» »

kaj bi vi še dodali v mojo stran

kaj bi vi še dodali v mojo stran

Klemenn ::

no tukaj mam homepage

kaj bi vi še dodali? oziroma popravili?

aja kaj se da tako nardit da bi mel stran na volji z vgrajeim forumom ki bi bil postavljen na slohostingu???bi mi znal kdo to zrihtat?:\

cahahopie ::

Ja... lep primer.. zacetniskega pacaja.
Hmm... pisava v k***. ... ehh... vse skup je en zmazek. :D
Sorry no...ampak ce je res.

Klemenn ::

zakaj v ku*** naj jih zamenjam s čim ajde predlog?

aja kot si rekel začtniškega

kaj pa glede foruma? ve kkdo?

R0K ::

Dej recimo Tahomo, Verando. Pomojem najboljši.

Mal barve usklad. Temne - temne raje dej. Tak svetle marsikoga že takoj odvrne od brskanja po njej.

Mal še dodelaj dizajn.

Pa da imaš celo vsebino strani točno na strani že dolgo ni večv modi.

leonius ::

a to je zajeb******?

wind ::

Nov pogled na svet? :)

JurijTurnsek ::

jebi ga jože, sm pejg je v k****... tisti linki na prvi strani pokvarjio vsti, kr na vstopni strani kot je ta bi moral biti le en link ane (tisti za vstopi)...

pol pa gre zgodba naprej

poglej mal designe dobrih strani... teh je kar nekaj ne...
http://www.slatnaskejta.com

Klemenn ::

ah pomagajte malo ne pa samo še kritizirajte....

SLOWWWeb.net ::

Men se še stran sploh noče odpret :\ .
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

alesrosina ::

mah, model je se mlad, pa njegova prva stran pac ne more bit taka kt je recimo slo-tech .... vsak enkrat zacne.

Ti kr deli pejđe, k bos pa ene 10 jih naredu, bodo pa ze vredu :))

Daedalus ::

sory, sam stran je res u k*rcu>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

cahahopie ::

Kdo govori o Slo-techu. Da tale pride do te mere.. bo se veliko casa. O tem sploh ne bomo govoril.
Ampak bomo govoril, kako s pomocjo HTMLja in kaksnega graficnega programa..naredis umetnost. Ker si totalni zacetnik, vzem v roke kak Xara Webstyle za odzadja, logo, gumbe, itd.. Drgac pa ce mas kej volje...pa vzemi Photoshop in preber kak tutotrial ... in boš videl kakšne umetnosti lahko nardiš. Če ravno nimaš pojma o HTML... si vsaj dodobra poglej kaj vse skriva Dreamweaver. In boš vidu kakšno krasoto boš naredu.
Jz sem z Front Pageom in s Slikarjem pred davnimi časi, ko še pojma nism mel o HTML... naredu eno res... špica stran za mene in frenda, ko sva se še s piratstvom bavla...
Pa za klan...(Knights of Paradox).. tud z Front Pageom (malo Photoshopa)... pa tud bla res na ravni. Pa še ene par zavoženih lastnih projektov, ki niso bli objavleni... so bli tud v samem vrhu... moja seka je rekla Wauuu!!... sj vem, da tole zveni.. kot, da bi se hvalu...sam pa, da se ti ne lub vzet vsaj en dan al dva dni cajta, da nardis vsaj nekaj normalnega... pa tud nisi vredn pol pizde mrzle vode. :D
Mal se potrud. Pa vrž take bedarije kot so tisteli GIFi ven, ker niso lepi in niso cool...in je vse skup en kič.

Elemen_T ::

no no cahahopie ...

Prav rad bi videl tvojo prvo stran.
Ne moreš zdej ti prebrat enega tutoriala in mislit, da pol boš pa ti naredil špico od spletne strani.
Ma ja!
To gre in mora it lepo počasi z zagonom za pridobivanje izkušenj - le tako je na koncu produkt lepa stran.

migič ::

Če mane vprašaš, je stran totalna kopija Slo-techerjev! No ja meni je cool, ker sam tega neb znau narest!:8)
............. in migali so do konca svojih dni!!!!!!
Migajte z mano, naj živi migič!

Klemenn ::

no vsaj en k me je pohvalu...prvi tut

migič ::

Počaščen sem ker si to napisal, sm zame! lol;)
............. in migali so do konca svojih dni!!!!!!
Migajte z mano, naj živi migič!

migič ::

Veš kej mogoče bi pa rav pršu kak tak link;
http://www.pictrading.com/
Sj bi ti ga linkal, sm bi me cenzura fentala!:D
Ka kak kratek clip pa ja prav pride a, ne?>:D
............. in migali so do konca svojih dni!!!!!!
Migajte z mano, naj živi migič!

Neo32 ::

Jebediah: Vsekakor je stran boljsa od moje prve tko da, je kr u redu za zacetnika. Moj predlog bi bil da je na vstopni strani cim manj "sranja" ampak en simpl hudo narejen knofek ali z kaksnimi carskimi crkami napisano "Vstopi". That's it! Vse linke ki jih mas na prvi strani presel na pol uvodno stran kjer mas tud linke od tvojga pejđa. Pa cim manj gifov, gifi so men taka zastarela stvar, raj kaksen dobr applet zdownloadej pa je stvar bolje narejena.

Upam da ne zamers k sm ti mal stran skritizirov, san an napakah se ucimo:)
Neo32 (c)

para! ::

Pa začnimo:

Pri izdelavi spletne strani moraš biti pozoren na:

Barvna shema
Izberi barvno shemo in se je drži. Naprimer, če si se odločil narediti bolj modro stran, naj bo ta stran modra. Seveda v različnih odtenkih, in raznih odstopanj do drugih barv, ampak naj bojo barve skladne. Na tvoji strani ťo meni.htmŤ sem opazil modro ozadje strani ter zeleno ozadje fotografije, kar ni estetsko.

Pisava
Za osnovne fonte izbiraj med verdano ali tahomo velikosti med 9-11 pik. S temi fonti piši vsebino na stran. Strani poimenuj (download stran) s podobnimi fonti, le malo večjimi in zadebeljenimi (velikost 12-14 pik). Barva pisave naj bo kontrastna glede na ozadje, vendar pazi, da ne bode v oči.

Navigacijski meni
Ko delaš spletno stran, poskrbi da bo navigacijski meni viden na vsaki strani. Torej tudi na download.htm, omeni.htm, itd. Ta meni naj bo kar se le da pregleden in opazen, vendar ne prevelik. Priporočeno je, da ta meni postaviš v navpično zgornji levi kot, približno tako, kot si to storil na stran.htm, ali pa vodoravno pod logotip strani.

Logotip strani
Ta naj bo prisoten na vsaki strani, in sicer na vrhu. Vsebuje naj ime strani in morda kakšen slogan. Verjetno boš za izdelavo logotipa uporabil slike, ampak pazi, da te ne bojo prevelike.

Sektorji strani
To so deli strani. Torej razdeli stran na več delov, kot so logotip, navigacija, osrednji prostor, bannerji, ipd. Če uporabljaš layerje je to toliko enostavneje, vendar pri dodajanju pazi na ťz indexŤ, torej prekrivanje layerjev.

Grafična obdelava
Če hočeš lepo stran poskrbi za to, da bojo slike obrobljene s primerno črto, lahko izdelaš tudi mouse rollover efekt, kot si ga že na trenutni strani. Dvomim, da se spoznaš na flash, photoshop ali podobne programe, a kljub temu lahko izdelaš neka ozadja za prej omenjene sektorje strani. Seveda naj bojo ta ozadja skladna, najbolje da so enaka. Na tvoji download strani sem opazil horizontalne črte, ki ločijo programe. Znebi se takšnih in podobnih neokusnih stvari.

Uvodna stran
Ta ni ravno nujno potrebna, a če jo želiš imeti, naj bo čim preprostejša. Torej, odstrani vse animirane gife na prvi strani, odstrani števec strani, itd. V glavnem naj uvodna stran (index.html) vsebuje le tvoj logotip, najbolje da je sredinsko poravnan, in gumb za vstop. Bannerji ne pašejo na prvo stran.

Razporejanje vsebine
Tudi to je pomembno. Uporabljaj tabele! Na tvoji strani o meni.htm sem opazil, da si besedilo pisal samo v en stolpec in to kar s pritiskom na tipko enter. Tipka enter ti v html programih ustvari nov paragraf, medtem ko te kombinacija shift+enter ťvržeŤ v naslednjo vrstico. Vendar takšna razporeditev vsebine nikakor ni dobra. Uporabi tabelo in dodajaj podatke v stolpce. Seveda naj bo tabela razprostrta preko cele širine strani, tako da bo čim več vidno brez scrollanja.

Dodajanje vsebine
Kako dodajaš vsebino? Narediš nov html in potem naložiš na strežnik? Zamudno. Če ne znaš narediti php al cgi skripte za dodajanje vsebine si poglej malo na internetu, kjer najdeš veliko že narejenih skript. Ena najenostavnejših ter tudi dokaj dobrih je newspro.

Potreba programska oprema
Za izdelavo dobre strani se boš moral naučiti uporabljati nekaj programov. Najbolje je, da začneš z nekim enostavnejšim grafičnim programom, katerih sicer ne poznam, ampak kolikor se spomnim je nekdo že predlagal enega. Druga stvar je html. Potem so html urejevalniki. Eden najboljših je macromediin dreamweaver, sicer ne vem, če se boš znašel kot začetnik, zato raje priporočam Frontpage Express, s katerim se da narediti zelo lično spletno stran.



Death before dishonor!

cahahopie ::

No Jazz je lepo vse povedal in pojasnil.
Elemen_t: Sj se ni šlo za hvaljenje... no ok... mogu bi malce prestrukturirat odgovor in ne samo "napadat". Hotel sem namreč rečt, da v to stran ni blo vloženo nič kaj truda. Da prideš do dokaj lepega izgleda z malo znanjem je čisto izvedljivo. Malo truda... ok?
Ker recimo prva stran je nekam čudna. Postavitve pisav se nekako mešajo.. pa dosadni Times New Roman... pa vse nekam nametano. Ok.. druge strani so že nekolk bolše. Sam ...vse nekam deluje kičasto. No... malo švica ne bo škodlo.:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cahahopie ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ocenite stran (ja spet:)) (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
9214640 (11603) Tody
»

prosim ocenite stran (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
544812 (3629) Bela01
»

Oceni stran

Oddelek: Izdelava spletišč
472427 (1410) njok
»

Ocena strani

Oddelek: Izdelava spletišč
131337 (1046) pivmik
»

Moja stran-mnenja

Oddelek: Izdelava spletišč
361596 (1077) bodom

Več podobnih tem