Forum » Omrežja in internet » ADSL reconnect problem
ADSL reconnect problem
Nix ::
Imam problem. Potem ko se mi ADSL povezava na SiOL prekine, imam nastavljeno tako da po 10 sekundah naredi reconnect. Problem je v tem da povezavo vzpostavi a je ta "slaba". Je povezan ampak ne downloada niti uploada. Kaj mi je storiti?
bvm ::
Poskusi si nardit naslednje....
Idi pod nastavitve ...pod okvirček za "Redialing options" ter si naredi naslednje nastavitve:
---------------------------------------------------------
Redail attempts: 5
Time between redail attempts: 1 secound
Idle time before hanging up: never
Redial if line is dropped : OBKLJUKANO
Glede slabe povezave, pa lahko leži tudi na P2P programih (npr. eMule). Če imaš kakšen tak program, si preveri kolko maš pod nastavitvami narjeno "Connections" ter ostalo. Zmanjšaj si te!!!
LP
Idi pod nastavitve ...pod okvirček za "Redialing options" ter si naredi naslednje nastavitve:
Redail attempts: 5
Time between redail attempts: 1 secound
Idle time before hanging up: never
Redial if line is dropped : OBKLJUKANO
Glede slabe povezave, pa lahko leži tudi na P2P programih (npr. eMule). Če imaš kakšen tak program, si preveri kolko maš pod nastavitvami narjeno "Connections" ter ostalo. Zmanjšaj si te!!!
LP
Nix ::
Nič ne pomaga. Še vedno moram restartati windowse, če hočem da se poveže v redu. To reconnect težavo sem imel že prej a ne tako pogosto. Odkar sem inštaliral Windowse na novo pa zadeva ne dela.
bvm ::
hmmm....
no zdaj mi pa povej...Če si enkrat uspešno connectan, kako dolgo si? Praviloma bi mogel biti 24ur. Če to nisi, je kriv tvoj računalnik ali pa ADSL linija.
Probaj priključit kak drug računalnik na ADSL. Če se ti isto dogaja... obvezno pokliči 116 ( TELEKOM-prijava motenj linije)!!!
LP
no zdaj mi pa povej...Če si enkrat uspešno connectan, kako dolgo si? Praviloma bi mogel biti 24ur. Če to nisi, je kriv tvoj računalnik ali pa ADSL linija.
Probaj priključit kak drug računalnik na ADSL. Če se ti isto dogaja... obvezno pokliči 116 ( TELEKOM-prijava motenj linije)!!!
LP
Qcube ::
Imam isti problem in ne vem rešitve. V glavnem je problem nekje v XP jih. Torej po 24 urah reconecta samo povezava ne dela zato ker ne zapre stare povezave in odpre novo. V task managerju kaže da sta 2 povezavi ADSL - ena non oprational, druga operational. Kaj ve mogoče kdo kako prekiniti ta prvo non operational povezavo? Sem probal ze vse veckrat zaporedoma disconectat in reconectat. Vedno isto. Aja to se dogaja samo kadar imam odprt azureus ali emule. Prosim pomoc.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44103 (19643) | imallears |
» | RASPPPoE ReconnectOddelek: Omrežja in internet | 1897 (1488) | BaRtMaN |
» | ADSL diskonektOddelek: Operacijski sistemi | 1774 (1419) | root |
» | program za spremembo IP brez disconectanja.Oddelek: Programska oprema | 1471 (1301) | Ziga Dolhar |
» | SiOL in aDSL (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 3677 (2614) | Hux |