» »

Dreamweaver 4 -- help

Dreamweaver 4 -- help

R0K ::

Stran delam v Dreamweaverju pa me neki zanima.Imam narejen index in okoli 25 podstrani.Vse strani so iz tabel in imajo enak stranski meni kot index (copy-past) in seveda drugačno vsebino.
Potem pa zlomka.se spomnim da bi nekaj popravil na index.htm (dodal v meniju "Slike") pa morem to popravljat v vseh podstraneh.Ali se da nardit da bi se to popravilo avtomatsko ? Ali imate kakšno bolšo zamiselj ?

thx, za vaš trud

Elemen_T ::

Da.
Zadeva se imenuje SSI (Sever side include)
Naredi eno datoteko npr. menu.shtml
v to datoteko napiši izključno samo HTML kodo menija (brez head, titel in podobno - samo < table >)

Potem pa na vsako stran dodaj ukaz:
< !--#include virtual="/menu.shtml"-- >
(brez presledkov med < oz > in ! oz -)

Tam kjer boš ta ukaz dodal, se bo zgenerirala HTML koda iz datoteke menu.shtml

Lep pozdrav!

Tr0n ::

On je verjetno mislil znotraj Dreamweaverja. To lahko naredis s templati.

Loki ::

Umm a ni < ! za komentarje delat?
I left my wallet in El Segundo

R0K ::

jst Elemen_T-ovega napotka nisem razumel.seveda sem tudi probal

Loki ::

Groza...
Na zacetek HTML kode (takoj za < HTML > - brez presledkov) das tist, k ti je napisal Element, sam da ni presledka med < in ! in med - in >.

To je to.
I left my wallet in El Segundo

R0K ::

Roberto : in veš kaj se mi zgodi ! vsa koda v dreamweaverju se mi pobarva v rumeno-oranžno barvo.in dam predogled strani in glej jo zlomka, na strani vidim samo ozadje in nč drugega !

Loki ::

Poj ti pa ne morem pomagat.
Jest obvladam M$ InterDev in ne za Dreamweaver.

Probej se v Notepadu.
I left my wallet in El Segundo

Elemen_T ::

hm, -Rok-, če nimaš pojma okoli HTML kode tudi delovanja SSI ne boš pokapiral.
Piši na moj email pa mi pošlji menu or whatever pa ti bom napedenal.

lp

R0K ::

Elemen_t : a ti pošlem index ?

Elemen_T ::

Pošlji mi index in menu pa ti bom na teh dveh datotekah nakazal kako stvar deluje potem boš pa itak pokapiral.-vsaj upam.

R0K ::

hmm...mislim da se ne razumema.

jst delam z tabelami in ne z frejmi.no tule je link

www.aaunique.com/www/senica/index2.htm/

Elemen_T ::

-Rok-: Sem poslal email, tukalje nima veze........

Loki ::

A mi lohk en pove, kaj dela tam tista rdeca crta.

Mal off-topic - za kaj je uporaben html tag & nbsp?
I left my wallet in El Segundo

rc-car ::

V Dreamweaver 4:
1. zbereš pač novo stran in začneš delat
2. sejvaš kot template
3. Zbereš eno tabelo. Greš v modify>templates>new editable region in vpišeš ime. To so tisti deli ki jih boš spreminju na vsaki strani. Kar ne boš označil bo na vsaki strani enako
4. sejvaš kot template
5. greš file>new from template zbereš template in obklukaš tam da updejta, ko je treba
6. spremeniš kar lahko, tam kjer ne moreš spreminjat je prekrižan krogec, sejvaš file kot index.html in ostale kot pač hočeš
7. odpreš spet template in spremeniš, določiš povezave in vse... daš save in potem update.

to je to
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

rc-car ::

samo to pazi, ko updejtaš file, če ja kakšen od filov, ki bi bili updejtani odprt se ne bo updejtov

da ne bo potem neumnih vprešanj...
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Tr0n ::

No, to kar sem ze jaz na zacetku predlagal. Samo menda folk sploh ne prebere vredu.

Elemen_T ::

hm Tr0n, mislim da je bilo le malokomu jasno kaj si ti mislil :D
No, jaz imam še vedno raje SSI - je bolj logičen in bolj funkcionalen tako za include kot tudi za druge stvari.

Tr0n ::

SSI ti ne dela kr tako po defaultu kolko vem, ampak si moras na serverju nastavit, recimo ce si lokalno pozenes Apacheja.

darh ::

Roberto: & nbsp ; -- non-breaking space ( vsaj mislm da to pomen ) je uporab zato, ce hoces dat kej vec presledka pred zacetkom vrstice

naprimer:

1. mas samo presledke:
|zacetek vrstice
2. mas & nbsp ; :
          |zacetek vrstice


get it ?

je patud uporabno da z njim zafilas prazne celice v tabeli, ker eni browserji mal cudno ( pravilno ) delajo s praznimi celicami
Excuses are useless! Results are priceless!

Elemen_T ::

hmmm
kaj ni ukaz & nbsp v bistvu nova vrstica (brez pomika)...mislim...meni tako funkcionira 8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Začetniška težava v Macromediji Dreamweaver

Oddelek: Izdelava spletišč
81015 (909) #000000
»

Kakšen program mi svetujete ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
885743 (4931) webfreak
»

Kako stran objavim v iskalce (cimvec)

Oddelek: Omrežja in internet
5824 (687) Roman
»

Dreamveawer tabele

Oddelek: Omrežja in internet
81026 (843) SubOrbit
»

SSI help

Oddelek: Programiranje
8804 (715) darh

Več podobnih tem