Forum » Pomoč in nasveti » računalnik ne da signala
računalnik ne da signala
fictionel ::
LP!
po miljonih ur muk da bi računalnik prepričal naj dela brez stalnih blue screenov, sem uspel priti do tega da ne dela nič več!
sistem:
abit nf7-s 2.0 - predzadnji bios
tb 1700+
2x256mb rama (266mhz)
maxtor 160gb sata
ibm 40 ata
leadtek gf4200 128mb vivo
cdrw&dvd
precej dobro prevetrena kišta
zj mam pa problem, da se računalnik sicer še zažene, vendar ne pokaže nobenega življenja na monitorju! to se je naredilo kar na enkrat!
vzel sem že večino stvari vn in jih dal nazaj noter, pa ni nič bolje.
po temeljitem pregledu sm opazil, da na enem ramu manjka EN pin (tista bakrena nogica manjka!) in celo da na nekem ram slotu manjka en pin! zastopte?
vendar pa tudi če zaženem s samo enim ramom - ki zgleda cel in je predtem tudi deloval, ne dela čisto nič!
aja.. pa tisti ram je verjetno že delal tako, saj ga nisem odkrušil jaz - usaj tiste dni nisem nič šaril po kompu - le memtest sm poganjov cele noči - ene par dni zapored!
kaj bi blo lahko narobe? računalnik tudi ne daje nobenih zvočnih znakov, vse lučke normalno gorijo!
če bom prepričal prijatelja da mi posodi svoj računalnik bom poskusil ugotovit kaj sploh DELA od mojih komponent!
kaj pa bi bilo lahko narobe?
hvala in lp
po miljonih ur muk da bi računalnik prepričal naj dela brez stalnih blue screenov, sem uspel priti do tega da ne dela nič več!
sistem:
abit nf7-s 2.0 - predzadnji bios
tb 1700+
2x256mb rama (266mhz)
maxtor 160gb sata
ibm 40 ata
leadtek gf4200 128mb vivo
cdrw&dvd
precej dobro prevetrena kišta
zj mam pa problem, da se računalnik sicer še zažene, vendar ne pokaže nobenega življenja na monitorju! to se je naredilo kar na enkrat!
vzel sem že večino stvari vn in jih dal nazaj noter, pa ni nič bolje.
po temeljitem pregledu sm opazil, da na enem ramu manjka EN pin (tista bakrena nogica manjka!) in celo da na nekem ram slotu manjka en pin! zastopte?
vendar pa tudi če zaženem s samo enim ramom - ki zgleda cel in je predtem tudi deloval, ne dela čisto nič!
aja.. pa tisti ram je verjetno že delal tako, saj ga nisem odkrušil jaz - usaj tiste dni nisem nič šaril po kompu - le memtest sm poganjov cele noči - ene par dni zapored!
kaj bi blo lahko narobe? računalnik tudi ne daje nobenih zvočnih znakov, vse lučke normalno gorijo!
če bom prepričal prijatelja da mi posodi svoj računalnik bom poskusil ugotovit kaj sploh DELA od mojih komponent!
kaj pa bi bilo lahko narobe?
hvala in lp
fictionel ::
okej problem solved
no, skoraj
ugotovu, da je en ram zanč - aua prau denarnca
vse kr sm naredu je blo to da sm uzeu baterijo vn, meu notr delujoč ram in je delal!
em, prej sm pa še po nepotrebnem sicer, preizkusu vse komponente če delajo na drugmu kompu..
čist use
no, tenx useen !
ajde
no, skoraj
ugotovu, da je en ram zanč - aua prau denarnca
vse kr sm naredu je blo to da sm uzeu baterijo vn, meu notr delujoč ram in je delal!
em, prej sm pa še po nepotrebnem sicer, preizkusu vse komponente če delajo na drugmu kompu..
čist use
no, tenx useen !
ajde
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Matična zviti CPU pini (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 13733 (11287) | solatko |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Strojna oprema | 2504 (2259) | zinedine |
» | računalnik se ne odziva (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6889 (6560) | pingo76 |
» | grafična kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 23240 (22051) | LukaTCE |
» | Skurjen ram slot?Oddelek: Pomoč in nasveti | 882 (724) | Xserces |