» »

Ukor zaradi dveh vpisov v dnevnik

Ukor zaradi dveh vpisov v dnevnik

pluto ::

Imam sledečo težavo in sicer sestri grozi ukor zaradi dveh vpisov v dnevnik zaradi neopravljanja dolžnosti dežurnega.

Zgodba je pa taka da:
1.vpis- vpisana zaradi tega ker ni bilo kred v učilnici
2.vpis- skupaj z učiteljem je cel razred vstopil v učilnico in ker tabla ni bila pobrisana je bila zapisana vendar ta razred ni bil prejšno uro v tej učilnici.

kaj menite o tem problemu.

PS Sestra je dijakinja Gimnazije Kranj.
LP

Poldi112 ::

Bi bilo fino slisati se drugo plat, ampak samo iz teh podatkov lahko zakljucim, da je gimnazija Kranj bedna in da ima tvoja sestra smolo. Sicer pa ni panike glede ukora, ce se starsi strinjajo da je neupravicen.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Trubadur ::

Bah boli te kurac jst sm zdej že 4 tedn reditelj:D :\
Se pa lahko v enmu tednu prtožš pa je

PrimozR ::

Ma mogoč Šiling prste vmes? ;)
Drgač pa pr ns na gim je problem ker se vse kazni 'vlečejo' en let. torej če neki novga fašeš prej ke en let po prejšni kazni, se samo stopnjuje.

madviper ::

Res bi bilo zanimivo slišat drugo plat zgodbe, ampak glede na to kar si ti napisal, se mi zdi, da je stvar krivična. Ma ne moreš zaradi dveh vpisov dobit ukora. Pri nas so dnevnik ukradli (sicer so ga vrnili), pa ni blo nobene kazni :\ !

Sicer ne vem, kakšen je problem, če pač dobi en ukor, ampak, če je po krivici, je pač po krivici. Naj grejo starši na razgovor k ravnatelju (aja, naj sestra napove obisk razredniku). Ponavadi pomaga >:D !

Lp madviper
I'd like to do something crazy!

Hair ::

8-O A za take stvari se dubiva ukore.

Pr ns u klasu je vse kr se zgudi, to da je zapisan še za ene 2 tedna naprej kot dežurni!
Da bi se pa ukor za zarad takih stvari dobl... Svašta!

Morm to sošolcu povedat k glihkr "stavka"! .... Al mu pa rajš ne bom! >:D
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

darh ::

Nimate nobenega predstavnika dijakov? Pri nas sem v tej vlogi dosegel marsikaj (SŠJ).
Excuses are useless! Results are priceless!

P|P|: ne Žalohar jo je zapisal
Sej če bo res ukor bomo šli pa k ravnatelnu.
Sej je bla še za 2 tedna zapisana za dežurat to je edina kazen ki bi jo mogla dobiti

Zarad kred jo 100% ne bi smel zapisat ker ni mogla vedet da je kred zmankal.
zarad drugega pa naj bi tablo med odmorom mogla zbrisat ker so baje razredi odkleneni samo je bil razred zaklenen.

PS Obakrat jo je Žalohar zapisal
LP

za predstavnika ne vem bom vprašal
[edit]
drugače to zadeva sestro ne mene
LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pluto ()

darh ::

Za začetek pojasni sestri da se da take probleme čisto lepo reševati. Začne naj pri starših in naj jim pojasni stvar (če je res bilo samo to), potem pa naj gre do tistega ki jo je zapisal in naj tam poskusi rešiti zadevo, na štiri oči. Če še to ne pomaga, k razredniku in če še to ne pomaga k ravnatelju. Če ta nima časa/se mu ne da ukvarjat naj poišče predstavnika dijakov in naj ta ukrepa naprej. Če ne bo efekta, imaš še par stopničk višje, zdej ne vem če je še vedno tako kot je bilo včasih (2 leti nazaj :D), vprašaj predstavnika dijakov oziroma se pozanimaj kateri med prof. je zadolžen za to stvar.

Sicer so teli ukori totalno bedna stvar (še sam sem mel do 2 ukora/leto -- beri: dolg jezik :)), prav tako neopravičene ure. Sistem je totalno sesut in potrebuje eno veliko prenovo...
Excuses are useless! Results are priceless!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: darh ()

volkec ::

Okey, glede na to da sm 4. let na teli klavnci ... khm ... gimnaziji se pumoje že morm oglasit.

Za krede je ponavad tko da k prfoks vid, da jh ni reče nj jh gre reditelj iskt, jh gre iskt prnese pa ni zapisan, tko da je meu prof. Žalohar slb dan al pa kj :D Za nepobrisano tablo je pa tkole. Zelo mal verjetn je da bi bila učilnica zaklenjena, ker sta na gimnaziji samo 2 učilnici zaklenjeni(za glasbo, pa geografijo) ... seprav nubena fizikalna, da bi mel pa lih v telih dveh pouk se mi pa čudn zdi. Table more bit pa pobrisana neglede a je bil ta razred prej v tem razredu a ne :P .

No glede ukor-a je pa tkole. Mejckn bi pomagal, če bi povedov kdo je njen razrednik. Drugače pa če bo prišlo do ukora naj gre ona in predsednik(-ca) razreda do naše psihologinje prof. Miščevičeve(najde jo zraven učilnce za informatiko) al pa do našega vrlega politika, ravnatelja gospoda Francija Rozmana :)) in naj lepo obrazloži kaj se je zgodilo in bo ravnatelj posredoval(vedno najde rešitev :D ). Pri meni se je to obrestovalo. Še prej bi bilo pa pametn se z razredničarko(razrednikam) poment. :))

V najslabšmu primeru pa reč nj me poišče na šol pa bo šla cela ŠKL ekipa do ravnatelja pol se bo pa sigurn pozitivno zanjo rešil :D :D

xbite:
Ni ravno dobra ideja, da bi šla k prof. ki je zadolžen za nepravilnosti na Gimnaziji Kranj. :P :P Kakor sem rekel, ravnatelj reši vse probleme. :))

P.S. Pluto če maš še kej za prašat me lah na IRC-u poiščeš(isti nick k kle username) :))

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: volkec ()

Sam nm so pa pravl da nj reditelni skos nosjo s sabo krede če jih zmanka...

volkec ::

P|P|
Veš kaj vse še fazanom pravjo. Da morš krede nost, da vas je letos tok vpisanih, da bo selekcija in posledično naj bi se več učili. Da pojdite iskat profesorja če zamuja 10-15 min. Tole zadnjo narediš enkrat mogoče dvakrat potem se pa zameriš tistim profesorjem, ki si jih šel iskat in ne delaš več tega. :)) Sicer je pa 1. letnik glede tega najbol zaje***, potem spoznaš profesorje in veš kaj lahko pri določenemu in kaj ne. Zaradi kred pa nas ni še nobeden zapisal, okaral, ...
Seveda pa je to lahko malo drugače pri prof. Šilingu(nisem ga imel), tako da zanj ne bi vedel, za prof. Žaloharja si pa upam trditi da ni tak(glede na to da poznam vso njegovo družino - sošolec je njegov bratranec).

M-man ::

In kje je problem, če dobiš ukor. Preden ti zagrozijo, da te bodo vrgli iz šole bo morala sestra bistveno večjo traparijo narediti, kot pa je površno opravljanje dežurstva.

Drugače pa se je najbolj enostavno dogovoriti z razredikom - ta namreč prvi odloča o izreku kazni.

LP
M
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Sj pravm da pr ns vela kazn en let v temu času pa se kazni stopnjujejo. Tko da če bo kj novga dobil/ušpičla, bo dobila tisto kazen, ke j nad ukorm (vem da se čudn sliš, sam ne vem ka je hujš :).

freejack ::

Jao,. zarad enga ukora se bomo zdej sekirali.. Dobr, sej morda imate čudna pravila oz. je bi bil ukor popolnoma neupravičen, celo za vaše standarde,.. sam pismo,. Pač en ukor,. Jst sem z krepkim tromestnim številom izostankov in, ehem, "alkoholiziranega stanja na strokovni ekskurziji" prilezel do ukora ravnateljice oz. pred izključitvijo, nisem več zihr,.. pa j* ga,. tisti dnevi so za mano,. noben me zarad tega drugače ne gleda, niti mi ne piše na maturi,.. c´est la vie

ferdo ::

ja, zaradi enega ukora se bomo sekirali! nismo vsi takšni kot ti:D :D :D :D -si mogoče s kom tekmoval?:\

No, če je samo to razlog za ukor:) po tem je res nekaj narobe, ali sistemom ali glava tistega, ki zahteva ukor, ali OBOJE.

V srednji šoli nisem doživel takega primera, pa vam povem, da je bila norišnica, da se bi pa profesorji tako obnašali do dijakov, ki so zadolženi za red in disciplino, sami sebi v skledo pluvajo.
Če se komu godi krivica, ima prosto pot da se bori za svoj prav.
Tebi oz. tvoji sestri svetujem pogovor s starši, nato pa z razredničarko oz razrednikom vašega razreda, šele po tem ravnatelj, jaz zaradi tega nebi dobil ukora oz. kazni !

PS: če pa je tist prfoks tako zategjen v glavo, se da to pozdravit, o načinih pe nebi debatiral...

freejack ::

Ehem,. tekmoval? Ne da bi vedel.. hmm,.. a se "kdo spije več pirov v času izbirnega predmeta" šteje? :D

Hja, kaj bo pa narobe zarad tistega enga ukora? Ne pravim da ga mora sprejet. Če se ji zdi neupravičen, naj se nanj pritoži.
Pravim samo da se svet ne podre zarad takšnih stvari. Sem imel v osnovni šoli sošolko, ki je včeraj umrla. Mislim, življenje je kratko in nepredvidljivo. Nima se smisla zdej obešat na ukore in podobno.

Ekstremne verzije tega so nam dobro znane, še posebej v Ameriki, kjer jim vcepljajo v glavo, da so brez končane srednje šole ipd. nič. In potem ni čudno da se jim utrga in začnejo streljat na profesorje in vse okoli sebe.

Hvala Bogu da nismo Amerika, ampak lepo vas prosim. So pomembnejše stvari v življenju kot to.

Kritizirajte in pljuvajte kolikor hočete, ampak imam prav. Če danes ne, boste slej ko prej to spoznali da življenje nima reset gumba.

bobby ::

ah dej no , pa valda se ne bo sekirala zarad ukora!!! to je tak bav bav, pomeni pa praktično nič. vse kar pomeni za v naprej so ocene ne pa neki bedni vpisi v dnevnik. dej no, čez 1 mesec se noben sploh spomnu ne bo tega. če misl it na fax naprej, nej se sam uči, v tem je poanta ne pa bedni vpisi,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

obadva tukaj malo bluzita, sej poanta je v tem, da to ni pravi pristop profesorja, da bo zaradi tega dal vpis in posledično neka sankcija kvazi ukor? to je tko, kot če bi peljal z avtom 53km/h po naselju in ti bi odvzeli vozniško?!.. kako bodo sankcionirali, če boš nekoga zbil? ti bodo noge odžagali?..

če j ekazen naj bo temu primerna, naj najprej take kot si ti freejack, popucajo iz šol, da bo šola čista brez divjakov oz. prestopnikov, če so pravila se jih držimo, ekstreme se odstrani, in odpelje na primerno mesto:D .
Se boš ti, ki iztopaš ali se delaš drugačnega prilagodil okolici, in ne okolica tebi!
Ljudje se bomo prilagodili naravi ona se ne bo nam prilagajala... sprejmi pravila, če jekazen se sprijazni lepo in prav, moraš a vedet kje so meje. in isto velja za tisteka ki meje postavlja! ne more vse v en koš metat!
Me res zanima, kaj je bilo "detajli" iz tega ukor?-tukaj nekaj smrdi...
Sej se lahko vse v celofan zavije tudi drek:D
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

|CyGNUS-x ::

Dokler ni ukora pred izklučitvijo ni panike
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

katrina** ::

men se tale žalohar zdi mau prfuknen.... name se tut skos sprawla... sam čakam gdaj me bo km zapisow:| pa men se dost naumn zdi da zarad 2h upisow u dnewnik dobiš ukor in to zarad tega k nisi krede prnesu pa table pobrisow...:(

Stallone ::

Hehe, take mamo ja... Dobr da sm zadnje, 5-to leto tukaj8-)

Če bom kdaj imel otroke, nikoli v Gimnazijo Kranj ;)
Power is nothing without control!

BigWhale ::

Sicer malo neumestna... ... ampak, a vas v teh solah naucijo kaj slovnice?

HUH!

Stallone ti si pogrnu? 8-O Eh ja. Nč čudnga da si se odloču da svojih otrok ne boš pošilu na gim... Očitno se ti pretežka zdi. No pa kaj govorim, bom čez ene pol leta povedu :D

Stallone ::

P|P|: Ne.
Power is nothing without control!

Hair ::

Maturitetni tečaj?

katrina**, mogoče mu pa niso všeč ženske, ki ga na nekaj spominjajo "ženo", je poročen? ali ločen?

Sumim da ga kej matra v glavi.., če je to, tak človek ni za pedagoga! saj ima samo mejhno napačo...

balocom ::

Kwa? Ukor zard tega-ma dej ne bluzi, tega še na SEŠTG-u nemoreš dobit! Mater so čudi.:\
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

PALOMINO ::

Hja, slovenski šolski sistem je v kurcu - se opravičujem za izraz.

Prfoksi se dejansko obnašajo kot da bi bili vsemogočni, pismo v tujini vse to deluje bolj na človeški ravni, s pogovori se rešujejo incidenti itd...pri nas je pa vse...

Bi jim jes že dal ukore, če tvoja sestra ni kaj preveč jezikala prfoksu in podobno bi mu jes šel osebno povedat in obenem povabil da se pogovoru pridruži še upravnik/upravnica šole.

Ker če je bilo tako kot je bilo rečeno ima tipa probleme sam s seboj in naj jih rešuje na privat in ne na službenem mestu ter naj se ne znaša nad ljudmi ki jih poučuje ter neupravičeno zapisuje ter tako razkazuje svojo moč ki je drugje ne more!

OldSkul ::

Jej kakšna šola je to.....
Mi smo enga kolektivca pred nekaj tedni usekal pa smo dobili samo opomine, čeprav bi moral ukore.
Da ti pa da ukor, da nisi kred prnesej pa je to blesavo do konca.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Zgodila se mi je krivica

Oddelek: Loža
153266 (2467) Gandalfar

učitelj me je brcnil v trebuh (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šola
16124871 (22051) kuglvinkl
»

...in tako sem dobil ukor

202463 (1878) Gh0st
»

Šolski ukori...

83091 (2868) Filo
»

Profesori krešijo pravila? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
756891 (6033) [BISI]

Več podobnih tem