» »

UPS prašanje ?

UPS prašanje ?

gospodar ::

Tako zanima me naslednje ?

Ker si bom v kratkem omislil UPS me zanima (vem da 650VA je nekje okrog 400W), in da ups služi predvsem za nihanje v el.omrežju in da pri polni obremenitvi zdrži baterija nekje do 5 minut, me zanima -- rečmo da mene ni doma in zmanjka štroma, kaj bo tale moj UPS potem počakal 5 minutk in ko bo zmanjkalo baterije se bo vse skp ugasnilo na silo?! ali se da nekje naštimat npr. da po rečmo 3 minutah, če ni še štroma da se stvar sama lepo ugasne torej shootdown in te zadeve - se da to kje naštimat? ... ne pa da ko je konc baterije, da rata isto kot če bi štroma zmanjkalo ....

Upam da sem vam razložu kaj me zanima?

... da se stvar lepo ugasne, če nobenga ni zdraven ??, torej isto kot če bi sam šel lepo zaustavitev sistema ali je vedno in samo kr, ko te opozori kr prekine?, to me predvsem zanima zato, ker VELIKOKRAT ni nobenga pred računalnikom, pa me zanima če se da kje naštimat da sam on to lepo opravi? ... gonilniki od UPS-ja mogoče ???

tenx pa lp ....

ps //

zanimam se za UPS-APC 650EI
I n t e l & N v i d i a

Dr_M ::

sevda obstaja taka zadeva. rece se ji smart ups. ups preko rs323 oz zdej novejsi majo kr usb, prklopis na pc in v gonilnikih nastavis, kaj se zgodi ko se baterije spraznijo. so pa smart upsi malenkost drazji.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

gospodar ::

Dr_M

hvala ....

hm kaj potem tale, ki se zanimam UPS - APC 650EI sem gledu po internetu ter specifikacijah pa dobil dva modela pod APC - 650MI ter 650EI, gledu sem karateristike in se mi zdi, da je 650EI novejši ??, ker ima odzadi tudi še za telefon priključke ter USB!!, torej priklopiš z računalnikom in potem SIGURNO podpira SMART-UPS ?? ... mislim če ma možnost priklopa na USB ??

bo potem od APC - UPS 650EI podpiral to ?:\

pa lp
I n t e l & N v i d i a

rfmw ::

živjo,

tudi sam sem že pred časom iskal točno tako rešitev, kot jo ti iščeš. Izbiral sem med tem 650VA (firma APC) in 700VA (firma Tripp Lite) in izbral slednjega. Firma Tripp Lite mogoče pri nas ni poznana, samo je pa ena večjih v Ameriki in izdelujejo večinoma UPS-je. Na njihovi strani sem snel program za ta moj UPS, ki je model Tripp Lite Internet 700i, in ta program omogoča tudi med drugim samostojno ugašanje računalnika v primeru izpada toka. Za enkrat nimam pripomb, dela super, in že nekajkrat me je rešil pred nenadnim shutdownom...

EDIT: model Tripp Lite Internet 700i link ni smart ups, omogoča pa le nekaj ključnih funkcij, kot so shutdown, stanje baterije, napajanje iz baterije ali omrežja in mogoče še kaj...
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rfmw ()

Dzonson ::

sam imam SmartUPS APC 500V in prav lepo dela. ce nimam priklopljenega monitorja mi drzi PC-ja celih 15 min (z monitorjem pa 6). v WinXP pa sploh ne potrebujem dodatnega gonilnika, ker UPS XP-ji sami prepoznajo.

OnTheMic ::

@ Gospodar, Dzonson oziroma kdorkoli, ki to ve:

Tudi sam kupujem UPS APC 650EI, pa me zanima, kje se pri nas sploh lahko dobi EI varianta? Povsod, kjer sem našel APC 650, imajo samo starejšo MI varianto.
Torej, KJE in KJE NAJCENEJE (če je štacun več)?

Aja, Gospodar, si že ugotovil, kako je s tisto shutdown funkcijo pri EI?

Že vnaprej hvala za odgovor,

LP:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri UPS (do 50 eur) naj kupim?

Oddelek: Pomoč in nasveti
376917 (5717) suhi
»

Nakup ups (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
23628829 (13111) ender
»

UPS-neprekinjeno napajanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
809316 (6577) ender
»

UPS (delovanje, vprašanje, modeli, cena, itd)

Oddelek: Strojna oprema
51006 (932) OnTheMic
»

Kupil bi UPS...

Oddelek: Kaj kupiti
51053 (940) PaJo

Več podobnih tem