Forum » Omrežja in internet » Cable internet
Cable internet
minimetro ::
zanima me, kdor ma cable kolk mu je maksimalno vlekel dol z neta . Jst sm namreš presenečen, sm na gorenskem kablu pa pul s 138 kbps. Kaj pa vam??
Če ta tema ni za v ta forum, mi prosm povejte.
Če ta tema ni za v ta forum, mi prosm povejte.
Gone whit the wind
bzagozen ::
Sem na telemachu. V časi neomejene hitrosti so prenosi dosegali tudi 800KB/s (včasuh po sloveniji). Drugače so se pa hitrosti gibala okoli 200KB.Sedaj imamo pa omejeno hitrost na 512kb=64KB, so pa prenosi okoli 50-60KB. Kar v redu. Sem zadovoljen.
www.alkoma.si
[t502] ::
Wow! 2 MBits/sec!
Kaj si mel non-capped connection?
BTW kje si dobu ta skin za Getright? lepi robovi
[t502]
Kaj si mel non-capped connection?
BTW kje si dobu ta skin za Getright? lepi robovi
[t502]
PaJo ::
Ta skin naredijo WinXp vsem oknom
Kar se pa tice teme pa kabla niam, na faxu pa smo ze tudi vlekli po 800kB/s:)
Kar se pa tice teme pa kabla niam, na faxu pa smo ze tudi vlekli po 800kB/s:)
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Kabli omogočajo še velioko večje prenose (nekje sem prebral, da do 38Mb/s). Drugače je pa vse odvisno od ponudnika (beri njegove pipce v svet). Slika s prenosom je narejena v win XP (zato tak "skin") in je prenos enega filma od mojega frenda iz MB. On ima v študentu v MB direkten link na Arnes omrežje (neomejena hitrost - pravi da je skupna pipca na Arnes 2MB/s). Jaz sem pa tudi imel, kao neomejeno hitrost, vendar je pa bilo telemachovo omrežje tolk zabasano, da jim po sloveniji nese max. 300KB.Ene parkrat je prenos dosegel tudi 800KB, vendar samo nekajkrat (to je tudi max kar prenese 10Mb mrežna).Tako, da 50KB za kabel ni nič. Vsaj v razviti tujini ne! Večinoma majo kabelski operaterji hitrosti nastavljene na 1MB/128Kb.
www.alkoma.si
ChiefThunder ::
hah, ste eni srečni, nekateri se mormo pa jebat s 56k modemi...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
HEKO ::
Yeah..
Jaz mam 56k modem (USR), pa sem iz strežnika 4 sekunde dl-jav z 828.xx kb/sek!! pol pa je padlo na 8 :)
ampak..nekaj je.....
Jaz mam 56k modem (USR), pa sem iz strežnika 4 sekunde dl-jav z 828.xx kb/sek!! pol pa je padlo na 8 :)
ampak..nekaj je.....
Be good, be bad ---> JUST KEEP ON OVERCLOCKING...[Heko]
[t502] ::
To je zal nemogoce na 56K modemih.
Temu se rece "miss-caculation error"
Kak se pa obnesejo XP-ji? baje ,da imajo dosti memory leak-ov (bete).
[t502]
Temu se rece "miss-caculation error"
Kak se pa obnesejo XP-ji? baje ,da imajo dosti memory leak-ov (bete).
[t502]
Swiwer ::
bzagozen: Mislim da je student v MB na 10 Mbit linku
ker na 2 Mbit ne bos dosegel 260 KB/s.
----------
Perplexer
ker na 2 Mbit ne bos dosegel 260 KB/s.
----------
Perplexer
PaJo ::
Tocno tko, vsi studentski v Mb-ju so direkt na lokalni mrezi in jim pici tudi po 900kB/s, ce pa ima kateri 100Mbit mrezo pa mogoce se celo vec
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Perplexer: Mogoče prej nisem bil dovolj jasen. Napisal sem 2MB (tako pravi administrator multimedijske sobe v enem izmed študentskih domov). 2MB=16Mbit. Tako, da bi lahko teoretično dosegel prenos 2000KB/s in ne samo 200KB.Dober jim gre tem Mariborčanom.
www.alkoma.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Merjenje hitrosti downloada/uploada (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Omrežja in internet | 388863 (5421) | dussan |
» | TelemachOddelek: Omrežja in internet | 2638 (364) | Lightning5 |
» | Internet via Sat VS ADSLOddelek: Omrežja in internet | 1538 (962) | Pesimist |
» | Telemach ?Oddelek: Omrežja in internet | 2151 (1713) | bzagozen |
» | Telemach/se splača?Oddelek: Omrežja in internet | 2232 (1865) | PaJo |