvix je popolnoma pogorel, tale CamStudio kodek pa naredi lep posnetek, lahko ga uvozim v Vegas, lahko renderiram, ampak končni posnetek ima potem popolnoma črno ozadje, ( sicer snemam na sivem ), taskbarja ni, in črke se ne vidijo...

Kar obup me prime, ko se spomnim na ta problem :(

Lp, Jože

Okapi ::

Ne razumem najbolj tega z širino, jaz snemam kar full screen, celoten zaslon
Ja no, če tvoja full screeen ločljivost ni deljiva s 4 oziroma 2, je to mogoče vzrok za težave (tudi za stisnjeno sliko pri WMM).

in z CamStudio Lossless codec
Poskusi tega:
http://www.compression.ru/video/ls-code...

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

JožeHorvat ::

Dober dan,

moja ločljivost je 1440 x 900 kar pa je deljivo z 4 in 2, imam sicer wide screen ( 19' ), je mogoče to problem ?

Hvala bom preizkusil tale kodek in sporočil rezultate.

Lp, Jože

Rippy ::

Dober dan,

moja ločljivost je 1440 x 900 kar pa je deljivo z 4 in 2, imam sicer wide screen ( 19' ), je mogoče to problem ?

Hvala bom preizkusil tale kodek in sporočil rezultate.

Lp, Jože


Sony Vegas ni občutljiv na ločljivosti, ima pa težave s codeci sploh kar se tiče rendera. Mislim, da zgrabi seznam codecov, ki so na racunalniku le ob namestitvi. Težava se pa pojavi, ko se codeci posodobijo saj se ponavadi stari odstranijo nove pa ne najde več. Torej če posodobiš codece oziroma nove namestiš bi morala ponovna namestitev SV popraviti zadevo.

"- Inštaliral sem K-Lite codec pack pa ni delovalo "


PS, najbolje je če pri zajemu slike uporabiš MPEG2 codec, sicer bo video preden ga obdelaš relativno velik ampak je better tako :).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rippy ()

JožeHorvat ::

Inštaliral sem MPEG2 kodek ampak ne razumem najbolj kaj si naj z njim počnem, hočem reči : v CamStudio se ni pojavila možnost snemanja s tem kodekom, medtem ko se je pojavila za snemanje z Camstudio lossless in MSU.

Vegas sem odstranil z CCleanerjem, pobrisal še registrske ključe ki so ostali zadaj, posnel na novo, ampak stvar je ista. Ne deluje :(

Lp, Jože

JožeHorvat ::

Ima še kdo kakršnokoli idejo :(

jype ::

Dobi si kvalitetnejše programje za urejanje videa.

JožeHorvat ::

Naj me kdo popravi če se motim, ampak Sony Vegas bi naj bil eden izmed profesionalnih urejevalcev videa ? Poleg tega pa sem preizkusil tudi Corel/Ulead VideoStudio in Adobe Premiere Elements.

PacificBlue ::

To sem našel na tem forumu:

Sony Vegas 7 can't handle FourCC DX50 and XVID, also can't use Xvid codec.

Change FourCC to DIVX and use DivX VfW or ffdshow VfW.


Uporabi tale program:

http://www.free-codecs.com/download/abc...
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

poweroff ::

Naj me kdo popravi če se motim, ampak Sony Vegas bi naj bil eden izmed profesionalnih urejevalcev videa ? Poleg tega pa sem preizkusil tudi Corel/Ulead VideoStudio in Adobe Premiere Elements.

Klik: https://slo-tech.com/forum/t368740/p239...

Je pa to Linux programje. Kakorkoli, za Cinelerro vem, da "požre" praktično vse.
sudo poweroff

JožeHorvat ::

Dober dan,

hvala obema za odgovor.

PacificBlue : ko sem brskal, sem našel to temo in ta program, ampak mi iz opisa nikakor ni uspelo ugotoviti kaj si naj sploh počnem z njim :( Bom preizkusil, hvala.

Matthai : tudi ta topic sem videl ko sem iskal, nisem mu posvečal posebne pozornosti, ker sem verjel da imam v rokah profesionalno orodje za obdelavo videov, ki ga dejansko znam uporabljati... Trenutno sem si dol potegnil AVS Video Editor, Vivia in SUPER DVD Editor. Trial omejeni programi mi tukaj ne pomagajo, prav tako ne Linux programi, Linuxa ne uporabljam.

Sicer pa od video editorja pričakujem samo, da bom z njim zmožen :

- dodati naslove na začetek
- zoomirati sceno
- pohitriti ali upočasniti sceno
- dodati glasbo in končne "creditse"

Bom zdaj preizkusil vse 3 programe in kasneje poročal rezultate.

Lp, Jože

PacificBlue ::

PacificBlue : ko sem brskal, sem našel to temo in ta program, ampak mi iz opisa nikakor ni uspelo ugotoviti kaj si naj sploh počnem z njim :( Bom preizkusil, hvala.


Poglej tukaj:

http://learnsonyvegas.blogspot.com/2007...


P.s

Tako mimogrede, na tej strani imaš tudi par vodičev za obdelavo videa z Sony Vegas 7. Najdeš jih pa tudi na youtube,
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

Zgodovina sprememb…

JožeHorvat ::

Dober večer,

hvala za odgovor.

Da poročam :

- najprej sem preizkusil tale abcAVI tag editor, 10 minut sem pregledoval kako si naj s tem sploh pomagam, klikal, pregledoval opcije, pa nisem našel ničesar. Nimam najmanjšega pojma čemu bi naj to sploh koristilo sicer :O

- Inštaliral sem Vivia program, ki se je sesul takoj ko sem importal moj .avi.

- SUPER DVD Editor ima tako zelo opcij za delo, da sem ga dokaj hitro opustil, razen efektov ne ponuja ničesar drugega.

- AVS Editor pa sem mislil, da bo to tapravo, uvoziti mi je pustil, predvajal ga je, ampak spet, nima nobenih pravih možnosti za obdelavo razen efektov. Prebral sem tudi njegov opis na stran in nikjer nič ne piše da ponuja zoomanjel in upočasnjevanje posnetkov.


- potem sem sledil temu linku, ki si mi ga dal in navodilom, ki jih je avtor napisal, pa mi vseeno ni uspelo uvoziti avija v Vegas :( V bistvu, ko ga hočem uvoziti, mi napiše : "Video: Stream attributes could not be determined"

Kar se pa tiče vodičev : hvala, sem že gledal na YouTubu, z Vegasom znam narediti popolnoma vse kar me zanima, ČE bi le lahko sploh začel delati :(

Hvala za vso pomoč, verjamem da sem nadležen, ampak to je sedaj že 21. metoda, ki je spodletela za rešitev problema.

Lp, Jože

TOP ::

Pa daj naloži že nekrat Studio 12 in pusti tale program pri miru.

dzinks63 ::

Če te res tako muči vse skupaj, zadevo najprej prekonvertiraj v npr pravi dvd format z ConvertXtoDVD (program svoje delo obvlada v nulo), potem nebi smel imeti nobenih problemov pri nadaljni obdelavi z tvojim priljubljenim programom.
Drugače priporočam za domačo amatersko uporabo Ulead VideoStudio Plus s katerim je delo pregledno in enostavno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

vasquez ::

Ali lahko daš kam ta tvoj avi (ali vsaj delček), da ga poskusim uvoziti v svoj Vegas?

JožeHorvat ::

TOP : pa saj sem ga, pa tudi ni delovalo.

dzinks63 : vsekakor sem prisluhnil, mogoče je konverter edina možnost, ker število poskusov rešitve se drastično vzpenja, rešitve pa še kar nisem in nisem uspel najti, že 2 uri googlam in preizkušam.

Glede Uleada verjamem, je lep program, ampak na žalost tudi ne deluje, se kar sesuje ko poskušam importat .avi.

vasquez : seveda, ni problema : http://www.mediafire.com/?xmynjez0zl2

Lp, Jože

poweroff ::

Kaj pa Avidemux (za pretvorbo)? Mislim, da je tudi za Windowse. Ko ga zaženem in uvozim tvojo datoteko, mi javi: "Packed Bitstream detected. Do you want me to unpack it ?" Rečem Yes in zadevi mi lepo uvozi in tudi predvaja.

Sem pa skušal datoteko odpreti tudi v Cinelerri in javi tole: "virtual int FileMOV::read_frame(VFrame*): quicktime_read_frame/quicktime_decode_video failed, result:"

Potem sem skušal zadevo odpreti še s Kinotom in mi je sicer pretvoril v DV format, vendar je kvaliteta porazna.

AviDemux pa je zadevo odprl v polni kvaliteti. Tako da glasujem za Avidemux. Pa še za Windows je (sem našel zdajle): http://fixounet.free.fr/avidemux/downlo...

P. S. A lahko tisto tvojo datoteko posredujem razvijalcem Cinelerre, da ugotovijo kaj je narobe?
sudo poweroff

Tear_DR0P ::

ojla

kar se tiče cinelerre - še zdaleč ne bo prebavila vsega - kar ni enako prosto dostopnim standardno cinelerra ne poje! - je pa res da ji bo vseeno za ločljivosti.

edina reč ki prebavi vse kar ji daš je ffmpeg ali pa včasih mencoder - če se ti da s tem igrati, boš sigurno dobil kaj uporabnega.

kaj pa jaz opažam iz napisanega je, da poskušaš naredit eno zelo zanimivo reč in imaš zarad tega zanimive probleme
- najprej ločljivost videa - večina video editing SWja požre samo TV ločljivosti - najbližje tvoji je HDTV 1440×1080 - wikipedia o ločljivostih malo teorije ne škodi
- kolikor berem o tem camstudi, naj bi sicer izpljunil standardne formate, ampak glede na to da ti ga nič noče prebrati, je možno da vseeno izpljune kakšen nestandarden format kodiranja
- upad kakovosti - kakšno ločljivost dobiš po rekodiranju v druge formate? ker kakovost verjetno upade zaradi tega, ne samo zaradi kompresije - microsoft video 1 pa ima AFAIK PAL ločljivost, kar je polovica tvoje želene ločljivosti in si z njim ne boš mogel pomagati

to zaenkrat si pa mogoče proti večeru vzamem kaj časa in pogledam še kaj lahko najdem, povprašam pri kolegih in podobno
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

vasquez ::

Meni ga v Vegas 9.0 Pro odpre, vendar so na sliki opazni artefakti, kot da ne bi bilo pravilno dekodirano (v media playerju je ok). Ti artefakti so potem tudi v renderiranem filmčku. Mogoče je problem, da se pri kodiranju uporablja kakšen advanced feature, ki ga Vegas ne pozna. Ali pa ga mogoče zmoti visok frame rate (99 fps)?

JožeHorvat ::

Matthai : dol sem potegnil tale Avidemux, uvozil datoteko, mi je napisalo isto kot tebi, potem pa nisem imel najmanjšega pojma kaj naj naredim... Niti ni nikjer gumba Convert ali karkoli :(, vsaj videl ga nisem nikjer. In če bi konvertal, v kaj pa naj konvertam sploh ?

Seveda, ni problema, ti jim jo kar pošlji :D


Tear_DR0P : bom preizkusil to kar si rekel, sicer pa :

- nič zanimivega ne poskušam narediti, samo high quality posnetek, kjer se miškin kurzor ne bi zatikal
- ja konvertiranje je do sedaj popolnoma propadlo...Lepo posnetek sem dobil samo z konvertiranjem v .wmv, ampak mi je Vegas javil, da je file koruptan, čeprav sem ga lahko predvajal z GOM-om.

Prosim lepo, ker stvar že postaja smešno žalostna.

vasquez : nebi vedel, jaz sem samo lepo nastavil in začel snemati...

poweroff ::

Hum, zdajle sem probal z ffmpeg zadevo pretvoriti v MPEG-2 in MPEG-4.
(ffmpeg -i slotech.avi slotech.mpeg
ffmpeg -i slotech.avi slotech.mp4)

MPEG-4 datoteka je na začetku p recej kvalitetna, potem pa postane precej kockasta.

Poskusil sem pa še ffmpeg2theora:
ffmpeg2theora slotech.avi

in ven pade .ogv datoteka, ki pa je videti prave ločljivosti oz. kvalitete. Problem je le v tem, da se zavrti nenormalno hitro. Verjetno bi se dalo posnetek upočasniti... ali morda vsaj pretvoriti v MPEG4 format brez izgube kvalitete.
sudo poweroff

JožeHorvat ::

Je to "to" : http://www.softpedia.com/get/Multimedia...

Hvala za trud, res bi zahvalil vsem, ker vam ni vseeno za moj problem :( :D

Sicer pa morda alternativni predlog : ambiciozni kot ste, ste gotovo že preizkusili kakšen recording program ali celo posneli cel kup stvari :D Bi mi lahko povedali...

- Kateri program za snemat
- kateri kodek
- kateri program za editirat

In bom ponovil vse korake točno za vami :)

Lp, Jože

poweroff ::

Da, mislim, da je to ta program (za Windows).

Zdajle sem skušal .ogv datoteko pretvoriti še v mp4, pa je kvaliteta mp4 ponovno zelo slaba...

Za snemanje pa jaz uporabljam programček Istanbul, vendar je na voljo samo za Linux sisteme. Precej uporabna zadeva, zna snemat cel zaslon, aktivno okno ali področje (ki ga definiraš), lahko vključiš ali ne miških gumb, zna pa tudi posneti zvok in 3D (tega nisem še nikoli poskusil).
sudo poweroff

JožeHorvat ::

Torej se mi ne splača tega sploh preizkušati, če tebi ni uspelo, pa veš kaj počneš :)

Linux :( To mi žal ne pomaga najbolj, o Linuxu vem približno toliko kot o jedrski fiziki :P

Jaz sem mislil, aha to bo 1,2,3, lepo posnamem pa naredim video, pa jev bistvu problem poiskati celo pravi snemalnik zaslona. Za Windows XP. Ki ga baje uporablja okoli 70% ljudi. Prav malo zmeden sem kar se tega tiče, kdo bi si mislil v kakšne probleme lahko človek zaide, če si zaželi posneti kvaliteten video :(

Morda pozna kdo kaj "pametnega" za Windows ? Za Adobe Captivate in Democreator sem že slišal, ampak sta oba tako zelo zakomplicirana...

Lp, Jože

JayKay ::

mimogrede, tisti posnetek ki je bil na linku gre brez težav uvozit v Adobe Premiere pro. Jaz mam nameščen CCC codek pack edino.

Popravek: uvozit ja, slike pa ne prikaže....maj bad
Update: ga pa Virtualdub prepozna in sem ga lahko normalno compresiral nazaj v .avi z xvid kodekom. ta novi pa v Premiere Pro dela bp.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JayKay ()

dzinks63 ::

Probaj posnet dogajanje z kakšnim drugim screen recorderjem, tega je malo morje, npr: BB FlashBack, 30 dni trial, ti omogoča snemanje v veliko formatih, probaj z dobrim in popularnim H264, ali pa katerim drugim, da bo kvaliteta zadovoljiva.

JožeHorvat ::

JayKay : torej si moj posnetek uvozil v VirtualDub, dal Render as, in ga renderiral v enaki obliki, .avi formatu z xvid kodekom ? Če prav razumem ? Kakšna pa je bila kvaliteta, slabša, bistveno slabša, enaka ?

dzinks63 : hvala za priporočilo, grem takoj poskusit... Sicer pa sem h264 kodek hotel uporabiti že prej, ampak ko sem 2x kliknil na njega, se je prikazalo cmd okence in izginilo. Nisem mogel ničesar inštalirati, CamStudio pa mi ni ponudil nobene možnosti snemanja z h264...Tako, da ne vem :(

JayKay ::

vzel sem tisti avi posnetek, ga odprl v virtualdubu, nastavil pač xvid compression in shranil kot .avi nazaj. Kvaliteta je takšna kot jo v compression za tisti kodek želiš met.

JožeHorvat ::

Nisem veren, ampak mislim, da bi se me še bog usmilil, ker...

Inštaliral sem si BB Flashback, pa ne samo trial, kar celo verzijo... Šel sem skozi vse opcije, vse pregledal... 3 stvari, ki me motijo :

1. Posnetek lahko shranim samo v .fbr formatu ( pač njihovem formatu ). Preiskal sem vse možnosti, nikjer ne morem izbrati .avi.
2. Zraven nisem dobil nobenega konverterja in si s to datoteko sedaj ne morem početi absolutno ničesar.
3. Nisem mogel izbrati niti kodeka s katerim naj snema.
4. Končni posnetek je imel rumeni krogec okoli kurzorja, česar nočem.

Grem zdaj preizkusit VirtualDub, nato pa utopit žalost v par pivih.

Lp, Jože

JožeHorvat ::

Kakšen "hudič" pa je zdaj tole :O Prispevka ne morem "editirati"... ?

Sicer sem hotel samo povedati da vzamem nazaj, BB krasno posname in potem preko njihovega playerja ( kdo bi si mislil ) exporta v .wmv in .avi. To sem tudi naredil, kvaliteta je bila dobra, ampak avija še vedno nisem mogel uvoziti, .wmv pa sem lahko, ampak mi je javilo napako, ko sem hotel renderirati. Zdaj se bom še malo poigraval z opcijami, potem pa naložil še Pinnacle Studio.

JožeHorvat ::

dzinks63 : teoretično BB ni rešitelj problema, ampak praktično pa :D Zelo sem ti hvaležen za tale predlog... Stvar deluje odlično, pa še z Vegasom se razume...

Zahvaljujem se tudi vsem ostalim, ker vam ni bilo vseeno, ker ste mi poskušali pomagati in ker ste predlagali ogromno alternativnih rešitev :D

Najlepša hvala vsem !

Lp, Jože

opeter ::

Koliko pa je bila licenca za BB?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hd kamera, tv .... itd

Oddelek: Zvok in slika
353366 (3008) JOKER
»

Flash v avi

Oddelek: Programska oprema
71119 (1029) kretenosoid
»

Snemanje zaslona / Screen Recording - z čim ? :O

Oddelek: Programska oprema
197397 (6879) dzinks63
»

Kako "narediti" arhiv video posnetkov?

Oddelek: Zvok in slika
202448 (2107) #000000
»

Kako iz DV narediti DIVX?

Oddelek: Zvok in slika
392373 (1760) marS

Več podobnih tem