» »

Ni zvoka

Ni zvoka

zzbm ::

Po instalaciji win me nisem imel več zvoka. Kljub poizkusom z novimi gonilniki, so mi windowsi javljali napake in celo zamrznili. V jezi sem povrnil prejšnje win 98se. Sedaj mi računalnik dela vendar zvoka še vedno ni. (ne pomaga ponovna instalacija gonilnikov). Ob zagonu pa mi javijo napako dxdllreg je povzročil napako. Kaj naj storim? Celeron 333, 64mb, zvočna na osnovni (vibra 16x pnp).
Če kaj ne vem, pa vprašam!
  • polepsal: CaqKa ()

Slowenc ::

DXDLLREG - to je od DirectX. Poskusi reinstalirat directX.
Skiny gate.

DirectX sem deinštaliral in ponovno inštaliral. Sedaj mi ne javi več napake vendar zvoka še vedno ni!?

Pa si inštaliral iste ali različne gonilnike za winME in win98se?
Skiny gate.

Instaliral sem gonilnike za tiste windowse, katere sem instaliral. Poizkušal sem tudi z drugo zvočno kartico, vendar brez uspeha. Verjetno se mi v tem primeru "tepejo gonilniki" vendar ne vem kje se izklopi zvočna ki je na osnovni plošči?

Izklopi se v biosu. Tam jo moraš disejblati.
Skiny gate.

Ne morem, ker nimam te možnosti v biosu. Verjetno se to naredi z enim kratkospojnikom, vendar ne vem s katerim, ker nimam podatkov od osnovne plošče. Vem samo, da je chipset "intel BX440" in bios"12/17/1998-i440bx-ite867-2a69kv3ic-00". Pri zagonu pa se pojavi napis "Concord motherboards". S temi podatki pa nisem našel ustrezega načrta na internetu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zzbm ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Star računalnik MS-DOS igre v Windows 98 SE

Oddelek: Igre
405859 (4347) opeter
»

Zvok hitrejši kot slika - Winfast 2000 TV WDM