» »

Boot problem z diskom Caviar 2420

Boot problem z diskom Caviar 2420

gorjanc ::

Živjo imam problem z diskom Western digital CAviar 2420. Problem pa je sledeč Če je disk priklopljen na secundary vodilo deluje brez problema kot secundary master. Ko pa ga dam na primary vodilo ga računalnik zazna (pravilno) potem pa zadeva zmrzne. Imam 2 taka diska in pri obeh je enako imam tudi dva računalnika in tudi tukaj je pri obeh enako. Vnaprej se zahvaljujem za pomoč.

Ali se da naredit da se winsi bootajo iz primary slave. Ker mi disk tako dela normalno. računalnik(stara 486) kjer mislim ta disk uporabit ima samo en IDE port zato ga ne morem dat za secondary master.

ChiefThunder ::

ja dej, priklopi na primary slave, mostičke prov naštimi, pa v biosu vse potrebno. more da gre...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

zile ::

Prbi z fdiskom. Če imata diska vsak svoj oper. sisitem, lahko z fdiskom določis kateri disk bo aktiven. (oz. kateri bo butast :D

VASkO ::

mas na secondary se poleg diska kaj na slave, da ti tam disk dela? vem, da imajo WDji nastavitev za single, master in slave. Single moras obvezno nastimat, ce je disk na kablu sam (brez slave-a), drugace ne dela.

bobby ::

no postav ga nazaj na master,zagonsko disketo notr in:
fdisk /mbr
skor zihr bi mogl delovat
ali pa nared kot je zile napisal.

Ne disk je sam v računalniku in dela na vseh drugih nastavitvah razen na primary master pa zmrzne preden sploh pride do ke k preverja če je sistem zmrzne mi koj po avto detectu.

McHregec ::

Pa v biosu nastavi njegove specifikacije in izklopi auto detect. Sem sam izkusil že nekaj takega ko sem dobil šolske diske v popravilo.
Destroyer Of The Worlds.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pčasno delovanje XP-jev

Oddelek: Pomoč in nasveti
71324 (1202) amigo_no1
»

nov disk in namestitev XP

Oddelek: Operacijski sistemi
51056 (938) Shybby