» »

WinXP SP2 - maček v žaklju?

WinXP SP2 - maček v žaklju?

ssdpkost ::

Mrzlično sem pričakoval tako opevani SP2, da odpravi varnostne luknje, olajša povezovanje v omrežja, usposabljanje komponent, bla bla bla,...

In po vseh teh namestitvah še ni bilo sistema ki bi normalno deloval. Varnostne luknje so sicer zakrpali, pojavile pa so se druge banalne napake: ogromno programske opreme ni združljive z SP2 ali ne deluje kot bi morala (npr. Nero 6, update je že na strani www.nero.com), na vseh sistemih, na katere sem do sedaj naložil SP2 (naložil sem jih na 4 sisteme), se pri uporabi funkcije "search" (iskanje) sesuje "explorer", na enem sistemu se je dogajalo celo to da se je monitor neprestano vklapljal in izklapljal (kot med menjavo resolucije), na koncu se je explorer seveda sesul.

Zgodi se pa tudi da mu zdaj mnogo težje dopovem da imam gonilnik za neko neznano napravo in da naj si ga naloži za pravilno rokovanje z napravo.

Čeprav sta Security center in podpora za Wirelles povezave prav dobrodošla, prav tako varnostne posodobitve in popravki, pa imam občutek da je stabilnost tokrat potegnila kratko. Sicer pa zna tudi security center bit prava nadloga, saj je prepričan da nimam nameščenega antivirusnega programa (ja pa ga imam). :)

Senzacionale ::

hja

ne vem kje to tebi, meni nero dela čisto OK in vse dela čisto OK. Če nebi delalo nič kot praviš ti pol ga sploh izdali nebi, ne pa da so se polleta zajebavali z njim. Tvoj računalnik ne dela ne pa SP2. Ja pa če maš kak antivirus iz 2.sv.vojne itak da ti ga n emore prepoznat da ga maš. Mal preber na MS strani kire vse prepozna, kake free avast,... pa take shite res ne.

:D :D :D :D :D
http://www.dostavahrane.si

OrlyTM ::

Mislm, kake to stresate :\

Nero 6 deluje brez najmanjsih tezav! Na vec racunalnikih!
Search funkcija deluje brez najmanjsih tezav! Na vec racunalnikih!
Vklapljanje in izklapljanje monitorja? Tega ni, na vec racunalnikih!
Gonilniki za popolnoma ves hardware, ki ga mam, mi delujejo! Ce so delal pred SP2, delujejo tut zdej!

Ti mas sam s sabo probleme, ne z SP2 ... je fejst prirocn tale SP2, je prec kriv za vsako tezavo z kompom ... :\

----------------------
Senzacionale: Avast! Home --- zastonjska verzija --- povsem normalno deluje in tudi security center ga povsem normalno spozna! In je povsem spodoben antivirus program!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

ssdpkost ::

Ej vidva, če sta prepričana da sem neki pocar, ki je računalnik prvič v roke vzel, ajde, če vama bo lažje. Pa zakaj so se mantrali pol leta?

A si res tako silno prepričan da je vsaki izdelek ki ga microsoft izda popolnoma brez napake. Upam da si uporabljal kdaj Win 3.11, pa potem 95, 98, 98SE (ki so se odlično izkazali), pa Millenium (ki ni vreden čito nič, pa čeprav so se z njim zajebavali več kot pol leta).

Za moj računalnik pa se ne bojta. Sicer pa sem tukaj podal samo moje mnenje, moje izkušnje, ničesar ne trdim, ampak verjetno vem kaj se dogaja za računalnikom.

Ko boš prvič ostal brez bencina v avtu (ali pa si morda že), se spomni kako se ti smejim, (tu pa tam je potrebno vreči oko na indikator za bencin ? ).

Pa glede avasta, kaj je narobe z njim ? Maš ti kako slabo izkušnjo z njim? Nemogoče, saj pa programi so brezhibni. Očitno maš težave s svojim računalnikom. Ne vem kje si to pobral, da je avast en shit.

Sicer pa škoda časa za razprave tu gor, očitno so nekateri prepričani da so bolj pametni kot so. Malo samozavesti ne škodi, ampak preveč pa ubija.


Upam da se vama kdaj kaj ne sesuje (ker bosta verjetno morala menjat računalnik).

OrlyTM ::

pa kam si zdej odbluzil, na win3.11 in 98 in bencin pri avtomobilu ?!?!?!?! :\

a ni blo govora o SP2 za WinXP?

jst sm ti sam povedu, da vse to, kar si ti napisu, da dela tezave, men na vecih kompih dela brez problema! ... mogoce se kej?

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Mr.B ::

Pa pojdi na Linux.
NERO in še nekaj drugih zadev dela bp. Imam pa čudne težave z Outlookom 2003.
Če je MS bolj zakompliciral delo raznim pocarjem, kot tudi programerjem, je to kvečemu dobro. Naj pa naredijo svoje programe, bolj združljive med sabo, ne pa da en program zruši drugega, pa iščeš fixe in popravke, na stročke, ki bi jih moral že zdavnaj popraviti.
Pač je začel ms bolj omejevati, programsko svobodo, pa se morajo bolj striktno držati tudi ostali.Saj userji ne bodo jamrali. Uprašanje pa je kako bodo ekompatibilnosti ali kakorkoli se temu softwersko reče, reševali programerji.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

OrlyTM ::

Imam pa čudne težave z Outlookom 2003.


kaksne? Uporabljam ga namrec tudi sam, pa nisem opazil nobenih tezav.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Microsoft ::

Nero dela brez popravkov cist kul. Na zacetku, ko pozenes, neki zajamra, samo dela vseeno. Ce das popravek ces, tudi dela, le da ne zajamra na zacetku.

Office 2003 dela vse, kar sem do sedaj uporabljal.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

OrlyTM ::

Nero dela brez popravkov cist kul. Na zacetku, ko pozenes, neki zajamra, samo dela vseeno. Ce das popravek ces, tudi dela, le da ne zajamra na zacetku


Kter Nero in kaj zajamra? Jst mam 6.3.1.6, namestu nism nobenga popravka, delal mi je pred SP2 in po namestitvi SP2 dela se naprej brez kakrsnih koli tezav.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

ssdpkost ::

Nero 6.3.1.20 in naprej z SP2 nimajo težav, ker je popravek že integriran. Nižje verzije pa imajo problem, kot je rekel Microsoft da nekaj zajamra. Ima problem glede kompatibilnosti s SP2.

Slednje pa ti pove da SP2 sploh ni tako nedožen. Ni zanič, ampak očitno ima težave:

Če SP2 namestiš kot update obstoječi različici Win XP se v nekaterih primerih pojavijo težave z DivX kodeki in programom Zone Alarm (program in kodeke je potrebno na novo naložt)

Ne razume se z nekaterimi igrami

Outlook Express, blookiranje priponk do te mere, da se ta sploh ne prenese na računalnik (posledično pomeni izgubo priponke)...


OrlyTM: bencin in avto, pa win 3.11 itd., uporabil sem jih kot prispodobe in primerjave. Če si dosledno prebral kar sem napisal, in očitno nisi, bi zasledil da se kontekst nanaša tudi na podjetje Microsoft in njegove prejšnje izdelke. Nisem tak zelen kot se tebi zdi.

Sicer pa SP2 marsikaj popravijo in marsikaj pokvarijo.

cryptozaver ::

Priporocam disablanje antivirusov med instalacijo XPSP2 !!!

Senzacionale ::

ssdpkost mogoče sem malo straješi od tebe mogoče ne in sem uporabljal tudi že win 3.1 in ne samo 3.11. čeprav sp2 z njimi nima nobene veze kot bencin ne, razen če tvoj comp tanka bencin, kar pa težko verjamem. Če pa pa pojdi na kurilca boš cenej skoz pršu.:D :D

Kokr si opazu po večini ljudem SP2 dela, seveda ni 100% garancije da dela vsem. Nekaterim ki imajo piratkse verzije in slabe serisjke,... se stvar podira drugim spet ne. MS še ni zdal stvari ki bi bila 100% fitt a SP2 je do sedaj njihov najboljši in najdražji free izdelek. Če maš z njim probleme kdo ti pravi da ga moreš imet gor. daj ga dol pa bodi brez njega jaz te ne bom silu da ga uporabljaj. Drugače pa kot je eden omenil. pa uporabljaj Linux, priporočtam ti gentoo, debian,... in z sp2 ne boš 100% mel nobenih problemov.

Avast pa je avast in vedno bo avast, ni slab, dober pa še zdaleč ne.
http://www.dostavahrane.si

Senzacionale ::

Nisem tak zelen kot se tebi zdi.


Ja po mojem si še bolj!
http://www.dostavahrane.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows XP SP2 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Operacijski sistemi
49246110 (19787) R33D3M33R
»

Tudi podpori za Windows 2000 se počasi bliža konec (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
906945 (5394) Gandalfar
»

[Windows XP sp1a] Kateri firewall za računalniškega analfabeta?

Oddelek: Programska oprema
161131 (938) PlayTheGame
»

Microsoft podarja CD-je s SP2 za Windows XP

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
462973 (1987) mavec
»

Windows XP Service Pack 2 Reloaded (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
717628 (7628) Vlady

Več podobnih tem