Forum » Programska oprema » Hmm ... Photoshop 7
Hmm ... Photoshop 7
JOKER ::
Glejte. Stvar je sledeča, stoji pa takole.
V Photoshopu bi rad nardil sledečo zadevo. Enkrat mi je ratalo, takrat ko tega nisem potreboval, sedaj pa nikakor ne najdem.
Imam sliko, ki bi ji majčkeno zmanjšal Brithnes - svetlobo. Potem pa bi na tej obstoječi sliki rad recimo s krogi na določenem mestu nardil normalno svetlobo.
Mislim, da sem bil dovolj jasen ali pač ne ?
Recimo slika in na njej je en logotip. Kompletni sliki zmanjšam svetlobo, a na logotipu določim, da bo default svetloba.
Najlepša hvala vnaprej in upam, da nisem preveč zakompliciral.
Ajd, serbus.
V Photoshopu bi rad nardil sledečo zadevo. Enkrat mi je ratalo, takrat ko tega nisem potreboval, sedaj pa nikakor ne najdem.
Imam sliko, ki bi ji majčkeno zmanjšal Brithnes - svetlobo. Potem pa bi na tej obstoječi sliki rad recimo s krogi na določenem mestu nardil normalno svetlobo.
Mislim, da sem bil dovolj jasen ali pač ne ?
Recimo slika in na njej je en logotip. Kompletni sliki zmanjšam svetlobo, a na logotipu določim, da bo default svetloba.
Najlepša hvala vnaprej in upam, da nisem preveč zakompliciral.
Ajd, serbus.
ali3n ::
Selektiraš logotip, invertiraš selection (torej imaš izbrano vse razen logotipa) in se igraš s svetlobo.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
root987 ::
@ali3n: Če narediš tako, imaš oster in zelo očiten rob - kako bi pa naredil ta prehod "mehkejši"(postopnejši)?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
nodrim ::
posvetliš lahko tudi s prosojnimi belimi layerji nad originalno sliko... na teh layerjih potem rišeš kakršne koli like s kakršnimikoli fill-i ... recimo narediš krog, ki se od notranjosti proti ven čedalje bolj beli ... v Paint Shop Proju lahko enostavno določiš obnašanje fill-a ... kdaj naj se začne in kako močan naj bo in koliko transparenten naj bo .. tako enostavno narediš mehko posvetlitev ...
http://193.95.243.133/francija/bolgaria...
na tej vstopni strani sem naredil točno tako ... pod zastavo na sredini imaš mehko osvetlitev na vse strani, dokler se ne neha ...
http://193.95.243.133/francija/bolgaria...
na tej vstopni strani sem naredil točno tako ... pod zastavo na sredini imaš mehko osvetlitev na vse strani, dokler se ne neha ...
Highlag ::
Včasih se je tej operaciji reklo Feather. Selekciji doda zmehčan rob. Samo določit moraš primeren radij mehčanja.
Never trust a computer you can't throw out a window
ali3n ::
hmm... jaz bi ubral drugo pot - dupliciral originalni layer, izbral tist logo in nato s featherjem izrezal luknjo v zgornji layer; zgornjega nato svetliš/temniš (al pa karkol drugega), sporaj maš pa še original (viden je le ta logo).
Svetlenje z tranparentnimi belimi layerji pa odsvetujem... pa-pa ostrina, detajli,...
Svetlenje z tranparentnimi belimi layerji pa odsvetujem... pa-pa ostrina, detajli,...
- "Rozi vidm." "S psom!"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ali3n ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 344500 (3637) | sunniegoldie |
» | Fireworks pomočOddelek: Izdelava spletišč | 1457 (1216) | MrBrdo |
» | PhotoshopOddelek: Programska oprema | 2172 (1390) | donski |
» | Neubogljiv Dreamweaver MXOddelek: Izdelava spletišč | 2039 (1798) | Crimson_Shadow |
» | kaj bi vi še dodali v mojo stranOddelek: Izdelava spletišč | 1869 (1587) | cahahopie |