Forum » Operacijski sistemi » Sistem se noče zagnat
Sistem se noče zagnat
Bellzmet ::
Živjo!
Doma imam ene 5 let star comp Pentium III 400. Notr so grafična, mrežna,
trdi disk in zvočna kartica. Do tle vse lepo dela.
Pol sem dal pa notr dodatni 20Mb disk in se sistem noče zagnat. Najprej sem ga dal na primary slave - nič, potem na secundary slave - nič. Če dodatni disk izklopim se comp normalno prižge. In če pol ugasnem comp in nazaj uštekam še dodatni disk se !včasih! comp tudi prižge!!!?
Driverji na diskih so pravilno naštimani.
U čem je tle fora?
lp
Doma imam ene 5 let star comp Pentium III 400. Notr so grafična, mrežna,
trdi disk in zvočna kartica. Do tle vse lepo dela.
Pol sem dal pa notr dodatni 20Mb disk in se sistem noče zagnat. Najprej sem ga dal na primary slave - nič, potem na secundary slave - nič. Če dodatni disk izklopim se comp normalno prižge. In če pol ugasnem comp in nazaj uštekam še dodatni disk se !včasih! comp tudi prižge!!!?
Driverji na diskih so pravilno naštimani.
U čem je tle fora?
lp
JOKER ::
Možno, da bi lahko bil vzrok tud kabel s katerim povezuješ disk.
po moje ne...sem najprej mel povezan na primary slave potem pa probal še na secundary slave (drug kabel) pa isto ne dela...
pviran3 ::
A se komp sploh ne pržge (ni elektrike) ali se windowsi ne zaženejo(error)?
Poglej, če naš stari disk naštiman na first bootable device
Poglej, če naš stari disk naštiman na first bootable device
prov comp se ne užge, ne morem niti v bios. Pač mašina zalaufa, diski se vrtijo, ventilatorji tut sam na zaslonu ni popolnoma nič, nobenga signala. Pa včasih kej piska.
Hmm stari disk je bil vedno kot dodaten disk z mp3 in filmčki tko da na njemu ni nikoli blo nobenga operacijskega sistema. Pa bios je naštiman na boot samo iz C:
Hmm stari disk je bil vedno kot dodaten disk z mp3 in filmčki tko da na njemu ni nikoli blo nobenga operacijskega sistema. Pa bios je naštiman na boot samo iz C:
Roadracer ::
Ti sam na netu poišč nov bios za to plato da podpira večje diske! Ker mam občutek da je samo to to!Pol pa flashej pa bo delal! sam pazi kako boš to počel!
2FAST4U
sej stvar se včasih požene tko da...zgleda da plata podpira tolk velike diske...?
Hmm tole flashanje - kaj to sploh je? Sem enkrat neki bral, da je en flashal pa pol še bolj zasral situacijo...
Hmm tole flashanje - kaj to sploh je? Sem enkrat neki bral, da je en flashal pa pol še bolj zasral situacijo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellzmet ()
moderatorji: hmm zakaj je bila tema prestavljena v oddelek operacijski sistemi, k zgleda, da ni operacijski sistem kriv, če niti v bios ne pridem...?
Ima kdo še kakšne nasvete?
Nekak se mi zdi, da če je comp skos uštekan v električno omrežje, da se večkrat/skoraj vedno pravilno zažene? A ima to dejankso lahko kakšen vpliv?
lp
Ima kdo še kakšne nasvete?
Nekak se mi zdi, da če je comp skos uštekan v električno omrežje, da se večkrat/skoraj vedno pravilno zažene? A ima to dejankso lahko kakšen vpliv?
lp
Hm pol maš pa ti problem! V službi sem mel podobno situacijo pri eni stranki, da ko je ugasnila napajalnik se mašina sploh ni hotla štartat ko ga je nazaj pržgala! Tko da to je skor sigurno plata zanič! Rešitvi sta 2:
-poiščeš kje rabljeno plato in jo zamenjaš
-pustiš računalnik skos pod napajanjem in ga uporabljaš dokler bo še delal
LP
-poiščeš kje rabljeno plato in jo zamenjaš
-pustiš računalnik skos pod napajanjem in ga uporabljaš dokler bo še delal
LP
2FAST4U
Hja fora je v tem, k je comp namenjen izključno žurkam tako da:
1. se mi plate ne splača menjat k je comp uporabljen parkrat na leto (bom pa vseen mal počekiru kok je kakšna rabljena)
2. comp nosim okol in ne more bit skos uštekan
Vseen hvala za nasvete...je pa stvar mal bedna. A mislis da bi menjava
baterije na plati kej pomagala?
lp
1. se mi plate ne splača menjat k je comp uporabljen parkrat na leto (bom pa vseen mal počekiru kok je kakšna rabljena)
2. comp nosim okol in ne more bit skos uštekan
Vseen hvala za nasvete...je pa stvar mal bedna. A mislis da bi menjava
baterije na plati kej pomagala?
lp
Ja poskusš lohka sej to je minimalen strošek! Drugač pa take plate pridejo okol 5-10 jurjev!
2FAST4U
SasoS ::
baterija nima nobenega vpliva...preveri jumperje na prvem disku. Nekateri (recimo WD) imajo različne pozicije za Master ali Single. Daj disk na secondary master? 100% preveri da je kabel prav obrnjen.
sem še enkrat preveril vse jumperje - vse štima! kabli prav obrnjeni...na secondary master pa žal ne morem sprobat k nimam nobenga jumperja (za slave ne potrebuje nobenga!).
Sem najdu še en jumper in probal še na secundary master. V prvo se je prižgalo - bomo vidl kako bo za naprej.
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Drive not readyOddelek: Pomoč in nasveti | 1161 (1023) | Lucifix |
» | Priklop diska, DVD in pekaca.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1211 (1023) | bodom |
» | Boot problem z diskom Caviar 2420Oddelek: Pomoč in nasveti | 753 (692) | McHregec |
» | Nastavitve za CDOddelek: Pomoč in nasveti | 1122 (954) | dirty harry |
» | Priklop pečiceOddelek: Strojna oprema | 2454 (2329) | Loki |